Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982794 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #3345 Dátum: 2017. Június 17. 12:52 »
Egy OMME tagszervezet elnöke Csuja, tehát van oka és joga, hogy elvárjon egy jobb alapszabályt az OMME-tól.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #3346 Dátum: 2017. Június 18. 20:41 »
Üdv! Uraim!
Geddekas!
Önmagadon kívül senkitől nem kell elvárnod semmit,legfeljebb egyet értesz,vagy nem.
Az említett tagszervezet együttműködési szerződést kötött az OMME-tel,és nem fenekestül felforgatásra és sokak ellenére teljes átalakításra.
Nem kötelezte senki a tagszervezetet akarata ellenére aláírni az együttműködési szerződést!
A tagszervezet vezetői bizonnyal átgondolták,megvitatták,elfogadták.
Mi történhetett hogy nem ilyen lovat akart,vagy az lehet a probléma hogy nem Ő irányít?
A tagszervezetednek kell elgondolkodni hogy kivel és mi módon képviselteti magát az OMME fórumain,hogy legitim tagszervezet maradjon.
Ennyire egyszerű.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3347 Dátum: 2017. Június 18. 21:10 »
Izsó!

Óriási tévedésben vagy. Az OMME-t dr. Mészáros László úr volt OMME elnök forgatta fel fenekestül. Ő erőltette ránk a ma érvényes sok sebtől vérző alapszabályt, ami például kiherélte az Országos Vezetőséget és centralizált túlhatalmat teremtett az elnökség számára, ráadásul, ha pontosan értelmezzük a leírtakat, akkor a tagszervezetek jogait is erősen megnyirbálta.  Soroljam tovább? Lécci mond már meg, mi a felforgatás, ha ezek nem azok?

A Gödöllői Méhészegyesület már két világháború között is létezett. Egyik legrégebbi méhészegyesület az országban. Mi a gondod vele? Talán az, hogy mindig is képes volt a józan gondolkodásra? Szabó György volt elnök ugyanazt az álláspontot képviselte, amit most Csuja László.

A Gödölői Méhészegyesület gondolkodik, tervez és cselekszik. Jónak látta, hogy OMME tagszervezet legyen, de nem ragszolgaszervezet. Ebben egyetértés van a tagság körében. Ha nem lenne egyetértés, akkor elfogyott volna a tagság. De nem ez történt.

Az OMME kérhet a Gödölői Méhészegyesülettől, de csak bizonyos határig. Ha ezt túllépi, az előnytelen lehet az OMME számára is. De ezzel pontosan tisztában van a mostani vezetés is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3348 Dátum: 2017. Június 18. 23:14 »
Melyik Gödöllői egyesület Csuja, mer van ott vagy három. Nem gondolod, hogy a tiéd az utóda, az Örösi félének? Tavaly előtt alapítottad.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3349 Dátum: 2017. Június 18. 23:23 »
Gödöllői Méhészegyesület csak egy van. Jogi képtelenség többet létrehozni.

« Válasz #3350 Dátum: 2017. Június 19. 06:15 »
Vivaldi!
Nem sorolod a volt elnök érdemeit.
Lassan egy hete várom.
Vagy talán annyi lesz, hogy ilyen sokáig állítod össze?
Lényeg, hogy konkrét dolgokat írj.
Azt érezzük, hogy utálod Brosst, és Dr.Mészárost nagyon szereted, de valami igazi csemegét bedobhatnál, amiről még mi sem tudtunk.
Lehet nekem is változna a véleményem....
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3351 Dátum: 2017. Június 19. 19:09 »
Igen , most jöttem le a falvédőről. Majd sorolom, ha te is sorolod a Brossét. Mert még erre sem kaptam választ soha. És mintha én kérdeztem volna előbb.
 Na, mi is az a marha nagy eredmény amit elértetek? Miért is volt érdemes tépni a szátokat azért, hogy Bross legyen?
 De azt kikötném, ne azt sorold már ami neked és másoknak eredmény, ott a húsos fazék körül, a seggnyaló csoportban.
 Azt sorold amiről a tagság is tud, és előre vitte améhészek érdekét.

« Válasz #3352 Dátum: 2017. Június 19. 20:56 »
Kedves Vivaldi!
Szerintem egy kicsit a szádat kösd ki amikor így fogalmazol:
" De azt kikötném, ne azt sorold már ami neked és másoknak eredmény, ott a húsos fazék körül, a seggnyaló csoportban."
Én (most)a többség oldalán állok, és nem seggnyalóként, hanem meggyőződésem, hogy a JÓ oldalon állok.
A húsosfazékból is csak addig ettem évente egyszer Gödöllőn, amíg az egyik elnökségi tag bosszúból nem rondított bele.
Bross nem olyan hablatymatyi mint Mészi volt!
Ez valóban nagy hibája, hogy nem kommunikálja le merre jár, mit csinál.
Az, hogy én tudom a személyes szerencsém, és hamarosan Ti is több információt fogtok kapni, mert a belső hírkukorékolót kirúgták.
Most egy kicsit meg is szeppent a társaság, ami nem nagy baj.
Óriási hibákat vétenek egyesek, és ez mind a gyűlölet, a bosszú miatt van.
Néhányan már az utcán is vészvillogóval közlekednek azóta, mióta Kismészit kirúgták, a szirénát meg eddig is hallottuk, ha a méhmérgezésről tartotta a beszámolót.
Végre  Bross többségben van, eredményesen tudja vezetni az OMME-t.
Ez az általad seggnyalónak tartott csoport inkább megerősödni látszik.
A pökhendi nagy arcokra ráfagyott a mosoly, és valójában nem tudják a helyzetet kezelni.
Hamarosan a küldöttek segítenek nekik.
Egy kis tényfeltárásban én is fogok segédkezni, de az EB is beindul.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 19. 21:50 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3353 Dátum: 2017. Június 20. 16:59 »
Nézzük Mészilaci jótéteményeit sorban:
Ugyanazok a küldöttek, akik megszavazták a kft megalakítását, majd meg fogják szavazni a kft megszüntetését is. Merthogy nincs más útja a kft-nek. Csuja László már a kft megalakításakor mondta, hogy nincs értelme a kft megalakításának, mert teljesen megalapozatlan az üzleti terve. Ugyanazokat a feladatokat az OMME is el tudja látni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3354 Dátum: 2017. Június 21. 12:05 »
Nézzük már meg a tiédet is egyszer. Te mi a szart csináltál, azon kívül, hogy mindig ott kavarsz ahol nem kéne?
 Különben se dumáljál, te ki vagy zárva. És nem "Mészi Laci" zárt ki. Ez benne a poén.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 21. 12:13 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3355 Dátum: 2017. Június 21. 12:11 »
Kedves Attila, egy volt tanárom azt mondaná nektek, hogy "ez semmi fiam ülj le, egyes."
Mégegyszer elmondom, amit több mint egy év alatt csináltatok, az semmi, az nulla, az zéró. Ezért egy fillért nem fizetnének máshol akármilyen ágazatban senkinek.  A bekerülési költségetek negatív, hasznot nem hajtotok, tűnés onnan. Ez a véleményem, és a tagságé is.
 Ja, hogy az ő nevükben én nem nyilatkozhatok? De, ti sem. Mert senki nem merné megkérdezni a tagságot, mert azt kockáztatnátok, hogy lábon zavarnának haza benneteket.

« Válasz #3356 Dátum: 2017. Június 21. 21:52 »
Kedves Vivaldi!
Én az OMME-ból soha, az-az soha nem kaptam lóvét.
Szaktanácsadóként vállalkozóként voltam szerződéses jogviszonyban az OMME-val.
Engem azzal nem vádolhatsz, hogy a húsosfazék körül somfordálok.
A tagság véleményét Te nem láthatod a béka segge alól.
Ha kicsit kibújnál, észrevehetnéd, hogy Bross továbbra is nagyon népszerű, de vannak hibái.
Még egyszer megismétlem ami engem is zavar.
Nem kommunikálja le tetteit, mert szerinte erre nincs ideje.
Véleményem szerint pedig ez súlyos hiba, mert "el is kell adnia magát".
Remélem az OMME megújuló honlapja erre jó lehetőséget fog adni,de egyelőre aki ezt beharangozta márciusban, hogy két hét hét múlva szuper honlapunk lesz, lapít.
Én sem nyilatkozom a tagság nevében, viszont vedd már észre, hogy Bross és csapata végre megerősödött, amit én nagyon örvendetesnek tartok.
Nem azért mert Péter politikájával azonosulok, ettől egyszerűbb oka van.
Így legalább megkezdődhet az érdemi munka!!!!!
Nem kell mindig attól tartania, hogy a háta mögött gáncsoskodók hátráltatják az érdemi döntéseket.
Szerintem sok időt töltöttél a béka segge alatt, de ebben a kánikulában kiszárad még a Tó is, így talán észre fogod venni a változást.
Ha pedig a pocsolyába próbálod magad ásni, és csak a balhét szeretnéd, vannak partnereid.
Kezd kialakulni Csujának egy konkurenciája, ahogy Bálint írását olvashattuk.
Remélem az eljárási rend is hasonló lesz, és a végén őket is kizárják az OMME-ból.
Akkor fifti-fifti a meccs, és az Etikai és Fegyelmi Bizottság sem dönthet másként.
Tudod, aki a többség akarata ellenére feljelenti az egyesületet nincs helye közöttünk.
Nagyernyei Attila

*

ata67

• 526
« Válasz #3357 Dátum: 2017. Június 22. 09:26 »
[quote -Nagyernyei A.
Nem kommunikálja le tetteit, mert szerinte erre nincs ideje.
Véleményem szerint pedig ez súlyos hiba, mert "el is kell adnia magát".[/quote]

Ez esetben kéne mellé ember, aki ezt megteszi. A kommunikáció, a tájékoztatás fontos. A honlap ennek kitűnő eszköze lehetne.
ata67

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3358 Dátum: 2017. Június 22. 19:32 »
 ??? a tagság csak áll és néz :-[ mert nem mondják meg neki a nagy vezér tetteit. ::) Igaz ezekből semmit nem érez, így sem, meg úgy sem, ha most kurva nagy pénzért felvesznek a nagy elnökünk mellé egy kommunikációs szakembert. Mert ugye olyan rendben van minden, hogy már csak ez hiányzik. Ha ez meg lesz, minden jó lesz.
 Én meg aszondom, kedves kollégák, legyetek olyan jól, és kommunikáljátok már nekem ide a kedves vezéretek nagy nagy tetteit. Ne halljak már meg hülyén....... Lécci.....lécci.....lécci.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 22. 20:35 írta Vivaldi »

« Válasz #3359 Dátum: 2017. Június 22. 21:26 »
Kedves Vivaldi!
Ezt írod, és megesett rajtad a szívem:
" Ne halljak már meg hülyén..."
Tudod az OMME könyvelőirodája éppen az általad sztárolt volt elnök településéről való, van aki azt állítja utcabeli.
Nincs is ezzel semmi gond, mert ha megbízható a jó ismerős, és  precíz munkát végez, még előny is lehet.
Ha egy kicsit jobban fog a tintája amikor a vállalkozói díjat leszámlázza az egyesület felé mint elődjének, akkor már egy kicsit nem árt körülnézni.
Ezt tette az elnökség, és az ügyvezető sorsára juttatta a Dr.Mészáros által behozott könyvelő céget.
Nagyon aggódom érted, de számtalan ilyen hírem van.
Az elmúlt időszakban kicsit lazábbak voltak a rendezvények alatti repik, ami jól látható a pénzügyi beszámolóban.
A dőzsölés, a termálban való pancsolás a tagdíjakból természetesnek tűnt, amit Bross azonnal leállított.
A kommunikációs szakembernek (ha lesz ilyen) nem jár plusz pénz.
Most is van egy honlap szerkesztő, akihez bemennek a hírek és felteszi azokat.
Ebben valóban változás szükséges!
Az irányt jónak tartom, ahogy most történnek a dolgok.
Néhányan be is gazoltak rendesen, érzik, hogy elfogyott a levegő.
Ma már abba is belekötnek egyesek, ha szavazásnál nem egyszerre emelik a kezüket az elnökség tagjai.
"Így segítve a gördülékeny döntéshozatalt."
Nagyernyei Attila