Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959157 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #2745 Dátum: 2016. Október 17. 22:15 »
Vivaldi csak hozza a formáját, de Izsónak elgurult a gyógyszere és tudatosan provokál. De most túlspilázta magát.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2746 Dátum: 2016. Október 18. 12:38 »
Szerintem, az én olvasatomban de a jogtudorok biztosan jobban tudják a következőket.
A Ptk. 3:15§ egyértelműen tisztázza, hogy melyik alapszabály van érvényben és melyiket kell alkalmazni!

Többször elmondtam már, többeknek, de falra hányt borsó. A következő idézet is már több mint másfél éves, benne a Polgári Törvénykönyv általad megjelölt rendelkezése. Reménytelen…

Ma végighallgattam Székesfehérváron dr. Mészáros László OMME elnök beszámolóját-előadását az OMME működésének aktuális kérdéseiről. Egyebek mellett ebből számomra az derült ki, hogy az OMME legutóbbi rendkívüli küldöttgyűlésén elfogadott „új” alapszabály nyilvántartásba vétele a Bíróság által még nem történt meg.

Ebből következően még a „régi” alapszabály szerint kell működnie az egyesületnek, azzal a megkötéssel, hogy jogszabályt nem sérthet a működése. A törvény erről többek között így rendelkezik:

„A jogi személy létesítő okiratának érvénytelenségére a jogi személynek a nyilvántartásba való bejegyzését elrendelő határozat jogerőre emelkedéséig a szerződések érvénytelenségének szabályait kell megfelelően alkalmazni.”

« Válasz #2747 Dátum: 2016. Október 18. 12:48 »
Ezek miatt a rendezetlen viszonyok miatt nem vállaltam az „elnökségi tag” tisztségre a jelölést, s a mostani történések is sajnos azt igazolják, hogy ez jó döntés volt…

« Válasz #2748 Dátum: 2016. Október 18. 15:32 »
Idővel enyhülni fognak a feszültségek és az aktuális egyesületi problémák, értelmezések. Már nem is kell sokat aludni addig. Ha vége az Uniós támogatásoknak és nem jön majd a pénz, akkor megszűnnek majd ezek a "harcok". De ne aggódjunk  kedves méhésztársak: lesz helyette más!  ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2749 Dátum: 2016. November 02. 19:10 »
El kell dönteni, hogy sodródunk az árral vagy dolgozunk ésszerűen és célszerűen. A sodródást 2014-ben dr. Mészáros László indította el, nagyon tudatosan egy autokratikus és antidemokratikus alapszabályt épített fel. Az OMME szövetség és egy szövetségben egyenrangú felek vannak. Az egyenrangúságot tette tönkre dr. Mészáros László és dr. Soós Tibor alkotta alapszabály. Ezt nem folytathatja Bross Péter mert ez nem vezet sehova.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2750 Dátum: 2016. November 02. 20:05 »
 Édes drága kis Csuja. Te hol voltál a Mészáros előtti 8 vagy 10 évben? Én nem védem Mészárost, védje meg magát ha akarja, senki helyett nem fogok vitatkozni ilyen fa fejűekkel mint te vagy. De a Mészáros előtti években semmit nem tudtok felhozni a nemzeti programon kívül és azt is az öreg Gyepesi Béla Bácsi meg Fekete Józsi csinálta, a többi csak lesett az élén Brossal. Volt még egy brüszeli tüntetés is, oltári nagy eredménnyel, azért ilyen kurva magas a méz ára.
Ne dumáljatok már, főleg te ne dumáljál, mert olyan süket vagy mint az ágyú a hadtörténeti múzeumban.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2751 Dátum: 2016. November 02. 21:13 »
Idézet
Ne dumáljatok már, főleg te ne dumáljál, mert olyan süket vagy mint az ágyú a hadtörténeti múzeumban.
Az asszonyoddal szórakozz, meg azzal, ami veled egyidős.

« Válasz #2752 Dátum: 2016. November 02. 21:19 »
Tisztelettel kérlek benneteket, kerüljétek a személyeskedést.

Köszönettel.
Üdv. jani bátya

« Válasz #2753 Dátum: 2016. November 02. 21:35 »
Vivaldi!
Utolsó figyelmeztetésem!
Túl messzire mentél!
Nem leszek bíró köztetek, de Te "ütöttél először".
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2754 Dátum: 2016. November 03. 10:40 »
Idővel enyhülni fognak a feszültségek és az aktuális egyesületi problémák, értelmezések. Már nem is kell sokat aludni addig. Ha vége az Uniós támogatásoknak és nem jön majd a pénz, akkor megszűnnek majd ezek a "harcok". De ne aggódjunk  kedves méhésztársak: lesz helyette más!  ;)
És akkor majd azt mondjuk, mint a nótában: "kár volt érte , kár volt." És ez így is van. Kár lesz ha nem lesz nagy országos egyesület. Hisz nem azért vitatkozunk veszekedünk stb, mert az Országos egyesületet akarjuk megszüntetni, hanem ellenkezőleg. Azért veszekszünk mert , látjuk, hogy nagyon rossz irányba megyünk.
 Én nem Ágálnék Mészáros leváltása miatt sem, ha azt látnám, hogy azt ami jó volt belőle, azt esetleg megváltoztatják de továbbviszik. De az urak rögtön azzal kezdték, hogy mindent megszüntetni, vissza térni az alapra a semmihez, és ott is maradni. És ők talán ezt el is hitték, hogy ezt újra meg lehet csinálni. Most meg vannak sértődve mert nem ilyen egyszerű.
Hogy miért kezdtem el foglalkozni, az önálló egyesületekkel, és annak státuszával? Mert ezek a nagy országos egyesület pontenciális sírásói, akaratukon kívül. És ez az egyesületi törvénynek köszönhető amiről ők nem tehetnek.
 Tegnap megszámoltam, és még rosszabb a helyzet mint gondoltam. Nem 18, hanem 53 önálló egyesület van, ami képes saját magában is létezni. Ráadásul, két egyesület köthet szövetséget, de nem lehet köztük alárendeltségi viszony.
No már most, minden ennek ellentmondó szerződés törvénytelen. Az országos omme, és bármelyik önálló egyesület között létrejött szerződés is, amely alárendeli az egyiket a másiknak.
Mi következik ebből? Hát az, hogy fenn áll annak a lehetősége, hogy valamely a mostani elnökkel szemben álló önálló egyesület gondol egyet, és elkezdi megkérdőjelezni ezt a felállást, és az emberismeretem szerint ez mindenképpen be fog következni, előbb vagy utóbb.

« Válasz #2755 Dátum: 2016. November 03. 13:58 »
"Ráadásul, két egyesület köthet szövetséget, de nem lehet köztük alárendeltségi viszony.
No már most, minden ennek ellentmondó szerződés törvénytelen. Az országos omme, és bármelyik önálló egyesület között létrejött szerződés is, amely alárendeli az egyiket a másiknak."

Na végre! Már a béka alól is............   ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2756 Dátum: 2016. November 03. 14:14 »
Idézet
Tegnap megszámoltam, és még rosszabb a helyzet mint gondoltam. Nem 18, hanem 53 önálló egyesület van, ami képes saját magában is létezni. Ráadásul, két egyesület köthet szövetséget, de nem lehet köztük alárendeltségi viszony.
No már most, minden ennek ellentmondó szerződés törvénytelen. Az országos omme, és bármelyik önálló egyesület között létrejött szerződés is, amely alárendeli az egyiket a másiknak.

Vivaldi!

Nagy igazságot mondtál ki. (Vastyúk is talál szeget!)

Sajnos éppen az a baj a 2014-es alapszabályal, amit a mostani elnökség is le akar dugni a torkunkon, hogy ezt az egyenrangú jogviszonyt akarja teljes mértékben felborítani és be akarja darálni a önálló alapítású egyesületeket. Ezért nem szabad november 13-án ezt az alapszabályt megszavazni. Az ilyen hibákat a bíróság azért nem vette észre, mert nem derült ki az alapszabályból, hogy az OMME méhészegyesületek szövetsége, amelyek közül a legnagyobb taglétszámmal maga az OMME rendelkezik. De ez a taglétszám kb. fele az összes taglétszámnak.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2757 Dátum: 2016. November 03. 15:41 »
"Ráadásul, két egyesület köthet szövetséget, de nem lehet köztük alárendeltségi viszony.
No már most, minden ennek ellentmondó szerződés törvénytelen. Az országos omme, és bármelyik önálló egyesület között létrejött szerződés is, amely alárendeli az egyiket a másiknak."

Na végre! Már a béka alól is............   ;D
Most komolyan ti hülyének néztek engem? Én mindig mondtam, hogy valami gond van ezzel a felépítéssel.
 Mert ugye lehetne egy egyesület is az egész ország, ezt nem tiltja semmilyen törvény. Ám akkor bizony mind a 13000 tag választó és választható. No most akkor ezt gondoljuk tovább. Mindenkinek joga lenne szavazni az elnök személyére. Sőt, mindenkinek joga lenne beletekinteni a folyó ügyekbe is, mind a 13000 tagnak. És nincs a küldöttek hülyítése. Vezetőséget persze lehetne ebben az esetben is választani, de sokkal könnyebben megbuktatható még az elnök is. És nem lehetne leszarni a tagságot mint most. Mondjam tovább?
 De akárhogy is csak ez az egy út van.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2758 Dátum: 2016. November 03. 17:09 »
13 000 tagot könnyebb hülyíteni, mint 400-at. De az OMME vezérkara 400-at is kiválóan tud félreinformálni.

Idézet
Ám akkor bizony mind a 13000 tag választó és választható.
Minden tag választható minden tisztségre. A jelenlegi elnökünk nem volt küldött se és tagsági jogviszonyát is 2015 dec 15-én kezdte.
Nem minden tag választó, mert ez rendkívül nehezen lenne kivitelezhető.

Idézet
mindenkinek joga lenne beletekinteni a folyó ügyekbe is, mind a 13000 tagnak.
Ezt most is be kellene tartani, de nem tartják be. Én többször pórul jártam amikor be akartam tekinteni a folyó ügyekbe.

Idézet
sokkal könnyebben megbuktatható még az elnök is.
Hogyan?

Idézet
És nem lehetne leszarni a tagságot mint most.
Miért ne? Ugyanúgy, ahogy most.

Idézet
Mondjam tovább?
Ha jóesik, tedd!

« Válasz #2759 Dátum: 2016. November 03. 17:52 »
Nem is értetlenkedtek- hanem felfogásom szerint- a probléma a alapoknál van !

Általános megközelítésben az OMME tulajdonképpen úgy működik, mint egy cég (cégszerűen). Ilyenné nőtte ki magát.
A bank szektorban pl. egy tekintet alá esik a profit orientál cégekkel.
  A gyakorlatban viszont nem tudott ide" felnőni". A szabályozói valójában összetettebbek, mint a versenyszféra szabályozói. És itt nagyon részletesen kell szabályozni a speciális helyzetből adódóan ! ( Pl: Máig nincs  jogharmonizáció!)
...És az OMME-nél  a legfőbb gondotok egy méhészközpontú ALAPSZABÁLY ! !!
Ez ugyanis az alfája és omegája az itteni dilemmák zömének.
Korszellemű alapszabály meg tudja teremteni az egészséges párbeszédet, lehetőséget ad a szakmai egyeztetéseknek,a döntések előkészítésébe bevonja a méhész közösségeket ! A kontroll csoport ilyen tervezete van készen ,vár az elnökség döntésére.
Mottó :::.... Nem attól kell félni, amit nem próbáltunk ki, hanem attól ami próbálunk,de nem működőképes. !!!         üdv. E. János