Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959254 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #2235 Dátum: 2016. Április 03. 22:30 »
Tomipapának elbukott a zsebpénze.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2236 Dátum: 2016. Április 03. 22:45 »
    Se köpni se nyelni nem tudnak ??? ::)
 A puskaporukat el durrogtatták és most meg kell jelenni a színen tisztán, szépen .De hát aki dolgozik az koszos is lehet :P. csak ezt a koszt nehéz lesz szépnek láttatni.3.5 év elég ahhoz, hogy meg ismerjük egymást  nem ilyen eredményre számítottam.Hát ez van, tudják meg, hogy a másik oldalon tartózkodás milyen érzés.Csak az a különbség , véleményem szerint mi nem voltunk sportszerűtlenek.Azért ha lehet kérni ne legyenek az irományok olyanok mint a beszámolók , h se eleje se vége ,mondani való még kevesebb. ??? :P Mi félszavakból is megértjük egymást  "hanyas vagy...".

Albert

« Válasz #2237 Dátum: 2016. Április 04. 06:14 »
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az elnökségi tagnak választott szaktanácsadókkal, a főszerkesztő Úrral, a kft-vel, az Omme-cukorral stb.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2238 Dátum: 2016. Április 04. 06:23 »
Igen, sok a kérdés, de ne legyünk türelmetlenek. Hagyjuk dolgozni az újonnan megválasztottakat, és próbáljunk meg nem személyeskedni. A kampánynak vége, számunkra örömteli eredmény született. A változás elkerülhetetlen.

Szép napot!

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2239 Dátum: 2016. Április 04. 06:28 »
Nem vagyok türelmetlen, csak kíváncsi...  :) (személyeskedni sem akarok)

« Válasz #2240 Dátum: 2016. Április 04. 07:31 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:49 írta kivancsi111 »

« Válasz #2241 Dátum: 2016. Április 04. 08:03 »
   Mérleg, vagy mérlegelés

Többek elvárása , hogy  az OMME-ban legyen rend,üljenek el a viták.   
Méhésztársak !.., értem a kívánalmat,viszont a jövőképhez hozzátartozik az is , hogy fogalmakat meghatározunk, szavak jelentését megmagyarázzuk/egyértelművé tesszük.
-PL. Az előző vezetés sohasem tudta, vagy akarta megmagyarázni mit ért az "OMME egységén" ! Én ezt az OV-n kérdeztem meg. Nem is haragudtam értem , mert nincs rá ésszerű magyarázat. Egyszerűen rossz a szóhasználat !!Nem átgondolt !!
 Az OMME mint ernyőszervezet nemcsak a szervezet felépítését jelenti, hanem a méhészek összetételéből adódó különbözőségek integrálását is. Az érdekek/értékek sokfélék.(nem részletezem!)   Ezeket kell tudnia kezelni a szervezetek. Ezért lényeges, hogy olyan emberek vezessék az OMME-t , akik problémaérzékenyek, nyitottak, tudnak konfliktust kezelni,elkötelezettek a méhészet ügye iránt.
Nem tudom elemezni a szervezetet, mert nincs valós adat , annak tagi  összetételéről, találgatásokba  nem bocsátkozom!
A szervezet hatékonyságának növeléséhez szükséges az aktív tagsági jelenlét főleg a döntések előkészítésekor.
Látható volt , hogy a küldöttgyűlésnek szánt "áljog", miszerint döntsön az alapszabályról, nem jött be. Miért ? Igen egyszerű: Nem  alapkoncepcióra épült ,az előkészítés kapkodó, a módszer alkalmatlan volt,az időtényező is szerepet játszott,nem kérték ki a segítő nonprofit szféra véleményét ! , sszűk körű hozzá nem értő , de vazallus méhészekre bízták,mintegy külső kényszert jelenítették meg a változtatást .Ugyanakkor a kommunikáció a méhészek felé az volt, hogy minél több méhész véleménye kerüljön bele. A gagyi sokszor valódi közelinek tűnik  !
 Valójában . viszont mindvégig tudtuk, hogy  milyen alapszabály szerint működtünk, hiába titulálták néha IB-nek, néha Elnökségnek a vezetést. A jó vezetés nem a elnevezéstől függ !!
Ugyanakkor e sorok írója ,-több társával együtt, - kontrollcsoport-,hogy van elkészített alapszabályuk. Sajnálatos, hogy odáig nem jutottunk el, l hogy leüljünk, és átbeszéljük!!  A nonprofit szféra egyik fő mozgatórugója : az alulról jövő kezdeményezésre húzták rá a  szőnyeget!
Miért időzök olyan sokat az alapszabálynál: ? mert  jogállamban , ez a jogi garanciánk/ biztosítékunk . Itt fogalmazzuk meg önmagunkat . Erre épül mind belső méhészvilágunk , mind külső kapcsolati bázisunk-majdani kapcsolati tőkénk!. Az  OMME egy több célú , nagy létszámú szervezet. .
Ez is indokolja, hogy egy részletes , jól átgondolt, más szervezeti felépítésű, -döntési struktúrájú- formában lehessen hatékony képviselője a méhészeknek.
A vitákról : miért ne legyenek ? Nem azok viszik előre a szekeret? - legyenek ! A beszélgetések-viták- erősíteni hivatottak a megosztottságunkat; javító szándékúak kell legyenek a problémák feltárásában ,a megoldásában.
Nem volt szándékomban senkit megbántani az előző vezetésből. Ez  a véleményem már több éve.
                           Erdélyi János

« Válasz #2242 Dátum: 2016. Április 04. 15:28 »
     "Kedves" kivancsi111

Nem ismerjük egymást, de azért engedd meg ,hogy figyelmeztesselek véget árt a választás-- a névsor a honlapon--. Nem kell mindenkit lehülyézni, lenézni csak azért mert vállalt egy feladatot, vállalta önmagát ,és nem került pozícióba .Ennyi jelölt közül nem is csoda .Kérdés ,azok akik bekerültek lesznek -e olyan elhivatottak mint a kontrol csapat egyes tagjai ,tolják-e a szekeret úgy ahogy elvárjuk tőlük,vagy... de ezt nem folytatom .A kutyakomédiához csak annyit ezt kikérem minden méhész nevében ,ha te mint kívülálló nem érdekelt, hogy lehet ilyen véleményed arról ami egy közösség fennmaradása érdekében történt. Közel 400 küldött 80% változást akart, este10 órakor még szavazóképes volt a gyűlés, ezt nevezed kutyakomédiának?  Sajnos el kell mennem este talán még folytatom nem akartam a lelkivilágodat bántani de ezt le kellett írnom.
  Bocs a függetlent azt elnéztem ,de egy egyesületnél nincs független.
  Albert
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 04. 15:32 írta Mózes Albert »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2243 Dátum: 2016. Április 04. 15:59 »
Én meg, ahogy így a béka segge alól kipillogok, azt látom, hogy mintha valami lenne , de nem az igazi.
Ugyan is, akármennyire keményen nézem is, nézem, nézem, és nézem a vezetőség sehogy nem az amit nekünk a facen a Csuja a választás előtt felvázolt.
 Jó, Bross csak vissza került a saját maga által évekkel ezelőtt összekapirgált jó nagy ....... dombjára. Ugyan is, a Mészáros azt mondogatta, hogy minden kurva jó, Bross meg, hogy minden kurva rossz, és a valóság kezd az utóbbi felé tendálni, ezért a Mészáros úgy látszik csak kurta kitérő volt.
 A nevezetes dombot pedig Bross kapirgálta magának még régebben, tehát őt illeti. Főleg, abban az esetben, ha Észak Koreából indulunk ki.
 De, ezen kívül valahogy nem jött be a többi elnökségi tag elzavarása. Még Fekete Józsi is ott maradt elnök helyettesnek. Pedig, hogy el zavartátok volna már, főleg Csuja. De, amiből kifolyólag most én, mint Csuja szerint az ő, tehát Józsi szócsöve lennék, verhetném a mellem.
 De, hát én csak a béka segge alatt vagyok az erdőben, ezért nem is vagyok senki szócsöve, mivel innen lentről semmi más nem hallatszik fel a dombra, egy kis kuruttyoláson kívül. Ha ebből is hallatszik valami a nagy hangzavarban.
 De azért, ha elgondolkozunk itt alul, és abból indulunk ki, hogy legutóbb Bross azért mondott le, mert nem tudott együtt dolgozni az akkori vezetőséggel, akkor ebből kiindulva csak van valami "dóga" a vezetőség tagjainak is.
 Akkor meg nem is olyan kurva jó a helyzet. Már mint, ha majdnem mindenki maradt, vezetőségi tagnak, és lám még a Mészáros is ott van,/meg a többi se nagyon Bross párti aki új, ahogy én ismerem őket/.
 Mert uraim a vezetőség háromnegyed részével a Bross nemigen tud majd együtt dolgozni, legalább is a lemondásának indokából kiindulva.
 Vagy talán már van az a pénz? Előbb, vagy utóbb, biztosan kiderül.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 04. 16:33 írta Vivaldi »

« Válasz #2244 Dátum: 2016. Április 04. 19:35 »
Vivaldi!
Nyugalom!
Bross tudja mit csinált, csak még nem közölte az elnökségi tagokkal.
Majd ha találkoznak, minden kiderül.
A választásnak vége, de a Küldöttgyűlést nem fejeztük be!
Néhány héten belül össze kell újra hívni, mert 3 napirendi pontot nem tárgyaltunk, így nincs lezárt ülés.
Ez al alapállás.
A többiről később, de érdekes dolgok lesznek még a közeljövőben.
Tóth Péterre többször ránéztem, ő gyakorlatilag összeomlott.
Nem tudom miért nem örül, a legnagyobb szavazatai aránnyal ő került be az elnökségbe.
Szerintem érez valamit.
Hamarosan döntenie kell.
Hogy miről, azt rátok bízom.

Nagyernyei Attila

« Válasz #2245 Dátum: 2016. Április 04. 19:44 »
Mi lesz a hittérítő OMME katonákkal  /helyi egyesületek kábítása a fekete szoftverrel / ?????

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2246 Dátum: 2016. Április 04. 20:14 »
Tóth Péter munkaképes ember, szeret dolgozni, jól ismeri a méheket, jól ismeri a növényvédőszereket. Had dolgozzon. Szakmai szemlélete viszont elavult. Olyan mint egy olyan optikus, aki mindenki orrára szemüveget akarna rakni. Éljünk együtt a jelenlegi növényvédő technológiákkal és fogadjuk el a mostanit és tekintsük tökéletesnek és megváltoztathatatlannak.

Hát nem! Nem elfogadhatók a ma elterjedt növényvédő technológiák! Vannak a jelenleg alkalmazottaknál jobb, környezet és természetbarátabb növényvédelmi módszerek. Viszont azok nem fognak elterjedni, ha a jelenlegiek használatát nem tiltja be a hatóság.

Sokkal határozottabb érdekképviseleti magatartás szükséges a különböző fórumokon és Ő erre alkalmatlan.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2247 Dátum: 2016. Április 04. 20:53 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:49 írta kivancsi111 »

*

lygo67

• 144
« Válasz #2248 Dátum: 2016. Április 04. 21:32 »
Tóth Péterre többször ránéztem, ő gyakorlatilag összeomlott.
Nem tudom miért nem örül, a legnagyobb szavazatai aránnyal ő került be az elnökségbe.
Szerintem érez valamit.
Hamarosan döntenie kell.
Hogy miről, azt rátok bízom.

Nagyernyei Attila
Attila, bízzunk benne , hogy számára sem eldöntendő kérdés lesz hanem  tényként fogják közölni vele   ;D ;)

« Válasz #2249 Dátum: 2016. Április 04. 22:03 »
Vivaldi!
Eddig az volt a szólás, 'törpe kisebbség'
Most, hogy Bross az elnök, Hegedűs Dénes a szakmai alelnök, jösz azzal, ez még mindíg kevés! Van sapkája nincs sapkája szindróma.

Szerintem közel egy újabb közgyüllés, vissza kell venni a közhasznúságot. Május 31-ig van rá lehetőség. Márpedig ha közhasznúak leszünk, sok embernek döntenie kell.

Bross helyében Ludányit megtartanám poziciójában. Megadnám neki a lehetőséget, hogy ő tájékoztassa a méhészeket a választás eredményéről. :)