Tudod Főnix....
Az írásaid alapján egy művelt, olvasott ember vagy. Árnyalt utalások, fölösleges szócsaták helyett kérdeznék valamit:
Te szívesebben látnád Mészárost az elnöki székben, mint Brosst?
Egyértelmű, egyenes válaszod várom.
Üdv: Bicska (Szabó József)
Kedves Jóska!
Köszönöm az elismerő szavakat, álszemérmesség nélkül jelenthetem ki, hogy örömmel tölt el, ha az írásaimba fektetett energia nem csak negatív emóciókat kelt az olvasóiban. Ez is a céljuk.
A kérdésedet viszont sajnos nem értem. A Klub moderátora vagy, feltehetően olvasod az itt elhelyezett hozzászólásokat. nem lehet titok előtted, hogy ki vagyok, s milyen portékával strichelek ezen a virtuális piacon. Nem hiszem, hogy titok lehetne a véleményem, hiszen akárhányszor kényszerűségből nicket váltottam, két-három hozzászólás után különösebb éleselméjűség nélkül is felfedezhető volt, ki írta azokat. Tehát miután soha nem titkoltam, a véleményem közismert. Nem is ragoznám vég nélkül, s miután igényed volt, hogy őszintén, egyenesen és nyíltan valljam meg, kit látnék szívesebben az elnöki székben, hát megválaszolom. A nyíltságra vonatkozó kitételedet nem tudom hová tenni, ezidáig minden alkalommal nyíltan és őszintén állást foglaltam a kérdésben.
Talán nem látogatod a Méhész Fórumot, ezért nem is találkoztál az ott elhelyezett hozzászólásaimmal. Nem elegáns ide átmásolni az írásokat, hiszen akit érdekelt elolvasta azokat ott, de itt újra megfogalmazni meg lusta vagyok, ezért egyet belinkelek, melyet e témában a Fórumon írtam Csányi Antinak. Nem most volt már, s az a vád sem érhet, hogy újabban váltottam volna paradigmát, köztudott, hogy a véleményem, morális értékrendem meglehetősen régen és aránylag változatlan formában a sajátom már:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=32&p=142271&hilit=semmi+bajom+Brossal#p142271Ha netán nem tudnád megnyitni, jelezd, s megküldöm privátban.
No, de nem kellett volna a Fórumról ide citálnom az írásaimból, itt is találsz sokat, melyek az elnökválasztás jegyében illetve az elnök működésének nyomán fogantak. Ne érezze senki úgy, hogy végre sikerült kiugrasztanod a nyulat a bokorból, hiszen itt akár Geddekas hazug csúsztatásai kapcsán, vagy Csányi Anti kérdésére válaszolva illetve Simon Zoli hozzászólására reagálva mindannyiszor nyíltan és egyenesen vállaltam a véleményemet, melyet Bross Péter elől sem rejtve és titkolva, nyíltan és egyenesen az elnök úrnak is elmondtam. Személyesen, nyilvánosan. Csak a példa kedvéért:
http://meheszklub.hu/index.php/topic,5.msg25866.html#msg25866http://meheszklub.hu/index.php/topic,28.msg25968.html#msg25968http://meheszklub.hu/index.php/topic,5.msg26020.html#msg26020Nos, ezekből látható, miként vélekedek az elnökkel kapcsolatban. Nem lázadozok, s ha nem is az én elképzelésem szerint alakult az elnökválasztás, elfogadom a többségi akaratot, de nem hagyom szó nélkül, ha a megválasztott és legitim elnök nem úgy "működik", ahogy a választási kampány során ígérte.
A konkrét kérdésedre a válaszom egyszer már közzé tettem a Klubon és a Fórumon is: szívem szerint a két elnökből gyúrnék össze egyet, Bross rátermettségét és szerethető svihákságát szívesen ötvözném Mészáros dr. mentalitásával, melynek legnagyobb értéke számomra a csapatmunkára való képesség és szándék. Ha nem ötvözhető a két mentalitás, részemről a kollektív munkára való képességet választanám, tehát Mészáros Lászlót. Ha viszont valamiféleképpen ötvözhető lenne a két mentalitás, én összeolvasztanám őket, s kapnék egy kiváló, valódi "civil" elnököt. Ha Bross képes lesz a kollektív munka prioritását belátni, semmi kifogásom ellene, hiszen a választással olyan elnökséget választottunk mellé, melynek tagja Mészáros dr. is, tehát a megkezdett munkájuk folyamatossága biztosított, s mely elnökség személyi összetétele garancia a kollektív bölcsesség érvényesülésének lehetőségére. Ha ezzel Bross képes együtt élni, e szerint dolgozni, hiszem, hogy jó elnöke lesz az egyesületnek. Királya, egyszemélyi "tulajdonosa" viszont már semmiképpen nem lehet. Ha nem képes ezt felismerni és végigvinni, akkor nem Bross lesz az elnöke az egyesületnek, ám ebben az esetben sem én kívánok lenni a "királycsináló", vagy "királykicsináló", az egyesület tagsága lehet csak képes a kollektív bölcsesség jegyében dönteni, kit látna szívesebben az elnöki székben. Ha netán a tagság azzal szembesülne, hogy nem ezt a virágszálat szerette volna szakajtani és négy esztendőn keresztül szagolgatni, akkor a tagság a küldöttein keresztül majd szakajt magának másikat, melynek illatát szívesebben szagolgatja...
Az én dolgom kimerül abban, hogy tapsolok, ha az elnök és az elnökség együtt dolgozva, békében és becsülettel helytáll, s esetleg ácsit mondok, ha mégsem. Nem szeretném a szerepemet felnagyítani vagy túlértékelni, az én véleményem csak egy vélemény a 420 körüli vélemény közül, s azt sem élem meg tragédiaként, ha az kisebbségben marad. Én már csak így vagyok összerakva, s a hátralévő időben gyökeres változtatást nem tervezek.
Azt viszont kérném attól a személytől, azoktól a személyektől, aki/akik hazug és pimasz módon próbál/próbálnak "mószerolni" Bross Péter előtt, hogy Legyen/legyenek korrekt/korrektek. Mostanság találkozom néha az elnökkel és az egyik ilyen találkozásunk alkalmával nekem szegezte a kérdést: miért írok én össze dehonesztáló megjegyzéseket a Klubon? Kíváncsivá tett, mi lehet az, amire gondol, s rá is kérdeztem, ugyan mi ilyet olvasott tőlem. A válasz az volt, hogy ő nem olvassa a Klub és a Fórum írásait, de azt mondták neki, hogy én azt írtam róla, hogy az egyesületet nem, csak az újonnan vásárolt egyesületi gépkocsiját képes vezetni. Rövid úton sikerült bizonyítanom, hogy írtam már pár dolgot vele kapcsolatban, de ilyet soha. Gyorsan elő is kerestem az ominózus írást, melyet természetesen más jegyzett, így a félreértést sikerült tisztázni.
Üzenem tehát az illetékesnek, hogy ez a próbálkozása gyenge volt, s ha én bármit leírok az elnökről, bárkiről, azt bátran vállalom, s lehetőség szerint személyesen az illetékessel is közlöm a véleményem.
A sunyi, sötétben bújkáló "hírvivő" pedig semmi mást nem ért el a dologgal, mint hogy teljesen hiteltelenné vált immáron Bross előtt, nekem meg hiába igyekezett ártani, soha nem féltem a véleményemet -bárkivel szemben- vállalni.