Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959332 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2775 Dátum: 2016. November 09. 20:48 »
"Nagyon nagy szükség van a szakmánkban,méhészeti ágazatunkban
az összefogásra."

És Te kivel akarsz összefogni?
Olyanokkal akik még a nevüket sem vállalják?
Aki legalább a nevét vállalja az meg a tetteit nem!
Ilyenekkel összefogni?  :o

Ameddig a hazugságok mind fényre nem derülnek, nem lesz lehetőség tovább lépni!  :(
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2776 Dátum: 2016. November 09. 21:33 »
Amit  Texas Ranger  ír, az a kettősség kavarog bennem is.
Nagyon nehéz azokkal összefogni akik átvágtak, lenéznek, meghazudtolnak, folyamatosan szabályokat, sőt törvényt sértenek.
Ha ezt velem teszik még le is nyelem, de sajnos az egész méhésztársadalmat palira vették.
Így a küldöttgyűlés előtt nehéz megjósolni milyen lesz a hangulat.
Sokan a változást vártuk, várjuk, és még az EB is hallgatásra int?
Állítólag az is változás, ha közösen akarjuk a BÉKÉT!
Remélem a józan ész, a higgadtság fog felülkerekedni, ennek az a záloga, hogy a hazugok hallgassanak!
Majd vasárnap kiderül.
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #2777 Dátum: 2016. November 09. 21:35 »
Kedves Texas Ranger! Kedves méhésztársak!

Nekem nagyon tetszett Csányi Anti írása. Anti látja a lényeget.

Sok a baj az ágazattal. Egyre több...

Túlterheltek a legelők. Az országosan nagy családszám, méhsűrűség miatt, szinte lehetetlen normálisan anyát nevelni, genetikailag tisztán tartani a vérvonalat.
Ugyanez miatt sok a betegség, az atka, és Isten tudja, mennyire vagyunk egy méhegészségügyi katasztrófától. Hallgasd csak meg Bross Péter előadásait az elmúlt évekből! Ma már nem abból áll a méhészkedés, hogy berendezzük mézelésre a családot, hogy a rakodóban hogy húzzuk fel a lépeket. Ma sokkal komplexebben kell gondolkodni, mint 20-30 éve.

Számolni kell a betegségekkel, a kártevőkkel, a mérgezésekkel.
 Fáj a fejünk a mézpiaci helyzet miatt. Ha nem szeretnénk katasztrófát, el kell érni, hogy ne kezdjenek méhtartásba (szándékosan nem méhészkedést írtam) a próbálkozók, csak az méhészkedjen, aki szeretni, és tudja csinálni. Ezekben szerintem mindannyian egyet értünk.

Én még hozzátenném, hogy a méhészek eddig kimaradtak a nagy pályázati lehetőségekből. Más ágazatok pályáznak, biztosítást tudnak kötni a termésre, fagykár, jégkár enyhítést kapnak államilag. Mi mit kapunk? Volt már kárenyhítés amiatt, hogy elfagyott az akác, és pórul jártak a méhészek?

Nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy a borászoknak könnyű, mert egy jól bejáratott élvezeti cikket állítanak elő. Én a 90-es években voltam kamasz. Ha kocsmázni mentünk véletlenül sem ittunk bort sehol, mert vállalhatatlan borok voltak a legjobb kocsmák kínálatában is. Innen indultak a borászok. Persze kicsit torzsalkodtak ők is egymással, de kifelé hihetetlenül egységes a szakma. Sok munkával, marketinggel jutottak oda, ahol most vannak. És higgyétek el, először volt a marketing, aztán a sok támogatás.

Fel kell lépnünk a nővényvédő szer lobbik, mézhamisítók ellen. Nehéz ügy, mert multinacionális cégek, hamisító országok ellen kell küzdeni.
El kell oszlatnunk azt a képet, hogy a méhészkedés egy érdekes, izgalmas hobbitevékenység. El kell érnünk, hogy a politika, a társadalom ne lelkes amatőrök csapataként tekintsen ránk, hanem úgy, mint profi mezőgazdászokra. Mennyi ismeret is kell az eredményes méhészkedéshez???

Ezeket a feladatokat, amiket sürgősen meg kell oldani, nem tudjuk egyedül, szétszakadva, acsarkodva megoldani. Aki most itt velünk szakmapolitikai szempontból vitatkozik, ugyanolyan méhész, mint mi. Ugyanazok a problémái. Mindannyian szeretjük a természetet, a méheket, a méhészkedést. Kezet kell nyújtsunk egymásnak, és lobbizni, tüntetni, harcolni, reklámozni, dolgozni. Együtt! Felül kell emelkedni a múlt sérelmein, és kimozdítani az érdekképviseletet a patt helyzetből.

Bocsánat, ha túl csapongós, és hosszú lett.

Üdv: Bicska (Szabó József)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2778 Dátum: 2016. November 09. 22:08 »
Texas Ranger!

Úgy gondolom az előző vezetés komoly hibákat vétet.
Arrogánsak voltak,lekezelően viselkedtek.
Semmibe vették a méhészek,méhész közösségek véleményét,
jogos felháborodását.
Antidemokratikus döntéseket hoztak.
Sokat hibáztak!!!!

Mégis úgy érzem,nem eredendően gonoszak.
Sokan évtizedek óta vezetői az OMMÉ-nak.
Meggyőződésem a méhészek,méhész közösségünkért hajlandók
hibáikat beismerni.
Bízom benne,hogy Ők is felül tudnak emelkedni vélt és valós sérelmeiken.
BÉKÉRE van szükség,majd PÁRBESZÉDRE ,majd nagy tettekre.
Sokakban megfogalmazódik ez az igény.

Mackóka is erről ír!
Ídézem írását bár Ő nem tartozik kedvenceim közé
"Szívesebben folytatnék veletek értelmes vitákat, ami érveken-ellenérveken alapul. "

Ezt én írtam majdnem három éve.
"Úgy érzem, valamit tennem kell.
Egyesületünk működésében változtatásokra van szükség.
Meg kell találnunk azokat a vezetőket ,akik a másként gondolkodókat nem ellenségnek tekintik.
Olyan vezetők kellenek ,akik  meghallják a tagság véleményét,akikkel meg tudjuk vitatani ágazatunk
problémáit,akik nem zárnak ki olyan tagjainkat,vezetőinket akik sokat tettek értünk,egyesületünkért.
Nem kellenek olyan vezetők akik erővel,a egyesületi szabályok semmibe vételével  irányítanak.
Nem veszíthetünk el olyan nagy tudású,jó szándékú embereket,vezetőket, akik  méhészágágazatunkért,a közért  sokat tettek,és még sokat tehetnének, pusztán azért mert az egyesületi döntéseknél  az erő, az arrogancia lesz a döntő érv.
Ez így nem jó!
A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint,Nagyernyei Attila.
A tagság elé kell állni egy új stílusú vezetés alternatívájával,egy új  programmal.

Bicska gondolatai.
"Lehetne jól és sokat pályázni megerősítve ezzel az ágazatunkat, csakhogy amíg a széthúzás, és az ökölrázás megy, erre esély sem lesz, és történelmi lehetőség marad ki. A sok acsarkodás helyett lobbizni kellene, de  gyorsan"

Ma sem engedhetjük meg magunknak a széthúzást.
Akik nem tudnak megbékélni,kompromisszumot kötni
mind elvesznek,akik összefognak győzhetnek.
A felelősségük igen nagy,a régi vezetésből maradóknak
Amennyiben nem ismerik be hibáikat,nem lépnek túl vélt vagy valós
sérelmeiken,nem kötnek békét akkor jön amiről Te írsz.
Borítás!

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 09. 22:40 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2779 Dátum: 2016. November 09. 23:00 »
Miért nincs béke? Már találkoztam hasonló helyzettel életemben. Nagyon nem mindegy, hogy adott pozícióban ki ül, hiszen miért kössön békét az az ember, akinek nem fontos, hogy néven legyenek nevezve a dolgok? Aki fel sem ismeri a veszélyt, sőt ha látja a veszélyt csendben elsunnyog! Aki szerint mi méhészek vegyük tudomásul, hogy a nagy értékű vetőmagok termesztéséhez neonikotinoidot illik használni! Miért zavarná az egycsaládos méhészt ha másnak százkiló számra pusztul a méhe? Érdekli azt az embert a méhek sorsa, aki számára legfontosabb a vasalt fehér ing.

Szóval nem arról van szó, hogy hibákat követett el az előző vezetés, hanem arról, hogy a vak embernek fehér bot való a kezébe és nem pedig személyautó kormánya. Az előző garnitúra választott tisztségviselői közül gyakorlatilag két ember alkalmas arra a tisztségre amit jelenleg is betölt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2780 Dátum: 2016. November 09. 23:45 »
Csányi Antal egyszer már leírtam olvasd el amit írok.
Miért van egy megyében több egyesület? Csak azért mert nagy a megye? Nem azért. Azért mert különböző felfogású emberek, hasonló mentalitással más más egyesületbe tömörülnek, lehet mondani mert nem fértek meg, és más egyesületet alakítottak.
De, ebből eredően a küldöttek is másfélék. Sokszor teljesen ellenkező felfogásúak.
 Ezért, feltehetőleg más vezetőségi tagok és más elnök tetszik nekik. Ezért szavaznak másra.
 Most ti, hogy megtartsátok Brosst, szépen elregélitek az egyetértés dumát. De elmondom neked, az egyik oldalon Mészárost hiszitek ördögnek, de ők ugyanúgy ördögnek gondolják Brosst.
Hogy ezt mi oldja föl? Szerintem semmi. Nincs mit tenni. Ebbe bele kell nyugodni. Egészen addig míg egy át nem alakítják a felépítést, vagy színre nem lép egy harmadik elnök. vagy meg nem szűnik az uniós támogatás, és szét nem megy az Omme.
 Addig húzzátok ki valahogy. Nektek megfelel ez a helyzet.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2781 Dátum: 2016. November 10. 06:28 »
Kedves Vivaldi!

Részben egyet értek veled. Béke sajnos nem valószínű, hogy lesz. Ebben egyet értek.
Abban, viszont, hogy "Addig húzzátok ki valahogy. Nektek megfelel ez a helyzet.".....
A kutya fülét jó! Leírtam már, hogy miért, hol kellene gyorsan lobbizni. A helyzet az, hogy némiképp a hangnem változott, de a lényeg nem.
Most nyilván nincs kussoltatás, fenyegetőzés, megfélemlítés. Egység viszont nincs. Így történelmi lehetőség marad ki. Most még szerezhetünk egy dobos tortát, de ha széthúzunk, hiába rendezzük a sorokat pár év múlva, maximum egy-két szelet süti jut helyette. Mindez miért? Mert a tisztelt urak sértődöttségből mindent leszavaznak?

Várhatunk, amíg beüt egy méhegészségügyi katasztrófa, aztán ülhetünk fejcsóválva a romokon.

Ami emberileg az előző vezetés idején történt az vállalhatatlan volt. Pont!
Leírtam.. Aki akarja visszakeresi. De ez az emberi része. Lássuk a szakmait!

Én kérdeznék tőled Vivaldi:

-Kell több méhész?
-Jó a méh-egészségügy rendszere, retorziói, jogszabályi háttere?
-A tanfolyamok keretében indított szakmunkás képzés jó méhészeket termel ki?
-Ha megfelelő erővel lobbizunk a politikánál, érhetünk-e el ezzel eredményeket?

Válaszolhatsz privátban is. Becsületszavamra nem fogom kiírni ide, ha nem szeretnéd.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 10. 06:35 írta bicska »

« Válasz #2782 Dátum: 2016. November 10. 08:27 »
Texas Ranger!

Úgy gondolom az előző vezetés komoly hibákat vétet.
Arrogánsak voltak,lekezelően viselkedtek.
Semmibe vették a méhészek,méhész közösségek véleményét,
jogos felháborodását.
Antidemokratikus döntéseket hoztak.
Sokat hibáztak!!!!

Mégis úgy érzem,nem eredendően gonoszak.
Sokan évtizedek óta vezetői az OMMÉ-nak.
Meggyőződésem a méhészek,méhész közösségünkért hajlandók
hibáikat beismerni.
Bízom benne,hogy Ők is felül tudnak emelkedni vélt és valós sérelmeiken.
BÉKÉRE van szükség,majd PÁRBESZÉDRE ,majd nagy tettekre.
Sokakban megfogalmazódik ez az igény.

Mackóka is erről ír!
Ídézem írását bár Ő nem tartozik kedvenceim közé
"Szívesebben folytatnék veletek értelmes vitákat, ami érveken-ellenérveken alapul. "

Ezt én írtam majdnem három éve.
"Úgy érzem, valamit tennem kell.
Egyesületünk működésében változtatásokra van szükség.
Meg kell találnunk azokat a vezetőket ,akik a másként gondolkodókat nem ellenségnek tekintik.
Olyan vezetők kellenek ,akik  meghallják a tagság véleményét,akikkel meg tudjuk vitatani ágazatunk
problémáit,akik nem zárnak ki olyan tagjainkat,vezetőinket akik sokat tettek értünk,egyesületünkért.
Nem kellenek olyan vezetők akik erővel,a egyesületi szabályok semmibe vételével  irányítanak.
Nem veszíthetünk el olyan nagy tudású,jó szándékú embereket,vezetőket, akik  méhészágágazatunkért,a közért  sokat tettek,és még sokat tehetnének, pusztán azért mert az egyesületi döntéseknél  az erő, az arrogancia lesz a döntő érv.
Ez így nem jó!
A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint,Nagyernyei Attila.
A tagság elé kell állni egy új stílusú vezetés alternatívájával,egy új  programmal.

Bicska gondolatai.
"Lehetne jól és sokat pályázni megerősítve ezzel az ágazatunkat, csakhogy amíg a széthúzás, és az ökölrázás megy, erre esély sem lesz, és történelmi lehetőség marad ki. A sok acsarkodás helyett lobbizni kellene, de  gyorsan"

Ma sem engedhetjük meg magunknak a széthúzást.
Akik nem tudnak megbékélni,kompromisszumot kötni
mind elvesznek,akik összefognak győzhetnek.
A felelősségük igen nagy,a régi vezetésből maradóknak
Amennyiben nem ismerik be hibáikat,nem lépnek túl vélt vagy valós
sérelmeiken,nem kötnek békét akkor jön amiről Te írsz.
Borítás!

Csányi Antal
Csányi méhésztársnak üzenem .
Egyetértek a általad megfogalmazottakkal. Kulturáltan,közérthetően,nem sértően, írtad le azt,amit tapasztalsz.
A mai -kialakult-helyzetet már sokan próbálták felvázolni .
Többször is írtam -itt is- az alapszabály témájában...mert a méhészethez mint  szakmához csak" ezen keresztűl lehet hozzáférni", ez a kulcs a további sikeres működéshez ,egyáltalán a fogalmak értehetőségéhez  !/Csak egy pl.:Mi az közösen/együtt  jelentése?/     Erre a szervezet" intézményesült formájának" kell válaszolnia !
Tudod, az aggaszt, ha komolyra fordítom a szót,és kijelentem ,hogy beszéljük meg a működést, akkor csak "szösszeneteket " kapok válaszként!         
A vezetésről írt gondolatod értékesek .....az általunk készített  alapszabály erre is ad választ,mégpedig:         Kimondtuk : asszeritív vezetésre van szükség ! a döntési szinteken változtatni kell ! a fogalmakat a közérthetőség miatt le kell írni (itt kezdődik a közösen/együtt fogalom megalapozása),......
A vezetők felé egyértelmű felelősségi, és siker-kritériumbeli elvárásokat kell megfogalmazni ! És mindezt le is írtuk ..tehát régóta készen áll a Te elképzeléseiddel megegyező alapszabály-tervezetünk.... csak eddig a senki sem......?!     Pedig az a "kályha " ebből kellene kiindulni !   
Továbblépve:-elkészült egy másfajta etikai szabályzat is. A mostani "büntető,számonkérő "helyett egy európai értékeket hordozó. 
Rendkívül rövidre fogtam,csak a néhány sarokpontot emeltem ki.       
Intermezzó: A mostani -küldöttgyűlésnek beterjesztett- alapszabályban-amit a bíróság visszaküldött hiánypótlásra-  nem találom, hogy az elnök helyetteseknek mi is teendőjük? ! Csak az elnökről szól ! 
                                            üdv. E. János

*

bükk

• 169
« Válasz #2783 Dátum: 2016. November 10. 12:46 »
Pár napja érlelődik bennem ez az írás!
A profik gyűlésén tettem egy bejelentést az
OMMÉ-n belüli béke reményében.
Azt szeretném ha megszűnne a kétfelé húzás,
ha megindulna a két oldal közeledése,párbeszéde,ha újra
a döntéseknél nem az lenne a döntő érv,hogy melyik oldal
terjesztette be.

MINDENKITŐL BOCSÁNATOT  KÉREK AKIT MEGBÁNTOTTAM !!!

Bárkit megkövetek,aki bebízonyitja számomra,hogy amit írtam
az valótlan.
Mindezt a BÉKE érdekében teszem.

Nagyon nagy szükség van a szakmánkban,méhészeti ágazatunkban
az összefogásra.Olyan kihívások,feladatok állnak előttünk,amihez
nélkülözhetetlen a párbeszéd.
Fel kell lépni egyesületünknek a kínai rizsszirupból készült termékek
mézként történő árusítása ellen mert különben nem lesz szükség a mézünkre,
a méhekre káros növényvédelmi technológiákat meg kell neveznünk mert
ott tartunk ma már,hogy nem lesznek gyűjtő képes méhcsaládjaink ,
az atka kártételei olyan nagyok,hogy egységes fellépésre,védekezésre
van szükségünk.
Ezek csak a legégetőbb feladatok ami szakmánknak meg kell oldania.

Csányi Antal

Nem hiszem,hogy egyhamar béke lesz az egyesületben,ahhoz túl nagyok a sérelmek,mélyek az árkok.
Most a "csujaizmus"(besározás,obstrukció,perek) időszakát éli az OMME,és ezt itt Ti engedtétek,sőt tapsoltatok hozzá.

A régi nagy nevű kilépők,vagy háttérbe vonulóknak az OMME működése fontosabb volt,mint az egyéni sérelmeik.
Itt most néhányotoknak kizárólag az a fontos ki az egyesület elnöke,az hogy miként működik az OMME másodlagos.
Perek tucatjait lehetne most indítani a szabálytalan működés miatt.

*

bükk

• 169
« Válasz #2784 Dátum: 2016. November 10. 13:31 »
Kedves Texas Ranger! Kedves méhésztársak!

Nekem nagyon tetszett Csányi Anti írása. Anti látja a lényeget.

Sok a baj az ágazattal. Egyre több...

Túlterheltek a legelők. Az országosan nagy családszám, méhsűrűség miatt, szinte lehetetlen normálisan anyát nevelni, genetikailag tisztán tartani a vérvonalat.
Ugyanez miatt sok a betegség, az atka, és Isten tudja, mennyire vagyunk egy méhegészségügyi katasztrófától. Hallgasd csak meg Bross Péter előadásait az elmúlt évekből! Ma már nem abból áll a méhészkedés, hogy berendezzük mézelésre a családot, hogy a rakodóban hogy húzzuk fel a lépeket. Ma sokkal komplexebben kell gondolkodni, mint 20-30 éve.

Számolni kell a betegségekkel, a kártevőkkel, a mérgezésekkel.
 Fáj a fejünk a mézpiaci helyzet miatt. Ha nem szeretnénk katasztrófát, el kell érni, hogy ne kezdjenek méhtartásba (szándékosan nem méhészkedést írtam) a próbálkozók, csak az méhészkedjen, aki szeretni, és tudja csinálni. Ezekben szerintem mindannyian egyet értünk.

Én még hozzátenném, hogy a méhészek eddig kimaradtak a nagy pályázati lehetőségekből. Más ágazatok pályáznak, biztosítást tudnak kötni a termésre, fagykár, jégkár enyhítést kapnak államilag. Mi mit kapunk? Volt már kárenyhítés amiatt, hogy elfagyott az akác, és pórul jártak a méhészek?

Nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy a borászoknak könnyű, mert egy jól bejáratott élvezeti cikket állítanak elő. Én a 90-es években voltam kamasz. Ha kocsmázni mentünk véletlenül sem ittunk bort sehol, mert vállalhatatlan borok voltak a legjobb kocsmák kínálatában is. Innen indultak a borászok. Persze kicsit torzsalkodtak ők is egymással, de kifelé hihetetlenül egységes a szakma. Sok munkával, marketinggel jutottak oda, ahol most vannak. És higgyétek el, először volt a marketing, aztán a sok támogatás.

Fel kell lépnünk a nővényvédő szer lobbik, mézhamisítók ellen. Nehéz ügy, mert multinacionális cégek, hamisító országok ellen kell küzdeni.
El kell oszlatnunk azt a képet, hogy a méhészkedés egy érdekes, izgalmas hobbitevékenység. El kell érnünk, hogy a politika, a társadalom ne lelkes amatőrök csapataként tekintsen ránk, hanem úgy, mint profi mezőgazdászokra. Mennyi ismeret is kell az eredményes méhészkedéshez???

Ezeket a feladatokat, amiket sürgősen meg kell oldani, nem tudjuk egyedül, szétszakadva, acsarkodva megoldani. Aki most itt velünk szakmapolitikai szempontból vitatkozik, ugyanolyan méhész, mint mi. Ugyanazok a problémái. Mindannyian szeretjük a természetet, a méheket, a méhészkedést. Kezet kell nyújtsunk egymásnak, és lobbizni, tüntetni, harcolni, reklámozni, dolgozni. Együtt! Felül kell emelkedni a múlt sérelmein, és kimozdítani az érdekképviseletet a patt helyzetből.

Bocsánat, ha túl csapongós, és hosszú lett.

Ellentmondást látok írásodban.
Túlterheltek a legelők írod,nagy a méhsűrűség,de legyen pályázat had szaporodjunk,mert az lenne.
Az összefogás meghirdetése kevés,konkrét lépések javaslatok kellenek.
Profi elismert méhészgazdálkodó?Oké,mennyi családszámnál húznád meg a határt.
50-nél,100-nál vagy a főállásúaknál.

Attól tartok,csak olyan válasz lehetséges ami nem népszerű mert sokaknak,sokunknak fájna.
Ma kívülről nézve a méhészkedést elkezdeni egy kockázatmentes vállalkozás.(támogatások,állami kártalanítás)
Az így szerzett őstermelői státusszal pedig könnyen vissza lehet élni.
Hiába lett új "elektronikus" őstermelői a piacon még most is nem méhészek árulják az opálos  hungarikumot.
További támogatások csak rontanának a ma sem jó helyzeten.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2785 Dátum: 2016. November 10. 13:34 »
Bükk!

Még nagyon jól emlékszem, hogy az omme méhészfórumon falkában estetek Geddekasnak, mert azt hittétek, hogy nyeretlen kétévessel van dolgotok. Akkor olyanokat írtam, amit ma már ti is hirdettek, hogy jó, de akkor még szó se eshetett róla. Aztán felpaprikázódtatok, mert nem nyeretlen kétéves válaszolt a dogmáitokra, hanem érveltem. Ti érvelés helyett gúnyolódással sértésekkel válaszoltatok. Aztán persze a hajdúvér kijött belőlem és ugyanolyan hangnemben válaszoltam, ahogy ti. De amit szabad volt a kékvérűeknek, tehát nektek, mint összeszokott csapatnak, azt nem volt szabad nekem a gyüttmentnek. Ez úgy látom benned lesz halálodig. Ha én mondom, hogy az oxálsav egy jól használható atkairtó szer, akkor te tutti fix, hogy az ellenkezőjét fogod állítani, akkor is, ha nyilvánvalóan igazam van. Mert téged soha nem az igazság fog érdekelni, hanem az, hogy amit én mondok, az nem lehet igaz. Miért? Mert én mondom ki és nem te.

Én tanultam a különböző méhészfórumos beszélgetésekből és sokkal óvatosabban fogalmazok és óvatosabban válaszolok a provokációkra. Merthogy a provokációs szándék benned és még néhány emberben folyamatosan megmarad. 

Te például nem vagy hajlandó észrevenni, hogy dr Mészáros László elnöki tevékenysége mennyire káros volt az OMME-ra. Nem hibázott, hanem szándékosan úgy alakította a dolgokat, ahogy végül alakult. Ezeket a káros folyamatokat nem lehetett megállítani polgári perek nélkül.

Mészi Laci minden eszközt bevetett a pereket indító Csuja ellen. Büntető ügyet is kreált Csuja ellen. Bebizonyosodott, hogy teljesen alaptalan volt. Etikai eljárásokat indított, megfeneklettek. Most is van egy folyamatban, az se fog semmire jutni.

Azt javasolom, hogy gúnyolódás és vádaskodás helyett ésszerűen érvelj.

Idézet
az a fontos ki az egyesület elnöke
Igen fontos, de nemcsak ez a fontos. Ő egy személy az elnökségből. Az is fontos, hogy az elnökség tagjai kik.

Hát tudod az olyan elnökségi tag, aki egyre halkabban, de még mindig éljenzi a neonikotinoidokat és még mindig ugyanúgy szavazna a Növényvédelmi Bizottság ülésén, ahogy akkor, szóval az ilyen elnökségi tagnak nem kellene elnökségi tagnak lennie. De az se érdemes az elnökségi tag címre, aki egyetlen méhcsalád után fizetett tagdíjat az OMME-ba 2015-ben, miközben 100 méhcsaládot hirdet magáról az önéletrajzában.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2786 Dátum: 2016. November 10. 18:46 »
Bicska. Benned bíztam, hogy érted az iróniát.
 Ja és még valamit. Tudom, hogy nem ide tartozik.
Tudvalévő, nagy jósnak tartom magam. De, hogy ez a Trump nyert az sokkot okozott nálam. Még most sem tértem észhez. És nem arról van szó, hogy jobban szerettem volna ha viasz Lédi nyer. De úgy vótam mint a paraszt bácsi növényvédős repülőn: "Gondoltam hogy be h@gyozok. Gondoltam, hogy be sz@rok, de hogy mindez a nyakamba is megy azt nem gondoltam volna."
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 10. 18:53 írta Vivaldi »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2787 Dátum: 2016. November 10. 19:07 »
Trump nyerése olyan volt mint a fidesz 2002-es veresége, ahol mindenki 1000 százalék biztos volt a győzelemben.
De amúgy meg kegyetlen magasról teszek rá, az elvakult hívek ;D itt is ott is sírni szoktak, ha elhasalnak.
Üdv:robi

*

Bicska

• 601
« Válasz #2788 Dátum: 2016. November 10. 20:52 »
Kevdes Vivaldi!

Ezer bocsánat, ha nem láttam meg az iróniát.. Sajnos többé-kevésbé hulla fáradt vagyok. Iszonyatosan nehéz lesz az év vége. Tornyosulnak a feladatok, kapkodom a fejem. Igyekszem jobban figyelni. :)

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 10. 21:21 írta bicska »

*

Bicska

• 601
« Válasz #2789 Dátum: 2016. November 10. 21:59 »
Kedves Bükk!!

Bocsánat, hogy csak most válaszolok neked! Borzasztóan hosszú napom volt!

Ezt írod:

Ellentmondást látok írásodban.
Túlterheltek a legelők írod,nagy a méhsűrűség,de legyen pályázat had szaporodjunk,mert az lenne.
Az összefogás meghirdetése kevés,konkrét lépések javaslatok kellenek.
Profi elismert méhészgazdálkodó?Oké,mennyi családszámnál húznád meg a határt.
50-nél,100-nál vagy a főállásúaknál.

Attól tartok,csak olyan válasz lehetséges ami nem népszerű mert sokaknak,sokunknak fájna.
Ma kívülről nézve a méhészkedést elkezdeni egy kockázatmentes vállalkozás.(támogatások,állami kártalanítás)
Az így szerzett őstermelői státusszal pedig könnyen vissza lehet élni.
Hiába lett új "elektronikus" őstermelői a piacon még most is nem méhészek árulják az opálos  hungarikumot.
További támogatások csak rontanának a ma sem jó helyzeten.

Na akkor szép sorban:

Ki mondta, hogy pályázati pénzből csak új méhészeteket lehet létrehozni? Csak ezt lehet támogatni?
Olyan pályázatok kellenek (már bocsánat!) ami a már meglévő, termelő méhészeteket segíti. Kötném családszámhoz, méhészeti tapasztalathoz (mielőtt bárki megkérdezi, ahhoz, hogy hány éve méhészkedik az illető, és lehet még tenni egy csomó olyan peremfeltételt, ami nem az újonnan próbálkozókat hozza helyzetbe). Ha ez érdekel, bővebben kifejtem. Nem kell több méhész! Most nem. Főleg nem a próbálkozó fajtából.

Kérdésedre válaszolva én pályázati lehetőséggel csak a főállásúakat támogatnám. Pedig nem vagyok az. Nagyon nem. Most viszont az ágazat jövőjéről beszélgetünk, így senki ne legyen önző! Szumma-szummárum, a jó helyen elhelyezett célzott támogatások erősítik az ágazatot. Borászokból sem a kis borászatok kapják a nagy pályázati pénzeket. És ha kicsit felemelkedünk az irigységen, akkor be kell látni, minél több a nagy, jól jövedelmező, erős méhészet, annál erősebb az ágazat. Egyébként a pályázat és a támogatás nem egy és ugyanaz.

A méhlegelők túlterheltségét sem a "nagyok" okozzák. Nagyon szívesen néznék egy statisztikát arról, hogy mennyi méhcsaláddal bírnak a "nagyok", és mennyivel a "kicsik" a becsült 1 200 000-ből.

Méh-egészségügy: Nem mondom, hogy lehetetlen, hogy a főállású, profi méhészeknél tenyészhet ki egy fertőzés, betegség, de az biztos, hogy sok a kontár szinten kezelt pár családos, amatőr méhes, és ott van minden. Ez sajnos tény. Okozza az időhiány, a hozzá nem értés, és a butaság. Réges-régen be kellett volna szüntetni az olyan méhész szakmunkás képzést, amit elvégezvén a már papírral rendelkező kolléga vesz egy anyát 8 db kísérő méhvel, majd egy hét múlva felhívja az anyanevelőt, hogy ebből mikor lesz család??? Ez nem városi legenda, hanem szomorú tény!

Dióhéjban ennyi!

Üdvözlettel: Bicska (Szabó József)