Geddekas már olyan sokszor emlegetted ezt a 85.000 tonna kínai szutykot, hogy én is utána jártam ennek az információknak. Konkrétan nincs sehol számszerűsítve a nemzetközi piacokon a valós Kínából beérkezett szirup, de valóban feltételezések vannak, és a legrosszabb feltételezés ez a szám. Igen, ez nagy mennyiség, és ez már árbefolyásoló hatással bír. Magyarok megmentették az ágazatot, azaz Brüsszelben elégettek egy füstölőt, és nyilatkozott Takács úr, többek között.
Meg értem Vivaldinak a nemtetszését a Goldennektar GMBH érdekeltségű ember iránt. A zöld fórumon fényképekkel támadja a Klenáncz méhészetet, (élesben feljelentésekkel) az Eu és nem Eu-s mézzel kapcsolatban, miközben 10 hónap alatt 623 tonnna behozott Ukrán Hungarikummal felveszi az árversenyt a Kínai szutyokkal. Ez az adat van a KSH adatok között. Klenáncz semmivel nem különb, csak ő kussol a médiában.
Valaki kijavított engem Szekszárdon, hogy csak tárolásra hozta be az országba, és nem itthon értékesíti. KIT ÉRDEKEL? Ez a magyar méhészek védelmi technikája? Ezt a mennyiséget nem a magyar méhésztől vásárolta. Ez kb 1000 méhész méze, és ha csak 2,5 EUR értéket számolok akkor is kb 450M Ft. Lehet itt Brossnak az USA mézpiaci elemzője tollából vett anyaggal kampányolni, hogy árkövetők vagyunk, de ha ez a mennyiség magyar méhésztől lett volna vásárolva az alaphangon is 150-200 Ft-al feljebb vitte volna a felvásárlási árakat.
Takács, Petrus, Bross, Kaposvári egyesület és Tolna Megyei Méhész Egyesület. Ennyit a hitelességről.