Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959206 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2640 Dátum: 2016. Augusztus 09. 23:06 »
Akkor majd idézhetjük Dögei sorait, amiért elnézést kellett kérnie...

« Válasz #2641 Dátum: 2016. Augusztus 12. 21:13 »
A zöldön jó hosszan ecseteli az átváltozó művész úr, hogy az OMME elnökének kivel kell együtt működni és kivel nem.

Többször megemlíti, hogy vissza lehet hívni.....

Ha már itt tartunk, akkor ez a visszahívási kezdeményezés vonatkozni fog az egyesület közhasznúságát csalárd módon elvesztőkre, lovag urakra, ellenőrző bizottsági tagokra is?
Kft- nyereséget vizionálókra?
Nem mérgező a neonikó hirdetőkre?
Hogy csak gyorsan a legsúlyosabbakat említsem!

Takarítsunk akkor egy alaposat és legyen végre béke.

Mindenki menjen a dolgára, ki a méhesbe, ki a fóliába....

Az újság meg soha nem volt a tagságé, mert nem az Ő érdekeit szolgálta, hanem az előző vezetés nézeteit hirdette.
(Pl a legnagyobb gyalázat a címlapon sajnálkozni a neok miatt.....gyilkosainkat sirattatta a mi pénzünkből a mi vezetőségünk és nem az áldozatokat a méhikéinket.....)

Ráadásul az OMME "újságja" a MAGYAR MÉH és nem ez!  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2642 Dátum: 2016. Augusztus 12. 21:39 »
Valóban nagyon alaposan kifejti Tomipapa saját nézeteit, amit az alábbi törtmondatrész méltán jellemez:
"Mi megszerettük a Méhészújságot, szakmailag valóban hiánypótlónak találtuk,....."
Azért szereti (szeretik) az OMME-s újságot, mert valamikor bennünket ellenségnek, Brosst meg bolondnak jellemezte?
Szakmailag hiánypótló?
Ekkora badarságot még senkinek nem sikerült leírnia.
Kedves Tomipapa!
Mindkét újságban ugyanazok a szerzők vannak!
Ezt nem vetted észre?
Ennek az újságnak egy célja volt, kinyírni a Méhészetet, és annak felelős szerkesztőjét.
Ne maszatolj, egyszerűbb kérdés ez ennél.
Lászlóffy maga vallotta be az elnökválasztáson, hogy családi problémái vannak, és emiatt nem tudott több rendezvényen részt venni.
Zsoltot ne fényezd, ismerjük, én különösen.
A pánik jelei tapasztalhatók az írásodban.
Ennyire nehéz megemésztenetek ezt az óriási buktát?
A küldöttek így döntöttek, el kéne fogadni a TÖBBSÉG akaratát.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2643 Dátum: 2016. Augusztus 12. 21:39 »
Mindenkit elzavarni. Mert ugye a mostani elnök és köre, de úgy is mondhatnánk seggnyalói, mind grál lovagok.
 Én azért, innen a béka feneke alól jobban szeretném, ha maradna néhány ellenzéki is a vezetőségben.
 Már bocsánat a bizalmatlanságért....

« Válasz #2644 Dátum: 2016. Augusztus 12. 21:44 »
Kedves Vivaldi!
Ha a seggnyalók között rám is gondolsz, ezt visszautasítom!
Én akkor is Bross Péter gondolataival értettem egyet amikor nem volt elnök.
Most meg pláne, hogy sikerüljön nekik a változást végrehajtani, mert láthatóan ezt meg szeretnétek akadályozni.
Péter véget vetett a pénzszórásnak, pizzafutárok száműzve.
Nincs Erzsébet Szálló, és OMME pénzen fürcsi.
Szeretnéd, hogy maradjon belőlük valaki?
Kettő biztosan marad a mostani felállás szerint.
Izgultok mi?
Nagyernyei Attila

« Válasz #2645 Dátum: 2016. Augusztus 12. 21:44 »
Nógrádba Ti egymás seggét nyaljátok?  :o

Ez valami palóc népszokás?
Szabó György

« Válasz #2646 Dátum: 2016. Augusztus 12. 23:00 »
........
Ennyire nehéz megemésztenetek ezt az óriási buktát?
A küldöttek így döntöttek, el kéne fogadni a TÖBBSÉG akaratát.

Kedves Attila!

Egyszer már írtam az egocentrikus attríbúciós elfogultság, azaz az önkiszolgáló torzítás veszélyeiről. Ismét ebbe a hibába estél. Próbálod persze félrevinni a szót, rásütni a kellemetlen véleményre, hogy a "pánikhangulat" tünete, de eközben magad is tisztában vagy azzal, hogy bármennyire is igyekszel a "csókosaidat" motiválni, amit te sikertörténetként igyekszel beállítani, az csak hamis konszenzus.

Geddekas!
Lousicide a bukott OMME vezetők szócsöve.
Ennyire okos nem lehet egy ember, hogy minden témakörben, szakmapolitikában és a szakmában is csúcs okosságokat kreáljon.
Természetesen tanulni mindenkitől jó, viszont írásaiból tükröződik a rosszindulat, hogy csókosai nehezen tűrik
a buktát.
Tehát Tomipapa az OMME leváltott vezetőinek hangja.
Ebből leszűrhető az elkeseredettségük.
Sok megszívlelendő dolgot ír, ha nem ragadtatja el magát.
Az atkakérdésben is olvastam már tőle hasznos dolgot.
Most azért úgy veszem észre gondolatai egyre szelídebbek, lassan a paradigmaváltás őt is megérinti.

Nagyernyei Attila

Geddekashoz írt szívhezszóló válaszod engem is megérintett, noha továbbra is fájlalom, hogy képtelen vagy megszabadulni a rögeszméidtől. Sajnos e rögeszméket tovább tetézed az érvelési hibák tömkelegével, premisszáid ma sincsenek köszönő viszonyban sem a konklúzióiddal.

Továbbra sem értem, milyen "bukott OMME vezetőkről" futtatod itt az eszmét. Egyrészt nevezhetjük az ügyvivői testületet akár vezetőknek is, de alapjában véve az Egyesület vezetője a küldöttgyűlés, az ügyvivői testület nevéből adódóan az ügyeket viszi, intézi, nevezzük akár Intéző Bizottságnak, akár Elnökségnek. A tagság akaratát képviselő küldöttek a "régi vezetésből" igazság szerint csak két főt nem választott be a megújuló Ügyvezetésbe, egyikük a szakmai elnökhelyettes, a másikuk a marketing-munkáért felelős elnökségi tag. A "régi elnököt" a "régi/új elnök" váltotta, de Mészáros elnök urat beválasztotta az Elnökségbe, s a választás során is a régi ügyvezetés jelöltjei kaptak jobbára bizalmat, ráadásul a "megváltók" közül alig került be választott tisztségviselő, ő sem a megcélzott helyre.

Milyen bukott csapatról beszélsz hát? Hol van dr. Horváth Zsolt, Hevesi Mihály, Bercsényi János, Csányi Antal, Erdélyi János, Szabó György, Csuja László, Kiss János, Elekes László, Mózes Albert? Tudom, hogy két személy önként lemondva a jelöltségről, nem vállalta a megmérettetést, de ha bukásról beszélünk, akkor elsősorban a "megváltók" bukásáról beszélhetünk, s nem véletlen, hogy ennek a csapatnak a "szóvivői" újra offenzívát indítottak azon Elnökségi tagok ellen, akiket "kipiszkálhatónak" vélnek.

Mi a fenéért rettegnék, pánikolnék? Nekem eddig sem volt megélhetési tényező a véleményem kimondása, ezután sem lesz az. Tehetném, hogy elnéző mosollyal, csendben szemlélem a vergődésetek, de mégsem teszem. Irritáló a harsányságotok, a veletek nem egy húron pendülőkre irányuló mindenáron való megsemmisítési szándékotok, a szervilitásotok Bross iránt. Ehhez csatlakozni nem tudok, nem is akarok. Ha "viszem a szót", továbbra is a sajátomat viszem, akkor is, ha az néha fájdalmasan vagy kínosan érint benneteket.
Olyan okosan leírtad, hogy el kellene fogadni a küldöttek akaratát. Tekintsd ezt rátok is érvényesnek, hiszen a küldöttek úgy döntöttek, hogy a jelenlegi választott tisztségviselőknek szavaznak bizalmat. Próbáld meg te is elfogadni ezt, s ne ábrándozz senki menesztéséről, "kipiszkálásáról", megsemmisítéséről. Fogadd el a TÖBBSÉG akaratát, s ha szót váltasz Brossal, neki is segíts belátnia, hogy ez már nem a régi OMME, a régi királyság. Ez már egy új OMME, s akármennyire is kellemetlen, nem a "megváltók" hitbizománya.

Ha kompromisszumkész, élhető Egyesületet szeretnél, ahhoz szívesen asszisztálok, akár Bross elnöklése alatt is. Nem a személyével szemben van kifogásom, mindössze az ígéreteit szeretném, ha beváltaná. Fogadja el, hogy egy egyesületet kollektiv munkával is lehet szolgálni, s szolgálja így, alázattal, ahogy ígérte a választás előtt. Te meg ebben támogasd, ne az abszolút monarchia megteremtésének szándékában. Akkor majd meglátod, milyen tiszta lélekkel, szelíd szóval sorakozom fel mögétek.

Geddekas személyemre irányuló permanens eltávolítási felhívásait sem szándékozom lereagálni, kommentálni. Értelmetlen lenne, ráadásul ha leírnám a róla alkotott véleményem, az ismételten támadási felületet nyitna. Mindenesetre annyi megjegyzést megkockáztatnék: ha Geddekas képviselné a “méhész etalont”, akkor elgondolkodtat, hogy szabad-e vállalnia bárkinek is, hogy méhészként aposztrofálja önmagát…

Sajnálatos, hogy a zsigeri gyűlölet itt ilyen teret kaphat, miközben a Méhészetben a hirdetésetek így szól:
www.meheszklub.hu
Itt mindenki szóhoz juthat!
A méhészeti közéletről feketén-fehéren

Talán eljött az ideje változtatni a szövegen, velem szemben -úgy tűnik- benneteket még nem érintett meg a paradigma-váltás, s továbbra sem vagytok képesek gondolataitok megszelídítésére…   

« Válasz #2647 Dátum: 2016. Augusztus 13. 07:35 »
Llousicide!
Elolvastam szívhez szóló válaszodat, és természetesen nem értek vele egyet.
Nem soronként fogok válaszolni, hanem csak úgy, lazán csuklóból.
Tehát nem vagyok sem Bross sem más imádója, én egy elv mellett állok és álltam eddig is ki, ez pedig a nyilvánosság és a tisztesség, a méhészek vagyonának maximális óvása.
És ez az a pont ahol az elmúlt vezetéssel óriási bajom van.
Azt biztosan tudod, hogy Dr.Cserényi Péterrel voltak eltérő gondolataim (kuss, zárt ajtó) de ez nem azt jelent, hogy doktor Urat nem tisztelem!
Mindenkinek, tehát mindenkinek megmondom a véleményemet, ha ez a méhésztársadalom akaratával szembe megy.
Vissza doktor Úrhoz.
Képzeld, van olyan dolog amellyel azonosulok vele!
Ez pedig az alkalmazott kutatásból kierőszakolt OMME méhes.
Ő azt mondta a küldöttgyűlésen, hogy az erre fordított minden forint kidobott pénz!
Totálisan egyet értek vele!
Tehát a volt, és jelenlegi "maradék" vezetők ellen nincs automatikus ellenszenvem.
Annak idején azt vetettétek a szememre, hogy Csuja László és Elekes Laci perében kiálltam mellettük.
Szinte minden tárgyaláson ott voltam, azért mert a méhésztársadalom érdekében, a jogainkért küzdöttek.
Mára ezt Dr.Soós Tibor is elismerte, sőt Csuja László ellen indított "Hecker ügyben" is Dr.Mészáros László vesztett, teljesen alaptalanok voltak rágalmai.

Offenzívát indítottunk a "maradék" elnökségi tagok ellen?
Bizony, ők súlyosan felelősek az elmúlt időszak történéseiért.
A döntéseket közösen hozták, mindennel egyet értettek!
A közhasznúságunkat úgy veszítettük el, hogy közben Nógrád megye gyorsan, határidőre megcsinálta.
Miért nem húzta meg a vészharangot Fekete József alelnök, hogy baj lesz?
A Kft. összes maszatolásáról tudtak az elnökség tagjai.
Az írtad előző hozzászólásodban amire már részben reagáltam, hogy  OMME-s újságot megszeretted.
Az én nevemet a cikkek alatt nem láthattad, gyakorlatilag kitiltottak onnan!
Még akkor sem válaszolhattam amikor megszólítottak, mert a "Ködmönös úrnak" ki volt adva a parancs!
Rengeteg tényt tudnék felsorolni, hogy az elmúlt elnökség milyen antidemokratikusan, megalázóan kezelt bennünket!
Nem akarunk revansot, és nem a bosszúvágy vezérel amikor nem szeretnék belőlük egy darabot sem látni az elnökségben!
Amely elvet ők képviseltek, és most sincs másként, ezt megvetem, elutasítom!
Pazarló kis-királyságot sikerült felszámolnunk, aminek őszintén örülök.
Bross Péter és csapata sokkal visszafogottabb, és nálam ez dönt!
Tehát ha az OMME vezetése szerény, vigyáz a méhészek vagyonára, engem nem érdekel ki az elnök!
Folytatni fogom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2648 Dátum: 2016. Augusztus 13. 07:52 »
Tetűírtó!

A legdrágább elnök úr elbukta a megmérettetést, mert nem választották újra.
Dr. szakmai elnök helyettes úr elbukta a megmérettetést, mert nem választották újra.

Ha csak ezt a két urat nézzük akiknek volt lehetősége az adott tisztségben bizonyítani de a tagság a teljesítményüket így ítélte meg, hát az a bukás.

Szerintem.

Szabó György

*

atya

• 1043
« Válasz #2649 Dátum: 2016. Augusztus 13. 11:21 »
lousicide!

Minden nézőpont függvénye. Egy ugyanazon helyzetet több féleképpen lehet látni, és láttatni.
Én nem beszélnék bukásról, a magam részéről mert "ismeretlenül" maradtam el pár szavazattal az "ismertek" mögött a megmérettetésben.
Az hogy a választás reggelén, Etika Bizottság Elnökének jelöltek, nagyon köszönöm de sajnos a ("múltam" amit azért kaptam a nyakamba mert szembe mertem menni az akkori vezetéssel, és ráadásul még bírósági ügyet is csináltam az akkori vezetés jogsértő magatartása miatt) nem értem el az 50%+1fő szavazatát, hogy megmérettessem magam. (Biztos sokat dolgoztak a méhészek félrevezetése érdekében, hogy engem el lehetetlenítsenek. Újságcikkek, stb, stb, stb)Így a jelenlegi Elnök mondhatjuk úgy, hogy besétált a célba.
Egy darabig foglalkoztatott, és sajnáltam, hogy nem kaptam meg a kívánt limitet. Mostanra már tisztán lehet látni és én látom azt hogy miért alakult így minden. Viszont kérdések fogalmazódtak meg bennem. Fel is teszem neked, őket és várom nagy értékű válaszod e témában is.
- Miért nem indított vizsgálatot az EtB mikor elveszítettük a közhasznúságot. Annak ellenére veszítettük el, hogy 
  küldöttgyűlési határozat van a közhasznúság megtartására vonatkozóan, és ez kötelező érvényű az (IB)
  vezetőségre, és beleértve ebbe a körbe a EB (Ellenőrző Bizottságot) is.
- Szerinted ennek a két bizottságnak van e szerepe a közhasznúság elvesztésében?
- Ezek tudatában (ennek fényében) te előremutatónak tartod, hogy ezen a két poszton nem történt érdemi változás?
- Szerinted, a jelenlegi vezetésben mennyire lesz körültekintő (jó gazda) a két (EB és EtB) regnáló elnök.
Van még kérdésem bőven, de nem szeretnélek untatni egyenlőre ennyi is megteszi, ha tisztességesen válaszolsz mint hithű OMME tag.

Elekes László

« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 13. 11:30 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

bükk

• 169
« Válasz #2650 Dátum: 2016. Augusztus 14. 07:44 »
Tetűírtó!

A legdrágább elnök úr elbukta a megmérettetést, mert nem választották újra.
Dr. szakmai elnök helyettes úr elbukta a megmérettetést, mert nem választották újra.

Ha csak ezt a két urat nézzük akiknek volt lehetősége az adott tisztségben bizonyítani de a tagság a teljesítményüket így ítélte meg, hát az a bukás.

Szerintem.

Lassan be kellene fejezni a hátrafelé mutogatást és a jelenre kéne figyelmet fordítani,mi is történik.
(Bizonyára mindenki annyi szavazatot kapott amennyit érdemelt,úgy a Tóth Péter és a Szabó György is pld.)

Várjuk mi is történik a méhegészség ügy területén.Nagy a csend,itt az egekig magasztalt szakmai elnökhelyettes
tevékenységéről alig hallani.
Anno előadásain megtett jóslatai(téli méhpusztulások) itt a Dunántúlon rendre nem valósultak meg szerencsére.
Az meg különösen visszásnak tűnt,hogy előadásai során előre kijelentette őt a neonikotinoidok tárgyában ne is
kérdezze a hallgatóság,mert azt meghagyja másnak...amúgy meg 2x szokott napraforgón pörgetni.

« Válasz #2651 Dátum: 2016. Augusztus 14. 08:23 »
Ha jól figyelsz akkor a Tetűírtó él a múltba....az előző 4 év milyen jó volt az azelőtti 8 meg milyen..........

Neokról egy pár szót. Tavaly Zsámbokon kb 500 családból létszámarányosan 250-et elpusztított a neo. A fiasításokat sem nagyon takarták a méhek, láttam mert én vettem fel a kárfelvételi jegyzőkönyv egy részét.

Sajnos nem mutatták ki a vegyszert, így kártérítés nuku! Különböző helyről érkező méhész teljesen másként kezelt állománya nehogy má Zsámbokon essen össze egyszerre, ugyan azon a napon. Permetezés nem volt!!!!

Az általad említett másik ember a mérgezés és hatósági minta vétel után (amiben nem vettem részt) , közölte hogy a kukoricából is kellett volna mintát venni, mert lehet, hogy abban volt a méreg..............Ha ezt tudta, akkor miért nem volt felkészítő előadás, figyelmeztető felhívás az OMME honlapon, hogy a kukorica is ennyire mérgező lehet, abból is mintát kell küldeni?

Na erre válaszolj. Szerinted hogy lehet majd kifarolni a neok nem mérgezők (OMME reklám újság cím oldal), majdnem vitaminok és a világon hangoztatott és elismert halálos mérgek térfélre átvezetni az OMME-e nézeteit (amit a szerencsétlen magyar méhész is megtapasztal már évek óta)?

Nagyon szerencsés vagy, hogy felétek se téli pusztulás, se neo, se semmi nem veri a méheket. Örülj neki!
Attól, hogy nálad nincs ilyen máshol még előfordulhat. Ne tudd meg milyen halott méheket lapátolni!

Én úgy tudom még az elnököt is leszavazzák az előző rend hívei..............akkor a szakmai vonalat...............
Figyelj és meglátod miféle emberekben volt a bizodalmad..........
Szabó György

*

kas62

• 146
« Válasz #2652 Dátum: 2016. Augusztus 14. 08:33 »
"Az meg különösen visszásnak tűnt,hogy előadásai során előre kijelentette őt a neonikotinoidok tárgyában ne is
kérdezze a hallgatóság,mert azt meghagyja másnak"

Az a "más" ember is nagyon hallgat!(ő 2x  szokott napraforgón pörgetni 1x mézet 1x meg a kalapját  ;D)

*

bükk

• 169
« Válasz #2653 Dátum: 2016. Augusztus 14. 08:45 »
Texas!

Mintha az új szakmai elnökhelyettes munkája iránt érdeklődtem volna.
Meddig akarsz még a régire hivatkozni?

A bizalomról meg annyit,hogy 2012 elején lezártam a "hivatalos" OMME tevékenységemet.

*

atya

• 1043
« Válasz #2654 Dátum: 2016. Augusztus 14. 09:12 »
bükk!
Igazad van mikor a múltat emlegeted, de a hibák kiderülése mindig később történik, mint a megvalósulásuk.
Lásd OMME méhese is pl. Javaslom a méhegészségügy tekintetében ezt a témát is járd körül, nagyon körültekintően.
Én úgy gondolom, hogy a múltból lehet, sőt kell tanulni! Az elmúlt jó pár évben nem láttunk mást a vezetés részéről, mint sorra, sorra elhamarkodott, rossz, és ráadásul jogszerűtlen döntéseket.
Ezek a "hibák" javíthatóak lettek volna, ha nem szerették volna annyira bizonygatni "uralmukat", és meghallgattak volna más javaslatot, véleményt. A bírósági ügyek jelenléte (elkezdése) már kellő indok lett volna szerintem, egyfajta konszenzus keresésre. Ennek ellenére az akkori vezetésben már az addig is lappangó gőgöt, arroganciát hozta felszínre. Ez nagyon nagy baj volt.
Még egyszer mondom,igazad van, nem kell a múltat felhánytorgatni, de a felelősöket el kel kapni, és felelősségre kel vonni, mert csak így lehet tiszta lappal kezdeni.
Remélem ez neked sem okoz problémát, hisz te is szereted a "tiszta" munkát.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.