Megette a fene, ha csak a vadászoknak van céljuk és a vad az áldozat. Én egészen egyszerű célokról és áldozatokról beszélek. Ezért is nehéz felismerni a megtévesztést. Hányszor leírta Molnár Jenő, hogy amig nem esett bele ő is a neonokotinoid mérgezésbe, addig nem hitte el, hogy a neonikotinoid komoly méreg a méhekre. Persze, hogy nem hitte el, hiszen minden küldöttgyűlésen és írásban is duruzsolták az OMME vezetői, hogy a neonikotinoid nem veszélyes. Ő pedig csak a méhészetben nagymester, de más irányban jó szándékkal elfogadta az OMME jeles embereinek iránymutatását.
Amikor találkoztam a neonikotinoid mérgezéssel, azonnal felismertem, hogy a baj oka nem betegség, nem varroa, hanedm ez egy új méreghatás. Pedig az én méhészetem nagyon enyhe mérgezést élt át, de a biológusi tudásom elég volt ahhoz, hogy felismerjem az események közötti összefüggést. Nem hiszem, hogy Lászlóffy Zsolt biológus, Tóth Péter növényvédő szakmérnök, Dr. Cserényi Péter állatorvos nem ismerte fel hozzám hasonlóan, hogy miről van szó. Ezért állítom, hogy saját tudásukat félretéve - hallgatva a hatalmi szóra - döntöttek arról, hogy a méhésztársakat hogyan tájékoztatják.
De mindenkinek szíve joga, hogy érzi a saját cselekedeteit. Nem értek egyet az OMME Ellenőrző Bizottságának azon álláspontjával sem, hogy nekik a kft-t nincs joguk ellenőrízni. Szerintem tévednek és megtévesztenek másokat is. Ebben a tekintetben nem értek egyet Körmendi-Rácz Jánossal se, holott sok más kérdésben osztom álláspontját.