Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959351 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2535 Dátum: 2016. Július 14. 21:24 »
Feketét, Tóthot, dr. Mészáros, Lászlóffyt nevetségesnek tartod, de halálosan......  ;D

Kezdheted az aláírásgyűjtést a leváltásukra mint régi (alapító) tag, mert ezt már nem hagyhatod úgy-e?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2536 Dátum: 2016. Július 14. 21:44 »
Jó jó hogy megszoktad.

De mit tettél a közért???

Engem nem idegesítesz, inkább mulatok rajtad.   ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2537 Dátum: 2016. Július 14. 22:46 »
Én csak egyszerű kérdéseket teszek fel, erre kellene válaszolni.
 Még egyszer felteszem. Mi az ami nélkül ma szegényebb lenne a Magyar méhész, ha nem lenne 20 éve az omme?
 Részletezve.
 Mennyivel lenne kevesebb a méz ára?
 Mennyivel lenne kevesebb méhlegelő?
 Mennyivel lenne nagyobb káosz a Magyar méhészeti ágazatban?

Állítom, hogy uniós támogatás akkor is lenne. Mivel van a mezőgazdaság más ágazatiban is.
 A méhegészségügy akkor is ugyan ez lenne, mivel ez állami feladat.
 Ezen felül.... Kérem a válaszokat.
 Feltéve, hogy az utolsó 4 év az előző Mészáros ciklus kezdeményezéseit megsemmisítitek, akkor mi marad?

« Válasz #2538 Dátum: 2016. Július 15. 07:28 »
Vivaldi azt a kérdést teszi fel, minek nekünk OMME?
A horgászok is feltehetnék ugyan ezt, ha nem lenne MOHOSZ akkor is pecázhatnának.
Nézzük minek nekünk OMME?
Véleményem szerint sok méhész az egyesületen belül ismerkedett meg, de tudok házasságokról is.
Az OMME a méhészek olyan közössége, amely demokratikus úton szerveződött a méhészek akarata alapján.
Tehát aki ezt nem akarja, és nem látja értelmét ma sem tagunk, ők olyan 4.000-en vannak.
Az információ áramlás az egyesületen belül fénysebességű.
Mindenkinek tudjuk a telephelyét, elérhetőségét,és azonnal riadóztatjuk ha veszély van!
A méhészek elméleti oktatása, a méhegészségügyi képzéstől kezdve, a méhészklubokig, a bemutató méhesek, és az összes országos rendezvény az egyesület szervezésében ingyenes!
Az évtizedeken keresztül komoly barátságok (Mészárosék ideje alatt ellenségek) szövődtek, és kialakult az egyesületen belül egy mini börze.
Az OMME honlapját, az apróhirdetéseket több ezer méhész látogatja.
Ha 2016. júliusában valaki megkérdezi mi szükség az OMME-ra, az ő személyes szégyene.
Már a kérdés feltevése is olyan mérhetetlen tájékozatlanságról, olyan befordult gondolkodásról árulkodik, hogy azt jobb titkolni.
A németeknél 100-os az egyesület szervezettsége.
Még méhei sincsenek a leendő méhésznek már jelentkezik az egyesületbe, hogy információhoz jusson.
Abban igaza van Vivaldinak ha nem lenne Nemzeti Programunk kevesebben lennénk.
Azonnal nem lenne összeférhetetlenség sem!
Egyesület akkor is volt amikor támogatásnak még híre sem, így az OMME hosszú távon fent fog maradni.
Nekem ez a meggyőződésem.
Amit Vivaldi sérelmez vagy kifogásol pont az általa sztárolt Mészáros-Fekete csapat műve.
Ez pedig az OMME gyalázatos, jelenleg öncélú alapszabálya!
Ezt kell a méhészek nyelvére lefordítani, hogy ilyen kérdés fel se merülhessen.
Minek az OMME?
Értünk van, méhészekért.
Olyan lesz amilyent mi akarunk, ezen dolgozunk.
A tudatlanság írásba foglalt iskolapéldája ez a kérdés:
"  Mennyivel lenne kevesebb a méz ára?"
Egy áru árát a piac határozza meg!!!!!!
Vagy Nógrádban ez nem így van?

Nagyernyei Attila

« Válasz #2539 Dátum: 2016. Július 15. 07:52 »
"Én csak egyszerű kérdéseket teszek fel, erre kellene válaszolni."

"És Te mit tettél ezért a közösségért az elmúlt 20 év alatt?"

"Összefoglalva pedig barátom, Walker Texas Ranger, neked ahhoz semmi közöd."

Pedig ez is egyszerű kérdés volt, vagy nem?

Aztán az olyan "eredmények" amik az év tizedek alatt felhalmozott tudás és pénz elherdálásán alapulnak nem adhatnak okot büszkeségre. Kíváncsian várom az általad bálványozott Kft. számait, főleg a személyi kiadásokat, hogy ezt a pár ezer forintos nyereséget hány millió forint tagdíj beáldozásával értük el.
Nem volt neked gyanús, hogy a 30. évfordulóra nem mentek el az OMME előző elnökei akik lehetőséget teremtettek az általad nagyra becsült Mészáros tevékenységéhez. Pénzt osztani, szórni a közösből minden h......... tud.

A káosz elméleteddel kapcsolatban, ha van időd ballagj már át légyszíves a szaktanácsadódhoz (Nógrád megye) és kérdezd meg mint nem 4 éve Általános elnök helyettest, hogy az általad feltett kérdésekre mi a válasza.
Aztán ha nem vagy megelégedve mehet a séta azokhoz az urakhoz aki az elmúlt 10-12 év vezetéseiben benne voltak, de csak az utolsó 4 "szép" osztogató évre emlékeznek szívesen, hogy mit tettek az OMME asztalára.
Azért nem én sorolnám fel, mert Nekem nem hiszel és Ők mint a barátaid csak nem hazudnának a szemedbe arról, milyen részük volt az események alakításában.

A fentiek miatt soha nem értettem, hogy csak az utolsó 4 év a menő az az előtti meg....
Ugyan azok az emberek voltak 1-2 kivételével....
Akkor miről beszélnek / beszélsz??? :o
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 15. 07:55 írta Texas Ranger »
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2540 Dátum: 2016. Július 15. 08:24 »
Már megint bele bonyolódtok. Én nem az omme létét kérdőjelezem meg, hanem csupán az eredményességét, ami főleg az elnökökön, így nagyrészt Brosson múlott.
 Volt egy barátom , a ki sajnos már nincs köztünk. Agrármérnök volt, még is mindent kiszámolt. Ugyan is a teremtő törvényeihez használt nyelvezet a matematika. Ezzel minden leírható.
 Tehát veszünk 20 évet. A húsz év alatt akár hogy is számolom, ha úgy, hogy az első tízet  a 3000-ről, 6000-re történt taglétszám bővüléssel itt az átlag  4.500. A másik tíz év a 6000-ről 13000-re. Itt az átlag 8500 fő. Az első tíz év 4500 és a második tíz év 8500 tag átlaga 6500 fő. Vegyünk átlag minimális családszámot, ez legyen száz család. És van nekünk átlagosan 6500 tagunk ez befizetett 8000 ft-ot. 20 év alatt.
Most már csak szorozni kell. 6500X8000X20. Ennyi amit a tagság 20 év alatt befizetett. És ez csak minimális, az alsó határ felé közelít.
 Ez összesen 1040000000 HUF, mindenki leellenőrizheti. De ez nagyjából és jóval alul közelít. Vagyis 1 milliárd 40 millió forint.
 Ez a 20 év alatt az omme ba szűken, a méhészek által befektetett összeg, a tagdíj.
 De ez csak átlag és lefelé becsült. Ettől jóval több is lehet az összeg.

Azt , hogy ezen felül még mit kapott az omme, és honnan, az nem érdekes. Itt az számít, amit a Magyar méhész befizetett, és mit kapott vissza. Ez ilyen egyszerű.

Szerintem nem kell ehhez semmit mondani. Abban is biztos vagyok, nem csak ti, hanem nagyon olvassák amit írogatunk. És írhattok ti bármit, a csendes olvasó magában eldönti az omme eredményességét. Mert ezt mindenki magában meg tudja itélni. És itt majd lehetne részletesen is kitérni, hogy mit jelent az omme tagság, képzésben meg, olyan dolgokban ami nem kézzelfogható. De itt fehéren feketén van. A Magyar méhésztársadalom ennyit fektetett be 20 év alatt, és mindenki eldönti magában, hogy megérte vagy, nem érte meg.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 15. 08:40 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2541 Dátum: 2016. Július 15. 09:07 »
Vivaldi!

Milyen eredményeket vársz te az OMME-tól? Mit kellett volna elérnie Bross idejében, amit nem ért el?

Megértem, hogy számodra óriási eredmény, hogy Mészáros László regnálása alatt lányod elnyerve a mézkirálynői díjat és a vele járó 400 000 Ft-ot plusz a szép ruhát meg a sok-sok reprezentatív szolgáltatást egy éven keresztül. Lehet, hogy az fáj neked, hogy korábban, tehát Bross Péter ideje alatt nem érte ezt el?

Nem hiszem, hogy te ilyen kicsinyes lennél! Ha nem vagy kicsinyes, akkor légy szíves ismertesd közérthetően mit kellett volna elérni?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2542 Dátum: 2016. Július 15. 09:10 »
Akkor Te aki ezt ilyen jó átlátod, miért is vagy tagja még mindig az OMME-nak?

Tudom a támogatás....

Ha a kollégád a költségeket is szépen összeszámolná, kezdve azzal, hogy miért van most nagyon alacsony nyugdíja a volt OMME dolgozónak, akkor rá jönne, hogy csak az utóbbi időben volt itt (4 év és nem mindenkinek) habzsi - dőzsi.

A kezdetekben ingyen munkások ( mint pl Én is) és alacsony fizetésű alkalmazottak vitték az OMME-t a vállukon.
Az Ő teljesítményüket köpöd most szembe, miközben az általuk fenntartott szervezet előnyeit kihasználva gazdagodsz!

Gratulálok Neked!
Csak így tovább!
Az ilyen emberek teszik naggyá az OMME-t ( támogatási pénzért belépők!)!
Ha ismersz még Hozzád hasonlókat fogd meg a kezüket és irány az OMME!
Legyünk még nagyobbak!  ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2543 Dátum: 2016. Július 15. 10:39 »
Vivaldi!

Milyen eredményeket vársz te az OMME-tól? Mit kellett volna elérnie Bross idejében, amit nem ért el?

Megértem, hogy számodra óriási eredmény, hogy Mészáros László regnálása alatt lányod elnyerve a mézkirálynői díjat és a vele járó 400 000 Ft-ot plusz a szép ruhát meg a sok-sok reprezentatív szolgáltatást egy éven keresztül. Lehet, hogy az fáj neked, hogy korábban, tehát Bross Péter ideje alatt nem érte ezt el?

Nem hiszem, hogy te ilyen kicsinyes lennél! Ha nem vagy kicsinyes, akkor légy szíves ismertesd közérthetően mit kellett volna elérni?

Igen.  Valóban az én lányom kifejezetten ronda, meg hülye is. És Mészáros roppant erőfeszítéssel érte el, hogy mézkirálynő legyen.
 Elmondanám. Előtte a Mészáros még csak nem is látta soha a lányomat. Másodszor pedig, ez is mutatja, hogy korrektek voltak, mert ők ugyan úgy nem szeretnek engem, mint ti.
 Érdekes, hogy te is csak mostanság véded az ommet-t mióta Bross az elnök.
 De ha már választanom kellene közted meg Mészáros között, akkor barátom inkább Mészáros, mert tőled egoistább, pénzéhesebb, potya lesőbb, tudálékosabb lúzert nem láttam még. És abban mindenki egyetért akár Brossos akár Mészárosos, hogy tőled aztán mentsen meg az isten mindenkit. Ha, eddig nem tudtad volna, hogy miért vagy olyan népszerű, most már tudod.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2544 Dátum: 2016. Július 15. 11:16 »
Akkor Te aki ezt ilyen jó átlátod, miért is vagy tagja még mindig az OMME-nak?

Tudom a támogatás....

Ha a kollégád a költségeket is szépen összeszámolná, kezdve azzal, hogy miért van most nagyon alacsony nyugdíja a volt OMME dolgozónak, akkor rá jönne, hogy csak az utóbbi időben volt itt (4 év és nem mindenkinek) habzsi - dőzsi.

A kezdetekben ingyen munkások ( mint pl Én is) és alacsony fizetésű alkalmazottak vitték az OMME-t a vállukon.
Az Ő teljesítményüket köpöd most szembe, miközben az általuk fenntartott szervezet előnyeit kihasználva gazdagodsz!

Gratulálok Neked!
Csak így tovább!
Az ilyen emberek teszik naggyá az OMME-t ( támogatási pénzért belépők!)!
Ha ismersz még Hozzád hasonlókat fogd meg a kezüket és irány az OMME!
Legyünk még nagyobbak!  ;D

Ez bizony így szokott lenni. Amikor már nincsenek érvek, következik a személyeskedés.
A számokkal ugye nem jó vitatkozni, meg nem is lehet.
Egy méhész érdekvédelmi szervezetre szükség van, vagy inkább lenne.
 De, Elöljáróban. Ebben a szervezeti felépítésben, a folyó ügyekhez , a tagságnak semmi beleszólása. A vezetőségnek korlátozott, és teljes hatalom az elnök kezében van, mert ő a domináns.
De, Hol kezdtem? Azt mondtam, hogy nekem úgy tűnik, szerintem, ez olyan mint a sziklát görgető ember.  Ez annyi pénz amit egyszerű méhész már besorolni sem tud. A kérdés az, hogy mások szerint milyen. Lehet, hogy a tagság nagy részének ez elfogadható. Ezért mondom, "szerintem" ez olyan mint Szüsziphosz.
 Én úgy látom mióta Bross az elnök, és cáfoljatok meg ha nem így van. Ti nem átalakítani akarjátok ami szerintetek rossz, hanem mindent megszüntetni, és csak úgy ellenni mint ahogy Bross is elvolt két cikluson át. Mert nem volt semmi eredmény. Semmit nem tudtok felmutatni, csak a pénz fogyott el. Ez még akkor is nagyon sok ha megfelezzük.
 És ezt még nem említette senki. Nem bizony, mert ez ingoványos terület. Mert mindig a legegyszerűbb igazságokat a legnehezebb megcáfolni, és olykor nem is lehet.
Ami még is elkezdődött, azt Mészáros kezdte. Ez is tény. Mészáros többet csinált mint Bross két ciklus alatt. Hogy az nektek nem tetszett vagy voltak benne hibák az más kérdés, de ő, vagy inkább ők legalább elkezdtek valamit.
Nekem Mészáros nem szomszédom, nem rokonom. Háromszor ha beszéltem vele. A lányom már nem mézkirálynő. Semmi érdekem nem fűződik hozzá, csupán az igazság érzet.
Ugyan is húsz év alatt, ennyi befektetéssel ezt értük el. Itt van fehéren feketén. Nevezetesen, ha most mindent leépítetek a semmit értük el. Mert a méhészetben mára már gyakorlatilag káosz van. A méhész túl sok, a méhlegelő, egyre kevesebb. A méz ára lement, ugyanakkor az eszközöké az egekben. A mézértékesítés csődben. A méhegészségügy még úgy ahogy, mert az állami kézben van. A nagyok kiszorítják a kis-közepes méhészeteket.
A kiindulópont az, hogy mi a méhész érdeke. Ezt kell meghatározni, és ehhez, és nem hozzátok meg Brosshoz igazítani az omme-t. De erről majd később.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2545 Dátum: 2016. Július 15. 13:01 »
Kérem a moderátort, hogy Vivaldi mocskolódó hozzászólását vizsgálja meg és tegye meg a szükséges intézkedést.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2546 Dátum: 2016. Július 15. 13:14 »
A kedves kollégád számolja már össze a költségeket is úgy nagyjából, mert nem csak bevételi oldal van!

Aztán mehet tovább a vita, hogy mit értél el a befizetett tagdíjadból mint egyéni méhész. (Hányszorosát kaptad vissza?)

Azért, hogy Te és minden tag kényelmesen hátradőlve minden évben megkapja a tagdíjának többszörösét rengeteget kell dolgozni.

Eddig nem volt szokás dicsekedni azzal, hogy valaki elvégzi a munkáját és ez valóban újdonság volt a Mészáros érában, mert azelőtt mindenki tette a dolgát hang nélkül. Te mit is csináltál a közért?

Én nem szeretném Bross elnök úr nyafogását hallgatni, hogy Ő mennyit dolgozik /dolgozott / és fog dolgozni a közért.
Dolgozzon és a küldötteknek számoljon be, hogy a rábízott feladatokat hogy végezte el és majd ez a testület döntsön a sorsáról.

Eddig tudod az volt a menő a küldöttgyűlésen, hogy volt a vetítés....
Eb: ezt sem csinálta meg, meg azt sem.....taps....
Eb:javasoljuk a tiszteled díj kifizetését..... :o :o :o :o
szavazzuk meg......csont nélkül lehet a kasszához fáradni! :-[

Ez hiányzik neked? A Mészáros éra?   :'(

Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2547 Dátum: 2016. Július 15. 13:18 »
Vivaldi
Idézet
Ami még is elkezdődött, azt Mészáros kezdte. Ez is tény. Mészáros többet csinált mint Bross két ciklus alatt.

Ezt már egyszer cáfoltuk. Amiket te Mészáros érdemének tartasz, nem Mészáros nevéhez fűződik, vagy nem is Mészáros ideje alatt indult. Mondjál lécci valamit, ami valóban Mészáros Laci érdeme!

A kft. és az újság Fekete József, Cserényi, Fáskerti akaratára született. Ott bár Mészáros Laci már elnök volt, de még nem nagyon osztottak neki lapot a döntésekben. A többi téma, amit te felsoroltál, azok meg nem is Mészáros idejében születtek. Ja, egy kivételével: A lányod megkapta a mézkirálynő címet és a vele járó gavalléros stafírungot egy teljes éven keresztül az OMME tagdíjakból.

Akárhogy is lapozgatom az OMME weboldal dokumentumait, egy maradandó tevékenységét tudom dr. Mészáros László OMME elnöknek tulajdonítani:
Az új alapszabályok születtek Mészi Laci akaratából, de azok meg olyan kesze-kuszák lettek, hogy pillanatok alatt el is veszítette az OMME a közhasznúságát, amit mái napig nem kapott vissza.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2548 Dátum: 2016. Július 15. 13:39 »
A kedves kollégád számolja már össze a költségeket is úgy nagyjából, mert nem csak bevételi oldal van!

Aztán mehet tovább a vita, hogy mit értél el a befizetett tagdíjadból mint egyéni méhész. (Hányszorosát kaptad vissza?)

Azért, hogy Te és minden tag kényelmesen hátradőlve minden évben megkapja a tagdíjának többszörösét rengeteget kell dolgozni.

Eddig nem volt szokás dicsekedni azzal, hogy valaki elvégzi a munkáját és ez valóban újdonság volt a Mészáros érában, mert azelőtt mindenki tette a dolgát hang nélkül. Te mit is csináltál a közért?

Én nem szeretném Bross elnök úr nyafogását hallgatni, hogy Ő mennyit dolgozik /dolgozott / és fog dolgozni a közért.
Dolgozzon és a küldötteknek számoljon be, hogy a rábízott feladatokat hogy végezte el és majd ez a testület döntsön a sorsáról.

Eddig tudod az volt a menő a küldöttgyűlésen, hogy volt a vetítés....
Eb: ezt sem csinálta meg, meg azt sem.....taps....
Eb:javasoljuk a tiszteled díj kifizetését..... :o :o :o :o
szavazzuk meg......csont nélkül lehet a kasszához fáradni! :-[

Ez hiányzik neked? A Mészáros éra?   :'(

Most gondolom a gyógyszer cukor, vagy eszköz támogatásra gondolsz, mivel én más pénzt nem tudok aminek az omme-hoz köze lenne. Ez uniós támogatás.
 Csak, hogy. más ágazatokban is van uniós támogatás, és sehol nem kell tagnak lenni. A földalapú támogatás ugyan ez, ugyan úgy az uniótól jön. De, itt ha van földed kapsz, ha nincs nem kapsz, és nincs semmiféle tagdíj semmilyen sóhivatalnak.
Ez egy ügyes húzás volt, az akkori elnök és a minisztérium közötti megállapodás volt.. Mármint, hogy a gyógyszer cukor, és eszköz támogatást kötötték az omme tagsághoz. Az alkotmánybíróság kimondta, hogy ez nem alkotmány ellenes. De nem azt mondta ki, hogy ez kötelező. Tehát működhetne úgy is, hogy nem kell omme tagnak lenni.
 De ez nagyszerű lehetőség, mivel így gyakorlatilag az egész magyar méhésztársadalom szervezve van egy egyesületben.
 Ám ha azt vesszük, most az van, hogy a tagság úgy is meg van, mivel a támogatások miatt úgy is muszáj tagnak lenni, ezért úgy is jó, ha az elnök meg leszarja a többi méhészt és hátradől. Na ez itt a baj. Mindenki tudja nem titok, ha nincs támogatás omme tagsághoz kötése, vagy megszűnnek a támogatások, a méhészek 90%-a távozik az Omme-ból, mivel az ágazatban már meglévő káosz és a méz ára, azt mutatja , hogy a méhész érdekeit nem védi az omme. Csupán csak az uniós támogatások elosztásában vállal szerpet.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2549 Dátum: 2016. Július 15. 14:55 »
Vivald!

Tájékozottságod ős öreg OMME tagságod ellenére nagyon hiányos az OMME feladatait és tevékenységének sikerét illetően. Ebben nyilván szerepe van annak, hogy nem figyelsz oda a történésekre és valószínűleg a Nógrádi Méhészegyesület vezetése se ad elég alapos tájékoztatást a tagjai számára.

Az EU támogatásoknak csak az 50 %-a jön közvetlenül az EU-ból, a másik felét az állami költségvetésből kell hozzáadni.

Azokban az országokban, ahol a méhészek egyesületi tevékenysége nagyon gyenge, ott az állam önhatalmúan használja fel a pénzt és odaadja egy állami intézménynek és ezzel letudja az EU felé a feladatát. Mondhatunk erre példát is. Ha gyenge lett volna Bross idejében az OMME, akkor Magyarországon is így lenne, és te Vivaldi csak ácsingózhatnál az állami támogatásra, ahogy a csehek teszik. Remélem érted már, hogy mi az amit Bross és vezetése megtett és máig nem tudta überelni senki sem. Alkotott egy működőképes támogatási rendszert, amit eddig csak korrigálni kellett, de nem kellett teljesen átalakítani.

Magyarországon a Minisztérium az OMME-vel való egyeztetéssel szüli meg a Nemzeti Program felhasználásának céljait és a költségfelosztását. Bross Péter első vezetése idején alakította ki a ma is működő szisztémát az OMME vezérkara. A legutóbbi elnökségi ülésen például az egyik napirendi pont a nemzeti programos rendelet korrekciója volt. Itt se vetődött fel senkiben, hogy az egész támogatási rendszer fölösleges, téves vagy káros.

Vivaldi!
Arról is elfelejtkezel, hogy a méhészrendezvények, előadások mindegyike a Méhészeti Nemzeti Programból van finanszírozva.

A támogatásoknak az OMME tagsághoz kötése azon egyszerű tény miatt szükséges, hogy az EU megköveteli méhészeti egyesületi tagságot a támogatás igénybevételéhez. A miniszter úgy döntött, hogy az összes méhészegyesület közül egyedül az OMME bír olyan országos lefedettséggel és tőkeerővel, hogy a szükséges személyi tárgyi feltételeket biztosítsa a hiteles koordináláshoz.