Akkor Te aki ezt ilyen jó átlátod, miért is vagy tagja még mindig az OMME-nak?
Tudom a támogatás....
Ha a kollégád a költségeket is szépen összeszámolná, kezdve azzal, hogy miért van most nagyon alacsony nyugdíja a volt OMME dolgozónak, akkor rá jönne, hogy csak az utóbbi időben volt itt (4 év és nem mindenkinek) habzsi - dőzsi.
A kezdetekben ingyen munkások ( mint pl Én is) és alacsony fizetésű alkalmazottak vitték az OMME-t a vállukon.
Az Ő teljesítményüket köpöd most szembe, miközben az általuk fenntartott szervezet előnyeit kihasználva gazdagodsz!
Gratulálok Neked!
Csak így tovább!
Az ilyen emberek teszik naggyá az OMME-t ( támogatási pénzért belépők!)!
Ha ismersz még Hozzád hasonlókat fogd meg a kezüket és irány az OMME!
Legyünk még nagyobbak! 
Ez bizony így szokott lenni. Amikor már nincsenek érvek, következik a személyeskedés.
A számokkal ugye nem jó vitatkozni, meg nem is lehet.
Egy méhész érdekvédelmi szervezetre szükség van, vagy inkább lenne.
De, Elöljáróban. Ebben a szervezeti felépítésben, a folyó ügyekhez , a tagságnak semmi beleszólása. A vezetőségnek korlátozott, és teljes hatalom az elnök kezében van, mert ő a domináns.
De, Hol kezdtem? Azt mondtam, hogy nekem úgy tűnik, szerintem, ez olyan mint a sziklát görgető ember. Ez annyi pénz amit egyszerű méhész már besorolni sem tud. A kérdés az, hogy mások szerint milyen. Lehet, hogy a tagság nagy részének ez elfogadható. Ezért mondom, "szerintem" ez olyan mint Szüsziphosz.
Én úgy látom mióta Bross az elnök, és cáfoljatok meg ha nem így van. Ti nem átalakítani akarjátok ami szerintetek rossz, hanem mindent megszüntetni, és csak úgy ellenni mint ahogy Bross is elvolt két cikluson át. Mert nem volt semmi eredmény. Semmit nem tudtok felmutatni, csak a pénz fogyott el. Ez még akkor is nagyon sok ha megfelezzük.
És ezt még nem említette senki. Nem bizony, mert ez ingoványos terület. Mert mindig a legegyszerűbb igazságokat a legnehezebb megcáfolni, és olykor nem is lehet.
Ami még is elkezdődött, azt Mészáros kezdte. Ez is tény. Mészáros többet csinált mint Bross két ciklus alatt. Hogy az nektek nem tetszett vagy voltak benne hibák az más kérdés, de ő, vagy inkább ők legalább elkezdtek valamit.
Nekem Mészáros nem szomszédom, nem rokonom. Háromszor ha beszéltem vele. A lányom már nem mézkirálynő. Semmi érdekem nem fűződik hozzá, csupán az igazság érzet.
Ugyan is húsz év alatt, ennyi befektetéssel ezt értük el. Itt van fehéren feketén. Nevezetesen, ha most mindent leépítetek a semmit értük el. Mert a méhészetben mára már gyakorlatilag káosz van. A méhész túl sok, a méhlegelő, egyre kevesebb. A méz ára lement, ugyanakkor az eszközöké az egekben. A mézértékesítés csődben. A méhegészségügy még úgy ahogy, mert az állami kézben van. A nagyok kiszorítják a kis-közepes méhészeteket.
A kiindulópont az, hogy mi a méhész érdeke. Ezt kell meghatározni, és ehhez, és nem hozzátok meg Brosshoz igazítani az omme-t. De erről majd később.