Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959385 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2280 Dátum: 2016. Április 08. 19:34 »
     ALAPSZABÁLY   a megoldás

Írásom nem válasz senkinek, a kialakult helyzetre ad némi magyarázatot.   
Fölmerült az írásokban: az elhúzódott választási döntés következménye.

Én -bevallom- el/ki/fáradtam. Mitől ?  Több dolog sem tetszett. Az idő mindnyájunknak drága kincsünk.Szeretünk vele jól gazdálkodni. Mindenki döntse el, hogyan élte meg/érezte a mostani helyzetet !

A kontroll csoport már régóta készen áll az alapszabály tervezetével. Ezt nem hoztuk ezidáig nyilvánosságra!               Jó okunk volt rá !
Viszont az idő megtanított bennünket, hogy.....
-:a méhészkedés elválaszthatatlan immár az civil jog adta lehetőségektől.

Tehát: az alapszabály kell , hogy megadja a lehetőséget,(mitöbb garanciát) !hogy érdemben is beleszólhassunk egyesületünk életébe,elmondhassuk véleményünket,és az figyelembe is vegyék! 
Ennek tükrében több kritériumnak is eleget kell tegyen az al.sz..  Melyek ezek? ( nem a teljesség igényével !)
 az alapszabály alapkoncepcióra kell épüljön !
- a gyakorlatba kell tennie az EU-s alapelveket !
- Konkrétnak, részletesnek ,közérthetőnek kell lennie !
- világos, egyértelmű fogalmakat kell tartalmaznia, lehetőleg fogalom magyarázattal !
- az OMME többes célú szervezet, így célszerű tematikusan is megjeleníteni a szövegben !
- a döntési mechanizmust jelentősen változtatni szükséges !  (Itt az idő-és kompetencia- tényező jelentős!)

Néhány jelentős elemet felsoroltam abból, amit  írásban is lefektettünk.Hosszabban nem taglalom egyik elemét sem.
     Az odavezető háttérmunkából is  kiemelek néhány elemet :
- A változtatás véghezvitelét bármely szervezetben meg kell tervezni !
- Az emberi erőforrás rendelkezésre állása !  (ez nagy téma !) 
- a Vezetés/vezetők felelőssége/elkötelezettsége a szervezet működésének jobbítása mellett  !

A   kételyeket kívántam eloszlatni az írással.
Van más megoldás, de egyet vegyünk tudomásul: helyettünk nem oldja meg senki a problémáinkat. Nagy létszámuk mellett valójában mekkora is az aktív tábor
Azokra gondolok, akik cselekvően , tevékenyen is részt vállalnak a jövő alakításában/formálásban !!
Egy érdekességet/furcsaságot megosztok: itt a fórumon történik folyamatosan . Érdemi  véleményformálás helyett valami hihetetlen gagyi-áradat ömlik az olvasóra.   
   A  méhészek egy innovációs halmaz tetején ülnek  (erre legyünk büszkék !) 
               Látjátok méhésztársak ! - ezt kellene  áttenni/transzplantálni egyesületünkre is !
 Arról ítélkezni, hol tart a méhész társadalom;megalapozatlan véleményeket hangoztatni ;valahol önmagunk kritikája is. Miért hagytuk, miért nem szóltunk ?
Jó elképzelésekről, ötletekről szívesen olvas az ember. Ha azt keressük, mi a közös bennünk,hogyan oldhatjuk fel a kialakult  feszültséget akkor  van értelme a beszélgetésnek/vitának/érvelésnek/érdemi kritikának/ötletelésnek/gondolatok megosztásának.

Egymás lejáratása többnyire visszahat , a kitalálóra ,egyben a méhésztársadalom megosztottságát is tovább fokozza !             
                       Méheinket úgy gondozzuk, hogy a lehető legnagyobb hasznot hozzák számunkra!
                        Kívánom , hogy szervezetünkben  valósulhassanak meg közös céljaink !

üdvözlettel: Erdélyi János

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #2281 Dátum: 2016. Április 08. 20:33 »
"Hogy ne essen latba a 27 fős egyesület a 600 főssel, ezért húznák egy korlátot"

Kedves Vivaldi!

Ne haragudj de ezzel a gondolattal nem tudok azonosulni.
Már régebben is említettél valami hasonlót, hogy nektek jár egy nemtudom milyen beosztás  az OMME-ban, csak azért mert sokan vagytok.
Én úgy gondolom attól még lehet valaki alkalmas akár elnöknek is, hogy az isten háta mögött él, kis létszámú egyesület tagja, és ugyan ez igaz, fordítva is. Sokkal fontosabb az, hogy tenni akar és tud is egy közösség érdekében, mint az, hogy hol él és mekkora létszámú az egyesület. Szerintem az embert kell minősíteni egy választáson nem az egyesületét. Több küldött, nagyobb egyesületből. Az rendben van.
Nagy Zoltán

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2282 Dátum: 2016. Április 08. 20:45 »
QUQURUIQ !!!

Kedves Vivaldi!

Tartozol nekem egy Komplett OMME vezetéssel, ha jól emlékszem!
Kértem, ha olyan könnyű állítsál egyet össze, de akik vállalják is a megmérettetést...

Köszönöm a munkádat!

Kiskakaks! Baldavári László

*

Bicska

• 601
« Válasz #2283 Dátum: 2016. Április 08. 22:59 »
Kedves Vivaldi!

Hogy miért csak két elnökjelöltben gondolkodnak a méhészek? Nos, érdekes kérdés, de talán azért, mert nem vállalta több ember. Minden tiszteletem azoké, akik beáldozzák a magánéletüket, és a méhészkedést(!). Egy OMME elnök szerintem korántsem tud annyit méhészkedni, mint amennyit szeretne. Őszintén szólva, ebben szerintem az ember feláldozza magát. A közjóért. Amennyiben lelkiismeretesen, végzi a munkát, ez elkerülhetetlen, és igen, mindig lesznek olyanok, akiknek ez nem tetszik.

Ezt hány ember vállalná? Szerintem nem sok, de ha tudsz ilyen embereket, beszéld rá őket négy év múlva a jelöltségre!

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2284 Dátum: 2016. Április 09. 08:16 »
Sziasztok!
Csak nem tudja a másik oldal elviselni a vereséget.
Meg fogják támadni a Tisztújító Küldöttértekezletet.
Akkor végre elmondhatják magukról, hogy a 3 és fél év alatt egyetlen egy OV-t, vagy Küldöttgyűlést sem tudtak szabályosan levezetni?
Annyira nevetséges dolog ez.
Fekete József volt a levezető régi-új alelnök.
Koller Zoltán Gemenci elnök a Szavazatszámláló Bizottság elnöke, a régi rezsim oszlopos tagja.
Dr.Soós Tibor az OMME jogi képviselője.
Gyakorlatilag magukat jelentik fel.
Amikor mi tettük ezt, az egész méhésztársadalmat, a küldötteket ellenünk uszították!
Pedig nekünk más volt az indíttatásunk, mi a helyszínen emeltünk kifogást.
Most itt egy hang nem volt a szabálytalanságtól.
Valakik, magukba roskadva kieszelték, hogy ez nem jó nekik, ugrik a lóvénk.
Egy hete szállt fel a füst az OMME Székháza felett.
Akkor még ebben az időpontban csak reménykedtünk, hogy ledöntjük a diktatúrát.
Most abban reménykedem, hogy akik nem vetik alá magukat a többség akaratának, még nagyobbat fognak csalódni.
A szakmai munka elkezdődött!
Az OMME honlapján ismét fenológiai jelentés olvasható, valamint a méhcsaládok állapota, megyénként.
Egy hét alatt több friss hír van fent, mint máskor fél év alatt!
Bross Péter visszajött!
Hagyjuk dolgozni.
Fazekas Gyulával is egyeztetett már, hamarosan olvashatjátok az intézkedéseket.
Érdekes, amikor Takács Ferenc mondta ugyan ezt, nem volt hír!
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #2285 Dátum: 2016. Április 09. 08:18 »
Sajnos várható volt...

« Válasz #2286 Dátum: 2016. Április 09. 08:34 »
Legalább megtapasztalhatja a Bross is, hogy milyen érzés úgy dolgozni, hogy nem hagyják.
Ebben ti már profik vagytok ,most mi jövünk.
Még nincs vége a választásoknak...

« Válasz #2287 Dátum: 2016. Április 09. 08:38 »
Dodi!
Nyugi!
A választásoknak vége van.
Bele kéne törődnötök.
Most már érezhető, hogy milyen rosszindulatú csapatot löktünk a szakadékba.
Ebben a hozzászólásodban minden benne van.
Talán Péter nem fogja letolni a gatyáját sem. :P :P
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #2288 Dátum: 2016. Április 09. 08:45 »
Kedves Lilahagyma!

Először is küldenék neked egy szép mosolyt! :)
Nem tudom, szoktad-e olvasással pazarolni a drága időd, vagy csak írsz?
Mert ha igen, olvasd el Bross Péter küldötteknek írt levelét, amit Attila feltett ide. Ebben leírta, hogy miért mondott le.
Őt már akkor sem hagyták dolgozni. ;)

De a Mészárosékat ki nem hagyta dolgozni?? Azt csináltak, (és csinálták is) amit akartak. Megváltoztatták bármiben a döntésüket???

"Ebben ti már profik vagytok ,most mi jövünk."

Mit mondhatnék erre??? NOSZA!!!

:D :D :D

u.i: Pakson is esik?

« Válasz #2289 Dátum: 2016. Április 09. 08:45 »
Attila nyugi!
NEM A Dodi vagyok :)
Sejteni se sejted ki vagyok, de megy a vaktában lövöldözés.

A rosszindulatot tőletek kölcsönöztük. A Csuját is elhallgattátok, lesz ennek még böjtje...

*

Bicska

• 601
« Válasz #2290 Dátum: 2016. Április 09. 09:00 »
Nem kellett azt kölcsönözni. ;)

« Válasz #2291 Dátum: 2016. Április 09. 09:14 »
Lilahagyma!

Mit kellet volna hagyni? Nem is akartak dolgozni. Amit tettek, azzal is csak kárt okoztak a magyar méhészeknek. De senkit semmi sem jogosíthat gatyatologatásra, lenne az akár a munka hőse is.
Mi a ló.asz az a OMME hivatal? Ne legyen már hivatal egy civilszerveződés, sőt ezért nem is irányítható diktatórikusan. Nagyon erős nyomás, és lobbi érdekek húzódhatnak a  neonikotinoid alapú növényvédő szerek használata mellet. Miért a gazdák, és nem a méhészek érdekeit képviselték? Találgassak?
Akkor kezdtem észlelni hogy valami nagyon nincs rendjén, amikor a ződön nagyon erős cenzúrába ütköztem. Sokan szeretik hangoztatni hogy ma nincs sajtószabadság és demokrácia az országban. Ez marhaság, akár mindenféle  hülyeséget lehet firkálni, szerencsére. Na de egy kivétel van a ZŐDÖN FIGYELNEK ÁRGUS SZEMEK  nehogy olyan jelenhesssen meg ami nem tetszik a főnöknek. Jó magyar ember tudja hogy lefelé taposni kell, oldaltra könyökölni, felfelé meg valagot nyalni. Lehet, hogy ezé vót a gatyatologatás :)
Egyébként nem csak fent kellenének a reformok, még sok egyesületben is hasonló a helyzet mint ami fönt van-volt.
Az ingyen pénz a megrontója mindennek, ha nem volna támogatás kevesebb volna a tagság, kevésbé volna vonzó méhészpolitikusnak lenni, ezért csak valóban a tenni akaró emberek maradnának. Jelenleg némely egyesület nem más mint egy befizető hely, befizetek X összeget kapok akárhányszor annyit. 10 percig tart befizetni, tökmindegy ki az elnök.
Köszönöm ebből nem kérek, én tudom hogy a valóságban méhészek nem ilyenek.

« Válasz #2292 Dátum: 2016. Április 09. 12:28 »
Litterae: Nem tudom, hogy pontosan hogy szól a szabály, de Haász Ferenc a küldöttgyűlésen éppen arról beszélt, hogy sokan nem megfelelően jelöltek, mert közvetlenül nekik küldték be a jelölést, ezért azokat a jelöléseket elutasították. Helyesen a saját egyesületükhöz kellett volna beadni a jelölést, legalábbis szerinte. Ezt én sem értettem pontosan, hogy akkor ez most hogy is van. Ha valaki javasol a saját egyesületénél, de az egyesülete nem támogatja, akkor mi van?

Gondolom a kettőspont helyett felkiáltójelet akartál tenni, mert ez így nem megszólítás, hanem olybá tűnik, hogy a kettőspont utáni szöveg tőlem származik. Ez nem így van.

Természetesen, ha egy egyesületben a szükséges többség nem támogat egy személyt jelöltként az OMME tisztségviselő választására, akkor az adott egyesület támogatását az adott személy nem kapja meg. Ez evidencia. Ettől függetlenül magánszemélyként bármelyik OMME tag jelölheti vagy bármelyik másik egyesület is, amely ugyanolyan érvényes és szabályos jelölésnek számít.

Át kell állni a gondolkodással –ha tetszik, ha nem, paradigmaváltásra van szükség-, ez nem hierarchikus szervezet, hanem demokratikus. A hierarchiában alá-fölérendeltségi viszonyok vannak és szolgálati út, a demokratikus szervezetekben pedig mellérendeltségi viszonyokról, tehát azonos jogú (rangú) tagok közösségéről beszélünk. Itt a szolgálati út értelmezhetetlen. Bármelyik OMME tag közvetlenül fordulhat bármelyik testülethez vagy tisztségviselőhöz. Itt megválasztott tisztségviselők vannak és nem kinevezett vezetők és „vezetőtársak”. Vezetni-vezetgetni lehet a mundérosokat meg otthon a „kisböccéket”, de egy egyesületben a vezetés fogalmi elemei is hiányoznak. Itt közös döntések vannak és a tisztségviselők e közös döntések szellemében kötelesek eljárni, az ügyvitelt folytatni.

Majd ha egyszer jobban ráérek, akkor írok arról is, hogy egyesek miként „heckelték meg” a demokratikus működést manipulációval, információk elzárásával, mutyizással, hozzá nem értéssel és milyen méltatlan, pitiáner, esetenként félművelt, rosszindulatú figurák voltak ebben a segítségükre…

« Válasz #2293 Dátum: 2016. Április 09. 12:38 »
Igazad van, elnézést! Szóval kettőspont helyett felkiáltójel a helyes, az utána lévőket én írtam. Bocs.

« Válasz #2294 Dátum: 2016. Április 09. 13:09 »
Legalább megtapasztalhatja a Bross is, hogy milyen érzés úgy dolgozni, hogy nem hagyják.
Ebben ti már profik vagytok ,most mi jövünk.
Még nincs vége a választásoknak...

Kb erre számítottam :)