Főnix, (Szenttamási Tamás) hozza a formáját, Izso60 valamit megértett gondolataimból, de ő is mellette van.
Most nem fogok idézgetni, és arra válaszolni, de nem rúgtam be és nem ment el az eszem.
Nem osztok ész, csak javaslatot tettem!
Ha a bizottság úgy dönt, hogy segítségemet elfogadja, megtiszteltetésnek veszem.
Sajnos gondolatim egyeseknek nehezen mennek át, így megpróbálok az ő szintjükre lemenni, bár a héten voltam ovikban, nem lesz nehéz gyerek ésszel gondolkodnom.
Hozzászólásomban pirosan kihúztam, hogy az ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁBAN nem szerencsés, ha a jelenlegi tisztségviselők is részt vesznek.
Mondjuk nem tudom mi ebben a Bross ellenes, de próbálják belemagyarázni.
Én azt gondoltam paradigmaváltásról értekezünk, nem köpönyegforgatásról.
Az alapszabály nem arról szól, hogy tetszik az elnöknek, meg az elnökségnek, hanem tetszik e a méhészeknek.
Na folytassuk.
Tehát az előkészítő munkában a 14.000 méhészből biztosan jelentkeztek olyanok akik önzetlenül, megfelelő szakmai tudásukkal a bizottságokban dolgoznának.
Ki akar itt jogászkodni?
Az előkészítés arról szól, hogy érthető módon a méhészek igényét megfogalmazza a bizottság, majd leteszi az asztalra és jöhet a jogi formába öntés, a Polgári Törvénynek és a civil törvénynek megfelelően.
Ez nem valakik ellen, egyesek kirekesztéséről szól, hanem a méhészek érdekében, hogy valóban nekik íródjon.
Nézzünk néhány konkrét példát, de nem gondoltam, hogy magyaráznom kell az egyértelmű dolgokat.
Az OV-t elődeink kiherélték, ilyen marhaságokat írtak bele az alapszabályba, hogy az...
"Országos Vezetőség az OMME-nak nem vezető testületi szerve, hanem tájékoztató fórumként működik..."
Tehát olyan mint a Duna TV-n a "Ridikül" műsor.
Az elnök jogkörét megkurtították, és mindent az elnökség hatáskörébe helyeztek!!!!!!!!!!!!
Annyira elvakította őket a hatalmi vágy, hogy magukat gondolták a legfelsőbb döntéshozónak, és a Küldöttgyűlést összehívását is magukhoz ragadták, úgy, hogy a volt elnöknek állítólag jogi végzettsége van.
Ezért markolt fel Dr.Soós egy szép összeget, majd most kijavította saját hibáit, ismét pénzért?
Ebben már helyesen szerepel, hogy az elnök hívja össze a küldöttgyűlést!
Remélem most nem kezditek el, hogy...de ezt a nagy többség elfogadta.
Noná, akik ott voltak Gödöllőn, ismerik a körülményeket, ami több mint szégyenletes.
Szemezgethetünk az alapszabályból, de annak minden sorából kiérződik a hatalommánia, a pozíciók bebetonozása.
Hol olvassátok jelenleg, hogy a Ti véleményetekkel egyáltalán foglakozik az elnökség, a küldöttgyűlés?
Még napirendre sem kerül, az egyebekben pedig a döntésre nincs lehetőség.
Még a közelébe sem értünk az alapszabály előkészítésének máris a 11 fő DÖNT a napirendekről.
Aki ezt nem érzi, nem érti naponta megismétlem.
Ezt a csapnivaló alapszabályt az elmúlt vezetés hozta össze saját magának!
Én pont azt kifogásolom, hogy az elnök hatáskörét leszűkítették, a mozgástere minimális!
Ezen kéne közösen változtatnunk.
Nagyernyei Attila