Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959278 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2325 Dátum: 2016. Április 11. 19:42 »
"Csak egy kérdés: Ki volt az a megválasztott személy, aki azt mondta, hogy nem tud együtt dolgozni a jelenlegi vezetéssel? "

Nem-e valami ilyesmi szólamot játszott Mészáros László anno a megválasztása előtt?

Üdv. jani bátya

« Válasz #2326 Dátum: 2016. Április 11. 22:02 »
Ugye arról már értekeztünk, hogy vannak akik nehezen viselik el a vereséget.
Volt elnökünk úgy döntött inkább a  jogi vénáját kívánja villogtatni.
Bár abban is kétségeim voltak, mert állandóan Dr.Soós Tibor ügyvédet hívogatta.
Tudjátok mibe került ez nekünk?
A telefonos szaktanácsadásért ügyvéd Úr ugyan olyan óradíjat számlázott, mint amikor ott volt velünk!
Tehát egy órai telefonálásért 20.000 Ft-ot!!!!!!!!
Ez állítólag havi 90-100.000 Ft volt rendszeresen, néha a 150.000 Ft-ot is meghaladta.
Minél tovább kötekedik a választási eredményekkel Dr.Mészáros László,annál ellenszenvesebb lesz.
Mindig azzal támadtak bennünket, hogy a többség akaratát el kell fogadnunk.
Én most arra kérem fogadja el Ő a többség akaratát.
Ha a küldöttek megtudják, mert meg fogják tudni mire készül, még csúfosabban jár.
A mai nap sem úriemberhez méltóan viselkedett.
Tudjuk, hogy egy ekkora zakót nem lehet egy-két nap alatt feldolgozni, de menni fog.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 11. 22:05 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2327 Dátum: 2016. Április 11. 22:11 »
Ezek szerint dr. Soós a küldöttgyűlésen való ücsörgésért felnyalt kb 160 000 Ft-ot? Szerintem a lehető leggyorsabban fel kell vele bontani a szerződését. Ennél sokkal magasabb szintű tudással rendelkező civiljogász hajlandó fele ekkora óradíjért dolgozni. Ja! És mellesleg nem vezeti félre az embereket. Emlékezzetek, hogy mit is mondott Dr. Soós az összeférhetetlenségi ügyben!

És azt se felejtsük el, hogy dr. Soós a telefonos szaktanácsadásában félrevezető tanácsokat adott a legutóbbi küldöttgyűlésünkkel kapcsolatban. És az Ő félrevezető tanácsa fog nekünk még majdnem 1 milló Ft-ba kerülni. Hány méhész éves tagdíját nyeli el ez az ember és felelőtlen tanácsának következménye?

A választás eredményének kihirdetése miatt gyűlünk össze április 23-án a Lurdy házban. De, hogy ezt az eredményt csak küldöttgyűlés keretében lehet megtenni, az bizony többek között dr. Soós-nak volt a találmánya. Azért írom, hogy találmánya, mert továbbra se látom megalapozottnak ezt az álláspontot. Véleményemet fenntartom, hogy újabb küldöttgyűlés nélkül is meg lehetett volna tenni jogszerűen az eredményhrdetést, de meghajolok a döntés előtt és lehetőleg elviszem a küldötteinket is magammal erre a mihaszna összejövetelre.

Ez a dr. Soós és dr. Mészáros kedvéért összehívott küldöttgyűlés belekerül tokkal vonóval legalább fél milló forintba. És ki tudja még, hogy milyen ügyeket fognak még kreálni, ami időt energiát és pénzt fog zabálni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 11. 22:28 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2328 Dátum: 2016. Április 12. 11:33 »
Na most van egy kis időm bővebben kifejteni. Két külön malomban örlünk. Vivaldi, Te folyamatosan arról beszélsz, hogy  nem fog előre mozdulni semmi, mert vegyes az összetétel. Ezzel a véleményeddel nem vagy egyedül, mások is gondolják így, csak van aki lesüllyed egy szintre. A fel kell nőnin a feladathoz megjegyzés, az nem szakmai kritika volt, hanem hozzáállás beli megjegyzés. Ahoz kell fölnőni, hogy elfogadják egyesek a választás eredményét, és megtanuljanak együttműködni a jelenlegi vezetéssel. És ez nem azt jelenti amit Te gondoltál, vagy láttál bele. Ez csak idővel fog kidezülni, hogy van-e együttműködés az előző vezetés tagjai és a jelenlegi között. És szándékosan nem vesztes és győztes vezetést írtam, mert ha nem lesz, akkor mi méhészek leszünk a vesztesek, közte Te is Vivaldi. Abba kéne már hagyni ezt a riogatást és hagyni dolgozni azokat, akik akarnak is.
Csak egy kérdés: Ki volt az a megválasztott személy, aki azt mondta, hogy nem tud együtt dolgozni a jelenlegi vezetéssel? Senki, mert tudod a feladat ugyanaz maradt, csak el kell látni.

iGEN. Erre mondják a politológusok, hogy sok párt a választók amnéziáját használja ki. Hajlamosak vagyunk ugyan is mindig, csak a legutolsó elnök ciklusában gondolkodni.
 A méhészeti ágazat alapvető problémái bizony már nagyon régiek. Én emlékszem a mikor Bross egyszer elnökként Gödöllőn azt mondta, hogy idézem: " nem kell mindenkinek méhésznek lennie." No most. Úgy is lehet nézni a dolgot, hogy ő már akkor is megmondta, mert előre látta. Meg úgy is , hogy a probléma már akkoriban is fenn állt, persze nem ilyen súllyal, és még sem tett senki semmit ez ügyben.
 Én, és nyugodtan állíthatom mi, mezei méhészek, csak abból tudjuk megítélni, hogy egy elnök milyen, ami ide leér, és könnyebbé teszi a méhészkedést.
 Én, és több mint tízezer társam, abból semmit nem tud, hogy ki milyen viszonyban van ott odafönn, és hogy egyáltalán mennyi az igazság abból amit mások a kontrollcsoportnak nevezett valamiből a régi vezetőség szemére hánytak. Mert a rendszer olyan, /szerintem nem véletlenül/ hogy innen bele se látni. Ezért aztán az Omme több mint tízezer tagja magasról leszarja, hogy mi megy ott fent. Mert nem is tud mást csinálni, ha akarna sem. Csak jöjjön a támogatás és kész.
 Mégis ebből kiindulva, érdekes kérdés, hogy vajon akkor, hogy alakulna a választás, ha a tagság közvetlenül szavazhatott volna az elnökre. Ebben az esetben ugyan is látni lehetne, milyen a méhészet helyzete, mert a mezei méhésztől ezt pontosabban senki nem tudja megítélni.
Valószínű, biztosan hatalmas várakozással tekintenék az új ciklusra én is, ha az új elnök személye nem Mészáros, és nem Bross lenne.
 Mert ugye mészárost már ismerjük. /Mondom ezt innen lentről kell nézni./ Innen lentről nem volt rossz elnök, egyáltalán semmivel nem csinált kevesebbet, mint Bross a másfél ciklusa alatt.
Hogy mennyi igaz abból amit "ott fönn" egyesek a szemére hánytak? Azt én nem tudom, de mondok valamit, engem nem is érdekel. Én, inkább abból indulok ki most is, hogy az ellenségei milyenek.
 Volt Mészárosnak egy nagy hibája, hogy úgy kommunikálták a dolgot, főleg Cserényi, hogy ez már az eldorádó, minden kiváló. És ezzel én magam sem, meg mások sem értenek egyet, hogy megint a több mint tízezer tagot hozzam fel indokul.
 Viszont. Ha, én abból indulok ki amit a kontrollcsoportnak nevezett egyes tagokról tapasztalok, akik meggyőződésem szerint sokkal nagyobb győzelmet reméltek. Számomra az derült ki róluk, hogy eszük ágában sincs változtatni semmin ami rossz, csak azt remélték teljesen meghatározói lesznek, az Omme nak.  Most mindenki gondolja hozzá, hogy ez mit jelent.
 Másodszor meg abból a másfél ciklusból indulok ki amikor Bross volt az elnök, hát akkor se önt el a hurrá optimizmus.
 Én ott voltam már akkor is, és sokszor végig hallgattam. és nem emlékszem semmi eget verő előre lépésre.
 Mert az egész nyűglődése az Omme-nak, hogy csak a támogatás tartja össze, mind azon időből eredeztethető amikor Bross volt az elnök, és kialakították ezt a vezetési formulát amiről egyre jobban az derül ki, hogy egyszerűen nem vált be. Én szívesen meghallgatnák már valakit aki elmesélné, hogy konkrétan mi is volt ami előre vitte a Méhészeti ágazatot Bross elnöksége alatt. De, ne vegyük már megint elő a támogatást, mert azt mindenki tudja, hogy véletlenül kötötték az Omme tagsághoz.
 Tehát akár hogy is van, nekem bizony nem nagyon önti el a képemet széles vigyor amikor a régi-új elnökre gondolok.
 Előbb vagy utóbb úgy is rádöbben mindenki, ez az elnöki rendszer nem alkalmas egy egyesület vezetésére. Mert egy egyesület akkor egyesület és akkor tud eredményesen működni, ha csak úgy magától szeretnek benne lenni a tagok. És nem kényszerből.
 Hisz már sok helyről azt hallani most is, hogy micsoda szemét a vezetőség, nem hagyja dolgozni az elnököt. Akkor fel lehet tenni a kérdést, mi lesz később?
Vagy megváltozik a vezetőség? Vagy megváltozik az elnök? Vagy nem megy a dolog. Na melyik lesz?
 Majd meglátjuk.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 12. 11:42 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2329 Dátum: 2016. Április 12. 14:22 »
Azt mondod Vivaldi ezer éve, és mindig ez a mondandód lényege, hogy az egyszerű méhész abból indul ki, amit Ő megérez. Ebből gondolatodból indulok ki.

Bross azt mondta, hogy változás lesz az érdekvédelmi munkában. Ime egy példa, amit minden méhész meg fog érezni és minden méhésznek segítség.

Tudjuk, hogy Magyarországon a műlépüzemek működtetésére milyen szabályok vonatkoznak, de azt is tudjuk, hogy nagyon kevés olyan műlépgyártó van, aki ezeket a szabályokat dokumentált módon be is tartja. Továbbá azt is tudjuk, hogy a műlépek viasztartalma sok esetben alacsonyabb, mint az egyéb összetevője. Még a műlépek sejtméretében is akkora változatosság van, amekkorát a krajnai méh nem produkál.

Minden méhész örömmel venné, ha a műlépeknek nem lenne állategészségügyi kockázata és valóban annyi viaszt tartalmazna, amennyit kell és valóban 5,2-5,3 mm közötti sejtmérete lenne a műlépeknek.

Ma volt a szaktanácsadói értekezlet és Dr. Hegedűs Dénes olyan feladatot adott ki a szaktanácsadóknak, amit ha végrehajtanak, akkor tisztábban fogjuk látni a helyzetet és a megteendő intézkedéseket is meg lehet tervezni és együtt működve az állategészségügyi hatósággal rendet lehet teremteni.

Ennek a feladatnak a végrehajtása nem haladja meg az OMME jogosítványait és a teljesítőképességét sem. Eddig ezzel nem foglalkozott a Cserényi vezette szaktanácsadói csapat, pedig a probléma többévtizedes és Cserényinek is lett volna lehetősége több évtizeden keresztül tenni valamit ebben az ügyben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2330 Dátum: 2016. Április 12. 14:26 »
Tudod a lényeget, de nem mondtad ki. A Bross elnöksége alatt, az Ő személyes közreműködésével készült el a Nemzeti Program. Történelmi pillanat volt, Ő akkor aktívan dolgozott rajta. Ezért lett lehetőség utánfutó vételére, meg pergetőre. Ha nincs ott Bross, akkor is lett volna Nemzeti Program. Csak lehet, hogy évekkel később, mint pl. a románoknak.

Ő építette fel a jogcímeket: pl. a szaktanácsadói hálózatot. Ez jelenti azt a könnyebbséget, hogy a méhész nagy segítséget kap, pl. a pályázás területén is. Vannak olyan Nemzeti Programok, ahol ez nincs.  Szóval amikor nem látod, hogy miket csinált a (nem másfél ciklus, hanem sokkal több) idő alatt, akkor elfelejted ezeket.

Bross előtt nem volt mézes üveg. Nagyernyeivel közösen csinálták meg. Mára 1,8 Millió darab fogy belőle. A kicsi méhésznek is. Főleg neki jó.

Bross alatt indult el a monitoring. Tóth Péter vitte a vállán. Ez sem eredmény? Semmi sem?

Szóval az elnökök között csak annyi a különbség, hogy vannak lehetőségek, és azokból mennyit használ ki. Emlékszel, Mészáros alatt megjelent a cikk, Valamelyik orosz köztársasággal kötött az OMME elnöke jövőbe mutató megállapodást. Kinek lett belőle egyetlen forintja is? Te tudod?

Nézzük mit tehetünk mi, méhészek: legyen első gondolatébresztő: nézzük meg, hol vannak a polcokon EU nem EU mézek keverékei. Akár ide is fel lehetne tenni: hol, mikor, fotó, kiszerelés, kiszerelő, és ár.

« Válasz #2331 Dátum: 2016. Április 12. 16:13 »
Én részemről lezártnak tekintem ezt a meddő vitát azzal, hogy előrefelé kell menni, nem hátrafelé köpködni. Vivaldi, Te folyamatosan csak hátrafelé nézel és a múltban élsz. A sok a méhész felvetésedre egy kérdés. Hogyan képzeled el annak megvalósítását, hogy kevesebb méhész legyen? Mert ugye az abszurd lenne, ha random megtiltanák minden x-dik embernek.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2332 Dátum: 2016. Április 12. 18:08 »
 Mint a paraszt bácsi, én is gondoltam... gondoltam.......
 Már mint azt, hogy fel jön megint a nemzeti program. Bross munkásságának netovábbja. a megkérdőjelezhetetlen szent Grál. Legalább 257 szer hallottam már.
 Uraim, komolyan mást nem tudtok? A nemzeti programot más nem is tudta volna elkészíteni csak Bross? Máshol nincs is nemzeti program csak itt? És Bross teljesen egyedül volt a nemzeti program készítésekor, mint Jézus a sivatagban?
 Komolyan ennyi? Ettől már azért többet vártam. Még is valami egyéb? Mert ez már a könyökömön jön ki.
 Már nem is érdemes megcáfolni, ez magában a szegénységi bizonyítvány.
 Néhány régi Omme vezetőségi tag, bizonyosan elmondaná, hogy kik készítették és mennyi része volt benne Brossnak. Ez van.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2333 Dátum: 2016. Április 12. 19:02 »
Kedves Vivaldi.

Nem szeretnélek megbántani, de máson sem rugózol, csak, hogy Bross Péter rossz. Nyilván tudod, hogy itt a méhészklubon sokan neki drukkoltunk, mellette tettük le garast. Ahogy te gondoltad, hogy feljön az érdemei közt a nemzeti program, én ugyanúgy gondoltam, hogy majd ezt is lehúzod. Nem szereted Brosst. Ez van. Te leszel az ellenzéke. Ez nem baj.  Nehezményezed, hogy nem volt több elnökjelölt, mint Mészáros és Bross. Keress egy alkalmasabb jelöltet, és beszéld rá, hogy vállalja! Ez a demokrácia alapja. Indíts el egy alulról szerveződést. Ez igenis lehetséges. Most időt kell adni az új vezetésnek hogy dolgozzon, bizonyítson. A konkrét lépéseikre kell reagálni. Megteheted, hogy tovább emlegeted a múltat, csak akkor ne csodálkozz, ha egy idő után senki nem válaszol.

Üdvözlettel: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2334 Dátum: 2016. Április 12. 20:10 »
Azt mondod Vivaldi ezer éve, és mindig ez a mondandód lényege, hogy az egyszerű méhész abból indul ki, amit Ő megérez. Ebből gondolatodból indulok ki.

Bross azt mondta, hogy változás lesz az érdekvédelmi munkában. Ime egy példa, amit minden méhész meg fog érezni és minden méhésznek segítség.

Tudjuk, hogy Magyarországon a műlépüzemek működtetésére milyen szabályok vonatkoznak, de azt is tudjuk, hogy nagyon kevés olyan műlépgyártó van, aki ezeket a szabályokat dokumentált módon be is tartja. Továbbá azt is tudjuk, hogy a műlépek viasztartalma sok esetben alacsonyabb, mint az egyéb összetevője. Még a műlépek sejtméretében is akkora változatosság van, amekkorát a krajnai méh nem produkál.

Minden méhész örömmel venné, ha a műlépeknek nem lenne állategészségügyi kockázata és valóban annyi viaszt tartalmazna, amennyit kell és valóban 5,2-5,3 mm közötti sejtmérete lenne a műlépeknek.

Ma volt a szaktanácsadói értekezlet és Dr. Hegedűs Dénes olyan feladatot adott ki a szaktanácsadóknak, amit ha végrehajtanak, akkor tisztábban fogjuk látni a helyzetet és a megteendő intézkedéseket is meg lehet tervezni és együtt működve az állategészségügyi hatósággal rendet lehet teremteni.

Ennek a feladatnak a végrehajtása nem haladja meg az OMME jogosítványait és a teljesítőképességét sem. Eddig ezzel nem foglalkozott a Cserényi vezette szaktanácsadói csapat, pedig a probléma többévtizedes és Cserényinek is lett volna lehetősége több évtizeden keresztül tenni valamit ebben az ügyben.

Kedves Geddekas!

Mint szemmel láthatóan jól tájékozott embert, megkérnénk, hozzon bennünket is képbe, hogy milyen feladatokat adott ma dr. Hegedűs Dénes a szaktanácsadóknak, mely feladatok végrehajtása segíthet műlép-ügyben a tisztánlátásban és a hatékony érdekvédelemben. Nem látjuk ui., hogy dr. Cserényi és a szaktanácsadói hálózat több évtizeden (?) keresztül milyen mulasztást követhetett el műlép ügyben. Gondolhatnánk, hogy dr. Hegedűs az egykori megyei hatósági főállatorvosi gyakorlatát igyekszik most átültetni az érdekképviseleti munkába, bár nem hallottuk, hogy megyéjében az állategészségügyi hatóság valaha is komolyabb műlép-vizsgálatokat végzett volna. Azt pedig végképp nem látjuk, milyen intézkedésekre készülhet a dr. Úr, ha a tisztánlátásra sikerült szert tennie.

Kérjük, segítsen nekünk is a megvilágosodásban, s esetleg arról is tájékoztathatna bennünket, hogy dr. Hegedűs miért nem kezdeményezte az előző, IB-ben töltött ciklusa alatt a műlép-probléma megoldását. Vélhetően már akkor is lehettek problémák, hiszen idézett írásában e kérdéssel kapcsolatban több évtizednyi mulasztással vádolta meg dr. Cserényit...

Tehát milyen intézkedéseket tervez a dr. Úr?

« Válasz #2335 Dátum: 2016. Április 12. 20:18 »
Kedves Vivaldi!
Úgy látom írásaidból már a Nap sem nálatok Kelten kel.
Bross Péter éppen 7 munkanapja lett újra elnök!
Semmit nem csinált, mondjon le!
Tévedtünk, egy hatalmas ballépés volt a megválasztása!
Még mielőtt azt gondolnád Vivaldi, hogy megbolondultam, az igazság a következő.
Már postán van az Európai Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének (FEEDEM) írt levele, amelyet Fazekas Gyulával közösen beszéltek át.
Ebben az áll, hogy Európába beáramló mézek 30%-a hamis.
Bross Péter azonnali választ vár arra, hogy milyen intézkedési terve van a FEEDEM képviselőinek a hamisítványok elleni stop bevezetésére.
A Magyar Parlamentben járt egy EP képviselőnél.
Ma szaktanácsadói értekezleten volt Dr.Hegedűs Dénessel.
Kicsit figyeld a híreket, mert ha egész nap a kaptárt bújod nem érnek el hozzád az információk.
Bízzál "Kisfazekasban", mindent el fog követni a mézhamisítás visszaszorítása érdekében.
Hagyjuk dolgozni, segítsük az új vezetés munkáját.
Végre az OMME honlapja is kezd észhez térni, egyre több információ van rajta.
Volna egy kérdésem hozzád Vivaldi.
Ki volt a Te elnökjelölted?
Bross, Mészáros nem azt tudjuk.
Várom megtisztelő válaszod.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2336 Dátum: 2016. Április 12. 20:46 »
Vivaldi!
Nem tudom miért is nem jelöltetted, indíttattad magadat a helyi szervezeteddel a Palócokkal, ha olyan okos és nagy ambíciókkal áldott meg az Isten, hogy itt osztod az észt. Talán hátszeled is lett volna, vagy kitudja....!
Gyanús, hogy a küldöttséged kérdése sem vitte a  pálmát...! Te egy fogaskerék vagy a gépezetbe, mikor bekapcsolnak hajtasz, mikor nem, akkor csak forogsz üresen. Karancsi gyerek vagy, nagy a hátad és a te hátadon fognak mások a csúcsra felmenni...! Soha ne feledd, eszköz vagy!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 13. 19:56 írta konihoney »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2337 Dátum: 2016. Április 12. 20:48 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi! (korunk nagy polihisztora)!

Erre még most sem kaptam választ!

"
« Válasz #2283 Dátum: 2016. Április 08. 20:45 »

QUQURUIQ !!!

Kedves Vivaldi!

Tartozol nekem egy Komplett OMME vezetéssel, ha jól emlékszem!
Kértem, ha olyan könnyű állítsál egyet össze, de akik vállalják is a megmérettetést...

Köszönöm a munkádat!

Kiskakaks! Baldavári László"

« Válasz #2338 Dátum: 2016. Április 12. 21:05 »
Egyébként nincs azzal semmi gond, hogy Vivaldi máshogy gondolkodik. Abban látom az alapvető problémát, hogy Ő a félelmeit, vagy aggodalmát tényként közli és egy kicsit túlaggódja a dolgot.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2339 Dátum: 2016. Április 13. 14:38 »
Hát itt annyi vita partnerem akadt aminek csak örülni lehet, de nem tudok ennyit egyszerre idézni.
Először is Baldavári kiskakas.
Leírtam már. nem adok árnyékkormány névsort, mert nincs semmi értelme. A választás most volt, ez marad 4 évig, talán..... ha minden jó megy nektek. A választás amúgy se kivánság műsor ahogy közületek sokan, és Csuja is hitte.
 A kérdés  összegezve az volt, hogy miért nem önti el a szívemet hatalmas bizakodás és öröm Bross elnöksége láttán.
 Hát ezért amit fent leírtam.
Nem állítottam azt sem, hogy csiklandozás nélkül is nevetek, abban az esetben, ha a régi elnök marad. Én szeretem objektíven szemlélni az eseményeket, és ez most azt hozza ki belőlem, hogy örömre semmi ok. Mert, hogy 13000 emberből 2 ember akad aki jelölteti magát ott valami nagy a baj.
 Majd meglátjátok, ti is.