Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959551 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #2955 Dátum: 2016. December 29. 12:46 »
Basszátok meg . Isten bizony aláírom, csak tegye már valaki az orrom elé. Még az asszony a lányom annak barátja a fiam stb is alá írja.
 De, úgy nem lehet aláírni, hogy meg se találom.
Gratulálok a kijózanodásodhoz. Isten megáldja a kezedet, ha aláírod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2956 Dátum: 2016. December 29. 12:50 »
Szerintem nincs!

Ha megfigyelsz más beadványt akkor ott is pár százas támogatottsága van a többségnek.........

Ha lenne ilyen lehetőség akkor szerintetek itt kínlódna Tóth méhésztárs vagy már minden egyesületnél decemberben ott lettek volna az ívek?  :o

Az íves aláírósnak nagyon nehéz utána járni, hogy tényleg érintett vagy csak .................
(Lakatosok, Orsósok) akik jókor voltak jó helyen............  :D

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2957 Dátum: 2016. December 29. 13:13 »
Miért értene az a méhész a számítógéphez, akinek nincs is, és nem is érdekli már "erre a kicsi időre". A kilencvenes évek kb közepétől oktatták az iskolákban a számátástechnikai ismereteket. Durván számolva kb a nyolcvanas évek közepétől akik születtek azok már részesültek valamilyen szintű számítástechnikai oktatásban. Szóval a többi, aki ennél idősebb az jószerével csak a véletlennek köszönheti ha kapcsolatba került a számítástechnikával, így vagy úgy. Szóval akár már a 40-50 évesek között is sok lehet aki nem internetezik, de ott vannak a nyugdíjas korú méhészek is. 20-30 év múlva már tényleg mindenki internettudó lesz, csak kérdés hogy lesznek-e még méhészek?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2958 Dátum: 2016. December 29. 13:22 »
Ha csak interneten, ráadásul a megadott honlapon lehet intézni a petíció támogatását akkor ezen mit nem lehet érteni?

A világ már túl haladt az olyan embereken akik még ennyire sem értenek a számítógéphez.  :'(

Meg talán szűrőnek is használják........... :-X

A több száz kilométeres családok az ünnepekre általában összegyűlnek................
Ha ennyire nem fontos nekik a nagypapi, és az Ő megélhetése, akkor üdvözlöm a "szerető, megértő, támogató" családjukat, minden személyeskedés nélkül!  :-[

Jó van Walkerkám. Akkor csak erőszakoljátok meg a valóságot. Szerintem is le kell váltani az a hülye omme tagot, aki nem netezik és nem tölt el félórát azzal, hogy kisilabízálja, hol és hogyan kell aláírni valamiféle petíciót.

« Válasz #2959 Dátum: 2016. December 29. 13:32 »
 "erre a kicsi időre"  nyomtatják ki nekik az OMME pártlapját.
Most nehogy azt mondd, hogy olvasni sem tudnak vagy nem kapják meg.

Ott viszont le van írva, mit kell tenni, ha akar...........ha meg nem, akkor semmit!

Szabó György

« Válasz #2960 Dátum: 2016. December 29. 13:38 »
Zenészkém a valóság erőszakolja meg az olyanokat mit Te!

A valamiféle a Te és a többség megélhetését segítené, ha a többség nem a kisebbségre várna, hogy helyettük is intézze.

"a hülye omme tagot", "hogy kisilabízálja, hol és hogyan kell aláírni valamiféle petíciót."

Neked sikerült vagy le kell váltanunk Téged?  ;)
Szabó György

« Válasz #2961 Dátum: 2016. December 29. 15:57 »
    Robotur
  Én sem vagyok mai gyerek (60-van fele haza fele), ha valamit nem tudok akkor meg keresem azt az illetőt aki tud segíteni, még ha úgy néz rám mint aki a Marsról érkezett. Tóth Zoltán el indított a méhészek érdekében valamit  amit már másoknak rég meg kellett volna csinálni. Le írta részletesen, hogy lehetséges a petíciót "aláírni", mi az elérési lehetőség. Miért kell ezen ennyit nyavalyogni, aki bizonytalan miért nem hívja fel a szakikat segítséget kérni. --Tudod volt egy szaktanácsadó kolléga, aki egy idő után lemondott, és meg kérdeztem tőle, h miért mondott le, válasza az volt a sok h@je méhészt nem birta tovább---.Lehet Vivaldi nem meri meg kérni a szakiját, h segítsen? DE HÁT ITT VAGYUNK? SZÓLJON!!!  :-X :-[Több hsz -en keresztül pocskondiázni félre magyarázni , nem a lényegről beszélni, ezt neveztem én már rég "szófosásnak".

Az előző vélemény nyilvánításoknál észre vehető, mennyire nem a méhész társadalom problémáival foglalkoztak egyesek,- mert azért az van!- hanem még mindig a megosztás, a vélemények figyelmen kívül hagyása. Lépjünk már ezeken túl. Vegyük tudomásul, kellenek azok az ötletek , azok a megbeszélések, azok a vélemények, ami kisegíti a méhésztársadalmat ebből a kátyúból.Segítsük azokat akik felmerik vállalni ezt a feladatot, támogassuk, érezzék, h van mögöttük, egy bázis .Magunknak ki kell nevelni /választani/ azokat a kollégákat ,akik tudnak és akarnak képviselni bennünket a nagy világban. Nem számít.h kis vagy nagy méhész, egyszerű szakmunkás, vagy DR., lényeg a méhészetet segítse. Ezt viszont nekünk Egyesületi szellemben kell csinálni.

A regisztrációt nem volt olyan nehéz meg csinálni, a mai világba ez a "trendi". Próbáljunk felnőni a feladathoz , mer tanulni mindig kell!!! Ilyenek az elvárások. Nem akartam meg bántani senkit bocsi.
   BÚÉK  mindenkinek ;D :D :-*

Albert

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2962 Dátum: 2016. December 29. 16:44 »
Nálunk már a nyolcvanas évek második felében oktattak számítás technikát a helyi gimnáziumban, aki akart járhatott.
Persze én magasról tettem az egészre, hozzám 2009 tavaszán lett bekötve a net, akkor használtam gépet életembe először, addig se kép se hang.
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2963 Dátum: 2016. December 29. 18:17 »
Figyeljetek már okosok.
 Nem az baj, hogy én magam nem találom, hanem hogy ha 9000 méhész se találja. Engem hiába baszogattok, mert én fórumozok, de rajtam kívül senki nem is hallott róla a környezetemben. Ez a baj.

« Válasz #2964 Dátum: 2016. December 29. 20:38 »
"de rajtam kívül senki nem is hallott róla a környezetemben. Ez a baj."

Aztán a mézlovagokról hallottak-e a környezeteben?
Szabó György

« Válasz #2965 Dátum: 2016. December 29. 21:18 »

Tóth Zoltán

Klubtag
    Összes lájk: 390
        Profil megtekintése E-mail Privát üzenet (Nem elérhető)

Re:Hír-les
« Válasz #2839 Dátum: 2016. December 22. 21:36 »

Idézet

Ezt olvasd el  meg tudod érteni nem nehéz.

Albert

« Válasz #2966 Dátum: 2016. December 29. 21:23 »
Robi szerintem egy évtizedet valószínűleg tévedsz, 85-ben az országban még a Comodore C 64-es gépek is újdonságnak számítottak, a Videoton gyártott hasonló masinát TVC -64 néven, magam is egy ilyen gépen ismerkedtem a Basic nyelvű programozással, ( otthon hobbiként) a rendszerváltozást megelőző években.Ezek a gépek még nagyon messze álltak a mai PC-éktől. Sőt emlékszem hogy 80-ban még a ma filléres szsebszámológép is ritkaság volt. Az első  fiam 87-es születésű, (szoftver mérnök) ők már tanultak az álltalános iskolában Logo (játékos) program nyelvet, de már volt lehetőségük a 8. osztály végére ECDL vizsgát tenni, de ez már az ezredforduló után volt.  A mai értelembe vett  NET még nem is létezett nállunk, de  máshol is gyerekcipőben járt még. http://mtmi.hu/cikk/758/Az_internet_hazai_megjelenese

Most itt többen azt akarjátok láttatni hogy az idősebb méhész generáció is kivétel nélkül perfekt internettudó, holott ez közel sem igaz. Mindezt azért, mert Vivaldi fórumtárs szóvátette, hogy könnyebb módja is lehetne az aláírásnak, azért hogy több gyűljön. Csak azért hogy revansot vehessetek rajta, tudom hogy nem szorul a védelmemre, sem máséra. De az ilyen pitiáner kicsinyes dolgokra mi szükség van. Amikor a közös ügyért öszefogásra lenne szükség, most csak több aláírás lenne egyenlőre a cél. Nehéz leírni azt hogy "Vivaldikám ebben most igazad van" bár nem lehetséges csak az elektronikus aláírás?
Aztán majd más témában, püföljük egymást verbálisan, .. vagy nem.

« Válasz #2967 Dátum: 2016. December 29. 21:33 »
Nehéz leírni azt hogy "Vivaldikám ebben most igazad van" bár nem lehetséges csak az elektronikus aláírás?

Ez most komoly?  :o

Ez olyasmi volna mintha azt mondanánk, hogy az OMME Kft-je nyereséges, bár ez a kijelentés nem igaz!
Nem? ;)
Szabó György

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2968 Dátum: 2016. December 29. 22:15 »
Robotur!

Nem tévedek, nálunk a gimi műszaki irányú, elsők között volt felszerelve ezekkel a komondor 64-es gépekkel :D.
De nem az lényeg hogy akkor volt net vagy sem, persze hogy nem volt, meg a fa@om tudja milyen program meg vizsga, nyilván az sem volt.
A lényeg akkor az volt, valóban 30 éve hogy van egy olyan masina a földön aminek számító gép a neve :D, és meg is lehetett nézni, sőt járhattál is fejtágításra ha akartál. Az évfolyam társaim akik akkor elkezdték azok már 20 évvel ezelőtt fényévekre voltak tőlem ezzel kapcsolatban, persze ez nem hatott meg mert egyáltalán nem érdekelt, és most sem, csak használom.

Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2969 Dátum: 2016. December 29. 22:28 »
"de rajtam kívül senki nem is hallott róla a környezetemben. Ez a baj."

Aztán a mézlovagokról hallottak-e a környezeteben?

Tudod én vagyok a méheüs, ezért csinálok most neked egy leltárt.
29 méhészem van közel 1300 családdal.
 A legtöbben elmennek Bgyarmatra Márciusban kb 10.
Jászberénybe elmegy ezek közül 7.
 Gödöllőre Novemberben 3.
Itt fórumozok egy magam.
A zöldön senki.
 A facen én írok ketten olvasnak, mert tegnap felvettem az aranydiplomás méhész barátomat.
Klubfoglakozásra Salgótarjánba 3-4 járunk.

Az összes akárhová elmenő, mind a 10 Gyarmatra ellátogató közül kerül ki.
 A 29-ből, 19 nem megy méhésztalálkozókra. nem jár klubfoglakozásra, nem netezik. Ezek többsége azt sem tudja vannak e mézlovagok.
 És azt sem hiszem, hogy mi rosszabbak lennénk az országos átlagnál.

Ergo: Ha tényleg fontos a petíció, az aláírásokat csak a méhegészségügyi felelősök tudnák be gyűjteni, mert ők elvileg ismerik az összes méhészt ami a területükön van. A szaktanácsadó is csak a méhészek töredékével találkozik.

A kérdés. A méheüsök hajlandóak lennének e járkálni petíció ügyben, mikor még az idei tisztelet díjat se kapták meg.