Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1988357 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2220 Dátum: 2016. Március 27. 15:24 »
.....
pl. egy millióból vissza lehetne állítani az OMME méhesét...
Szeretnétek?

Minden bizonnyal szeretnék a méhészek "vissaállítva" látni az OMME méhészetét. Erre nem csak esélyük van, az OMME ui. a méhes tulajdonjogát megtartva adta használatba a méhállományt a HáGK-nak. A használatba-adási szerződés alapján a HáGK feladata a "visszaállítás", az Intézet ennek meg is fog felelni.

Nem a méhészek pénztárcájának fáj tehát a méhes, azt a használónak kell a jó gazda gondosságával megfelelő állapotban tartani, gondozni. Minderről egyébként adott tájékoztatót az OMME elnöke Bakon, gondolom Bross Péter is meg tudja ezt erősíteni, valamint Szabó György méhészmesternek is rendelkeznie kellett ezzel az információval.

Nagyon jó kampányfogásnak tűnik az OMME méhesének állapotával támadni a jelen OMME ügyvivői testületet, de érdemesebb lenne inkább először tájékozódni, s csak utána kukorékolni. Így viszont folyamatosan helovány kis pukikban kulminálnak a kokaskás, klubvezetős "nagy durranások".

A fizetett választott tisztségviselők tiszteletdíjának "farigcsálási" szándéka is kétélű dolog. Bross Péter is tisztában van ezzel, javaslom elolvasni a jelölti motivációs írását. Abból egyértelműen kitűnik, hogy ha elvárás van egy vezetővel szemben, akkor őt megfelelően dotálni is kellenék, mert ahogy egy nagyformátumú közéleti méhész-vezető szokta volt mondani: "Mogyoróért leginkább csak majmot kap az ember..."!

Érdemes lenne a kampánycsapatnak néha egyeztetni, hogy ne kerüljenek felszínre ilyen ellentmondások, mert azok sikerrel ellehetetlenítik még a jószándékú kezdeményezéseket is. Egy kampányban egyfélét illik mondani a csapat tagjainak.

Rendkívül furcsállom, hogy egyfolytában a választott tisztségviselők javadalmazását firtatják itt többen is. Az Alapszabály egyértelművé teszi, mely választott tisztség jár javadalmazással. Fura, hogy még senki nem ébredt rá, hogy az elnökön, ügyvezetőn és a gazdasági társaság ügyvezetőjén kívül az Elnökség, EB tagjait csak költségtérítés illeti meg, magyarán fizetésről, tiszteletdíjról esetükben nem beszélhetünk, senki nem nevezheti őket "megélhetési érdekképviselőknek". Megtisztelő ugyan egy ilyen nagy civil szervezet vezetésére megválaszttatni, de ha megfelelő érdekképviseleti munkát várunk el a vezetőinktől, akkor őket anyagilag is érdekeltté szükséges tennünk. Minden bizonnyal a következő alapszabály-változtatásnak ez lesz az egyik legsürgetőbb feladata. Az teljességgel fenntarthatatlan állapot, hogy az Elnökség és az EB tagjainak funkciójához nem társul jövedelem, csak feladat. Csodálkozom is, hogy még lehet találni a vezetésbe olyan tisztségviselőket, akik végtére is "társadalmi munkában" hajlandók tenni a közösség érdekében. 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2221 Dátum: 2016. Március 27. 18:16 »
Idézet
a HáGK feladata a "visszaállítás", az Intézet ennek meg is fog felelni.
Tetűirtó trágyatologató kontárunk annyit ért a méhészethez, mint a harangöntéshez, ezért magabiztosan állítja, hogy a méhészeti kutató helyre tudja állítani a kipusztult méhészetet. Ha úgy értene a méhészethez, mint a kertészethez, akkor tudná, hogy egy kutatóintézet nem úgy működik mint egy termelő méhészet. A jelenlegi állapotában meg különösen nem. Még a kutatási feladatainak is csak óvatos túlzással felel meg. Nincs az intézménynek olyan szabad kapacitása, amivel tetűirtó barátunk által hangoztatott feladatot teljesíteni tudná.

Idézet
Nem a méhészek pénztárcájának fáj tehát a méhes, azt a használónak kell a jó gazda gondosságával megfelelő állapotban tartani, gondozni. Minderről egyébként adott tájékoztatót az OMME elnöke Bakon, gondolom Bross Péter is meg tudja ezt erősíteni, valamint Szabó György méhészmesternek is rendelkeznie kellett ezzel az információval.
Közismert a mondás, hogy bajnak, kárnak nincs gazdája. Na így járt az OMME méhese.
Hogy mit mondott legdrágább elnökünk nem tudom, de azt tudom, hogy a méhészet tönkremenetelének elsődleges oka, hogy az OMME vezérkara Gyurcsók féle távgyógyító módon és kézivezérelten szépen elintézte az OMME méhészetét. A legkevésbé azok a felelősek a pusztulásért, akikre most a helyreállítási feladatot rá akarják lőcsölni.

Idézet
Nagyon jó kampányfogásnak tűnik az OMME méhesének állapotával támadni a jelen OMME ügyvivői testületet, de érdemesebb lenne inkább először tájékozódni, s csak utána kukorékolni. Így viszont folyamatosan helovány kis pukikban kulminálnak a kokaskás, klubvezetős "nagy durranások".
Tudod Tetűirtó! Ha a fóliasátradban kavarod a szart abból gyönyörű virágok nőnek, amiért sok pénzt és ilyen-olyan díjat is kapsz. De ha itt kavarod, és olyasmibe szólsz bele, amihez lövésed sincs, akkor csak magadra húzod a bajt. Hidd el, hogy első kezű információink vannak arról, miért ment tönkre az OMME méhese, és pontosan tudjuk, hogy mely kívülálló személyeknek milyen felelőssége van ebben.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2222 Dátum: 2016. Március 27. 18:54 »
Na akkor utoljára!

Mivel én nem vagyok, voltam és leszek a HaGK méhésze aki az OMME méhesét kezelte, kezeli és kezelni fogja kérdezem a nagyeszű Fűrészes kollégát mi közöm van az egészhez?

Nekem csak annyi volt a feladatom, hogy az őszi vizsgálat során megállapítsam van-e bejelentés kötelezett betegség az állományba!
Nem volt és ezt Tóth Péter is tudja igazolni aki tételesen áttúrta az egész OMME méhest.

A legdrágább elnök urunk hazug állításai miatt viszont még erről a "megtiszteltetésről" is lemondtam 2015. november 25-én!!

Ja most jut eszembe, kineveztek valakit a helyemre?
Olyan személy jöhet csak szóba aki Gödöllő városra van megbízatása!
(Távgyógyítók, jöttmentek kíméljék a közösségünket!)

Egyébként az OMME és HaGK közötti megállapodást sem láttam és annak részleteit sem tudom, nem mintha tudnom kéne róla....
Akinek nem dóga ne foglalkozzon vele. Én is így tettem/teszek!

Viszont aki elszarta, legyen benne annyi becsület, hogy vállalja érte a felelősséget!

(Ezen a kézi irányítást, a semmit le nem írunk csak gyakran ellentétes utasításokat telefonálgatunk a méhésznek értem!
Ja egyébként ezt Ő is megunta!
Ezt miért is nem reklámozza a minden rendben van, csak így tovább csapat?)  :o

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2223 Dátum: 2016. Március 27. 20:11 »
Lousicide!
Többször kaptál már piros lapot, de lásd kivel van dolgod, reagálok a mellébeszéléseidre.
Van kitől tanulnod.
Ezt írod:
"Nagyon jó kampányfogásnak tűnik az OMME méhesének állapotával támadni a jelen OMME ügyvivői testületet, de érdemesebb lenne inkább először tájékozódni,..."
Nem az ügyvivői testületet támadjuk, hanem a hazugságon fogott OMME elnököt!
Bizony én tájékozódtam, és nem voltam rest belenézni néhány kaptárba.
Az OMME elnöke vagy notórius hazudozó, vagy ennyire hülyének nézi a méhészeket?
Az OV-n még áradozott az OMME méhesének állapotáról, majd amikor megbukott, ráfogta másra, hogy rossz információt adott.
Ja, hogy ne derüljön ki a balhé, szerették volna gyorsan pótolni a veszteséget.
Az "elnökség" tagjai, méhcsaládokat ajánlottak fel, de azelőtt lebuktak, hogy ezt meglépték volna.
Tehát nem az a kérdés, hogy ki viseli a terhet, hanem az, mikor hagyja abba az OMME elnöke a hazugságait.
Érted lousicide?
Akkor haladjunk tovább.
Nagy durranásra vágysz?
A Nokiás doboz betalált, üvöltözés, ordibálás, káromkodás, hogy megbuktunk.
Majd szépen beszélnek az urak, csak még nem tudják.
A Húsvét utáni napok izgalmasak lesznek.
Ismét Bross Pétert vették célkeresztbe az audit vizsgálattal.
Ez tényleg nagyot fog durranni.
A pánikközpontban még nem is érzékelik mekkora melléfogás volt ez részükről, Fekete József állítólag már tudja.
Majd az ünnepek után felhívom, és elmondom neki mire készülhetnek, mert a rágalomnak, és a becsületsértésnek nagy ára lesz.
Többet nem szeretnék erről kikotyogni, de így a kampány vége felé fog kicsúcsosodni az a balhé, amiről már mindenki beszél.
Többször írtam, hogy a bumerángnál nincs rosszabb fegyver.
Az, hogy a fagyi visszanyal, egyszerű szójáék.
De amikor azzal szembesül az ember, hogy amivel a másikat akarja lejáratni, és pont ő kerül miatta bajba, ettől kínosabb dolgot el sem tudok képzelni.
Szerintem az EB is a sarkára fog állni, így megkönnyítve a választások előtti hercehurcát.
Mészinek befellegzett!
Ebből nem mászik ki.

Nagyernyei Attila

« Válasz #2224 Dátum: 2016. Március 27. 21:49 »
    Üdvözlök mindenkit
 Kellemes locsolkodást mindenkinek.

lousicide

" A használatba-adási szerződés alapján a HáGK feladata a "visszaállítás", az Intézet ennek meg is fog felelni." :-*      Csak arra lennék kíváncsi ,hogy mennyi család maradt meg ,és kivel akarják a feladatot elvégezni? Tudtommal a méhész már nem folytatja a munkát ,pedig még ha nincs is méhecske a kaptárban akkor is van teendő . A következő  betelepítés előkészületeit el kell végezni valakinek, a viasszal mi történik? eszi a moly ? Jövő héten 25C-fokokat mesélnek, ezt a hőmérsékletet már értékeli.A kaptárakról már nem is beszélve . A fertőzés körülményei most már ideálisak !!!!A szerződés sok mindent tartalmazhat ,csak a bizalom az egy nehezen meg szerezhető, és könnyen veszíthető erény.Vagy a papír mindent el bír? :-[ ???

Albert

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2225 Dátum: 2016. Március 28. 09:24 »
Arról regél a legdrágább elnökünk itt a választási kampányban, hogy az OMME a felsőoktatásban minyő nagy eredményeket fog elérni. Elindul az egyetemi képzés, stb.
Ja. Persze. Ha mi méhészek rábízzuk a jelen vezetésre az oktatás fejelesztésének kiharcolását, akkor ugyanolyan eredménytelen lesz ez is, mint a kutatási pénzek felhasználása. Lásd az OMME méhesét.

De ha már a kutatási pénzek felhasználásánál tartunk. Az OMME méhészetének elpusztulásán kívül mit tudtak felmutatni az elmult három évben? Ja egy szépen lassan amortizálódó és alig használt terepjárót. És még? Valamit fel kéne mutatni, ami a méhészek számára is érthető és nem HAZUGSÁG.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2226 Dátum: 2016. Március 28. 18:26 »
Tisztelt Méhésztársak!

Ha valakit érdekel a szakmaiság és a méhegészségügy, kérem fáradjon az OMME Honlap Apróhirdetések, Műlép, viasz részlegéhez.

Még az én kérésemnek megfelelően Kristóf Éva felírta a hirdetések fölé, hogy kiépített lépet nem hirdethetünk eladásra, mert azt jogszabály tiltja!

Érdemes megnézni a "szakmai" érdekképviselet honlapját ez ügyben!

A legnagyobb ász aki még mézes keretet is árul!!! (Nem lépes mézet!!!)  :o
Természetesen betegség mentes helyről!!!  :o

Ha esetleg ezt olvassa valamelyik OMME Hivatali alkalmazott (biztosan tudom, hogy olvassa!) megkérném szépen távolítsa el ezeket a hirdetéseket és a megadott telefonszámok alapján a tisztelt méhésztársakat azonosítsa be.

Ha a jelenlegi vezetés marad a listát jövő héten szét lehet tépni, változás esetén eljárást fogok kezdeményezni a hirdetőkkel szembe!!

További szép napot!  :)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2227 Dátum: 2016. Március 29. 22:40 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
A honlapunk fennállása óta ma kaptam az első olyan telefont, ami az egész napomat szebbé varázsolta.
Nem küldöttől, nem elnöktől, egyszerű méhésztől jött a hívás.
Az idősebb korosztályhoz tartozik, bár a lendülete fiatalos.
Köszönetét fejezte ki Méhészklub olvasójaként, hogy írásainkkal felszakítottuk sok méhész szemét, és a küldötteik mind Bross Péter és csapatára voksolnak!
Elmondta, hogy nagyon drukkol és változást szeretne, mert a jelenlegi "elnökségben" 3 olyan ember ül, ami nekünk a méhészeknek felér egy átokkal.
Ők a Mellifera kft.-ben is aktívan harácsoltak, most is ezt teszik.
Biztosítottam arról, hogy az utolsó napok is eseményekben gazdagok lesznek, és minden tőlem telhetőt megteszünk, hogy felébresszük azokat is akik szemén most még szürke hályog van.
A jelenlegi diktatúra aktív képviselői rettenetesen be vannak tojva!
Dr.Mészáros László és csapata mindent elkövet, hogy Bross Pétert az audit vizsgálattal besározza, és ennek érdekében próbálkozik gyenge bizonyítékokat kreálni.
Szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy elnök Úr folyamatos magyarázkodásra szorul, szerintem már azt is megbánta, hogy ebbe az aljasságba belekezdett.
Megérdemli!
És még nincs vége, a csattanó várat.
Bízzatok a változás csapatában!
Április 1-e a "bolondok" napja.
Már március 31-én elkezdődik a Fekete-Fehér Méhészklub kampányzárója!
Csak meg ne bolonduljanak az érintettek!
Jó éjszakát.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #2228 Dátum: 2016. Március 31. 21:19 »
Na végre! Mai legaktívabb 85 :) :D
Sok a "kíváncsi"méhész :P
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2229 Dátum: 2016. Április 01. 20:34 »
Tisztelt Méhészklub Olvasók!
Ebben a rovatban szeretném megköszönni minden olvasónak, Méhészklub tagnak, hogy a 3 és fél évvel ezelőtt indított honlapomat megtekintették, véleményükkel színesebbé tették a méhészeti közéletet, és a szakmai rovatokat.
Hozzászólásaimmal, tényfeltáró írásaimmal egyetlen célt szolgáltam.
Az OMME vagyonát, szellemiségét megőrizni, és távol tartani mindazoktól akik csupán az anyagi megélhetésük jobbá tétele miatt vannak az egyesületünk közelében.
Vissza kell térni a gyökereinkhez, az OMME alapításkor tett vérszerződéshez, ami nem lehet más, mint:
A méhészek érdekében tűzön vízen át!
Emiatt sajnos lettek ellenségeim, a szaktanácsadó kollégáimtól el sem tudtam búcsúzni, mert megtiltották azok akik most is uralkodnak.
Soha nem a sértődöttség a bosszúvágy vezérelte írásaimat, ezek a tulajdonságok távol állnak tőlem, de folyton ezzel címkéztek azok akiket valóban a bosszúvágy fűt. (Bicsak írása erre mutat rá!)
Annál inkább az igazság keresése, az OMME jövőjéért való aggódás, de vannak akik  ezt a mai napig nem értik.
Névvel felvállaltam írásaimat, az OV-n és a küldöttgyűléseken arccal, a nyílt harcot a rezsim ellen!
Tettem ezt a demokratikus jogink védelméért, a szabad véleménynyilvánításért, az OMME és a méhészek vagyonának óvásáért.
Ezen az úton néhány, nem túl tisztességes ember lábára ráléptem, így ők kikiáltottak az OMME ellenségének!
Holnaptól, a választások eredményétől függetlenül a Méhészklub szellemisége megváltozik!
Mindenkinek el kell fogadni az eredményeket.
Vége a Kakaskodásnak, mert rámehet az egyesület!
Az Új elnöknek nem lehet más célja mint a Béke azonnali helyreállítása.
Ha valaki az olvasók közül úgy érzi, én pont a Béke ellen harcoltam, téved.
Írásaimban az ellenség szó nem található!
Ezt Ludányi nyomja, remélem nem sokáig.
Én másként gondolkodtam sok mindenben, ha ezért megrónak, vállalom!
Ma is úgy gondolnom mindenkinek meg kell hallgatni a véleményét, javaslatát, így alakul, formálódik az egyesület.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

« Válasz #2230 Dátum: 2016. Április 01. 20:57 »
Én egyszerű méhészként annak örülnék, ha végre rend lenne az egyesületben. Sajnos attól tartok, hogy ez nem mostanában fog bekövetkezni így csak reménykedni tudok benne...  ::)
Kíváncsian várom a választási eredményeket.

« Válasz #2231 Dátum: 2016. Április 01. 21:42 »
Kedves Attila!

Tudom, hogy nem pontosan a témába vág, de ha lehetséges, szeretnék egy chat modult az oldalra!
Szerintem nem csak én örülnék neki! Szerintem jó itt a csapat, megérdemelnék. :)

Üdv.: kuruzslo

« Válasz #2232 Dátum: 2016. Április 02. 20:45 »
Tisztelt Méhészklub Olvasók!

Régóta olvasom a Méhészklubot, eleinte csak a szakmai dolgokat olvasgattam, majd unaloműzőként elolvastam a szakmapolitikai írásokat is. Bár nem nagyon érdekelt, mert már vagy 2 éve nem vagyok OMME tag, de elolvastam az írásokat. Minél többet olvastam egyre jobban kirajzolódott előttem, hogy komoly "csata" folyik a tisztesség és az alattomos mutyizás között. Már odáig jutottam, hogy rendesen szurkolója lettem a Jó oldalnak. Nem is feltétlenül az OMME sorsa miatt, hanem mert kíváncsi voltam, hogy a mai világban győzhet-e a kitartó munka, az igazság kimondása és az a mellett való kiállás , a jobbító szándék egy regnáló egyesületi vezetéssel szemben, akik a tagságot semmibe véve kizárólag a saját érdekeiket védik az eszközökben nem válogatva.

Mostmár látom, hogy győzhet!
Mindig van remény, csak álljunk ki az igazság mellett!

Ez úton szeretnék gratulálni mindazoknak, akik felvállalták a küzdelmet, büszkék lehetnek magukra! Én is büszke vagyok rájuk (bár ez nem egy nagy dolog :) )!

Szeretnék gratulálni és szeretném megköszönni Nagyernyei Attillának, Csuja Lászlónak, Kiskakasnak, Csányi Antalnak, Szabó Györgynek és mindazoknak akikről én nem tudok, mert nem adták fel az utolsó percig sem.

Sokunknak példát kellene venni róluk!

Üdvözlettel: kuruzslo

« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 02. 21:02 írta kuruzslo »

« Válasz #2233 Dátum: 2016. Április 02. 20:56 »
Mezenguz tudta, mezenguz akarta, mezenguz hitte, hogy a végzet egyszer mindenkit utoler !!!!!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2234 Dátum: 2016. Április 03. 22:14 »
QUQURIQ !!!

Halló! Vivaldi!
Halló izso70-kedő!

Mi a véleményetek a tegnapi napról?

Üdv. Kiskakas!