Idővel enyhülni fognak a feszültségek és az aktuális egyesületi problémák, értelmezések. Már nem is kell sokat aludni addig. Ha vége az Uniós támogatásoknak és nem jön majd a pénz, akkor megszűnnek majd ezek a "harcok". De ne aggódjunk kedves méhésztársak: lesz helyette más! 
És akkor majd azt mondjuk, mint a nótában: "kár volt érte , kár volt." És ez így is van. Kár lesz ha nem lesz nagy országos egyesület. Hisz nem azért vitatkozunk veszekedünk stb, mert az Országos egyesületet akarjuk megszüntetni, hanem ellenkezőleg. Azért veszekszünk mert , látjuk, hogy nagyon rossz irányba megyünk.
Én nem Ágálnék Mészáros leváltása miatt sem, ha azt látnám, hogy azt ami jó volt belőle, azt esetleg megváltoztatják de továbbviszik. De az urak rögtön azzal kezdték, hogy mindent megszüntetni, vissza térni az alapra a semmihez, és ott is maradni. És ők talán ezt el is hitték, hogy ezt újra meg lehet csinálni. Most meg vannak sértődve mert nem ilyen egyszerű.
Hogy miért kezdtem el foglalkozni, az önálló egyesületekkel, és annak státuszával? Mert ezek a nagy országos egyesület pontenciális sírásói, akaratukon kívül. És ez az egyesületi törvénynek köszönhető amiről ők nem tehetnek.
Tegnap megszámoltam, és még rosszabb a helyzet mint gondoltam. Nem 18, hanem 53 önálló egyesület van, ami képes saját magában is létezni. Ráadásul, két egyesület köthet szövetséget, de nem lehet köztük alárendeltségi viszony.
No már most, minden ennek ellentmondó szerződés törvénytelen. Az országos omme, és bármelyik önálló egyesület között létrejött szerződés is, amely alárendeli az egyiket a másiknak.
Mi következik ebből? Hát az, hogy fenn áll annak a lehetősége, hogy valamely a mostani elnökkel szemben álló önálló egyesület gondol egyet, és elkezdi megkérdőjelezni ezt a felállást, és az emberismeretem szerint ez mindenképpen be fog következni, előbb vagy utóbb.