Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959489 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2760 Dátum: 2016. November 03. 18:27 »
Valóban az alapoknál lehet gond, mégpedig az Egyesületi törvénnyel. Megint lenne egy kérdésem.
Tud e valaki Magyarországon ugyan ilyen felépítésű szervezetet?
 Én a polgárőröknél kereskednék, mert mintha ott is lenne valami csúcsszerv. De, nem tudom.

« Válasz #2761 Dátum: 2016. November 03. 19:37 »
"Most komolyan ti hülyének néztek engem?"

Komolyan?  :D

Mi már megtettük a megfelelő lépéseket is nem csak beszéltünk róla. Én kiterjedt levelezésben voltam az OMME vezetőséggel, mivel ez nem vezetett eredményre Csuja úr a bíróságon folytatta a harcot az önálló egyesületek jogaiért.
Ha jól sejtem folyt köv. a november 13-i küldöttgyűlés után.  ;)

Te mit tettél azon kívül, hogy megállapítottad, hogy ez így nem jó?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2762 Dátum: 2016. November 03. 19:51 »
Valóban az alapoknál lehet gond, mégpedig az Egyesületi törvénnyel. Megint lenne egy kérdésem.
Tud e valaki Magyarországon ugyan ilyen felépítésű szervezetet?
 Én a polgárőröknél kereskednék, mert mintha ott is lenne valami csúcsszerv. De, nem tudom.
Nem lehet összevetni a civil szervezeteket egymással.  Az interneten elérhető a legtöbb szervezet alapdokumentuma.
Az OMME egy többcélú érdekérvényesítő,értékközvetítő/hordozó,- ha tetszik- önképző szervezet-rendkívül heterogén tagsággal,néha ellentétes érdekekkel (nem antagonisztikus!)-sok feladattal,hatalmas kapcsolati tőkével ,saját céggel.
Más ilyent nem látok .
üdv. E. János 

« Válasz #2763 Dátum: 2016. November 03. 20:27 »
Vivaldi!
Többször hoztam fel még Küldöttgyűlésen is a MOHOSZ-t!
Magyar Horgászok Országos Szövetségét.
Ők az apró, sok-sok helyi egyesületek szövetségéből csináltak egy országost!
És az összes egyesületet az országos képviseli!
Valami ilyent szeretett volna Dr.Soós Tibor is, de egyelőre még az alapszabálynál van leragadva.
Szerintem soha nem csinált még hasonlót sem.
Pedig anno Gödöllőn mekkora elánnal nyomta.
Azt gondolta, majd lazán "Lacikám" lenyomom én a méhészek torkán, és ezek semmi mást nem fognak csinálni csak járják az indián táncot.
Hogy tapsikoltak az elnökségben néhányan!
Még a könyökük is összeért, mi meg szót sem kaptunk!!!!
Most meg itt van, csak elfelejtik, hogy milyen pökhendi társaság szívatott bennünket, a saját pénzünkön.
Ügyvéd Úrnak komoly erőfeszítésébe telhetett ennyi hibát véteni.
Még azt is feltételezhetném, hogy akarttal tette.
Nálunk Tolna megyében egy "falusi ügyvéd" is különbet hozott össze elsőre, huszad ennyiért!
És akkor fizettem neki, amikor a cégbíróság bejegyezte az új alapszabályunkat.
Azóta ismét közhasznú civil szervezet a Tolna Megyei Méhész Egyesület.
Szerintem nem ciki olyanokat megkérdezni akik ezen már rég túl vannak.
A palócok is időben, gond nélkül beadták, és végigcsinálták a procedúrát.
De Soós ügyvéd Úr nem kérdez, mit képzeltek.
Kár, hogy nem lettem jogász.
Itt nincs bukta?
Mindig fizet valaki?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2764 Dátum: 2016. November 03. 21:29 »
Nézzük a közhasznú méhészegyesületeket, mert nagyon tanulságos a lista:
  • 4.   Ambrózy Béla báró Méhész és Környezetvédő egyesület (alapítva 2011) közhasznú
  • 5.   Baja és Körzete Méhészklub Egyesület (alapítva 2002) közhasznú
  • 7.   Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület (alapítva 2010) közhasznú
  • 20. Hajdúszoboszlói Méhészeti Közhasznú Egyesület (alapítva 2001) közhasznú
  • 24. KAPOSVÁR és TÉRSÉGE MÉHÉSZEINEK EGYESÜLETE (alapítva 2006) közhasznú
  • 53. PALÓCTÁJ Méhész és Környezetvédő Egyesület (alapítva 2005) közhasznú
  • 58. Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete (alapítva 1993) közhasznú

Hiszen a közhasznú egyesületek többségének elnökei és küldöttei arra utaztak az elmúlt néhány szavazáson, hogy az OMME veszítse el a közhasznúságot. Volt aki fennhangon érvelt (Haász Ferenc), volt aki csendesen mint (pl. Gégény Benjámin) Ezek a szervezetek valójában arra utaztak, hogy szépen megerősödjenek az OMME árnyékában. Ha aztán a sors úgy hozza, akkor .... De ne kombináljunk!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2765 Dátum: 2016. November 03. 21:35 »
Geddekas!
Valóban ne kombinálj!

A Tolna Megyei Méhész Egyesület soha nem szorgalmazta azt, hogy az OMME ne legyen közhasznú.
Ezt, hogy találtad ki?
És a Palóctáj se!
Az ő álláspontjukat ismerem.
Te csak Gödöllő nevében nyilatkozz szerintem.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2766 Dátum: 2016. November 03. 21:36 »
Nyugi! Azt írtam, hogy az elnökök és küldöttek többsége, tehát nem mind.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

lygo67

• 144
« Válasz #2767 Dátum: 2016. November 03. 21:48 »

Hiszen a közhasznú egyesületek többségének elnökei és küldöttei arra utaztak az elmúlt néhány szavazáson, hogy az OMME veszítse el a közhasznúságot.
Milyen jogon állitassz ilyet ???? Csuja nem kellene a ferdítés !!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2768 Dátum: 2016. November 03. 21:54 »

Hiszen a közhasznú egyesületek többségének elnökei és küldöttei arra utaztak az elmúlt néhány szavazáson, hogy az OMME veszítse el a közhasznúságot.
A tények makacs dolgok. A közhasznúságról való szavazások számadatai olvashatók a jegyzőkönyvekben.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2769 Dátum: 2016. November 03. 21:55 »
"Most komolyan ti hülyének néztek engem?"

Komolyan?  :D

Mi már megtettük a megfelelő lépéseket is nem csak beszéltünk róla. Én kiterjedt levelezésben voltam az OMME vezetőséggel, mivel ez nem vezetett eredményre Csuja úr a bíróságon folytatta a harcot az önálló egyesületek jogaiért.
Ha jól sejtem folyt köv. a november 13-i küldöttgyűlés után.  ;)

Te mit tettél azon kívül, hogy megállapítottad, hogy ez így nem jó?

Bazmeg én most jövök rá. Ki gondolta volna?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2770 Dátum: 2016. November 03. 22:00 »
Erdélyi János. Nézd csak meg. A polgárőr egyesület az mind egyesület. Minden faluban másik egyesület van. Át sem mehetnek a másik szomszéd faluba se, ha nem engedik meg nekik.
 Na, de ezeknek van egy közös csúcsszerve, a megyei polgárőr szövetség. De talán van országos is. De itt nincs alárendeltségi viszony. Tudom voltam elnök, pár hétig.

*

lygo67

• 144
« Válasz #2771 Dátum: 2016. November 03. 22:52 »

A tények makacs dolgok. A közhasznúságról való szavazások számadatai olvashatók a jegyzőkönyvekben.
Ez a bajod Geddekas , hogy felsorolsz egyesuletek amelyek elnokei , kuldottei abszolut nem utaztak arra, hogy vesszen a közhasznúság.
Ott vtam az elmult néhány szavazáson de nem emlékszem hogy név szerinti is lett vna bármelyik is !!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2772 Dátum: 2016. November 03. 23:14 »
Nagyon kellemes és hasznos dolog a feledékenység, de a tények nagyon makacs dolgok. A számok, azok számok. Csak két embert neveztem meg, a többit nem, de ha csak attól a két küldöttől kaptunk volna közhaszontalansági szavazatokat, akkor még most is közhasznúak lennénk.

2014 őszén elsöprő többséggel szavazták meg azt a teljesen torz alapszabályt, amit most akart az OMME elnöksége újra letolni a torkunkon. Nem fog sikerülni most sem. No nem a Küldöttgyűlésen. Ott most is elsöprő lesz a többség, hanem a bíróságon.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 03. 23:24 írta Geddekas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2773 Dátum: 2016. November 04. 08:09 »
Ligo!

Hány olyan küldött lesz a mostani Küldöttgyűlésen aki 2014 novemberében és most is ugyanúgy fog szavazni?

Vagyis aki akkor is és most is nemmel fog szavazni a Soós ügyvéd azaz dr Lucifer által tákolt alapszabályra?

« Válasz #2774 Dátum: 2016. November 09. 20:40 »
Pár napja érlelődik bennem ez az írás!
A profik gyűlésén tettem egy bejelentést az
OMMÉ-n belüli béke reményében.
Azt szeretném ha megszűnne a kétfelé húzás,
ha megindulna a két oldal közeledése,párbeszéde,ha újra
a döntéseknél nem az lenne a döntő érv,hogy melyik oldal
terjesztette be.

MINDENKITŐL BOCSÁNATOT  KÉREK AKIT MEGBÁNTOTTAM !!!

Bárkit megkövetek,aki bebízonyitja számomra,hogy amit írtam
az valótlan.
Mindezt a BÉKE érdekében teszem.

Nagyon nagy szükség van a szakmánkban,méhészeti ágazatunkban
az összefogásra.Olyan kihívások,feladatok állnak előttünk,amihez
nélkülözhetetlen a párbeszéd.
Fel kell lépni egyesületünknek a kínai rizsszirupból készült termékek
mézként történő árusítása ellen mert különben nem lesz szükség a mézünkre,
a méhekre káros növényvédelmi technológiákat meg kell neveznünk mert
ott tartunk ma már,hogy nem lesznek gyűjtő képes méhcsaládjaink ,
az atka kártételei olyan nagyok,hogy egységes fellépésre,védekezésre
van szükségünk.
Ezek csak a legégetőbb feladatok ami szakmánknak meg kell oldania.

Csányi Antal