Még mielőtt itt a fiatalok nekem esnek, újra fel kell emlegetnem magamról néhány dolgot.
24 éve vagyok Omme vagy az előd szervezetének tagja. Már akkor is fizettem a tagdíjat amikor még semmi féle, támogatás sem volt.
A zöld fórumról kizártak, az előző ciklusban a kritikáim miatt.
Tavaly, az ismert ok miatt alkalmam volt szinte az egész ország méhészeivel találkozni, és sok méhésszel beszélni is.
A következő tölt el aggodalommal, mint 24 éves Omme tagot.
Annyi méhészetért élő dolgozó, okos, jól képzett, jó szándékú ember van köztünk. / nem mondok neveket, mert esetleg méltatlanul kihagyok valakiket/ És csak két jelentkező volt az elnökségre. Ne mondja nekem senki , hogy ez így rendben van. Lehet ezek az emberek, akik indulhatnának, de valamiért nem indulnak, tagok és eljárnak Omme rendezvényekre is. Azért nem indulnak mert:
Kívül állónak érzik magukat.
Vagy úgy érzik nem éri meg az egész a vesződséget.
Vagy a rendszer nem teszi lehetővé, a tisztességes versenyt.
De biztos vannak még további indokok is. A tény az tény, ezek az emberek nem indulnak valami okból.
Pedig történelmi tapasztalat,/ elnézést megint politika/ hogy az egy emberes rendszerek, azonnal szétesnek, ha a tisztelt vezérrel valami történik.
Már pedig úgy tűnik, hogy az Omme egyemberes rendszer lett, bár két induló volt. Azt is el kell azonban mondani, hogy ha most Mészárost választják meg elnöknek, akkor is egy emberes rendszer lenne az Omme. Tehát semmi nem változik.
Hogy hol van a probléma? Na ezen el lehetne vitatkozni. A rendszerben azonban egészen biztosan van valami hiba, ezt mutatják a történések.
No most van még egy kérdés, a pénz alapú meg a társadalmi munkás elnök között. Én "aszondom", hogy az eredmény dönti el, hogy melyik a jobb. A pénz motivál valakit arra, hogy jól dolgozzon, akkor ebben semmi kivetnivaló nincs, ha munkája 13000 méhész érdekében eredményes. Példának okáért tőlem akármelyik elnök kereshetne akármennyit, ha a magyar mézértékesítést biztos és rentábilis pályára helyezné.
A továbbiakban vannak nyitott kérdések.
Az egyik ilyen, hogy Bross maga mellé tud e állítani annyi vezetőségi tagot, hogy munkáját eredményesen végezhesse.
A másik, hogy ki tud e jelölni magának olyan célokat, amik érezhetően hasznosak a méhésztársadalomnak. Mert az amit azelőtt két cikluson keresztül csinált az már nem lesz elég. Mészáros is azt hitte,/ most mondjam hogy Cserényi is?/ hogy minden rendben van, és ebbe bukott bele, pedig ő jóval többel próbálkozott mint Bross valaha is.
Én nem állítom, hogy ha Bross nem csinál semmit az Omme rögtön szétesik. Ameddig uniós támogatás lesz, addig ha más képpen nem a nevében , mindenképpen fenn marad. Addig......