Szakma-politika

• 4548 válasz
  • 1969791 megtekintés
*

Nb18

• 797
Re:Szakma-politika
« Válasz #1965 Dátum: 2016. Január 24. 18:43 »
Izso60!

Egyet kell, hogy értsek az írásoddal!
Legyetek őszinték és ne emlegessétek magatokat egy lapon az OMME alapítóival, szívével!
Akinek nem inge ne vegye magára....

Nb18
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 24. 19:03 írta Nb18 »

*

izso60

• 573
« Válasz #1966 Dátum: 2016. Január 24. 19:25 »
Üdv. Uraim!
Drága Nagyernyei Uram!  Bocsánatot kérek,de nem az írásaimért és a véleményemért, hanem hogy egyáltalán bele mertem ugatni azok dolgába akik azt hiszik hogy egy személyben Ők a megteremtői az üvegnek nyakkendőnek méhegészségügyi felelős képzésnek és még sorolhatnám,de nem teszem eddig is kár volt.
További Kellemes Mocskolódást és Jó Élvezkedést az Uraknak! Minden Jót Viszont látásra Uraim!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 24. 19:41 írta izso60 »

« Válasz #1967 Dátum: 2016. Január 24. 19:50 »
Izso60!

Eddigi megnyilvánulásai alapján az a véleményem,
mindenki jobban járna,ha többet sehol sem írna.
Messze van a tényektől,a valós tényektől minden egyes
szörnyedvénye(írása).
Attila érdemeit kétségbe vonni üveg,nyakkendő,stb kapcsán
nagy ökörség,hiszen mindezekről sokan nyilatkoztak már,és érdekes módon
senki nem vitatja,hogy Ő mindezek kitalálója és a megvalósítás motorja.
Mutasd fel mit tettél Te a"hős"az OMME-ért.
Az az érzésem Te is csak a húsos fazékból meregetsz.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 24. 21:42 írta Csányi Antal »

*

Ági

• *
  • 10
« Válasz #1968 Dátum: 2016. Január 24. 20:33 »
Nem kell ilyen gyáva módon elmenekülni senkinek, ha már ilyen szépen együtt vagyunk! Meg lehet ezt szépen is beszélni. Az izsó60 is elmondhatja, hogy mennyi pénzt vesz fel a kft-ből és a Bogár Tamás is elmondhatja, hogy miért küldött taxit azért a kis cuki táskáért. Hiszen a közös dolgainkról van szó. Csak bátran és őszintén Méhésztársak! 

« Válasz #1969 Dátum: 2016. Január 24. 20:42 »
Köszönöm Anti, de az én hibám, hogy nem vagyok elég meggyőző!
Akkor kezdem konkrétabban.
A méhegészségügyi felelősök oktatását, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból és annak is a méhészek elméleti ismereteinek bővítése jogcímből lehet finanszírozni, én tártam a küldöttgyűlés elé!
A Károlyi Gimnázium ebédlőjében adtam át javaslatomat Maya Péternek, és akkor(még) Dr.Cserényi Péter is jó ötletnek tartotta.
A közgyűlés egyhangú szavazása után, Szekszárdon meg is csináltam az első előadássorozatot, a megbízásokat, és a fényképes igazolványokat Dr.Korzenszky Jenő írta alá. (mellékelt igazolás)
Ez volt a minta, és indulhatott az egész országban a képzés, ezt az akkori szaktanácsadói jelentésemben el is olvashatod!
Nyakkendő.
Ismét az én ötletem volt, és ebből a rajzolástól, a tervezésig, a varrodába vitelig mindent elintéztem.
Fordíts meg egy nyakkendőt,a Roland divatház logója van belevarrva.
Az eredeti tervrajzot amit szabad kézzel készítettem szintén mellékelem.
Az üvegről készült tervemet, és a rajzokat hely hiány miatt nem tudom feltenni, de az azon lévő méhecskét is én rajzoltam!
Az üvegen lévő Magyarország térképe hatszögből, Bross Péter "műve".
Mindent önállóan végeztem, de Péternek folyamatosan beszámoltam.
Soha semmilyen munkámért nem kértem és nem kaptam pénzt, a kitüntetésem ennek a díszes társaságnak visszaadtam, mikor azzal vádoltak, hogy káros vagyok a közösség számára!!!!!!!!!!!!!
Az 1-es sorszámú, nevemre gravírozott üveget itthon őrzöm a vitrinben.
Én ezt a témát lezártam, nem fogom senkinek bizonygatni tovább, hogy mit tettem az OMME-ért.
Most éppen azon dolgozom, hogy a jelenlegi társaságot minél nagyobb arányban le lehessen váltani.
Mivel Te nem mutatkozol be és kérésem ellenére nem írod le, hogy mit tettél az OMME-ért, valószínűnek tartom, hogy Te innen csak viszel!
Különösen megerősíti gyanúmat amikor ezt írod:
"További Kellemes Mocskolódást és Jó Élvezkedést az Uraknak!"
Tehát te mocskolódásnak, élvezkedésnek tartod a küzdelmünket a szabályos működésért?
Akkor Te egy "Fekete lyuk vagy" az OMME történetében, nem úgy mint én, aki magamat az OMME szívének érzem.
Azt furcsállom, hogy szóba elegyedtél velünk.
Nálatok a titkolódzás, a sumákolás, a mutyizás, a jegyzőkönyv hamisítás, a hazudozás a módi.
Én pedig ez ellen küzdök, és hála az égnek elég hatékonyan.

Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

« Válasz #1970 Dátum: 2016. Január 24. 21:26 »
Attila mit foglalkozol ilyen hiteltelen emberekkel, nem veszed észre a lejáratsásodra indított össztüzet? Neked nem kell bizonyítanod, ők meg nem tudnak bizonyítani. Ne alacsonyodj le ilyen szintre, jó tanácsként fogadd el tőlem, legyen tartása a klubvezetőnek. Aki egy nem válaszol a feltette kérdésre az vagy beszari, vagy megfogtad.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1971 Dátum: 2016. Január 24. 21:32 »
Arról volt szó, hogy talán Egyed Árpád rejtőzik Iszó név mögé. Tévedek?

Ha ő Izsó, akkor meg nincs mit kérdezni tőle. Minden vágya, hogy nyugdíjig kihúzza az igazgatói székben. Ehhez viszont meg kell nyernie a választást.
De nemcsak meg kell nyerniük, hanem el kell töröltetni az összeférhetetlenségi szabályokat.

Viszont
1. No de egyik se fog menni. A választásokat már 2015 november 14-én elbukták
2. Az összeférhetetlenségi szabályokra vonatkozó törvények megváltoztatásához törvényt és nemzetközi egyezményt kellene eltörölni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1972 Dátum: 2016. Január 26. 10:43 »
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Gondolom, hogy többen csináltattatok már új őstermelői igazolványt ill. vannak itt olyanok akik jártasak a témában.
Szeretnék érdeklődni, hogy mi a teendőm ha a méheim egy közeli hozzátartozóm, családtagom területén vannak, milyen nyomtatvány, igazolás kell ehhez, hogy az Ő tudomásával, engedélyével használom a területét a méheim telephelyeként?
Be kell-e jelentenem és mi módon a majdani új őstermelői igazolványom számát?
Azt ne mondjátok, hogy menjek el a falugazdászhoz. :-) Onnan jöttem, káosz az egész... :-\
Előre is köszönöm a válaszokat!

« Válasz #1973 Dátum: 2016. Január 26. 10:58 »
A méheidnek a telephelyét egy úgynevezett "szívességi földhasználati" szerződéssel tudod majd igazolni.
Ennek tartalma a Ti kettőtök adatai, a föld terület adatai (hrsz is ha külterület). Aztán balalbala, hogy ezért azért miért járul a tulaj a méheid tartásához a területén és mik az esetleges feltételek.
Fontos az aláírásotok plusz két tanú névvel címmel, szig szám aláírással.

Hova akarod bejelenteni az őstermelői ig szám változást?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

barger

• 173
« Válasz #1974 Dátum: 2016. Január 26. 11:03 »
Sziasztok!

Nekem is más területén vannak a méheim. Mi van akkor ha nem közeli hozzátartozóm?
Baranyi Gergely

« Válasz #1975 Dátum: 2016. Január 26. 12:07 »
Köszönöm, Texas Ranger,

Itt van előttem az a nyomtatvány. Épp a blablablával van a gondom. A hozzátartozómnak is ott vannak a méhei. Ha átengedi nekem használatra a földet, nekem 30 napon belül be kell azt jelentenem a nyilvántartásba. Hol lesznek akkor az Ő méhei? De pl. én nem vagyok földműves sem. Nem felelek meg a törvényben előírt földműves fogalmának. Sima őstermelő méhész vagyok. Ilyen és hasonló szövegértési nehézségeim vannak.
A szám változást nem akarom sehova sem bejelenteni...:-) De az adatváltozásokat kötelező bejelenteni. Legutóbb, 3 éve is így tettem, mire aztán kinyögték, hogy mégsem kell, mert majd átvezetik...:-)Most meg nem tud róla senki semmit...
Mi az amit nem jól értelmezek?

« Válasz #1976 Dátum: 2016. Január 26. 12:34 »
Ebben az esetben a tulajdonos tenyészetének a tartási helyére van a Te tenyészeted is bejelentve (gondolom TIR/ENAR szerint) a tulajdonos tartási hely kódjával.

Ha ezt a rendszer elfogadja, akkor az ugyan azon tartási helyre (helyrajzi számra) lehet bejelenteni két eltérő tulajdonba lévő tenyészetet (méhest), de azt hogy mi alapján került oda a másik (főleg ha nem egyenes ági rokon egy lakcímmel) .... erre van a szívességi földhasználat, ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy Te ott szántani -vetni fogsz mint egy földműves.

Múlt heti gödöllői a falugazdász központban tartott fél órás kérdez felelek után tudom neked ezt mondani.
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1977 Dátum: 2016. Január 26. 12:42 »
Köszönöm.

Igen, ugyanaz a tartási hely kódja. A közvetlen hozzátartozóm, családtagom is ugyanazon a lakcímen lakik. Dee ez a birtok konkrétan egy zártkerti ingatlan.
Épp ezért gondolom, hogy az általad is említett nyomtatvány nekem nem jó.
Erre keresem a megoldást.

« Válasz #1978 Dátum: 2016. Január 26. 14:15 »
Meg tudom erősíteni a Texas Ranger által javasoltakat, ez az ajánlott eljárás.

« Válasz #1979 Dátum: 2016. Január 26. 14:37 »
Köszi,

De nem tudom mit jelent az, hogy "ha a rendszer elfogadja"...
Értetlen vagyok?  :)