Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959451 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2370 Dátum: 2016. Április 16. 21:18 »
Vivaldi!
Az utolsó hozzászólásodból egyet megértettem.
Csak a megoldandó problémákról beszélsz.
A megoldásra nem teszel javaslatot, tehát kötekedsz csupán.
Bross Pétert ne féltsd, a kapcsolatteremtésben nem kell neki tanácsot adnod.
Ebben is profi.
Javaslataidat add elő, és kérdezz.
Erről szól az egyesület.
Mészáros féle csapatnak adhattál tanácsokat, nagy ívben tettek a fejünkre.
Úgy működtek mint  egy kormánypárt.
Erőből nyomták.
Én már meguntam Mészáros folyamatos ígérgetéseit, de úgy látom neked ez szimpatikus.
Neki egyébként sem "állt jól" az elnöki poszt.
Olyan díszpinty érzést keltett.
Nem volt karakteres, viszont nagy dumazsák, de ez végre a múlté.
Nézd meg az OMME honlapját.
Minden fontos dologról kapsz információt.
Hamarosan meg fog újulni, nekik erre nem volt elegendő 3 és fél év.
Bízzál az új csapatban!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2371 Dátum: 2016. Április 17. 07:49 »
" Először is arra leszek kiváncsi, hogy Bross milyen kapcsolatba tud kiépíteni a mostani kormányzó erő megfelelő minisztériumával."

Ezen mondat után le sem tagadhatod, hogy nem vagy kapcsolatban a "Mészáros klán"-nal. Ugyanis ez a szöveg is benne foglaltatott a választási kampányukban.
Szerintem észre kellene venned, hogy pótolhatatlan ember nincs. Mészárosnak pl. ha jól számolom 3 ember kellett, hogy pótolja Bross Pétert, a fordított esetet majd meg látjuk.

"Az igazság ezzel szemben az, hogy ami nekünk számít, és amiért Csuját megeszi a sárga irigység az Fekete Józsi. "

Én megértem, hogy neked mint nógrádi méhésznek büszkeséget okozhat,hogy szűkebb hazádból is bent lehet valaki a vezetésben. De kérlek részletezd már erényeit az úrnak mert nem igazán látok tovább az orromnál, hogy mi az a nagy jó azon kívül, hogy poszton van, mert észrevételem szerint akkor szólt csak amikor hallgatni kellett volna és amikor beszélni kellett volna mélyen hallgatott.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2372 Dátum: 2016. Április 17. 08:14 »
Jani bátya!
Például ők megcsinálták az alapszabályukat, és nem hívta fel az OMME elnökének figyelmét, hogy baj lesz, ha az OMME ezt nem teszi meg határidőre!
Aztán beletörődött, mert rájött nem kell ezt annyira nyomnia.
Az összeférhetetlenségben ő is érintett.
Ezt a témát folyamatosan lebegtetni kell, de még most nincs itt az idő.
Én voltam a legforrongóbb a társaságból, de beláttam, hogy a türelem előrébb viszi a dolgokat.
Már megnyugodtam, mert jó irányba mennek a dolgok.
Az "ellenzékbe" kényszerítettek lettek idegesek.
Hiába a bukást nem mindenki tudja elviselni, főként ha ez érinti a "buksza-indexet".
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2373 Dátum: 2016. Április 17. 10:11 »
 Attila.
Vannak megoldási javaslataim is, de minek. Ki a fenét érdekel? Aki oda kerül a pénz közelébe azt biztos nem. Annak most minden úgy a jó ahogy van. Majd ha elzavarják, akkor esik gondolkodóba. Most azt hiszitek nagyon győztetek. 6 hónapot se adok rá jöttök mi a helyzet. Én azt is tudom, hogy amit én bírálok a szervezeti felépítés soha nem fog megváltozni. Ez olyan mint a papi nőtlenség, mindenki tudja, hogy már meg kellene változtatni, de aki megváltoztathatná szavazhatna ez ügyben, az már mind vén pap azt nem érdekli, meg minek csináljon jót a fiatal papoknak.
 Hát nem tudom, olvasgass vissza. Már  a legelejétől sem Mészáros mellett kampányoltam, hanem azt állítottam és állítom, hogy ott valami nagy baj van, ahol csak két induló van.

Jani bátya.
 Figyelj. ha nem most jöttél az Antarktiszról, és van normális gondolkodásod akkor nagyon jól tudod mit jelentenek a kapcsolatok. Ez így van Amerikában is. De az Európai /idióta / Unió kormányzása pedig egyenesen a lobbizáson alapul.
 Másodszor, ha szent Mihály Arkangyal megjelenne emberi alakban és ő lenne Omme elnökhelyettes, vagy akárki akkor is lenne akinek nem tetszik. Mert más az érdeke. Én meg aszondom, hogy minket sem meg más nagy egyesületet sem lehet  egy lapra helyezni pár tíz fős egyesületecskével. Mert, nézd csak meg, vannak olyan megyék, ahol van 4-5-6 egyesület is. No nem azért mert akkora a megye, hogy nem férnek egy egyesületbe, ha nem azért mert páran úgy gondolják nekik kijár az elnökség. Nehogy már ugyanaz legyen a súlya az omme ban, mondjuk a Gyulainak mint a Csuja fan klubbnak.

« Válasz #2374 Dátum: 2016. Április 17. 11:05 »
Szerintem pár dolgot figyelmen kívül hagytál.
A kapcsolatok nekünk annyit érnek amennyit számunkra használni lehet belőlük, és persze nem illik összekeverni az összefonódással netán a korrupcióval.
13 ezer méhész és ezekhez kapcsolódó majd ugyanannyi emberrel a háta mögött az elnök bármikor hatásosan tud kapcsolatot építeni felfelé , ergó szerintem nem személyfüggő ez a kapcsolat hanem a tömegbázis befolyásoló erelyén múlik.
Az esélyek egyenlőtlenségével való problémád orvosolható. Alapszabály és belső szabályzók módosításával megoldható, hogy a szavazatokat a tagság létszámával arányosan vegyék figyelembe.
Ha ez irányú problémád van, jelezd a vezetés felé írásban, és ha a vezetők úgy gondolják majd a küldöttgyűlés elé terjesztik, majd a küldöttek döntenek ez ügyben.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2375 Dátum: 2016. Április 17. 13:25 »
"Nehogy már ugyanaz legyen a súlya az omme ban, mondjuk a Gyulainak mint a Csuja fan klubbnak."

Remélem azért eldöntötted, hogy most valójában mi is a problémád.
Ha ismernéd az OMME alapszabályát akkor tudhatnád, hogy nem egyforma súllyal esnek latba az egyesületek.
Ennek a súlykülönbségnek a taglétszám az oka, hiszen az alapján állítanak küldötteket. Nagy egyesület több küldött, kis egyesület kevesebb küldött.
Az OV-kon talán igaz lehetett a megállapításod, de jelenleg az OV súlytalan köszönhetőleg az előző vezetésnek.
Mivel a felvetett probléma szerintem jelenleg nem probléma, marad a másik gondolat, mi a bajod a "Csuja fan klubbal"?

Üdv. jani bátya

« Válasz #2376 Dátum: 2016. Április 17. 14:35 »
Jani bátya!

Én ezt vagy 2 hete Vivaldinak már pontosan leírtam, hogy mi a helyzet az egyesületek OMME-ban betöltött súlyát illetően, hogyan alakul a küldöttek száma. Mivel továbbra is ugyanazt hajtogatja, mint eddig, valószínűleg el sem olvassa a válaszainkat, ha elolvassa, akkor nem érti meg, ha elolvassa és megérti, akkor meg nem érdekli, mert nem illik a prekoncepciójába. Több ötletem nincs. Pillanatnyilag a harmadikra látok legtöbb esélyt, de akkor ez csak sima trollkodás.

« Válasz #2377 Dátum: 2016. Április 17. 14:55 »
"Don't feed the troll!

Na, igen, etetjük a trollt, ha szóba állunk vele, ha reagálunk az okosságaira, és jóllakatjuk, ha vitába is szállunk vele. Az neki az igazi kielégülés: 4-5 oldalon át tartó huzavona, köpködés, személyeskedés kezdődik, akkor a troll boldog lesz. Szóval a legjobb módszer, ha tudomást sem veszünk a trollkodásról. Hadd mondja, az ő baja! - elv alapján. Egy idő után besokall: egy áldozat sem akad bele a hálójába? Ha kitartó, még sokáig csinálja, ha nem, emelt fővel távozik, mint erkölcsi győztes, és újabb kalamajkát okoz egy másik fórumban vagy témánál.
A baj csak az, hogy sokan nem ismerik, és nem tudják kezelni a trollokat, mindig akad egy-egy troll-szűz, aki kardot ránt. Nem szabad!"

« Válasz #2378 Dátum: 2016. Április 17. 14:57 »
https://hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

(Közvetlenül valami miatt nem nyitja meg, csak kimásolással.)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 17. 15:00 írta Bogár Tamás »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2379 Dátum: 2016. Április 17. 17:42 »
Bolgár Tamás már ne haragudj te nem tudod mit beszélsz, mert egyszerűen nem tudod , hogy hogyan működnek ezek a fórumok.
Egy ember azt mondta nekem a zöldfórumról, hogy nagy szüksége van ennek a fórumnak olyan emberekre mint én.
 Ugyan is barátom, ez megfigyelhető, erre számtalan tapasztalat van, az a fórum, ahol mindig, mindenki mindenkivel egyetért. az előbb unalmas lesz, aztán szépen elhal, majd eltűnik.
 Mindig, minden fórumot a vita tart életben.
  Még azt is megsúgom neked, hogy én kicsit úgy is állok bosszút a zöldfórumon a kizárásomért, hogy hozok egy kis pezsgést ebbe a fórumba. Mégpedig, hogy elmondom az őszinte véleményemet, és ennyi úgy látszik elegendő az érdeklődés fenntartásához.
A vita az vita. Nem személyeskedés, nem pocskondiázás, ámbár közületek egyesek annyira bele vannak szeretve Brossba, hogy még az őszinte vélemény nyilvánítást is rossz néven veszik. Ez már nyílt személyi kultusz.
De, én nem szidok senkit, hogy kopasz vagy alacsony, vagy egyéb problémája van. Azt bíráljuk amit csinált vagy nem csinált, vagy mondott. Mindenkiről az igazságot személyeskedés nélkül.
Velem lehet vitatkozni, vélemény-ellenvélemény. De a trollozás meg a hülyézés, már nem az érvek felsorakoztatása, ha nem minősítés. egyúttal a hozzászóló saját magát minősíti vele. Bár meg kell magamat rónom, mert egyszer Csuja úgy kiakasztott, hogy én is lehülyéztem. Mivel ő azt sem ismerte be ami érvényes törvényeket elé tártam.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 17. 17:46 írta Vivaldi »

« Válasz #2380 Dátum: 2016. Április 17. 20:34 »
Vivaldi!
Ezt írod:
"Azt bíráljuk amit csinált vagy nem csinált, vagy mondott. Mindenkiről az igazságot személyeskedés nélkül."
Megfogtad a Fekete-Fehér Méhészklub lényegét.
Köszönöm, hogy egyet értesz alapeszménkkel.
Fennállásunk óta arra törekszem, és itt még sokan mások, hogy feltárjuk az egyesületen belüli visszásságokat.
Szerintem ez elég jól sikerült, de erről a leváltott OMME elnök talán többet tudna neked mondani.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2381 Dátum: 2016. Április 17. 20:54 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt "Méhész" név nélküli Vivaldit szorgosan lájkolgató méhésztársunk!
2013 óta vagy tagunk és 7 szer szóltál hozzá!
Hajrá, ha van véleményed, írjad meg, ne csak sunyin lájkolgassál...
Erősítsed meg, Vivaldi kománk véleményét...

Nagyon köszi a Kiskakas! Baldavári László

« Válasz #2382 Dátum: 2016. Április 17. 22:06 »
Vivaldi!

Az idézetet nem azért raktam be, mert személyeskedőnek tartalak, a trollkodás nem csak olyan lehet, hanem például az, amikor valaki pusztán a vita kedvéért "vitatkozik". Nálad ezt érzem, szerintem ez inkább valami unaloműzés lehet az esetedben. Jól megfigyelhető, hogy ugyanarról a dologról (most éppen az OMME előző vezetése) hogyan változik meg a véleményed az évek alatt vagy egy másik közegben (fórumon). Vagyis mindegy, hogy mit állítasz, csak legyen, akivel szembe mehetsz. De ezt éppen most te is bevallottad, hogy ez nálad egy "küldetés", a vitával pezsgést vinni az adott fórumra. Szerintem ez is trollkodás, mert nem egy elvi álláspont áll mögötte, amiről meg akarsz győzni másokat, hanem pusztán csak vitatkozni szeretsz. Az idézetet igazán nem is neked raktam be, hanem azoknak, akik vitatkoznak veled. Éppen azért, hogy lássák, nincs értelme. Kivéve, ha ők is unatkoznak és nincs jobb dolguk.

*

Kitin

• 934
« Válasz #2383 Dátum: 2016. Április 17. 22:23 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2384 Dátum: 2016. Április 17. 23:12 »
Idézet
Bár meg kell magamat rónom, mert egyszer Csuja úgy kiakasztott, hogy én is lehülyéztem. Mivel ő azt sem ismerte be ami érvényes törvényeket elé tártam.
Mi volt ez? Merthogy nem úgy ismerlek, mint akit túlzottan zavarna, hogy mi van írva a jogszabályokba.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.