Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959466 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2550 Dátum: 2016. Július 15. 17:45 »
Vivaldi.

Etikai vizsgálatra hajtasz?  :D

Olvasd már végig miket írsz?  ;D

Te mit is csináltál a közért? (Ez egy egyszerű kérdés. Nem? De!)  ;D

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2551 Dátum: 2016. Július 15. 21:27 »
Vivaldi!
Légy szíves fejtsd ki mi jót tett Dr.Mészáros és csapata az elmúlt 3 és fél évben.
Én legtöbbet a bíróságon találkoztam vele.
Mindig ezt szajkózod:
"Mészáros többet csinált mint Bross két ciklus alatt."
Attól függ mit csinált, ez megítélés kérdése.
Ha nem esik nehezedre írd le a nagy tetteit.
Egy másik hozzászólásodból ezt emeltem ki:
"...mivel az ágazatban már meglévő káosz és a méz ára, azt mutatja , hogy a méhész érdekeit nem védi az omme."
Bross április óta elnök.
Szerinted ez azóta történt?
Már megint a méz árával jössz, mintha azt az egyesület, vagy annak elnöke tudná befolyásolni.
Ezt is kifejthetnéd, hogy melyik civil szervezet határozza meg egy termék árát, hátha tanulnánk belőle.
Most nem csak a méhészeti ágazatra gondolok.
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy egy termék ára a piactól függ.
Az, hogy milyen a piac (hamisítás, csalás, az más kérdés) de ebbe egy civil szervezet nem tud bele szólni.
A kereskedelem az egy másik ág, talán Fazekas Gyulát kéne megkérdezned, bár Józsi bácsi is kapott tőle egy részletes tájékoztatót az OMME Küldöttgyűlésén, mégsem értette, hogy működik a piac.
Ő is "Kitakácsozott", aztán kipukkadt mint a lufi.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2552 Dátum: 2016. Július 15. 22:28 »
QUQURIQ !!!

Nem veszitek észre, hogy Vivaldi agytröszt csak provokál benneteket?
Ennyire sötét senki nem lehet még véletlenül sem! :o
Amikről ír, a méz piaci és szakmai tájékozatlansága, annak ellenére, hogy őskövület régi OMME tag. ::)
Egyszerű a válasz a kérdéseire, nincsen válasz!
Ha meg magának írogat?...
Vivaldi olyan ember, hogy ha a Brosson van sapka az a baj, ha nincsen az meg még nagyobb baj! ;D
Felteszem a kérdést?
Ha Vivaldi lenne az OMME elnöke, (hülye egy feltételezés...) mit csinálna a jó méz ár eléréséért?

Addig is gondolkozik a Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #2553 Dátum: 2016. Július 16. 10:50 »
Szerintem a legnagyobb baj az, hogy a 2000-ft/kg felvásárlási árból nem tud "kijózanodni" a méhészek nagy része!
Én is jobban örülnék ha az akác ára 1800-2000-ft maradt volna, mivel újra kevés "termett".
Drasztikus áremelkedés biztos nem mostanában fog kialakulni, de örüljünk ha emelkedik kicsit is.
Brosst hibáztatni azért, mert a méz árak ott tartanak ahol, szerintem nonszensz...... 
A Magyar termelői méznek referenciája világhírű, úgyhogy reménykedjünk :)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2554 Dátum: 2016. Július 16. 11:10 »
"A Magyar termelői méznek referenciája világhírű, úgyhogy reménykedjünk "

Reménykedjünk.

De mitől lenne világhírű, a magyar termelői méz referenciája? Ha zömében hordósan kerül exportra?
Világhírű? Elég volna az európai szintű elismertség is.

A hordósan kamionos tételekben kiszállított, majd a kiszerelők által kevert kutyult mézeink már jogilag sem lehetnek termelői mézek. A cimkéjén max a forgalmazó neve, és az hogy Eun belüli és kívüli mézeket tartalmaz. Tökéletes referencia.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2555 Dátum: 2016. Július 16. 18:13 »
Valahol a végén én is erre akartam kilukadni. A Magyar méz olyan mint a kávé, vagy a banán. Nem az gazdagszik meg rajta aki megtermeli. Magyarországról már rég nem szabadna kivinni hordós mézet.
 De, hát az Omme nem azért van, hogy a mézárakat befolyásolja. Jó van tudom, azért kell, hogy koordinálja a támogatásokat.
 Meg, hogy egyesek jól pénzeljenek belőle. Legutóbb, az érdeklődésemre, hogy mennyi az elnök fizetése, azt a választ kaptam, hogy nem mondhatják meg, mivel a nyugalom megzavarására alkalmas.

« Válasz #2556 Dátum: 2016. Július 16. 21:13 »
Nem hiába a Legdrágább volt a legdrágább!  ;D

Volt olyan elnök régebben, ha jól tudom, hogy a 4 év munka után sem kapott annyit mit a Legdrágább egy hónapban.

Ez azért már durva! Bár akkor nem a tisztelet díjért dolgoztak a megválasztott tisztségviselők!

Te mit is tettél ezekben az időkben a közért? (Csak úgy egyszerűen!)  8)
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2557 Dátum: 2016. Július 18. 18:38 »
Utálom a dicsekvő embereket, de ha már kihúzzátok belőlem....
 Először is 1994 óta vagyok egészségügyi felelős.
 Másodszor. Alapítottam egy Méhészklubot, amelynek keretében akkor előadást tartott, az azóta sajnos elhunyt Tóth Árpád. Ez az előadás sorozat 6 hónapos volt, minden héten egy alkalommal. Az igaz, a tisztelet díjat a polgármesteri hivatal állta.
 Ez a méhészklub a mai napig meg van. De mivel szerintem nem szabad az állást halmozni, az elnök nem én vagyok.
 Minden évben megtartottuk a helyi méhésznapot. Elmondhatom, hogy ez minden alkalommal 3 napig tartott. Ugyan is, mivel a nap, /Pörkölt stb/ csak Szombaton lett volna, már péntek éjszaka tisztletét tette a "kemény mag", és még tartott a pörkölt, mivel az ital pótolható, gyakorlatilag addig tartott. Ez vasárnap este volt.
Aztán minden évben rendszeresen Karácsony és új év között ugyan ez. Ez bizony így ment sok évig. Elmondanám azonban azt is, hogy ez nem az én érdemem. Nálunk, az iskola igazgatónak köszönhetően nagy hagyománya van a méhészek összetartásának.
 Aztán tavaly előtt 3 törzstag ment el az örök méhlegelőkre egy éven belül. És azelőtt 2. Ez magában is nagy érvágás volt. Kegyeletből tavaly nem tartottuk meg.
Szerénytelenség nélkül, a tavalyi Karancskeszi mézvásár és méhésztalálkozó ötlete is tőlem indult. A lányom volt a mézkirálynő 2014-2015 ben.
Ennyit dióhéjban. De a kisebb dolgokat le se írom.
 Ha most ti azt hittétek, hogy csak a béka segge alól kuruttyolok, akkor bizony kicsit tévedtek barátaim. Én tettem és teszek a méhészetért.
Mert ti is beszámolhatnátok róla, mennyit tettetek a méhészetért, ingyen pénz nélkül.
 Ha nem hiszed, képeket láthatsz a facebok profilomnál.  Ide azért nem teszem fel, mert túl nagy a file
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 18. 21:17 írta Vivaldi »

« Válasz #2558 Dátum: 2016. Július 18. 19:44 »
Na ez így rendben van!  ;D

Most képzeld el, hogy jön valaki és elkezdi fikázni ezt az egészet....mert, csak, és mé nem....   :o

Ha a Tóth Árpád a gödöllői dr. Tóth Árpáddal megegyezik akkor jó dolgotok volt, mert kiváló tanár, jó ember volt.....
Családunk barátja, én is nála tanultam meg az egyetemen a méhészetet.
Mondhatom azt is, hogy Ő volt aki a pályán elindított.  :D
Sőt a tőle tanultakat adom tovább már jó pár éve a méhészképzéseken.
Szabó György

« Válasz #2559 Dátum: 2016. Július 18. 20:11 »
"Mert ti is beszámolhatnátok róla, mennyit tettetek a méhészetért, ingyen pénz nélkül."

Látod Vivaldi, ezért is tisztelünk Téged.
Ha a volt elnök dr Mészáros csak fele annyit tett volna mint Te akár hitelt is érdemelt volna, mert bizony az "ingyen pénz nélkül szerintem vele kapcsolatban nem mondható el, sőt még talán az sem, hogy sok mindent tett volna azon kívül, hogy szándékosan kivezette az egyesületet a közhasznú egyesületek sorából. Miért? Hát a pénzért.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2560 Dátum: 2016. Július 18. 21:11 »
Na ez így rendben van!  ;D

Most képzeld el, hogy jön valaki és elkezdi fikázni ezt az egészet....mert, csak, és mé nem....   :o

Ha a Tóth Árpád a gödöllői dr. Tóth Árpáddal megegyezik akkor jó dolgotok volt, mert kiváló tanár, jó ember volt.....
Családunk barátja, én is nála tanultam meg az egyetemen a méhészetet.
Mondhatom azt is, hogy Ő volt aki a pályán elindított.  :D
Sőt a tőle tanultakat adom tovább már jó pár éve a méhészképzéseken.

Az volt. Nagy tudású méhész. Isten nyugosztalja, Dr. Tóth Árpádot. Akkoriban persze inkább a lelkesedés hajtotta őt is. Nem a pénzbeszedés, mint mostanság a sehova se jó méhésztanfolyamokat. Gödöllőről járt le hozzánk. Csupán 100km. Oda vissza 200. Persze a benzint meg némi tisztelet díjat kifizették neki.
Igazából, amit tudok tőle, és Buchinger Gyuri bácsitól tudom, aki omme alapító is. Persze apámon és nagyapámon kívül. Buchinger Gyuri bácsi csak úgy, semmi pénzért tartotta hajdan Salgótarjánban, a Munkáspárt irodában, a külön tanfolyamokat. Azért ott, mert azt tudta megszerezni ingyen.
 Most mit mondjak? Ilyen emberek mostanában már nincsenek. Az Isten áldja meg őket.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 18. 21:20 írta Vivaldi »

« Válasz #2561 Dátum: 2016. Július 18. 21:37 »
Vivald!
Lehet félreismertünk?
Ez a hozzászólásod nekem betalált.
Az utolsó két mondatod szívszorító.
Az OMME-t a pénz tette tönkre!
Amikor csóró volt az egyesület nem volt két tábor.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2562 Dátum: 2016. Július 19. 09:14 »
Vivald!
Lehet félreismertünk?
Ez a hozzászólásod nekem betalált.
Az utolsó két mondatod szívszorító.
Az OMME-t a pénz tette tönkre!
Amikor csóró volt az egyesület nem volt két tábor.
Nagyernyei Attila

"Az Omme-t a pénz tette tönkre."
Valóban, és ez lesz az oka valamilyen módon a szétesésének is. A régi méhészek, az Omme alapítói akik, mindent társadalmi munkában csináltak, egészen biztosan nem így képzelték. Már nem is ismernek rá arra amit kigondoltak, ezért mind el is távolodtak az egyesülettől. Mert ők úgy képzelték mindenki önkéntesen, jókedvéből, a méhész kollegalitás jegyében lesz tagja az egyesületnek. Nem pénzért. És főleg nem nagy pénzért lesz elnök. De, miért is van az, hogy soha sehol nem emlékeznek meg róluk? Miért is kellett őket teljesen elfelejteni? Persze én tudom, idős emberekről van szó, akik joggal sértődtek meg. Még is azt mondom, az első lépést az Omme vezetésének kellene megtenni feléjük, addig ameddig lehet, míg él belőlük valaki. Most azonban megint oda jutunk ahová én ki szoktam lukadni, mind a sok minden rossz okozójához. Ki is volt aki megsértette őket?

Másodszor.
Sajnos ez analóg a politikával. Ott sem azt választjuk meg legtöbbször aki a legjobb lenne bizonyos posztra. Ha nem csak azt választhatjuk meg aki indul. Ezért emlékeztetnék mindenkit, még a választás előtt leírtam, Nem igaz, hogy 13000 ember közül nincs más képzett és rátermett ember, mint a volt és a regnáló elnök.
 Az, hogy milyen hiba volt nem egy harmadik személyt választani elnöknek, az most bizonyosodik be. Bárki bármit mond, /és ehhez még csak nem is kell naponta bemenni az Omme irodájába/ ez a vezetőség ezzel az elnökkel, nem tudja a maximumot kihozni magából. Csak sántikál, mint a 3 lábú kutya. Már most látszik, hogy nem tudnak együtt működni. Egymást bénítják le, és ebből egészen biztosan nem származik semmi jó a tagságra nézve. Ezért bele kellene venni az alapszabályba a 2 ciklust, és az elnök újra indulásának korlátozását.

« Válasz #2563 Dátum: 2016. Július 19. 10:40 »
Amikor az OMME kasszájában "megmaradt" az első 2 millió forint, megjelentek a színen a pénzért érdekvédők.......
(Ezt az egyik volt elnök mondta .............Ő még ingyé dolgozott..........)

Nagy hiba volt hagyni a térnyerésüket.....

A fizetett alkalmazott, érdekvédő, saját magára szavazó /szavaztató meg a csúcsa ennek a folyamatnak.  :-[

Sokáig szerettük volna korlátozni a szakik választott tisztségbe kerülésének lehetőségét, aztán ez lett ami most van.....

Még várj egy kicsit azzal, hogy kijelented állandósuló patt helyzet van / lesz.
Hátra van a Kft vizsgálatának eredmény hirdetése.....
HA ezek után is Pinokkió többség marad a vezetőségben, akkor igazad van.....
(Bár akkor a tagság megérdemli a sorsát!).................de ne szaladjunk előre. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 19. 13:08 írta Texas Ranger »
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2564 Dátum: 2016. Július 19. 16:42 »
Akkor amikor a Bross lemondott, akkor megírtam a zöldfórumon, azt hiszem pontosan Bezzeggel beszélgetve, hogy mind egy ki lesz az új elnök, a békességnek vége. /Bezzegről tudni kell, mert mindig emlegetem, ezen a fórumon ez bizonyára nem fog tetszeni, de ez az igazság, hogy sokat vitatkozunk, néha kiakaszt, de soha egyetlen pillanatra sem kételkedtem abban, hogy jót akar./
 És igazam lett abban, hogy a békességnek vége. És bármi legyen bármilyen etikai vizsgálat eredménye, a békesség nem fog eljönni.
 Halovány esélye a békesség valamilyen szintű visszatérésének, csak abban az esetben lenne meg, ha a két fél kompromisszumra jutna egy új, harmadik elnök személyében.  Mert az a felállás, hogy vagy Bross  vagy pedig Mészáros, nem vezet sehová, az omme végét sietteti. Ha másképpen ez nem megy akkor bizony kívülről kell hozni valakit. Erre az adna reményt, hogy mindkét oldalon jelen vannak azok az emberek akik jót akarnak. És, hogy előre menjünk, nekik közös nevezőre kell kerülniük, mint ahogy azon is vannak, csak pontosan a két elnök személye az ami szembe fordítja őket. Nézzünk szembe a valósággal. Ezt a sáncot betemetni lehetetlen. És ami következik az legjobb esetben is csak, hogy az omme majd el vegetál valahogy. Néha kurvára utálom, ha be jön az amit megjósolok. Igazság szerint azonban ehhez semmiféle jóstehetség nem kell.