Ha babonás lennék, akár még fekete macskát is vinnék holnap magammal, és a vezérkar belépése előtt átengedném az úton előttük. Azt nem tudom, hogy a hatás a balról jobbra, vagy a jobbról balra irányba-e nagyobb, de talán a Piri néne macskája az iránytól függetlenül is megtehetné a hatását. Majd belenézek a varázsgömbbe, hogy mi lehet a jobb.
Az OMME elnöke, ha valaha parázott is jól leplezte, ez részéről elismerésre méltó színjáték. Gondoljunk csak a közhasznúság elvesztésének magyarázatára - Alapszabály módosítása - láthatólag nem okozott számára lelki traumát, erőből lenyomott mindenkit, mert az erő sötét oldala vele volt, és van most is.
Kétségem nincs afelől, hogy az áldott jó küldöttgyűlés jelentős részének - a határozatok elfogadásához szükséges számban - megmagyarázza még azt is, hogy a gumityúk tojik, amiből azután mindent jól ki lehet sütni. Ezt az eddigi tapasztalás mondatja velem.
Azt vélelmezni lehet, hogy az OMME elnöke és a holdudvara mire készül. Nekünk ez így is jó?!. Szerintem nem!
A diplomával tudást lehet(ne) szerezni, és az még nem a szakma, ahhoz több is kell. Oklevélből lehetne bárkinek egy tucat, még dicsekedhet is vele, hogy nekem mennyi van, de ha a lényeg, az emberi hozzáállás hiányzik, úgy megette a fene az egészet. Ami egyébként történt eddig is az a szakma szégyene. Hogy mely szakmáé? Gondolja végig mindenki!
Kiálthatunk változásért, de a hangunk elakad a küldöttek sorai között nem fog történni semmi, csak egy gúnyos mosollyal "jutalmaznak" bennünket, na ugye megmondtam. És jó ha csak ennyit mondanak. Bár ismerjük azt a mondást, hogy nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki, de ez sem jelent megoldást az egyre éleződő problémákra.
Nincs olyan, eddig a történelemben nem volt, hogy egy rémálom, egy sötét korszak ne ért volna véget, még akkor is ha a hatalmon lévők foggal, körömmel ne ragaszkodtak volna hozzá, és tettek szörnyűségeket annak megőrzéséért.
Most is valahol itt tartunk. Ha engedjük, hogy kivegyék a kezünkből a zászlót a saját érdekeink képviseletében eljárva, ami eddig valamiért számukra nem volt fontos, úgy ebből is előnyt fognak kovácsolni és marad minden a régiben -mostaniban - és jó ha csak úgy lesz.
Ez kell nekünk?

?
Dr. Horváth Zsolt