Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959423 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2385 Dátum: 2016. Április 18. 08:28 »
Ne kezd újra..... ne kezd újra, mert felmegyek Gödöllőre és adok egy nyaklevest.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2386 Dátum: 2016. Április 18. 13:01 »
Vivaldi!

Az idézetet nem azért raktam be, mert személyeskedőnek tartalak, a trollkodás nem csak olyan lehet, hanem például az, amikor valaki pusztán a vita kedvéért "vitatkozik". Nálad ezt érzem, szerintem ez inkább valami unaloműzés lehet az esetedben. Jól megfigyelhető, hogy ugyanarról a dologról (most éppen az OMME előző vezetése) hogyan változik meg a véleményed az évek alatt vagy egy másik közegben (fórumon). Vagyis mindegy, hogy mit állítasz, csak legyen, akivel szembe mehetsz. De ezt éppen most te is bevallottad, hogy ez nálad egy "küldetés", a vitával pezsgést vinni az adott fórumra. Szerintem ez is trollkodás, mert nem egy elvi álláspont áll mögötte, amiről meg akarsz győzni másokat, hanem pusztán csak vitatkozni szeretsz. Az idézetet igazán nem is neked raktam be, hanem azoknak, akik vitatkoznak veled. Éppen azért, hogy lássák, nincs értelme. Kivéve, ha ők is unatkoznak és nincs jobb dolguk.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 18. 13:06 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2387 Dátum: 2016. Április 18. 13:05 »
Jó van akkor eltűnök.
 Mindenki legyen magának. A ződön aki azt szereti, itt a Bross imádók, én meg a mezei tagsággal a senki földjén.
 Talán a facen nyitok egy új oldalt, ahol mindenki meg írhatja mit gondol az Omme-ról.
 Azt nem tiltjátok meg.

« Válasz #2388 Dátum: 2016. Április 18. 16:49 »
      Vivaldi

"Jó van akkor eltűnök."  Ígéret szép szó........ ;D :'(
  csak poénkodok azért ne sértődj meg de már annyiszor mondtad, inkább fel vennéd a kollektív gondolkodás fonalát jó értelemben, lehet kevesebb sértődés lenne .

Albert

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2389 Dátum: 2016. Április 18. 17:51 »
Idézet
Ne kezd újra..... ne kezd újra, mert felmegyek Gödöllőre és adok egy nyaklevest.
Cserényi már ígért ilyesmit. Oszt mi lett belőle?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2390 Dátum: 2016. Április 19. 07:56 »
Egyszer valaki megteszi.

« Válasz #2391 Dátum: 2016. Április 19. 08:47 »
izso60!

A tettlegességgel való fenyegetés már a "háborútok " része??  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2392 Dátum: 2016. Április 19. 09:09 »
Ez már a tehetetlenség jele. Elkeseredésünkből írunk ilyet.
Tudod vannak olyanok, van egy olyan fajta ember típus, aki nem akarja felismerni a gereblyét, és csak abból ért ha rá lép és az orrba vágja. Csuja pont ilyen.
 De, nálam meg az van, hogy lusta vagyok felmenni Gödöllőre meg nem is érek rá.
 Viszont talán, hogy ilyeneket írunk, a mögött az áll, hogy a tudatalattinkban ott van, az a csalódottság amit az okoz, /lásd Mózes Albert és kontroll csoport/ hogy a balliberális maszopos méhészek átvették az elnökséget az omme-ban.

« Válasz #2393 Dátum: 2016. Április 19. 09:22 »
Politikai színezetét tekintve az előző és a mostani elnökség is elég vegyes, abban is volt mindenféle pártszimpátiájú ember, ebben is van, de ez természetes is. Már persze aki elárulja magáról, mert nem mindenki köti más orrára, hogy melyik pártot szereti (nem is feltétlenül kell szerintem). Úgyhogy ez megint egy légből kapott állítás, nyílván ez is csak a "vita kedvéért". Ahogy előtte az is, hogy rossz a mostani szervezeti rend, mert csak két jelölt volt. (???) A mostani szervezeti rendben nem lehetett volna 3 vagy akár 50 elnökjelöltet állítani?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2394 Dátum: 2016. Április 19. 09:38 »
Nem figyelsz.
 Már előbb leírtam. Nem ott van a baj, hogy technikailag nem lehet jelöltet állítani, ha nem az, hogy nem is indul senki, sem fiatal, sem középkorú, sem pedig más tisztességben megőszült méhész. És ennek valami oka van. Már a kezdet kezdetén baj van. És ez szervezeti probléma.
 Ugyan is, a dolog nem nyitott. Ha nem nagyon is meghatározott csoportokból jöhet csak elnök, ha egyáltalán jöhet. Mert szerintem Mészáros csak kisiklás volt, ez a Bross territóriuma. Ergo. Gyakorlatilag más nem is lehet Omme elnök csak Bross. Ő találta ki, saját magának.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2395 Dátum: 2016. Április 19. 09:38 »
      Vivaldi

csak poénkodok azért ne sértődj meg de már annyiszor mondtad, inkább fel vennéd a kollektív gondolkodás fonalát jó értelemben, lehet kevesebb sértődés lenne .

Albert

« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 19. 09:42 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2396 Dátum: 2016. Április 19. 09:40 »
      Vivaldi

Albert

Mindig közbe szóltok..... szakadjak meg ha nem mentem volna már innen a fenébe, annyi dolgom van.
Most megint maradnom kell, hogy idegesítselek.

« Válasz #2397 Dátum: 2016. Április 19. 09:44 »
Na akkor kibújt a szög a zsákból!

Az alapszabályt olvasva viszont kifejezett passzus van benne ami tiltja a politikai pártosodását az egyesületnek, mivel nem jelölhet és támogathat semmilyen politikai pártot és  politikai világnézetet.

Az előző vezetőségünk legnagyobb hibája, hogy erősen próbálta kötni egy politikai párthoz az egyesületet.

Véleményem szerint a mindenkori MAGYAR KORMÁNY támogatását, segítségét kell megszerezni az ügyeink tovább viteléhez. Aztán, hogy ha valaki nagyon szeretné magát besorolni valamelyik regnáló formációba, hát tegye, csak éppen az egyesületi rendezvények előtt vegye le azt a köpenyét és hagyja az ajtó előtt.
A terembe már csak mint méhész lépjen be!

Ez a magatartás kiemelten fontos a választott tisztségviselők esetében!!!!!!!

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ha mindenki egyforma lenne, és egyformán gondolkodna mindenről, mi szükség volna egyesületi gyűlésekre, újságokra és erre a fórumra is???
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2398 Dátum: 2016. Április 19. 11:16 »
Nem figyelsz.
 Már előbb leírtam. Nem ott van a baj, hogy technikailag nem lehet jelöltet állítani, ha nem az, hogy nem is indul senki, sem fiatal, sem középkorú, sem pedig más tisztességben megőszült méhész. És ennek valami oka van. Már a kezdet kezdetén baj van. És ez szervezeti probléma.
 Ugyan is, a dolog nem nyitott. Ha nem nagyon is meghatározott csoportokból jöhet csak elnök, ha egyáltalán jöhet. Mert szerintem Mészáros csak kisiklás volt, ez a Bross territóriuma. Ergo. Gyakorlatilag más nem is lehet Omme elnök csak Bross. Ő találta ki, saját magának.

Én ugyan nem foglalkozom konkrétan politikával, de tudtommal a demokrácia nevű történet játékszabálya a képviseleti elven alapul, röviden: sok embert képvisel jóval kevesebb ember. Magyarán, ahogy fölfelé haladunk a szinteken, úgy csökken drasztikusan a szóba jöhető személyek száma, és ezzel a lehetséges személyek köre is szűkül. Értelemszerűen, ha egy alsóbb szinten elismert személyt sokan támogatnak, akkor (matematikailag érthető módon) annyival kevesebb támogató jut a többire. Ezek után miért olyan meglepő, hogy úgymond nem indul senki, sem fiatal, sem középkorú, sem pedig más tisztességben megőszült méhész? Lehet, hogy indulna, de ha nem támogatják elegen, mi értelme lenne? A jelöltséghez talán automatikusan jár a támogatottság is, vagy előbb meg kell szereznie a támogatókat is az indulási vágya mellé?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 19. 13:57 írta Jam Clerk »
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2399 Dátum: 2016. Április 19. 13:07 »
Valószínű ugyan azt beszéljük.
 Akik benne vannak Omme-ban már évtizedek óta, régi méhészettel foglakozók, esetleg megfelelő agrár végzettséggel is rendelkeznek, és megértek az elnök jelöltségre, valószínű belülről látván a dolgokat, nem indulnak, mert felmérik a helyzetüket és reménytelennek tartják.  Na az a kérdés, hogy ez miért van?
  Mert akárhonnan nézem 13000 tag-ból, de ha a kört leszűkítjük akkor is száznál jóval több egyesületi elnökből, csak ketten indulnak?
  És mindkét elnök olyan, akik soha sehol nem volt elnök semmilyen Omme tagegyesületben. Nem volt előzményük, még is a maguk idején be tévedtek valahogy az elnökválasztásra, /képletesen persze/ és meg is választották őket?
 Lehet mondani ezt. Lehet mondani azt. De, hogy valami nincs rendben az majdnem olyan biztos minthogy a cigány lova mindig meg áll a kocsma előtt. Ez barátaim százötven száz százalék.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 19. 13:11 írta Vivaldi »