Akkor amikor a Bross lemondott, akkor megírtam a zöldfórumon, azt hiszem pontosan Bezzeggel beszélgetve, hogy mind egy ki lesz az új elnök, a békességnek vége. /Bezzegről tudni kell, mert mindig emlegetem, ezen a fórumon ez bizonyára nem fog tetszeni, de ez az igazság, hogy sokat vitatkozunk, néha kiakaszt, de soha egyetlen pillanatra sem kételkedtem abban, hogy jót akar./
És igazam lett abban, hogy a békességnek vége. És bármi legyen bármilyen etikai vizsgálat eredménye, a békesség nem fog eljönni.
Halovány esélye a békesség valamilyen szintű visszatérésének, csak abban az esetben lenne meg, ha a két fél kompromisszumra jutna egy új, harmadik elnök személyében. Mert az a felállás, hogy vagy Bross vagy pedig Mészáros, nem vezet sehová, az omme végét sietteti. Ha másképpen ez nem megy akkor bizony kívülről kell hozni valakit. Erre az adna reményt, hogy mindkét oldalon jelen vannak azok az emberek akik jót akarnak. És, hogy előre menjünk, nekik közös nevezőre kell kerülniük, mint ahogy azon is vannak, csak pontosan a két elnök személye az ami szembe fordítja őket. Nézzünk szembe a valósággal. Ezt a sáncot betemetni lehetetlen. És ami következik az legjobb esetben is csak, hogy az omme majd el vegetál valahogy. Néha kurvára utálom, ha be jön az amit megjósolok. Igazság szerint azonban ehhez semmiféle jóstehetség nem kell.