Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959508 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2850 Dátum: 2016. November 20. 18:31 »
Huber, gáz a javaslatom?
Akkor kibontom az egyik részletet.
Momentán nem tudom elképzelni, hogy az a Dr.Mészáros László vezesse az Alapszabály Előkészítő Bizottságot aki ilyen bajba hozta az OMME-t.
Akarattal veszíttette el a közhasznúságunkat, és akarttal nem adta be az OMME ÚJ alapszabályát IDŐRE!
A jelenlegi balhé az alapszabály körül az ő hibája, ő a felelős a történtekért.
Szerinted, most hogy fog ő előremutató szakmai munkát végezni, ha saját önös érdekében tett eddig is mindent?
Egyesével ki lehet csontozni a vezetést, akit valóban a többség megválasztott, és ezt én is elfogadom!
Azt viszont már nehezen, hogy újra azok mutassanak irányt, akik ezt a katasztrofális állapotot okozták.
Nekem az a véleményem, sőt meggyőződésem, hogy rossz irányba fog menni az OMME, ha erőből beleszólnak a készítendő alapszabályba.
Majd ha jogi formába kell önteni akkor segíthetnek!
Ja akkor meg nem tudnak, mert eddig is külső segítségük volt?
Ez a a külső segítség, megmutatta mire képes.
Három oldalba alig fért bele a bírósági titkár hibajegyzéke.
Én elsüllyedtem volna szégyenemben, nehogy még számlát állítsak ki az elba...ott munkám javításáról.
Ez a különbség közöttünk, hogy én arcomat vállalva megmondom az igazat, Ti pedig lesből, egy arctalan névvel vádaskodtok.
Szerintem pedig  a javaslatom nagyon is életszerű.
Javaslataik a jelenlegi tisztségviselőknek is lehet!!!!!
Én nem erről értekezek itt veletek.
Csak nem árt az óvatosság.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2851 Dátum: 2016. November 20. 18:44 »
Üdv.Uraim!
Nagyrnyei Uram!
Nem akartam vitába keveredni senkivel,de ha már ott tartunk hogy" lesüllyedtél" a Mi szintünkre akkor bizonyára megérted az írásainkat.
Mi szerint a Te javaslatod a demokrácia sárba tiprásának tipikus esete.
Miért?
Mert azt gondolod hogy azokat az embereket(méhészeket)KITILTOD a bizottságokból akiket a méhészek demokratikus többsége azért választott oda ahol vannak hogy vezessék  az egyesületet döntsenek bizonyos ügyekben a legjobb belátásuk szerint.
Az hogy Ők megkérték a tagságot hogy jelentkezzenek esetleg olyan bizottságokba ahol segíteni tudják az elnökség munkáját,tehát segítséget kérnek nem azt jelenti hogy néhányan többségi felhatalmazás nélkül szinte át akarják venni az irányítást és előre megszabják ki vehet részt a bizottságba.
Kitől kértél s kaptál erre többségi felhatalmazást?
Még egy picit jobban rávilágítanék erre a "javaslatra"
Ez kérem szépen egy tökös gyerek töketlen javaslata!
Valami hasonló igyekezet miatt híresült el az ominózus Gödöllői küldöttgyűlés ha jól dereng.
Valószínű megint mellette vagyok a dolgoknak,de már megszoktam meg igyekszem is ezekben az ügyekben elkerülni a sajátosan értelmezett demokráciátokat ahol mindég a kisebbségé az elsőbbség.
Sajnálom hogy az efféle javaslatokkal nem tudok azonosulni,így jártam.
Tisztelettel:izso60

« Válasz #2852 Dátum: 2016. November 20. 18:53 »
 "akiket a méhészek demokratikus többsége azért választott oda", mert halvány fogalmuk sem volt például arról, hogy mit tettek az OMME közhasznú alapszabályának "érdekében" és ezért választották meg őket ismét oda, " ahol vannak hogy vezessék  az egyesületet döntsenek bizonyos ügyekben a legjobb belátásuk szerint."

Szerinted, ha a pártlapban megjelent volna a LOVAGREGÉNY, akkor most Nógrád megyei lenne az általános elnök helyettesünk?
Csak úgy kérdem, elismerve a többség döntését.  ;)

Akkor miről beszélsz?
Legjobb belátás?
Mi is azt szeretnénk, egy kis belátást a Kft. papírjaiba!
Te nem vagy kíváncsi?  :o
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2853 Dátum: 2016. November 20. 19:05 »
"ha rumlit csinálok,akkor rendet is kell raknom magam után.Szimplán csak nevelő célzattal.." 

Szerinted a nemes urak még nevelhető - nevelendő  fázisban vannak? :o :o :o :o :o

Én azért többet vártam volna el egy ekkora szervezet választott tisztségviselőitől!

Önkontroll pl. Elb....tam, kiderült, lemondok! MINIMUM!

Gondolom az EB hosszú felsorolása, hogy mit nem csinált meg a legdrágább és az az utáni megszavazott milliókat is csak szimplán nevelő célzattal kell értelmezni...... Úgy-e?  ;)
Szabó György

*

izso60

• 573
« Válasz #2854 Dátum: 2016. November 20. 19:09 »
Üdv.Uraim!
Kicsi Raner!
A téma másról szólt ha nem vetted volna észre!
Szokásodhoz híven mellé beszélsz a témának,de természetesen Én vagyok"mellette".
A demokratikus többséget nem kell hülyének nézni.
A lovagregény EGY vélemény,a Tiéd a másé nem kell hogy az legyen.
Vagy csak úgy lenne demokratikus?

« Válasz #2855 Dátum: 2016. November 20. 19:14 »
Izso60!
Ezt írod:
"Kitől kértél s kaptál erre többségi felhatalmazást?"
Senkitől ezért tettem javaslatot, egy nyílt levélben!
Tökös gyerek, töketlen javaslata?
Most vagy tökös, vagy töketlen?
Én ahhoz kevés vagyok, hogy KITILTSAK valakit a bizottságból!
Nem is ez a javaslatom, de akkor megismétlem, mert nem figyelsz.
Az ELŐKÉSZÍTÉSBEN ne vegyenek részt a tisztségviselők!
Jajj, most ugrott be!
Csináljunk két bizottságot!
Aztán hasonlítsuk össze melyik alpszabály áll közelebb a méhészek akaratához.
Megjegyezni kívánom, hogy én nem jelentkeztem az Alapszabály Előkészítő Bizottságba, megelőzvén a nemtelen támadásokat.
Ugyan ezen meggondolás miatt nem fogadtam el semmilyen posztra jelölést.
Én úgy gondolom jobb ez így, mert én nem Laca-pacáztam volna!
De ez a téma most nem erről szól.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2856 Dátum: 2016. November 20. 19:15 »
izsóka!

Bírósági bejegyzési adatok az én véleményem?  :o
izsóka?
Tudod miről beszélsz?
Nézz utána!   :D
Itt valahol lejjebb!  ;D

A demokratikus többség nem lett tájékoztatva!
Pedig van párt lap!
Akkor meg minek van?  ;)
Szabó György

*

izso60

• 573
« Válasz #2857 Dátum: 2016. November 20. 19:47 »
Üdv.Uraim!
Attila!
Az utóbbi ötleted már elgondolkodtatóbb!
Több bizottság nem biztos hogy szükséges,de miért ne!
Viszont többféle lehetőség amiből akár választani akár összegyúrni az szerintem is járható lehet,bár az Én véleményem nem mérvadó ugyebár.
Ranger!
Amíg Te meg a párttársaid pártlapról beszéltek addig azt sugalljátok hogy ellenségnek kellene lenünk,pedig nem,ez csak a Ti gondolataitokban van így Mi mind méhészek vagyunk "lehet ugyanolyan érdekekkel",de ha Te nem szívelsz valakit,valakiket azért ne kelljen mindenkinek utálnia.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 20. 20:17 írta izso60 »

*

huber

• 144
« Válasz #2858 Dátum: 2016. November 20. 20:26 »
Huber, gáz a javaslatom?
Akkor kibontom az egyik részletet.
Momentán nem tudom elképzelni, hogy az a Dr.Mészáros László vezesse az Alapszabály Előkészítő Bizottságot aki ilyen bajba hozta az OMME-t.........
Nehéz úgy beszélgetni, hogy nem értjük egymás nyelvét!
A felállítandó bizottságoknak nincs még elnöke. Innét egyértelmű lózung amit írsz.
Kérd meg "Brossi"-t, hogy vállalja a bizottsági elnökséget, vagy mást aki neked kedves.

Végül is az érvelésed egyetlen viccben foglalható össze:

A nyuszikának elromlott a fűnyírója, gondolta átmegy a medvéhez kölcsönkérni az övét. Megy-megy, útközben elkezdi hajtogatni:
- Á, ez a medve tuti nem adja ide a fűnyíróját!Á, 100%,hogy nem adja ide! Kizárt,hogy ez a köcsög medve ideadja!
Mikor odaér,bekopogtat,és a medve kinyitja az ajtót:
-Mit szeretnél nyuszika?
-Tudod mit medve, húzd a f**zodra azt a kib**zott fűnyírót!!

Mi választottunk .......

« Válasz #2859 Dátum: 2016. November 20. 20:57 »
Jó estét Mindenkinek!

Látom, vannak itt néhányan, akiknek nem tetszik Attila bizottságokkal kapcsolatos javaslata! Én ezen nem csodálkozom, hiszen a KGY-n is kiderült, hogy mennyien (nem) támogatják a javaslatait, észrevételeit...! Fogalmazhatnék úgy is, hogy le se sz...ták a felszólalásait!  :o

Attilát idézem:
"Megjegyezni kívánom, hogy én nem jelentkeztem az Alapszabály Előkészítő Bizottságba,..."
"...nem fogadtam el semmilyen posztra jelölést."

Ennél bölcsebben nem is dönthetett volna! Akkor valósult volna ám meg igazán a valódi demokrácia!  ::)

*

főnix

• 104
« Válasz #2860 Dátum: 2016. November 21. 00:45 »
Te Maci!

Azért nem egészen úgy van az ahogy az irva vagyon. Az Atilla csak ugy csinál hogy szemérmes mert azért ha az Alap szabáj bizottságba nem is de a szervezeti felépités munkacsoportba csak be jelentkezett. Az alapszabáj munkabizottságban meg nélküle is lesznek elegen mert ottan lesz a Baldavári meg Csuja meg Elekes és az Erdélyi János is az utóbbi főleg azér nehogy az egész munkabizottságra rásüsse valaki hogy a "Lacik bandája". Különöskép akkor lenne az ha betagozódna a Mészáros László dr. is a "bandába". Ha ezek kifőzik és kisütik nekünk az újj Alap szabájt, akkor már nem is "banda" lessz hanem Lacikonyha. Lesz ám nekünk ojan pipec Alapszabájunk mint a pinty.
Ezek utána már a szervezet felépitését se féltem annyira hogy az Atilla majd ottan tevékenykedik. Talán még munkacsoportokat kon trolláló kontrollbizottságos munkacsoportot is csinál hogy nehogy elsikkadjon a paradigma váltásameg valószinü hogy minden munkabizottságot majd megdupláz. Asztán majd megtenderezteti a javaslatokat mert az nem lehet hogy a egyesek mást akarjanak mint amit ő kigondult. Való szinüleg átalakul az OMME szervezete alkotmányos kirájsággá oszt az Atilla lesz az árnyék kormányzó a háttérből. Szerintem meg a területi elnökök is össze férhetetlenek minden funkcijóval eszt már az Atilla is mondotta hogy rá es rámelegedett egy időben a sokféle zakó amit magára huzott mikor egyszerre volt elnök meg szaktanácsadó meg méhész is. Csak az a kár hogy a régi Alap szabájok is rosszul vannak összerakva mert egyik érvényes meg hatájos meg benyujtott se mongya aszt hogy majd csak a Küldött Gyűlés dönt a javaslatokrol. A sok elrontott Alap Szabáj mindegyik aszt mongya hogy a szak bizottság annak számol be aki föl állitotta. Ezeket a mostaniakat meg az elnökség csinálta nem a Küldött Gyülés. Akkor most az Atilla hogyan szavaztathattya meg a javaslatokat a küldöttekkel? ha meg az Elnökség dönt mi teccik neki akkor megint összeférhetetlen lesz az egész szabájozósdi mert az Elnökség az Atilla meg a gedde kas szerint maga a méhészek ellensége. Szóval nem tudom mit sütnek még ki ezek a Lacikonyhán meg a szervezeti felépítés bizottságban, de az az érzésem hogy a Bross még idejében leállitja az egész wirtschaftot ha végre ráébred hogy elcseszett ötlet volt jelentkezéses önjelölti alapon összekutyulni a dolgokat mert lassan ojan érzése lehet neki is mint Merkelnek a migránsmeghívás után. Csak még vissza tuggya valahogy tuszmákolni a palackba a kieresztett szellemet.

« Válasz #2861 Dátum: 2016. November 21. 07:06 »
"párttársaid pártlapról beszéltek"

Miért nem az?
Mert ha nem akkor igen csak nagy baj van?
Kinek a pártját képviselni az OMME jelenlegi lapja?
A tagdíjfizető méhészekét?
Rendre tudósít mindenről? (Kft. eredményei, merre csörög a méhészek fillérei........)  :o

Miért lennél ellenség izsóka?
Te is turkáltál az OMME Mézes bödönébe?
Azt sem tudjuk KI vagy?  ;D
Buj elő a homályból, hogy eldönthessük .............. !  ;)
Addig meg gondolkozz el azon, hogy Te most mellette vagy a dolgoknak vagy nyakig benne vagy?
Szabó György

« Válasz #2862 Dátum: 2016. November 21. 07:22 »
 Maci a méhesben ezt írja:
"Fogalmazhatnék úgy is, hogy le se sz...ták a felszólalásait!"
Tehát nem tetszett a küldötteknek?
Mivel "tökös csávónak" minősítettetek, így is kell viselkednem.
Felszólalásaim nem öncélúak voltak, hanem a méhészek közösségének érdekében tettem.
A Kft.-vel kapcsolatos kérdéseimre a BÉKE megőrzése miatt nem kaptam választ.
Minek piszkálni a múltat?
Ez a jelentés nem rég készült, Ficzere egyébként ebben óriásit csúsztatott!
Az EB elnöke azt mondta én ebből a jelentésből már idéztem.
Látnoki képességgel nem rendelkezem, így csak abból a jelentésből tudtam idézni amit Mészárosék rendeltek meg, hogy elfedjék a valóságot!
Ha neked megfelel, hogy lyukas a zsák, a Te bajod.
Engem zavar, hogy a méhészeket nyíltan lehúzzák, no nem akarattal, hanem a hozzáértés hiánya miatt.
Az egyik felelős már a Nagyatádi Uszodában folytatja kiemelkedő szakmai tudását, bár az elmúlt jelentés kicsit beárnyékolja Árpádunk tevékenységét amikor ezt állapítják meg..
"Pénzügyi-számviteli törvényt sértett..."
Szerintem ha a jelenlegi vizsgálatot egyszer a büdös életben megkapják a küldöttek, szerintem nem engem fognak lesz..rni.
Aztán a másik felszólalásom Dr.Soós áldásos tevékenységét kifogásoltam,és az volt a javaslatom, hogy addig ne kaphassa meg a gázsiját amíg nincs bejegyezve az általa sok helyen elcseszett alapszabály.
A harmadik hozzászólásommal mi a gondod?
Azt a méhlegelők védelmében, konkrétan a galagonyások kipusztítása ellen tettem!
Már beszéltem azóta a Madártani Egyesület Baranya megyei Elnökével, és még más szervezetekkel is.
Én aggódom a méhlegelők pusztítása miatt, de ha neked ez megfelel és semmi más célod nincs mint a fikázásom, ebben éled ki magad, az nagymértékű lelki traumára utal.
Főnixnek nem válaszolok, hozza a formáját.
Érdekesnek tarom, hogy mennyire tájékozott Főnix.
Ez nem sért személyiségi jogokat?
Nehéz így eszmecserét folytatni ha a vitapartner lesben, a hátam mögött, sunyi módon pocskondiáz, én pedig "tökös csávó" lévén vállalom az arcom, nevem.

Nagyernyei Attila

« Válasz #2863 Dátum: 2016. November 21. 08:24 »
Főnix, (Szenttamási Tamás) hozza a formáját....

Szerintem tuti nem Ő. Olyan alapvető helyesírási hibákat vét, ami rá nem jellemző. (Kivéve, ha ez a megvezetés része, mert ugyanazt a szót egy hsz-ben képes helyesen és hibásan is leírni.) Na meg a stílus.... :o

« Válasz #2864 Dátum: 2016. November 21. 09:15 »
Főnix a tűzmadár, simán lehet Szenttamási úr, ennyi helyesírási hibát csak szándékosan lehet produkálni. ha ez természetes képessége volna valakinek, azt az illetőt ekkora IQ-val biztosan nem érdekelné az OMME belső viszálya.  :)