Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959172 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2085 Dátum: 2016. Február 18. 13:31 »
 Komolyan mondom, én nem is csodálkozom rajta, hogy itt tartunk. ennyire buták lennénk? Néha feladom, de még erre muszály reagálni.
Én nem tudom te mit tudsz a Melliféráról, de úgy sejtem nem jól tudod. Semmi köze nem volt az Omme-hoz. A gazdasági társaságnak lett volna ami párhuzamosan létezett volna a Melliférával, de nem engedték megvalósulni. Az szervezte az Omme.
 Az, hogy az Omme-ból többen benne voltak az ne tévesszen meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2086 Dátum: 2016. Február 18. 14:11 »
Idézet
mit tudsz a Melliféráról, de úgy sejtem nem jól tudod. Semmi köze nem volt az Omme-hoz.

Ez a bejegyzésed nagyon lábra jött.

Annyira semmi köze nem volt az OMME-nak a Melliferához, hogy az igazgatótanácsa és és a felügyelő bizottsága tele volt pakolva OMME vezér gurukkal. Cserényi, Fáskerti, Fekete osztotta az észt ott is rendületlenül. Annyi megmondó ember csücsült ott, hogy csodának számít a 10 éves működés. Azon csodálkozok, hogy Wild jános ügyvezető nem dobta be annyi boxmeccs után a törülközőt már az első év végén. Meg volt terhelve szerintem minden tanácskozás annyi jókívánsággal, hogy ha azt mind teljesítette volna, abba még a Rócsild bankház is belebukott volna.

Milyen észosztások zajolhattak a Mellifera igazgató tanácsi és felügyelő bizottsági ülésein? Hát azt jellemzi a mostani OMME Magyarország kft működése.
30-50 Ft-tal olcsóbban vehettem cukrot a sarki fűszeresnél, mint az OMME Magyarország Kft-nél.
Tavaly kiadták a naptárt, amiről épelméjű ember előre tudja, hogy manapság naptár nem érdekli az embereket.
Most Cserényi nyomására az OMME Magyarország Kft kiadja újra Vicze Ernő könyvét, ami a maga korában is elavult volt. Na ettől sem lesz nyereséges a kft.
A Méhészújságba csak úgy kapnak szakírókat, hogy dupla felekdíjat kell fizetniük az átlaghoz képest.
Nézzetek rá a tudományos kutatási pénzek felhasználására. Még egyetlen értékelhető tudományos beszámolót nem láttunk.

Ha az új csapat csak annyival csinálja jobban a dolgokat, hogy az itt felsorolt hibákat nem követi el, akkor már fényévekkel megelőzi teljesítményben a mostani vezetést.   

Ja! Hogy ehhez dolgozni is kéne a dumálás mellett. Hát ha valaki munkaképtelen és úgy vállal tisztséget, akkor jobb ha önként átadja a lehetőséget azoknak, akik dolgozni is tudnak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2087 Dátum: 2016. Február 18. 17:26 »
Geddekas már olyan sokszor emlegetted ezt a 85.000 tonna kínai szutykot, hogy én is utána jártam ennek az információknak. Konkrétan nincs sehol számszerűsítve a nemzetközi piacokon a valós Kínából beérkezett szirup, de valóban feltételezések vannak, és a legrosszabb feltételezés ez a szám. Igen, ez nagy mennyiség, és ez már árbefolyásoló hatással bír. Magyarok megmentették az ágazatot, azaz Brüsszelben elégettek egy füstölőt, és nyilatkozott Takács úr, többek között.
Meg értem Vivaldinak a nemtetszését a Goldennektar GMBH érdekeltségű ember iránt. A zöld fórumon  fényképekkel támadja a Klenáncz méhészetet, (élesben feljelentésekkel) az Eu és nem Eu-s mézzel kapcsolatban, miközben 10 hónap alatt 623 tonnna behozott Ukrán Hungarikummal felveszi az árversenyt a Kínai szutyokkal. Ez az adat van a KSH adatok között. Klenáncz semmivel nem különb, csak ő kussol a médiában.
Valaki kijavított engem Szekszárdon, hogy csak tárolásra hozta be az országba, és nem itthon értékesíti. KIT ÉRDEKEL? Ez a magyar méhészek védelmi technikája? Ezt a mennyiséget nem a magyar méhésztől vásárolta. Ez kb 1000 méhész méze, és ha csak 2,5 EUR értéket számolok akkor is kb 450M Ft. Lehet itt Brossnak az USA mézpiaci elemzője tollából vett anyaggal kampányolni, hogy árkövetők vagyunk, de ha ez a mennyiség magyar méhésztől lett volna vásárolva az alaphangon is 150-200 Ft-al feljebb vitte volna a felvásárlási árakat.
Takács, Petrus, Bross, Kaposvári egyesület és Tolna Megyei Méhész Egyesület. Ennyit a hitelességről.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2088 Dátum: 2016. Február 18. 18:31 »
Idézet
Geddekas már olyan sokszor emlegetted ezt a 85.000 tonna kínai szutykot, hogy én is utána jártam ennek az információknak. Konkrétan nincs sehol számszerűsítve a nemzetközi piacokon a valós Kínából beérkezett szirup, de valóban feltételezések vannak, és a legrosszabb feltételezés ez a szám.
A döntő többsége a trutymó kategória, vagyis biológia értéke a termett mézhez képest nulla.

Idézet
Igen, ez nagy mennyiség, és ez már árbefolyásoló hatással bír.
Ha azt nézzük, hogy abban a szín kategóriában jelenik meg áruként, ahol a mi akácunk, akkor több mint árbefolyásoló, KISZORÍTÓAN OLCSÓ, vagyis dömping áru.

Idézet
Magyarok megmentették az ágazatot
Ez erős túlzás.
Bár így lenne! Bár ott tartanánk!

Idézet
Meg értem Vivaldinak a nemtetszését a Goldennektar GMBH érdekeltségű ember iránt. A zöld fórumon  fényképekkel támadja a Klenáncz méhészetet, (élesben feljelentésekkel) az Eu és nem Eu-s mézzel kapcsolatban, miközben 10 hónap alatt 623 tonnna behozott Ukrán Hungarikummal felveszi az árversenyt a Kínai szutyokkal. Ez az adat van a KSH adatok között. Klenáncz semmivel nem különb, csak ő kussol a médiában.

No ezt a megszólalást vártam. Szerintem egyetlen méhészt sem zavarna, ha a mézüzemi hamisítások és iparszerű fogyasztói megtévesztések megszünnének. És maradna a sima piaci verseny. Ugye értjük egymást?

Tény, hogy akkor is erős versenyhelyzetben marad a magyar méz az EU piacán, ha sikerül a 85000 t/év trutymót kiszorítani a piacról, hiszen jönnek fel a keleti országok a méztermelésben, pl. az általad említett Ukrajna.

Idézet
Lehet itt Brossnak az USA mézpiaci elemzője tollából vett anyaggal kampányolni,
Rosszul emlékszel a szekszárdi előadására. Egy EU mézkereskedőtől kért le árlistát és abból mutatta be neked is például, hogy mi a mozgástere a magyar méznek.

Idézet
miközben 10 hónap alatt 623 tonnna behozott Ukrán Hungarikummal felveszi az árversenyt a Kínai szutyokkal.
Idézet
ha ez a mennyiség magyar méhésztől lett volna vásárolva az alaphangon is 150-200 Ft-al feljebb vitte volna a felvásárlási árakat.
Gondolkodj józanul! Elfogna-e bármelyik magyar méhész a gyönyörű akácmézéért olyan alacsony árat, amilyet az ukrajnai méhész kapott? Te jó néven vennéd az ukrajnai felvásárlási árakat akkor, ha cserében a jelenleginél 623 tonnával többet vásároltnának fel?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2089 Dátum: 2016. Február 22. 10:19 »
Megérkezett az OMME OV meghívója 2016 március 6-án 10 órakor kezdődik a Lurdy Konferencia és rendezvényközpontban (1097 Bp. Könyves Kálmán körút 12-14.) A meghívó mellé kaptunk egy 30 oldalas beszámolót is.

Nem értem, hogy miért nem jelent meg már akkor az OMME honlapján, amikor az OMME elnöke ezt jóváhagyta és aláírta, tehát még a postázás előtt? A szervezet közhasznú, tehát úgyis nyílvánossá kell tenni az ilyen dokumentumokat.

A napirendet látva attól tartok, hogy agyonbeszélő show lesz érdemi munka helyett.

A legutóbbi OV-n az elnökök 50 %-a nem volt ott. Most 200 fős termet béreltek ki. Lehet, hogy mégis tele lesz?

A meghívóban az elmúlt négy évről szóló beszámolók mellett szó esik a választásról. Vajon mit tekint Dr. Mészáros László demokratikus választásnak? Ugyanis eddig minden - a nevével fémyjelzett - egyesületi döntéshozatal a demokrácia sérelmével zajlott. Ezek egyikéről-másikáról a törvénysértést már a bíróság is megállapította.

« Válasz #2090 Dátum: 2016. Február 22. 11:50 »
Valaki kijavított engem Szekszárdon, hogy csak tárolásra hozta be az országba, és nem itthon értékesíti. KIT ÉRDEKEL? Ez a magyar méhészek védelmi technikája? Ezt a mennyiséget nem a magyar méhésztől vásárolta. Ez kb 1000 méhész méze, és ha csak 2,5 EUR értéket számolok akkor is kb 450M Ft. Lehet itt Brossnak az USA mézpiaci elemzője tollából vett anyaggal kampányolni, hogy árkövetők vagyunk, de ha ez a mennyiség magyar méhésztől lett volna vásárolva az alaphangon is 150-200 Ft-al feljebb vitte volna a felvásárlási árakat.
Takács, Petrus, Bross, Kaposvári egyesület és Tolna Megyei Méhész Egyesület. Ennyit a hitelességről.

Minek az árát vitte volna feljebb 150-200 Ft-al?
Az akác méz árát?
A 2,5 euro az kb. 750 Ft! Ennyiért akartad eladni a magyar akácmézet?
Vagy ezt vegyes méz árnak szántad? Úgy tudom most 750-800 Ft között veszik.
Ez kb ugyan az mint a 2,5 euro. Nem lenne értelme Ukrajnából ide szállítani a mézet, mikor itt is megveszi ennyiért! Akkor marad az akác méz 2,5 euróért. Észnél vagy? 1100 körül veszik most?!
Hogyan írtad: Ennyit a hitelességről!

Elég lett volna csak annyit írnod: utálom Takács Ferencet!

« Válasz #2091 Dátum: 2016. Február 22. 16:29 »
            Az OMME  OV meghívójára reagálva-szerényen- csak annyi megjegyezni valóm van:

A fogalmi magyarázat segítene eligazodni !
Burkoltan célzott lejáratás veszi kezdetét ?
Több minden kimaradt ,ill. csúsztatással került megfogalmazásra.
Az itt leírt szervezeti törekvések ellenkezője van a gyakorlatba ültetve.
Jó lenne , ha valaki azt is megírná -végre- mi a hozadéka az  apimondiának számunkra!
Laptop ügyben: bennünket senki nem keresett meg , nincs is . A sajátommal dolgozom . Miről beszélünk ?
Jóváhagyta az OV (kb. 2 éve)a kaptárakat figyelő kamerarendszer beszerzését. Mi van ezzel ?
Nem látom , hogy mi van a méhegészségügyi felelősökkel ?
                                      üdvözlettel 

« Válasz #2092 Dátum: 2016. Február 22. 18:15 »
Módosítok a bejegyzésen.
Egy kicsit benéztem, mert az említett összeg a 2016-os tervezet. Elnézést kérek érte.
Tehát a tavalyi évre 7,2 millió, az ideire 17,4 millió. Hát nem akarja elaprózni az elnök úr.Én bízok benne, hogy a küldötteknek is lesz ehhez egy-két szava.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 22. 19:21 írta jani bátya »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2093 Dátum: 2016. Február 25. 09:10 »
No jó. "Egy szónak is száz a vége."
 Én aszondom, és vissza térhetünk rá 2 év múlva ha élünk.
Ha a Fidesz marad, és "HA"Bross nyerne. Ebben az esetben 2 éven belül az OMME jelentősége ugyan az lesz mint más hasonló egyesületé, mint az Önkéntes Tűzoltóké, vagy mint a Polgárőröké, stb.
Uraim, itt nem indokolnám meg, de ha gondolják privátban megteszem.
 Lehet ezzel vitatkozni. De, nem érdemes.

« Válasz #2094 Dátum: 2016. Február 25. 09:32 »
Ez miből következik? Szerinted 4 éve, amikor Bross volt az elnök, akkor nem volt semmi jelentősége az OMME-nak, csak Mészáros tette azzá, ami? Addig nem voltak például támogatások? Ebből gondolod, hogy akkor megint nem lesz? Vagy mire célzol?

« Válasz #2095 Dátum: 2016. Február 25. 11:24 »
Elképesztő, hogy mit olvastam a Facebook-on!
Állítólag ha Bross lesz az elnök, a méhészeti ágazatnak annyi, mert őt utálják a FIDESZ-esek!
Most pedig olyan elnök kell nekünk mint Mészáros, mert ő FIDESZ-es!
Boross Péter az MSZP alatt volt elnök, és Gyurcsány Ferenccel szimpatizál.
Komolyan mondom, hogy elképesztő amiket össze nem hoznak a "Választásokra készülve."
Már csak az a kérdés, hogy ezt megrendelésre teszik, és ki hiszi el ezeket az őrületes baromságokat?
Egy politikai párt, vagy akár a NÉBIH, FVM, nem az OMME elnökével, hanem az OMME-val köt mondjuk egy stratégiai megállapodást!
Ez az óriási különbség a két tábor szemlélete között!
A jelenlegi vezetés úgy éli napjait, hogy az övék az egyesület.
A változást szorgalmazók pedig azt tűzték ki célul, hogy vissza kell térni az OMME alapításakor fogalmazott szemlélethez!
Ez nem más mint a méhészeket szolgálni, véleményüket kikérni.
Majd április 2-án eldöntik a küldöttek, hogy egy politikai párt által sztárolt jelöltre szavaznak, vagy egy igazi érdekvédőre.
Azért az alapszabályt nem árt eleget emlegetni, hogy mindenféle politikai párttól független, a méhészek érdekvédelmét célul kitűző egyesület az OMME. (Vagy csak volt.)
A jelenlegi vezetés erőből nyomja a süket szövegeit.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2096 Dátum: 2016. Február 25. 12:22 »
Miért gondolja bárki is, hogy Mészáros mögött ott áll a kormánypárt?
Nevetséges feltételezés!
Valljuk be, hogy sokkal nehezebb munka OMME elnöknek lenni, mint állami hivatalnoknak. Ha ott állt volna Mészáros mellett bármikor is a jelenlegi kormánypárt, akkor nem lenne leszerelt vámtiszt, hanem valami jól fizetett főosztályvezetői székben csücsülne, hiszen még messze van a valódi nyugdíjas kortól.

Szépe Ferenc főosztályvezetővel folytatott tárgyalás (amiről korábban már írtam) azt mutatja, hogy a minisztérium sokkal inkább igényli a rendezett és jogszerű állapotot, mint az OMME jelenlegi választott tisztségviselői. Meggyőződésem tehát, ha az OMME a választások után is folytatja a jelenlegi személyzeti politikáját, tehát az összeférhetetlenségeket nem szünteti meg, akkor a minisztérium kemény keze miatt olyan óriási bukta lesz, amit viszont minden méhész meg fog érezni.

Tehát én azt látom, hogy a jelenlegi vezetés változatlan megmaradása esetén veszít óriásit az OMME és csak radikális személyi változás hoz gyógyulást.

« Válasz #2097 Dátum: 2016. Február 25. 13:19 »
Majd április 2-án eldöntik a küldöttek, hogy egy politikai párt által sztárolt jelöltre szavaznak, vagy egy igazi érdekvédőre.

Nincs „politikai párt által sztárolt jelölt” az OMME választásokon. Minden ilyen tartalmú állítás badarság. Ha valaki azt terjeszti magáról, hogy egy politikai párt áll mögötte az OMME választások során, az szemérmetlenül hazudik, ez már a szélhámosság kategóriája.   

« Válasz #2098 Dátum: 2016. Február 25. 15:35 »
Litterae!
Amit idéző jelbe tettél, ezt olvasni a legnagyobb közösségi portálon a Facebookon!
Már telefonon hívtak azóta is, hogy még ettől meredekebb dolgok is vannak.
Nem nézem meg, nem érdekel.
Aki akarja ideemeli, de én mindig is aggályosnak véltem bármely párt mellett pálcát törni.
Semlegesnek kell lennie az OMME-nak, nem csak azért mert alapszabályunk is ezt írja elő, hanem mert egy esetleges változás esetén, saját magunkkal csesztünk ki.
Vagy minden párttól, amelyik segíteni tud a méhészeti ágazatnak elfogadjuk a kinyújtott kezét, vagy egyikét sem.
Biztosan nehéz döntés ez, bár a jelenlegi OMME "kaméleonoknak" ez nem jelent problémát.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2099 Dátum: 2016. Február 25. 15:53 »
QUQURIQ !!!

Így vissza tekintve egészen a Horn kormányig, minden kormány segítette a méhész társadalmunkat!
Kinek mennyi volt a lehetősége a hátizsákjában.
Minden időben megvoltak az összekötő méhészeink, a felettes szervekhez...
Most is megvan, nagyon remélem, hogy mindig meglesz!!!
Azok az igazán OMME oszlatók, akik ezt a lehetőséget méhész közösségünk ellen hangolják!
Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek a magán ügye, hogy hova, melyik párthoz szimpatizál!
Az OMME politikamentesnek kel, hogy legyen, az is volt mindig!
Ez az alapszabályunkban is benne van!
Tehát aki, akik az ellenkezőit állítják, nem közénk való, legyen az bárki is!
...és a politikába beleavatkozás, csak azt eredményezheti, hogy egyszer csak bezárulnak a méhészek előtt az ajtók.
Nem mindegy, hogy kérnek Tőlünk, vagy parancsolnak!...

A jó szándékú Kiskakas!