Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989439 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1635 Dátum: 2015. November 06. 21:09 »
Nekem már a kifejezéssel is gondom van!
Tisztelet díj?
A tisztelet egy erkölcsi fogalom, annak jár ki aki ezt kiérdemli!
Magas szintű megbecsülést jelent, amit anyagilag is elismer a közösség!
Nézzük kinek szeretnétek ezt megszavazni.
1.
Aki felel a közhasznúságunk elvesztésért?(most próbálják ezt rendbe tenni majd)
2.
Az EB jelentésben foglaltak, hogy pl.
Idézet az EB jelentésből:
"-Az OMME elnök nem készítette, és készíttette el a módosított alapszabályhoz kapcsolódó új szabályzatokat az általa vállalt időpontra."!!!!!!!!
Nem végzi el a munkáját utána meg jutalmat kap?
3.
A Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet szabálytalan összehívásáéért egyszemélyi felelős.
4.
Az OMME pénzügyi beszámolójának megszavazása úgy, hogy tudta, nincs benne a kft. pénzügyi mérlege?
5.
Eddig úgy vette fel a fizetését, hogy sosem volt róla szavazás? (Na ki tudja ezt, hogy hívják?)
6.
Független könnyvizsgálói jelentés titkosítása?
Aki akarja folytatja!
Adnék én neki tiszteletdíjat, abban nem lenne hiba!
Fizesse vissza az általa okozott kárt, aztán örüljön, hogy erre a kis időre még maradhat.
Teljes fizetésmegvonás, tiszteletdíj nuku.(szerintem már ő sem tudja milyen módon kap pénzt)
Tiszteletdíj?
Ne vicceljetek már.
Észbontó a küldöttek hozzáállása, hogy ezt még tűrik.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1636 Dátum: 2015. November 07. 18:43 »
QUQURIQ !!!

Én nem szedem pontokba az OMME elnökének a hibáit.
Ezt megtetted Attila!
Csak a kiegészítés...
2 Kft megalakulásának körülményei és átszámlázások.
Üveggyári intermezzó...
OMME méhes tönkremenésének elhazudása...
Multi mézek minőségének eltitkolása...
Nem is folytatom...
Új - juj!
Még hogy fizetést?
Deresre vele, 25-öt a popsijára, a gatyáját már előre letolta, mert tudta, hogy ezt érdemli...
Annyi mindent elkövetett, hogy már nem is vagyok benne biztos, hogy véletlen, vagy direkt csinálta...
Leszögezem, hogy a felelőssége közös az EB elnökkel!
Miért?
Mert Fáskerti, hagyta, hogy Mészáros kárt okozzon az OMME nagy családjának!
Most már felvetődik bennem az, a kérdés, hogy a fizetésen, vagy tisztdíjon feleznek?
Különben Fáskerti EB elnök, hogyan hagyhatta Mészáros ámokfutását?
Tisztelt küldöttek és elnökök!
Aki megszavazza Mészárosnak a fizetést, tiszteletdíjat, illetményt, zsoldot, megteheti, de csak megerősíti az elnök további OMME ellenes tevékenységét.
Mutassuk meg végre, hogy a küldöttgyűlés az OMME legfőbb szervezete, nem pedig az elnök!!!
Ti is láthattátok, hogy galád módon elvették az OV jogait, a Ti jogos döntési jogaitokat!
Ez ha így marad, bojkottáljuk az OV-t  azzal, hogy senki ne menjen el, mert nincsen értelme, csak a hülyét csinálnak belőlünk!
Addig meg lakjatok jól önérzettel, egyetek sok igazság főzeléket, igyatok változások báj italát....

...és óvakodjatok a hasba akasztós desszerttől!!!!!!!

A cukrász Kiskakas!

« Válasz #1637 Dátum: 2015. November 07. 19:04 »
"Holnap Nagykanizsára figyeljünk!"

Volt valaki? Egy kis tájékoztatást lehet kérni? Vödör , szivacs, törlőrongy kell hozzá, hogy készüljek? :D

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1638 Dátum: 2015. November 07. 19:31 »
Belphegor felvetései nagyon időszerűek és jogosak. Én azért kicsit módosítanám ésszerűen felvetését:
1. A méhészeti ágazat, mint termelő ágazat kicsit beteg.
2. Az OMME, mint érdekképviselti szerv, sajnos nagyon beteg.

De ez szerintem a legtöbb mezőgazdasági ágazatra és talán nemcsak a mezőgazdaságra igaz Magyarországon. Demokráciánk olyan, amilyen mi vagyunk. Az elmúlt 100 év antidemokráciája nem múlt el nyomtalanul a méhészeti ágazatban sem. Mi magyarok dolgos nép vagyunk, ezt senki Európában nem vitatja, eredményesen termelni tudunk, de közös ügyeinkben tudatos következetességgel a közös érdekek mentén dönteni csak hézagosan tudunk. És ez is közismert rólunk, és ezt használják ki konkurenseink, ellenfeleleink.

Idézet
Mindennek az oka a pénz.
Mondja Belfegor. NEM IGAZ. Senki nem mondhatja, hogy most a jó egyesületi munkára nincs elég pénz. Soha ennyi pénz egyesületi feladatra nem volt a történelemben.
Márpedig ha van elég pénz méhész érdekképviseleti munkára, akkor miért gyenge a magyar méhészek érdekképviseleti munkája?
A rossz célkitűzések,
rossz szervezettség,
rossz célmeghatározás,
rossz munkamegosztás,
rossz pénzfelhasználás miatt.

Tudtok más indokot mondani?

De nézzük Belfegor kérdéseit:
Idézet
Mit tudunk tenni a méhsűrűség problémájával?
Sokat, de ehhez komolyan kell venni, hogy vannak érdekképviseleti eszközeink. Ugyanis a méhsűrűség nem abszolút értelemben sok, hanem időszakosan és területi eloszlásban. Ugyanis a nagy nektárhozamú méhlegelőink elbírnák a jelenlegi méhtömeget, de az átmeneti időszakok méhlegelői (rét, legelő, tarló, erdei mezei nedves területi, települési belterületi) méhlegelőink egyre szegényesebbek. Ezek gazdagabbá tételéhez viszont társadalmi összefogás, állami, közösségi méhlegelő telepítési és fenntartási programok kellenének.

Idézet
Meg lehet-e határozni, hogy ki tarthat méheket és ki nem? Ha valaki méheket tart megmondhatjuk-e neki, hogy hány családdal méhészkedhet?
Igen. De ehhez józan javaslatok elfogadása, közös akarat, erős érdekképviseleti munka kellene, ami NINCS.

Idézet
A nagy méhsűrűségből adódik aztán a következő 2 nagy problémánk, a méhlegelők elégtelensége és a méhbetegségek szaporodása. Mit lehetne ezzel kezdeni, hogy lehetne ezt szabályozni?
Mit tettünk a méhegészségügy rendbetétele érdekébe azon túl, hogy a támogatási rendszer miatt egekbe szöktek a gyógyszerek árai? Mit léptünk a méhegészségügyi felelősi hálózat szétesése ellen? Kinek lenne a dolga megoldást javasolni, ha nem az érdekképviseletnek?

Idézet
Gondjaink vannak a növényvédelemmel. Bárhogy csűrjük, csavarjuk a végére ezen a területen is csak egy dologhoz érünk és csak vakargathatjuk a fejünket.
NEM IGAZ. Eddig semmi gyakorlati használható javaslaltot sem próbált az OMME letenni a mezőgazdasági Kományzat asztalára. Ha csak annyit elérnénk, hogy az interneten kötlező lenne vezetni helyrajzi szám szerint a permetezési naplót, már akkor kevesebb vitatott méhmérgezés történne, sőt jelentősen csökkenne a tiltott vegyszerek használata, hiszen nyomonkövethetőbbé, számonkérhetőbbé válna a tevékenység. Tudtommal ez ellen a NÉBIH vezetése se tiltakozna.

Belfegor! Méhésztársak!
Én azt látom, hogy az érdekképviselti munkához van elég pénz, de nincs elég ész. És ez a küldöttgyűlés tagjainak tudatosságán, szándékain múlik. A jelenlegi választott tisztségviselőink alkalmatlanok arra a feladatra, amit vállaltak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1639 Dátum: 2015. November 12. 07:51 »
Jó reggelt Méhészek!
Olyan régen piszkáltam az OMME vezetését, hogy némi késztetést érzek rá a küldöttgyűlés előtt.
Az OV-kon, és a küldöttgyűléseken többször téma volt, és Dr.Soós Tibor az OMME vezetők védője is azt javasolta, hogy az OMME legyen az önálló szervezetek szövetsége!
A mi egyesületünk éppen 2003 óta önálló.
Én semmilyen hátrányát nem éreztem eddig, csak az előnyét.
Az OMME alapszervezetek teljesen másként működnek, ha lehet ezzel a csúnya kifejezéssel élni (csórók), mert minden pénzüket le kell tejelniük az anyaegyesületnek.
Nem sok mindenben értek egyet az OMME vezetők védőügyvédjével, de abban igen, hogy önállósodni kell.
A jelenleg kiküldött napirendi pontok között ilyent nem látok, így vélhetően ez a fontos téma, csak az egyebek között fog szerepelni.
Lehet, hogy az is elterelő hadművelet a jelenlegi vezetés részéről, hogy különböző kedvezményeket kapnak az önállóak. (50%-os alaptagdíjkedvezmény és hasonló?)
Nagyon rosszmájú vagyok, és a jelenlegi vezetésből semmi jó szándékot nem nézek ki.
Mire is gondolok?
Ha valamely szervezet "OMME kölyök", akkor azokat jobban tudják a szavazáskor "nyomás alatt" tartani, mert pénzügyi függőségben vannak az OMME-val.
Nem tudnak előadót hívni, vagy bemutató méhest látogatni anélkül, hogy az OMME ne vállalná be helyettük a költségeket.
Nálunk nincs ilyen gond, KP-ban fizetünk.
Az anyagi biztonságunk egyesületünknek is tekintélyt ad.
És a jelenlegi vezetésnek mi a legújabb korszakalkotó ötlete?
Az OMME alapszervezeteknek megfinanszírozza a küldöttértekezletre és az OV-ra való utazási költségét!
Na az basz...a be!
Gyakorlatilag velünk, önállókkal fizettetik ki az OMME alapszervezetek  utazási költségét.
Átgondolta ezt valaki?
Szerintem az OMME egész működése botrányos, a szabálytalanságok, törvénysértések mindennaposak.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 12. 07:58 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1640 Dátum: 2015. November 13. 07:47 »
Aki babonás vigyázzon!
Péntek 13.
Mi jöhet ezután?
Szombat 14.
Holnap az OMME Küldöttgyűlésére fog koncentrálni a méhészek egy, remélem nagy része.
Mindenki várja a változást, de nem a balhét.
Ettől függetlenül véleményem szerint az OMME elnöke erősen parázik, nagy nyomás nehezedik a vállára.
Valahogy le kéne nyomni a küldöttek torkán az elmúlt időszak szabálytalanságait, ehhez viszont ehető formába kéne gyúrni azokat.
Nehéz lesz.
Amikor a vezetés sem tudja mit akar, mert még odáig sem jutnak el, hogy az elnök fizetést kap e vagy tiszteletdíjat, aztán melyik alapszabály érvényes, hát nem lennék szívesen a helyében.
Az összes napirendi pont az OMME Kontroll Csoport munkáját dicséri.
Nem dolgoztunk hiába, de nekik már késő.
Kettészakadt az OMME, ha tetszik ha nem!
Azt már jó ideje írogatjuk, hogy nyíltan, őszintén nem igen tudunk egymással beszélgetni, mert azonnal mennek a telefonok, hogy kinek a "pártján áll" a beszélgetőpartnerünk.
Nagy baj ez!
A szakmáról, a hogyan továbbról kellene szólni minden diskurzusnak, de ez már rég nem így van.
Az kiderült kik közöttünk a postások, a falurádiók helyi tudósítói.
Nem kell mást tenni, csak egy kacsa hírt bedobni, és tudható, hogy a "kolléga" köpött, mert rögtön hívnak, hogy hallottam e miket mondanak.
Az OMME elnöke nem arra készül, hogy a méhegészségügyet, hogy lehetne megreformálni, a bejáratott vándorhelyekért harcok dúlnak, a közmunkaprogramban ősi méhlegelőket irtanak, és egy kereskedőnek kell az érdekünkben az asztalra csapni.
Rendeleteket búj, jogi csűr csavarokra készül, etikai ügyeket tárgyal, és a bírósági tárgyalásokra készül.
Gyakorolja diplomájával szerzett szakmáját, és közben elfelejti, hogy egy méhészeti ágazatot kéne irányítania.
Változásért kiállt a méhésztársadalom!
Amennyiben nem tudunk visszatérni az igazi érdekvédelem útjára, mindig péntek 13 lesz.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1641 Dátum: 2015. November 13. 08:46 »
Ha jól emlékszem a tavaszi KGY-en a Dr. Mészáros L. elnökünk arra tett igéretet, hogy az összeférhetetlenségről hivatalos szervtől írásbeli állásfoglalást fog kérni és azt a tagság elé terjeszti. Az OV-é ez nem történt meg. Kíváncsian vagyok a KGY-en előterjeszti-e?
Nagyon várom ezt a KGY!!!!!

« Válasz #1642 Dátum: 2015. November 13. 08:59 »
111

« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:10 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1643 Dátum: 2015. November 13. 09:44 »
Igaza van Kiváncsinak abban, hogy a felvásárlási ár emelkedése a legjobb nyugtató eszköz. Azon viszont komolyan el kell gondolkodni, hogy az olyan OMME vezetés, amelyik át se látja a piaci viszonyokat, (legalábbis az eddigi cselekedeteik ezt mutatják) hogy a fenébe tudna hatást gyakorolni.

Már tavaly lépnie kellett volna az OMME-nak a kinai import ellen. Már akkor tudni lehetett, hogy milyen áron és mennyiségben ömlik be Kinából Európába a selejtes méz. Tudomásom szerint már akkor 70 000 tonna jött be. Ez évben pedig újra. Az pedig három-négyszerese az éves magyar exportnak. A magyar méhész még nem érezte a veszélyt, hiszen soha nem látott magasságba emelkedett a felvásárlási ár, de az OMME-nak tudnia kellett volna, hiszen megvan rá az apparátusa, információs kapcsolata, sőt ott van Lászlóffy Zsolt nemzeközi ügyekben elnökhelyettes, akinek első helyi feladata a tájékozódás és kezdeményezés ilyen ügyekben.

Már tavaly kellett volna az állam segítségét kérnie az OMME-nak, hiszen csak állam és méhész összefogással lehet érvényesíteni olyan minősítési követelményeket és dömping vádakat, ami megvédi EU-s piacunkat a dömpingtől és a selejttől. Nézzétek meg más gazdasági ágazat mellé mikor áll oda az állam? Ha sikolt! Ha kér! Ha javasol! Szólt egy szót is az OMME mostani vezetése egészen a kaposváriak fellépéséig? Ugye nem?!

Hát ilyen egyszerű a helyzet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1644 Dátum: 2015. November 13. 17:00 »
Szia Kivancsi111!
Alapvetően nem értek egyet írásoddal, de ezért vagyunk, hogy megbeszéljük különböző álláspontunkat.
A méz felvásárlási ára érdekli egyedül a méhészt, ezt írod.
A tejtermelőt a tej ára, a disznótartóét meg a húsé.
Azért volt az OMME elnökétől óriási felelőtlenség kijelenteni, hogy 1.500-tól még lesz több is, amikor jöttek a hírek, baj van.
Neki és csapatának, már réges régen le kellett volna ülniük a kereskedőkkel, és nem egy látszatpárbeszédet folytatniuk.
Takács Ferenc egy éve meghívott sok vezetőt a mézüzemébe, és már akkor a mézhamisításról, és a kínai veszedelemről beszélt.
Azt válaszolták az OMME urai, hogy ez egyéni probléma, oldja meg ő.
Igen ám, csak mi termelők isszuk meg a makacsságuk levét!
Én is voltam Brüsszelben, szétültem a hátsómat, de nem bántam meg.
Minden flottul ment, a szervezésre és semmire nem lehet panasza senkinek.
TV, sajtó engedélyek pillanatok alatt elintézve.
Vannak átlagos, átlag alatti, és nagy tetteket végrehajtani tudó emberek.
Mindenki döntse el mag, hogy a demonstrációban kinek milyen szerepe volt.
Az OMME-ról ne beszéljünk, mert annak semmi, csak szaladtak az események után, mert érezték, hogy ebből nem kéne most kimaradniuk.
Minden szinten leszerepeltek, remélem holnap nem az OMME vezetők fogják eldönteni, hogy akarunk e változást, hanem a küldöttek.
Nagyon örülnék, ha nem befolyásolnák a szavazásokat, mindenki saját véleményét kialakítva dönthet a változásról.
Abban véleményem szerint óriásit tévedsz, hogy a méhészeket nem érdekli a Küldöttgyűlés.
Most érdekli őket igazán, hogy merre tovább.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #1645 Dátum: 2015. November 13. 17:38 »
Üdv. uraim!                 Kiváncsi111!  Voltak dolgok a régebbi írásaidban amikkel többször nem értettem egyet,valószínűleg a termelés technológiai eltérések miatt,de a mostani írásodra legyél büszke és tarts ki a hozzá állásod mellett. Nem ellenségei vagyunk egymásnak hanem kollégái,társai és talán segítői függetlenül attól hogy hívnak bennünket. Az mindegy hogy hívják az OMME elnökét ha végzi a dolgát és ebben az a tagság támogatja (egyébként Ő választotta)nem pedig gátolja feljelentgeti és utána felrója hogy tárgyalásra készül. Nagyernyei Uram nehezményezi hogy nem róla ír a Méhészújság mert neki személyes vitája van Dr Mészárossal és szerinte 13000 méhész kizárólag erre kíváncsi. Igazából nem értem hogy fajulhat idáig egy ügy az igazi egyesületi ügyek helyett.

« Válasz #1646 Dátum: 2015. November 13. 18:08 »
Izso60!
Legyél olyan kedves idézd be azt a sort ahol én nehezményezem, hogy a nem rólam ír a Méhészújság.
Én azt nehezményezem, hogy még mindig megjelenik, és a jelenlegi vezetés ezzel ellene megy a bírósági döntésnek.
Az OMME elnöke végzi a dolgát?
Légy szíves tájékoztasd a nagyérdeműt mire gondolsz.
A feljelentgetések gátolják a munkáját?
Téged nem zavar, hogy eltitkolnak előlünk közérdekű adatokat?
Az sem zavar, hogy a tagdíjunkból közel 8 és fél milliót elmaszatoltak úgy, hogy nincs nyoma?
Vagyis csak az adóhivatalnál, a pénzügyi jelentésben sehol.
Az nem zavar, hogy az OMME elnöke úgy vette eddig fel jussát, hogy a küldöttek ezt soha nem szavazták meg?
Tudod ezt minek hívják? (nem sikítás, de hasonló)
Most fogják megszavaztatni a tiszteletdíját, eddig fizetés volt a pénzügyi "csomagban".
Hogy fajulhatnak idáig az igazi egyesületi ügyek?
Mert az OMME most "nem igaz" egyesületként, hanem vállalatként, vagy magáncégként működik.
Kedves izso60!
Ne aggódj,nem sokáig lesznek már.
Nekem személyes vitám nincs Dr.Mészárossal!
Neki az ügyészséggel lesz vitája, hatóság félrevezetése, valótlan adatok állítása miatt.
További kérdésedre szívesen állok rendelkezésedre.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1647 Dátum: 2015. November 13. 19:43 »
kiváncsi 111

Bocsáss meg, de nekem az amit írtál egy kicsit zavaros.
Mindkét demonstráció célja -  - a felvásárlás megállása okán - az olcsón beáramló nem EU-s mézek jelölésének megváltoztatása. Az olcsó pancsolmány beáramlásásának  természetes következménye az alacsony mézár.
Addig amíg ez a kintről beáramló nem kevés pancsolmány ellepi az EU-t és ezen keresztül Magyarországot, addig ne várjon senki 1400-as akác árat!!!!

"nem igazán törődnek az itt lent élő pórnéppel.  Ha valami változás lesz, azt maga a vezető, vagy társai fogják eldönteni. ",

Na hát ez nem igazán az amit egy alulról szerveződő,  KGY által vezetett szervezettől alapvetően elvárható !!!

Bezzeg amikor a NEÓS mérgezésed volt egészen másként nyilatkoztál. Akkor is a választott tisztségviselőid oldották meg a problémádat? Úgy emlékszem NEM. Nem NEKIK kellett volna teljes erővel melléd állni?

Ha valamire nem jól emlékszem javíts ki:

Köszönettel: Bercsényi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1648 Dátum: 2015. November 13. 19:54 »
QUQURIQ !!!

Izso 60!

"Nem szóltál volna, bölcs maradtál volna"!!!

A kritikus Kiskakas!

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1649 Dátum: 2015. November 13. 20:03 »
Ha babonás lennék, akár még fekete macskát is vinnék holnap magammal, és a vezérkar belépése előtt átengedném az úton előttük. Azt nem tudom, hogy a hatás a balról jobbra, vagy a jobbról balra irányba-e nagyobb, de talán a Piri néne macskája az iránytól függetlenül is megtehetné a hatását. Majd belenézek a varázsgömbbe, hogy mi lehet a jobb.
Az OMME elnöke, ha valaha parázott is jól leplezte, ez részéről elismerésre méltó színjáték. Gondoljunk csak a közhasznúság elvesztésének magyarázatára - Alapszabály módosítása - láthatólag nem okozott számára lelki traumát, erőből lenyomott mindenkit, mert az erő sötét oldala vele volt, és van most is.
Kétségem nincs afelől, hogy az áldott jó küldöttgyűlés jelentős részének - a határozatok elfogadásához szükséges számban - megmagyarázza még azt is, hogy a gumityúk tojik, amiből azután  mindent jól ki lehet sütni. Ezt az eddigi tapasztalás mondatja velem.
Azt vélelmezni lehet, hogy az OMME elnöke és a holdudvara mire készül. Nekünk ez így is jó?!. Szerintem nem!
A diplomával tudást lehet(ne) szerezni, és az még nem a szakma, ahhoz több is kell. Oklevélből lehetne bárkinek egy tucat, még dicsekedhet is vele, hogy nekem mennyi van, de ha a lényeg, az emberi hozzáállás hiányzik, úgy megette a fene az egészet. Ami egyébként történt eddig is az a szakma szégyene. Hogy mely szakmáé? Gondolja végig mindenki!
Kiálthatunk változásért, de a hangunk elakad a küldöttek sorai között nem fog történni semmi, csak egy gúnyos mosollyal "jutalmaznak" bennünket, na ugye megmondtam. És jó ha csak ennyit mondanak. Bár ismerjük azt a mondást, hogy nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki, de ez sem jelent megoldást az egyre éleződő problémákra.
Nincs olyan, eddig a történelemben nem volt, hogy egy rémálom, egy sötét korszak ne ért volna véget, még akkor is  ha a hatalmon lévők foggal, körömmel ne ragaszkodtak volna hozzá, és tettek szörnyűségeket annak megőrzéséért.
Most is valahol itt tartunk. Ha engedjük, hogy kivegyék a kezünkből a zászlót  a saját érdekeink képviseletében eljárva, ami eddig valamiért számukra nem volt fontos, úgy ebből is előnyt fognak kovácsolni és marad minden a régiben -mostaniban -  és jó ha csak úgy lesz.
Ez kell nekünk?????

Dr. Horváth Zsolt