Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959236 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2835 Dátum: 2016. November 19. 19:54 »
Nyílt levél Bross Péternek az OMME Elnökének, az OMME Elnökségének, az OMME Ellenőrző Bizottságának, az OMME Etikai-Fegyelmi Bizottságának!
                                     Tisztelt Méhészklub olvasók!
Az OMME Küldöttgyűlése után nagyon elcsendesedtünk.
Részben azért mert kissé másra gondoltam, részben azért mert a következő küldöttgyűlés fél év múlva esedékes.
Volna néhány javaslatom, és egyiket már elő is terjesztettem, amiben szóban támogatást kaptam.
Javaslatom a következő:
Két munkacsoportba, az Alapszabály Előkészítő Munkacsoportba, és a Szervezeti Felépítés Munkacsoportba
NE VEHESSEN RÉSZT olyan személy amely az OMME-ban vezető tisztséget tölt be, és annak bármely bizottságában elnök, vagy tag.
Indokom a következő.
Lassan négy éve azért küzdünk, hogy a méhésztársadalomnak legyen végre egy korrekt alapszabálya!
Erre csak akkor látok esélyt, ha ezt a munkát alulról építkezve kezdjük, tehát a "méhészek szintjén" és ebbe a munkába erőből nem szólhatnak bele a tisztségviselők, mert az alapszabálynak rólunk, méhészekről kell szólnia!
Teljesen eltorzult már így is az egyesület érdekvédelmi szerepe!
Ha most ezt nem állítjuk meg, Alapszabályunk 3. a.) pontja soha nem fog megvalósulni.
" a magyar méhészek összefogása, érdekeik védelme, képviselete,.."
Ez a cél azonnal megdől, ha az Alapszabály előkészítése közben ebbe vezetőink beleszólnak!
Egyiküket sem szeretném megsérteni, de józanul gondolkodó felnőttek vagyunk, nincs szükségünk arra, hogy megmondják mi nekünk a jó!
Szeretnélek benneteket emlékeztetni mi történt 2014. november 30-án Gödöllőn!
Az elmúlt ciklus tisztségviselői kreáltak maguknak egy olyan alapszabályt, amely bebetonozza a pozíciókat (gyakorlatilag mentelmi joguk van) és semmibe veszi a méhészek igényét, javaslataink még napirendre sem kerülhetnek!
Erre épületes példa az általam feltett kérdés a 2016. november 13-i Küldöttgyűlésen.
Dr.Soós Tibor ügyvédhez tettem fel a következő kérdésemet.
"Legyen olyan kedves ügyvéd Úr megmutatni a most elfogadásra előkészített alapszabályban, hol van az a mondat, hogy az ELNÖKSÉG DÖNT a napirendi pontok összeállításáról!"
Kapaszkodjatok meg, ilyen pontja nincs az alapszabályunknak, amit ott a helyszínem el is ismert Bross Péter!
Ezek a túlkapások, minden józan ésszel szembemennek, a demokratikus működésünket csúfolják meg.
Emiatt javaslom, hogy sem az OMME elnöke, sem elnökségi tagok, sem bizottságok tagjai, elnökei, de még szaktanácsadók sem vehessenek rész a fent említett két bizottság ELŐKÉSZÍTŐ munkájában!
A két bizottság által előterjesztett javaslatokat úgyis a valamikori Küldöttgyűlés szentesíti, ott egy szavazat mindenkié.
Amennyiben ez a gondolatom fő vonalakban nem fog megvalósulni az OMME-ban az érdekvédelmi munkámat befejezem!
Semmi értelme a további látszatdemokrácia fenntartásának, és a szócséplésnek.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
    Elnök
Tolna Megyei Méhész Egyesület
  Szekszárd, 2016. november 19.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 19. 19:59 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #2836 Dátum: 2016. November 19. 20:17 »
"az OMME-ban az érdekvédelmi munkámat befejezem"

De csak az OMME- ba úgy-e?  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2837 Dátum: 2016. November 19. 20:27 »
Persze!
Amíg a Tolna Megyei Méhész Egyesületben bizalmat kapok, maradok.
Az OMME-ban fogom befejezni a pályafutásomat, visszaadom küldötti mandátumomat, és a bizottság munkájában sem veszek részt, ha az előző írásomban megjelölt két munkacsoportban vezetők is lesznek.
Természetesen a szakmai bizottságoknál nem is terjesztem be a javaslatom, az teljesen más tészta.
Tehát a Méhlegelő Munkacsoport, a Méhegészségügyi Munkacsoport és a többi munkájában véleményem szerint semmi gond, ha vezető tisztségviselők is részt vesznek!
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2838 Dátum: 2016. November 19. 21:12 »
Üdv. Uraim!
Nagyernyei Uram!
Az ötlet "nem"rossz,de hol itt a demokrácia amire hivatkozol?
Az elnökség bármely tagja vagy bármelyik szaktanácsadó miért ne tudna jót hozzátenni akár az alapszabályhoz is.
A szervezeti felépítésről:Nemrég olvashattuk hogy emlékkönyvet kívánt valaki írni az OMME felépítőiről akik így építették fel az egyesületet,ha ez jó akkor fogadjuk ezt el,ha viszont"sz..t"építettek hagyjuk Őket és építsünk újat a saját "demokráciánk"alapján a saját arculatunkra.
A nagyon kemény és "demokratikus"levél hatására nekem is lenne egy igen demokratikus javaslatom.
Kérem szépen! Az OMME a vezetőivel és alapszervezeteivel együtt kidolgozza az alapszabályát és az önálló egyesületek elnökei valamint a tagjai eldöntik hogy az alapszabályban foglaltak szerint akarnak-e OMME tággá válni vagy sem.
Ez teljesen demokratikus!
Szerintem épen az "önálló egyesületi vezetőknek nem kell részt vállalni e nemes feladatból ugyanis Ők ha nem akarnak tagok lenni azt is megtehetik nekik van saját egyesületük saját alapszabállyal amibe az OMME tagszervezetek vezetői és tagjai sem indítványoztak legalább száz módosítást.
Tisztelettel:izso60

« Válasz #2839 Dátum: 2016. November 19. 21:46 »
Izso60 ezt kérdezi tőlem:
"Az elnökség bármely tagja vagy bármelyik szaktanácsadó miért ne tudna jót hozzátenni akár az alapszabályhoz is."
Ennek a "jónak" isszuk a levét!
Ránk erőszakoltak egy olyan alapszabályt amit az utolsó éjjel hoztak össze, amit most javítgattunk azzal az ügyvéddel, aki 3 oldalnyi hibát vétett csupán.
Na nekem ebből elég!
Vagy a méhészeknek készül az alapszabály, vagy a vezetésnek.
De véleményem szerint még összeférhetetlen is, mivel vélhetően saját maguk ellen nem fognak javaslatokat tenni.
Az, hogy Neked mi a javaslatod az a Te döntésed.
Ha rendet szeretnénk, akkor nem kérünk a nyomásgyakorlásból.
Sokkal felszabadultabban, kreatívabban tud egy előkészítő bizottság dolgozni, ha nincsenek megmondó emberek.
Biztosan volt munkahelyed, ahol a melósok addig beszélgettek nyíltan, amíg a főnök nem volt a közelükben!
Végül is azt nem értem, hogy ezen mit nem értesz.
Fejtsd ki bővebben!
Az előkészítő bizottság nevében is benne van, hogy előkészít egy munkaanyagot, amit a jogvégzett szakembernek kell már a Polgári Törvénykönyv előírásaihoz igazítani.
Egy alapszabály megszületésénél én is aktívan részt vettem.
A beadott alapszabálynak meg kell felelnie a civil törvénynek.
Ott nincs mese, az összes közhasznú egyesületet egy kaptafára veszik, és az alapszabálynak tartalmaznia kell a civil törvényben foglaltakat.
Utána mi magunknak írhatunk akár egy könyvet is, rajtunk kívül a kutyát nem érdekli.
Itt van a mi felelősségünk, hogy olyant hozzunk össze ami a méhészek érdekét szolgálja, nem a saját érdekeket.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

huber

• 144
« Válasz #2840 Dátum: 2016. November 19. 22:19 »
Nem akartam ezekhez a dolgokhoz többet hozzászólni, de .......
Attila!
A hozzászólásod olvasva azt vártam, hogy úgy fejezed be: Minden hatalmat a szovjeteknek! Éljen a forradalom!
Amikor létrejött ez a bizottságosdi már akkor ambivalens érzéseim voltak a szervezésével kapcsolatban.
Nem azok a méhészek vállnak tagjaivá akiket a méhésztársadalom erre érdemesnek tart, hanem önjelöltek akik gyakran senkit nem képviselnek. Sok méhész van akire fel tudok nézni, de ők nem érnek rá gittet rágni.
Úgy gondoltam, hogy a "bizottságok" élére kinevezett profi majd legjobb tudása alapján a földön tartja őket.
Az  Alapszabály Előkészítő Munkacsoport, szerintem az amely a legtöbb szakértelmet kívánja.
Te ebbe a bizottságba szeretnél CSAK olyan tagokat akiknek köze sincs a gyakorlathoz.
Evvel lehet legtöbbet ártani az OMME-nak!
Részemről úgy gondolom, hogy ebbe a bizottságba kell(ene), minimum 2 jogász, legalább 1-2 tapasztalt régi ember aki ismeri a gyakorlatot és akárhány tag. A tagok lehetnek bő többségben a régi emberekhez képest, de itt legkevésbé az önjelöltekre  gondolok, hanem az egyesületüket valóban képviselő jelöltekre.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2841 Dátum: 2016. November 19. 23:12 »
Egyéb mondandóm nincs, csupán annyi, hogy nincs igaza sem Izsónak sem Hubernek. Az OMME történelme bizonyítja, hogy tényleg nincs igazuk. A két ember álláspontja a hatalom koncentrációjára irányul és a méhészeti támogatás lehetőségével zsarolnak. Vigyázat! Nem szabad pünkösdi királyságra törekedni. Ez az út amelyen a két említett úr szeretne haladni odavezet, hogy az OMME elveszítheti a kormányzati jóakaratot és elveszíti a méhészeti nemzeti programmal kapcsolatos jogosultságait. Ne javasolom, hogy a Nagyernyei Attila javasolta útról letérjünk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

főnix

• 104
« Válasz #2842 Dátum: 2016. November 20. 01:34 »
Nyílt levél Bross Péternek az OMME Elnökének, az OMME Elnökségének, az OMME Ellenőrző Bizottságának, az OMME Etikai-Fegyelmi Bizottságának!
                                     Tisztelt Méhészklub olvasók!
Az OMME Küldöttgyűlése után nagyon elcsendesedtünk.
Részben azért mert kissé másra gondoltam, részben azért mert a következő küldöttgyűlés fél év múlva esedékes.
Volna néhány javaslatom, és egyiket már elő is terjesztettem, amiben szóban támogatást kaptam.
Javaslatom a következő:
Két munkacsoportba, az Alapszabály Előkészítő Munkacsoportba, és a Szervezeti Felépítés Munkacsoportba
NE VEHESSEN RÉSZT olyan személy amely az OMME-ban vezető tisztséget tölt be, és annak bármely bizottságában elnök, vagy tag.
..............
Emiatt javaslom, hogy sem az OMME elnöke, sem elnökségi tagok, sem bizottságok tagjai, elnökei, de még szaktanácsadók sem vehessenek rész a fent említett két bizottság ELŐKÉSZÍTŐ munkájában!
A két bizottság által előterjesztett javaslatokat úgyis a valamikori Küldöttgyűlés szentesíti, ott egy szavazat mindenkié.
Amennyiben ez a gondolatom fő vonalakban nem fog megvalósulni az OMME-ban az érdekvédelmi munkámat befejezem!
Semmi értelme a további látszatdemokrácia fenntartásának, és a szócséplésnek.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
    Elnök
Tolna Megyei Méhész Egyesület
  Szekszárd, 2016. november 19.

Atilla!

Mitittá'? Bérúgtá'?

Eddig aszt hittem, győztünk! Mostan meg aszt mondod hogy mégse? Megint győznünk köll? Most meg már a Bross ellen is?

Kemény dolog ám a küldötteknek a szömibe mondani hogy ojanokat választottak meg vezetőknek akik hatalmat koncentrálnak meg zsarolók meg alkalmatlanok. Akkor most a vezetőink akiket választottunk az ellenségeink? Élen az elnökkel? Mind alkalmatlanok a szervezeti megujjulásra meg egy méhész barát Alapszabáj létrehozására? Mijért nem montad eszt a Küldött gyülésen a szemükbe? Majd gondolkoggy el azért ezen és ne zsarold a Brosst hogy még a küldöttséget meg az érdek védelmet is lemondod. Van elég gongya szegény elnöknek te ne akarjad  aszt tovább neheziteni. Mert majd a végén aszt veszed észre hogy a mór megtette a kötelességét és a mórnak pápá. Hogy jösz te ahoz hogy nyiltan megzsarold az elnököt meg az elnökséget? A javaslatod egy hüjeség mert nem lehet senkit dísz kriminálni se a választásokkor se a bizottságokba vagy munkacsoportokba. Hogy nézne ki ha onnan te tiltanál ki bárkit is. Talán ehez kaptál szóbeli igéretet? Talán épen Brosstól akit most be se engednél a csoportokba? Aszt se olvastad el hogy mi a munka bizottságok feladata meg a felálása. Aszt irta a Méhész újság hogy az Elnökség határozott a munkacsoportok létrehozásáról meg hogy hozzáértő és a témában járatos szakemberek seggiccségét kérik a megoldás érdekében. Nem döntést hozó csoportot álítanak fel hanem hozzá értő szakemberekből áló tanácsadó testületet. Majd pont te mondod meg az elnöknek meg az elnökségnek hogy mejik bizoccságba nem vehet részt. Szégyelld el magad és kapjál a fejedhez és kérj bocsánatot az elnöktől az elnökségtől és a küldöttektől is mert most nagyon meg sértetted őket.

« Válasz #2843 Dátum: 2016. November 20. 06:52 »
Hát nem tudom,hogy ki hogy van vele,de nekem az a főnököm,aki hónap elején a fizumat csengeti... ;)
(Neki semmi köze a méhészethez,tehát nekem tutira nem lenne ott a főnököm egyik munkacsoportban sem,de ha hülye,akkor neki is megmondom,hogy hülye.  :D )
Az elnökség tagjai választott tisztségviselők és pont.A szavazásra jogosultak bizalmat szavaztak nekik,de ettől nem kisistenek.Viszont véleményük,értelmes meglátásaik nekik is lehetnek,ugyanúgy mint nekünk többieknek is.Aki meg csak azért ad nekik igazat,mert pozíciójuk van, az alapjáraton könnyen megvezethető...
Elméletileg ennek a munkacsoportosdinak az lenne a lényege,hogy különböző nézőpontok ütköztetésével a lehető legjobb megoldást találjuk meg a problémáinkra.Gondolom a munkálkodás eredményeként születne pár verzió,amiből választhatnának a döntésre jogosultak.Vagy nagyon mellette vagyok a témának?
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #2844 Dátum: 2016. November 20. 07:31 »
"Kérem szépen! Az OMME a vezetőivel és alapszervezeteivel együtt kidolgozza az alapszabályát és az önálló egyesületek elnökei valamint a tagjai eldöntik hogy az alapszabályban foglaltak szerint akarnak-e OMME tággá válni vagy sem.
Ez teljesen demokratikus!
Szerintem épen az "önálló egyesületi vezetőknek nem kell részt vállalni e nemes feladatból ugyanis Ők ha nem akarnak tagok lenni azt is megtehetik nekik van saját egyesületük saját alapszabállyal amibe az OMME tagszervezetek vezetői és tagjai sem indítványoztak legalább száz módosítást.

Na erről van szó! (2 éve ezt mondom!   :D )

Viszont mint pénzosztó szervezet (OMME), a saját működését szabályozó passzusokon kívül nagyon pontosan kellene szabályozni a Nemzeti Program igénybe vételének lehetőségét minden méhész számára külön megegyezve az önálló egyesületekkel! (Már mindjárt a szövetségnél tartunk!  ;))

Tovább menve akár a szaki gárda + koordinátor+ még aki az MVH pénzből él és virul azok kiválnának és mint egy hivatal kizárólag a támogatásokkal foglalkoznának. Így nem lenne helyi szervezetes szaki + önérdekvédő önálló egyesületes szaki + OMME tisztség viselő. Mindenki döntse el, hogy mit szeretne!
Így vita sem lenne, és számon kérhetőek lennének a dolgok mindenkin, ami talán a legfontosabb!
Szabó György

« Válasz #2845 Dátum: 2016. November 20. 07:38 »
lindzzy

Mit szólsz egy olyan alapszabály bizottságos taghoz aki volt elnökként, a saját egyesületében megcsinálta a közhasznúságot, utána pár héttel meg az OMME közhasznúságát megerősítő küldöttgyűlési határozat ellen téve (vagyis hogy nem csinált semmit, semmit téve!) elvesztésében tevékenyen részt vett?

Alkalmasnak tartod Őt egy ilyen posztra erkölcsileg, etikailag?  ;)

Szerintem alapszabály ügybe még tanácsadónak, véleményezőnek se!
Szabó György

« Válasz #2846 Dátum: 2016. November 20. 07:42 »
Grill pipi!

Melyik bizottságot fogod erősíteni a "piacon strichel"-eshez hasonló méhész ellenes nézeteiddel?

Tényleg, hogy is gondoltad ezt a Mézzel Lélekkel kampány idején?

Esetleg Rádi úr keresett-e már Téged egy pár szó erejéig?
Szabó György

« Válasz #2847 Dátum: 2016. November 20. 08:28 »
Főnix, (Szenttamási Tamás) hozza a formáját, Izso60 valamit megértett gondolataimból, de ő is mellette van.
Most nem fogok idézgetni, és arra válaszolni, de nem rúgtam be és nem ment el az eszem.
Nem osztok ész, csak javaslatot tettem!
Ha a bizottság úgy dönt, hogy segítségemet elfogadja, megtiszteltetésnek veszem.
Sajnos gondolatim egyeseknek nehezen mennek át, így megpróbálok az ő szintjükre lemenni, bár a héten voltam ovikban, nem lesz nehéz gyerek ésszel gondolkodnom.
Hozzászólásomban pirosan kihúztam, hogy az ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁBAN nem szerencsés, ha a jelenlegi tisztségviselők is részt vesznek.
Mondjuk nem tudom mi ebben a Bross ellenes, de próbálják belemagyarázni.
Én azt gondoltam paradigmaváltásról értekezünk, nem köpönyegforgatásról.
Az alapszabály nem arról szól, hogy tetszik az elnöknek, meg az elnökségnek, hanem tetszik e a méhészeknek.
Na folytassuk.
Tehát az előkészítő munkában a 14.000 méhészből biztosan jelentkeztek olyanok akik önzetlenül, megfelelő szakmai tudásukkal a bizottságokban dolgoznának.
Ki akar itt jogászkodni?
Az előkészítés arról szól, hogy érthető módon a méhészek igényét megfogalmazza a bizottság, majd leteszi az asztalra és jöhet a jogi formába öntés, a Polgári Törvénynek és a civil törvénynek megfelelően.
Ez nem valakik ellen, egyesek kirekesztéséről szól, hanem a méhészek érdekében, hogy valóban nekik íródjon.
Nézzünk néhány konkrét példát, de nem gondoltam, hogy magyaráznom kell az egyértelmű dolgokat.
Az OV-t elődeink kiherélték, ilyen marhaságokat írtak bele az alapszabályba, hogy az...
"Országos Vezetőség az OMME-nak nem vezető testületi szerve, hanem tájékoztató fórumként működik..."
Tehát olyan mint a Duna TV-n a "Ridikül" műsor.
Az elnök jogkörét megkurtították, és mindent az elnökség hatáskörébe helyeztek!!!!!!!!!!!!
Annyira elvakította őket a hatalmi vágy, hogy magukat gondolták a legfelsőbb döntéshozónak, és a Küldöttgyűlést összehívását is magukhoz ragadták, úgy, hogy a volt elnöknek állítólag jogi végzettsége van.
Ezért markolt fel Dr.Soós egy szép összeget, majd most kijavította saját hibáit, ismét pénzért?
Ebben  már helyesen szerepel, hogy az elnök hívja össze a küldöttgyűlést!
Remélem most nem kezditek el, hogy...de ezt a nagy többség elfogadta.
Noná, akik ott voltak Gödöllőn, ismerik a körülményeket, ami több mint szégyenletes.
Szemezgethetünk az alapszabályból, de annak minden sorából kiérződik a hatalommánia, a pozíciók bebetonozása.
Hol olvassátok jelenleg, hogy a Ti véleményetekkel egyáltalán foglakozik az elnökség, a küldöttgyűlés?
Még napirendre sem kerül, az egyebekben pedig a döntésre nincs lehetőség.
Még a közelébe sem értünk az alapszabály előkészítésének máris a 11 fő DÖNT a napirendekről.
Aki ezt nem érzi, nem érti naponta megismétlem.
Ezt a csapnivaló alapszabályt az elmúlt vezetés hozta össze saját magának!
Én pont azt kifogásolom, hogy az elnök hatáskörét leszűkítették, a mozgástere minimális!
Ezen kéne közösen változtatnunk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2848 Dátum: 2016. November 20. 11:03 »
Nekem anno azt tanították,hogy ha valamit elcseszek,akkor kutya kötelességem részt venni a rendbehozatalában is,illetve,ha rumlit csinálok,akkor rendet is kell raknom magam után.Szimplán csak nevelő célzattal... ;)
Más:Tegyük már tisztába a dolgokat.
Az én kis fejemben az volt,hogy a méhészek maguk közül választottak vezetőséget,nem valami külső hatalom ültette őket a nyakunkba.Ebben egyet tudunk érteni? :-[
(Csak azért kérdezem,mert itt beszéltek méhészekről,meg vezetőkről és nagyon az jön le,mintha a vezetők nem lennének azok...pedig szerintem de)  ;)
Egyébként gőzöm sincs,hogy melyik bizottságba kik jelentkeztek,mindössze csak néhány aprócska észrevételem lett volna az előző hozzászólásomban:
1.nekem egyik vezető se a főnököm,
2.ha van véleményük,megoldási javaslatuk az ágazat problémáival kapcsolatban,akkor ugyanannyi joguk van elővezetni,mint nekem vagy neked,
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

huber

• 144
« Válasz #2849 Dátum: 2016. November 20. 17:45 »
Attila!
Te valamiért nem akarod érteni, mennyire gáz a javaslatod!
Tudod a méhészek választottak egy elnökséget és egy elnököt. Elnökjelöltekből 2. volt mindössze sajnos. Szerintem két rossz jelölt közül tudtunk választani Magánvéleményem ez volt a kezdetektől, és fenntartom.
A tagok közül volt bőséges választék. Cserényi doktor, ugyanúgy nem került be ahogy Csuja úr sem.
A bekerült tagok viszont, a méhészek akaratát képviselik. Az hogy neked nem mindenki szimpatikus? Nekem se.
De valahol az a demokrácia lényege, hogy neked el kell fogadnod azokat a választott vezetőket is akik nem szimpatikusak számodra, és nekem is (sajnos).
Tehát lehet létrehozni bizottságokat, akik saját ötleteikkel segíthetik a választott testületet, de egy ilyen bizottságból a választott vezetőket kitiltani, nonszensz.
Sajnos én azt látom, hogy mivel az általad képviselt irányvonal nem került számottevő többségbe ezért negálni akarod a demokráciát, önjelöltekkel. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian kitűnő értékes emberek, az általad említett Szenttamási úr ugyanúgy ahogy Csuja úr is.
DE!!!! Valamiért nem őket választottuk meg!!!!
O.K.! A számomra nem túl szimpatikus bizottságok maradjanak meg, de nem mint elszabadult hajóágyú, hanem a választott ügyvivői testület vezetése és irányítása alatt.
Ha neked ez nem elfogadható? Akkor nem veszel részt benne, de nem akadályozod. Normális ésszel belátható, hogy az OMME szétzilálása nem tenne jót az ágazatnak sem.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 20. 18:30 írta huber »