Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959261 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #3330 Dátum: 2017. Június 13. 23:33 »
QUQURIQ !!!

Öregszik a Kiskakas!

Már talán nagyot is hall, fél szemére vak, a másik fél lábára meg sánta... stb...
DE!
...ha jól tudom minden szakbizottság már beindult, csak az alapszabály sz...bizottság maradt munka nélkül?
Vagy sutyiba még is beindult???
Vagy olyanra bízták a beindítását, aki éppppen érdekelve volt a dolgokban?
Mert ugye, ez a fércül sikerült "Lyukra fótot" szindróma?
A lyuk megmaradt, (vagy még éppen fesledezik is...) a fótocska meg csak éppppen, hogy a fesledezésig ér!
Csak úgy leszinkronizálva, mi az oka, hogy nem dolgozik az alapszabály bizottság?
Vagy csak úgy megint lemaradtunk valamiről?
...vagy erre már nem érvényes a befizetett tagdíjunk?
Lehet!
..de azért a kaptár illata olyan finom mint régen...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3331 Dátum: 2017. Június 14. 12:29 »
Az egyik most pukkadt ki, ahogy olvasom írásod.
Nagyernyei Attila
  Csak, hogy kipukkadni az tud ami fel van fújva, és üres bent. Én nem vagyok felfújva, hiszen nem vagyok senki. Így kipukkanni se tudok, sőt ettől már lejjebb esni se. Mit lehet velem csinálni? Elveszi az omme az erdőmet vagy mit? Vagy a támogatást? Meg lennék nélküle is hidd el. Viszont ha már 25 éve fizetem a tagdíjjat, azóta amióta egyes nagy mostani vezetőségi tagok, még a legyet is darázsnak nézték. Felveszem a gyógyszer támogatást, had pusztuljanak a méhek, a gyógyszertől. Ha meg majd nem lesz akkor kilépek, mind a többi 12000 tag. Én ugyan ezt írom, ugyan azt írok mint tíz éve?
Csak az ember beletörődik. Az omme nem a méhészek bulija. Semmi közük hozzá. Kényszer tagság, kényszer adóval. De, jól működik, csak nem a méhészek érdekében.

« Válasz #3332 Dátum: 2017. Június 14. 20:38 »
QUQURIQ !!!

Azért jó lenne pár szó az OMME méheséről...
Bizakodik a tagság, hogy mielőbb rendbe jön a méhegészségügye, úgy mint a saját szférában!
Ha már kutatunk, legyen is eredmény...

Kiskakas
Ha jók az infók, akkor hat méhcsaládot átadott Gödöllő az atkaferomonos kutatáshoz. Azokat a családokat egész évben semmivel nem kezelik, majd megölik őket. Így hivatalosan kikerülnek a nyilvántartásból.

Mondjuk nem értem, hogy pontosan miért is nem lehet kezelni egyetlen időpontban sem, de nyilván gondosan megtervezett, méhész szakmai vezetők által. mint TP jóváhagyott kísérletről van szó.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3333 Dátum: 2017. Június 14. 21:54 »
Mindennek elmondtátok már Mészárost. De még azzal együtt is amit elmondtatok róla, sokkal többet csinált, és sokkal eredményesebb volt, mint ti.  Igazából az ember már csak kínjában vigyorog, amikor a bizottságokról hall, és a Csányi fohászáról, miszerint micsoda óriási szerencse nekünk, hogy elvállalta a mostani elnök.
 Kedves méhésztársak, nem kellene már felébrednetek? Egyeseknél meg úgy látom, már jó lenne lejönni a szerről, mert teljesen el vannak kábulva.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3334 Dátum: 2017. Június 14. 22:53 »
Van aki Mészáros féle szerről nem tud lejönni?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3335 Dátum: 2017. Június 14. 23:24 »
QUQQURIQ !!!

Zolikám!

"Mindennek elmondtátok már Mészárost. De még azzal együtt is amit elmondtatok róla, sokkal többet csinált, és sokkal eredményesebb volt, mint ti".
Ja!, Ja, Ja!
Valóban!
Annyira eredményes volt, hogy egy több ezres civil szervezet közhasznúságát készakarva elvesztette!
Ha ezt "többet csinált" köszönünk belőle,...meg az ehhez tartozó ügyvédi költséget is köszöni a tagság!
Az OMME történelmébe nem fordult ilyen elő...
Ez a sokat csinálás, és az eredményesség...
Hm!
Nem is Hm!
Ez inkább!

QUQURIQ !!!  A Kiskakas

« Válasz #3336 Dátum: 2017. Június 15. 05:44 »
Vivaldi!
Légy szíves sorold fel korszakalkotó tetteit.
Kezdem a sort:
Autópálya kapukba chip leolvasó.
Ja, hogy nem lett belőle semmi?....de olyan jól hangzott.
Kérlek segíts, hogy az utókor számára rögzíteni tudjuk mi mindent alkotott.
Ne gatyázz!
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3337 Dátum: 2017. Június 16. 08:20 »
Eddig úgy látom, hogy Bross se tud lejönni a Mészáros által beadott szerről. Lásd az alapszabály teljesen az, amit Mészáros csináltatott.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3338 Dátum: 2017. Június 16. 15:29 »
A Nullánál minden csak több lehet. Amúgy meg jobb lenne  már nem védeni a védhetetlent.

Ja, és kiváncsi lennék már arra, ha egyszer megkérdezné valaki a tagságot. Nem benneteket, hiszen ti csináltatok a Brossból királyt. És ti aztán semmi pénzért el nem ismertétek, hogy hülyék voltatok, mint a papagály a macska szájában.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 16. 15:34 írta Vivaldi »

« Válasz #3339 Dátum: 2017. Június 16. 18:46 »
Az előző alapszabály vezérlő eleme az volt, hogy gyorsan kellett megalkotni, mert az OMMÉ-tól megvonta a Bíróság a közhasznúságot (az akkori elnök miatt). Kellett egy gyors alapszabály, nehogy az Ügyészség átvegye a törvénytelen keretek között működő OMME vezetését, urambocsá felfüggessze. Így érdemi munka nem folyt, csak tűzoltás. Elkezdődött az új alapszabály kidolgozása, ez komolyabb munka, lassabb is. Nyáron pl. teljesen áll, mert méhészeknek nyáron más a dolga. Majd betelelés után megint lesz jobban idő. A tűz el lett oltva, az OMME közhasznú. Most kell megalkotni az új Alapszabályt. Sokan jelentkeztünk, szerintem jó lesz ez.

Az előző elnökség egyetlen alapszabályt sem tudott elfogadtatni. Az új elnökség képes volt kompromisszumra Csujával, így lett új alapszabály. Aztán az új elnökség visszaszerezte a közhasznúságot is.

Hogy azért-e mert ez fájt egyes elnökségi tagoknak, vagy nem, mindenesetre elkezdték támadni magánemberként (Nem elnökségként) Csuját. Pert indítottak ellene. Ő meg visszatámadott. Így megint van perünk.

Magam részéről gratulálok az Elnökségnek, hogy van az OMMÉ-nak közhasznú alapszabálya, így a speciális OMME szerződéseket nem kellett felmondani (amelyek feltétele a közhasznűság volt.)

« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 16. 18:54 írta Olvastam »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3340 Dátum: 2017. Június 16. 20:25 »
QUQURIQ !!!

Olvastam!

..de nem volt mit...!
Kiskakas is benevezett az alapszabályt alkotók táborába.
Az OMMe részéről semmi értesítést nem kaptam, hogy Te csak egy baromfi vagy, maradj az óladba...
Így nem tudom, talán a tagság sem, hogy
1. mikor indult be?
2. ki a vezetője?
3. mennyi a résztvevő az alapszabály bizottságban?
4. hányan jelentkeztünk, és hány főt utasítottak el és miért?

Ezek a demokrácia alapjai, Istennek legyen hála...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3341 Dátum: 2017. Június 16. 21:25 »
Az emberi nagyság egyik ismérve, ha képesek vagyunk elismerni a rossz döntésünket...........

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3342 Dátum: 2017. Június 16. 21:30 »
Az előző alapszabály vezérlő eleme az volt, hogy gyorsan kellett megalkotni, mert az OMMÉ-tól megvonta a Bíróság a közhasznúságot (az akkori elnök miatt). Kellett egy gyors alapszabály, nehogy az Ügyészség átvegye a törvénytelen keretek között működő OMME vezetését, urambocsá felfüggessze. Így érdemi munka nem folyt, csak tűzoltás. Elkezdődött az új alapszabály kidolgozása, ez komolyabb munka, lassabb is. Nyáron pl. teljesen áll, mert méhészeknek nyáron más a dolga. Majd betelelés után megint lesz jobban idő. A tűz el lett oltva, az OMME közhasznú. Most kell megalkotni az új Alapszabályt. Sokan jelentkeztünk, szerintem jó lesz ez.

Az előző elnökség egyetlen alapszabályt sem tudott elfogadtatni. Az új elnökség képes volt kompromisszumra Csujával, így lett új alapszabály. Aztán az új elnökség visszaszerezte a közhasznúságot is.

Hogy azért-e mert ez fájt egyes elnökségi tagoknak, vagy nem, mindenesetre elkezdték támadni magánemberként (Nem elnökségként) Csuját. Pert indítottak ellene. Ő meg visszatámadott. Így megint van perünk.

Magam részéről gratulálok az Elnökségnek, hogy van az OMMÉ-nak közhasznú alapszabálya, így a speciális OMME szerződéseket nem kellett felmondani (amelyek feltétele a közhasznűság volt.)

Így van. Minden rendben. Semmi baj. A munka folyik tovább ugyanúgy. "Minden úgy lesz ahogy vót."

Ja,,,,, hogy a tagságról elfelejtkeztünk? Hát, nincsenek csak 13000-en. Bagatell.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3343 Dátum: 2017. Június 16. 22:07 »
Állítólag Fekete József vezeti az alapszabály készítő bizottságot. De úgy tűnik, hogy teljes titokban zajlik, ahogy eddig is zajlott. Nagy változást nem várok.

Miért nem várok? Akik ismerik a mostani alapszabály hibáit, azok pontosan tudják, hogy miért nem várok változást.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 16. 22:10 írta Geddekas »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3344 Dátum: 2017. Június 17. 11:55 »
Csuja neked már nincs mit várnod. Kizártak oszt kész....