Na nézzük mi a gond az OMME jelenlegi felállásával, ki, vagy mi működteti az egyesületet.
A mellékelt kézzel készített skiccen, láthatjátok, hogy minden szál a szakmai alelnök, dr.Cserényi Pétertől indul el.
Nem is volna ezzel baj, ha doktor Úr sportszerű lenne, na de ezt hagyjuk, nézzük a tényeket.
A szakmai alelnök irányítja a vezető szaktanácsadót, és a szaktanácsadói hálózatot.
A 21 szaktanácsadóból 5 helyi elnök-szaktanácsadó, 2 OMME alelnök-szaktanácsadó, 1 szaktanácsadó alelnök a profiknál, 1 szaktanácsadó alelnök az anyanevelőknél és profiknál is.
Ha jó számolom 9 szaki egyben valahol elnök, vagy alelnök is!
Na kérném szépen.
A 21 szaktanácsadó, és kettős, sőt hármas, egy esetben négyes tisztséget is betöltő szaktanácsadók tartják a kapcsolatot a helyi elnökökkel (vagy magukkal 

) és a küldöttek egy részével.
A 112 elnökön keresztül elérik a 404 körüli küldöttet!
Nem folytatom!
Dr.Cserényi Péter irányítja az OMME-t, a szaktanácsadói hálózaton keresztül!
Ezt eddig is tudtuk, de véleményem szerint bár mi is legyen a választások végeredménye, ezen sürgősen változtatni kell.
Tehát nem a szaktanácsadókat támadom, hanem a kettős pozíciójukat, de azt rettenetesen!
Az összeférhetetlenség több estben nyilván való, csak annak nem aki ezeket a többes pozíciókat betölti.
Tehát az OMME vezérkar az utóbbi időben tudatosan, előre megfontoltan eszelte ki ezt a felállást!
Remek döntés volt részemről amikor kiszálltam!
Az érdekvédelmet választottam, nem bántam meg.
Nagyernyei Attila