Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972693 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Szakma-politika
« Válasz #1500 Dátum: 2015. Szeptember 27. 07:45 »
Már csak egy hét, és vége a "közvélemény" kutatásnak!

A regisztráltak közel 10%-a szavazott eddig.   KÖSZÖNJÜK
Tehát van még idő (1 hét), hogy te is részt vegyél a szavazáson!
Várjuk véleményeiteket, mert itt, mindenki számít.

Hajrá
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1501 Dátum: 2015. Szeptember 27. 14:13 »
Szerintem a szavazást a küldöttgyűlésig nyitva kellene tartani.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #1502 Dátum: 2015. Szeptember 30. 10:51 »
Már csak 5 nap, és vége a szavazásnak!

A regisztráltak közel 10%-a szavazott eddig.   KÖSZÖNJÜK
Van még idő, hogy te is részt vegyél a szavazáson, ha még nem tetted meg!
Csak a szavazás eredményét látjuk! A szavazás  ANONIM!
Várjuk véleményeiteket, mert mindenki véleménye számít.

*

atya

• 1043
« Válasz #1503 Dátum: 2015. Október 04. 20:31 »
Eredmény a lezárult a szavazásról!

KÉRDÉS
A vezetést az eddigi tevékenysége alapján, le kell-e váltani, vagy sem ?

Szavazatok %-ban megjelenítve.

1. Igen, teljes tisztújítás kell.       (89.4%)
2. Igen, de csak részben.            (10.6%)
3. Nem, minden jó így ahogy van.  0 (0%)

Szavazás lezárva: 2015. Október 04. 09:20

Köszönjük a szavazatokat.

« Válasz #1504 Dátum: 2015. Október 04. 21:35 »
A rossz példa ragdós?
Tisztelt Méhészek!
Alig egy hónap múlva lesz az OMME Küldöttértekezlete.
Emiatt "aktualizálni" kell a küldöttek létszámát, amit természetesen sem az OMME alapszabályában, sem az OMME SZMSZ-ében nem találhatunk meg.
Akkor mi történt?
A szokásos, ötletelgetnek, aztán közlik, hogy így döntöttünk.
Ez teljesen ellene megy minden szabálynak, de a józan észnek is.
Mivel az OMME-ban mindent szabad, mert rájuk semmi szabály nem érvényes, így már a szabálytalanságokat a tagszervezetek is elkövetik, mert ha a "Nagy Tesó" megteheti, akkor ők is.
Tehát némelyek úgy választanak küldötteket, hogy egy méhészklubon kiválasztják azokat a csókosokat, akik a jelen vezetés szekerét tolják?
Igen, úgy néz ki, hogy az alapszabályban rögzítetteket nélkülözve veszik a bátorságot, és mondjuk a "Józsinak" tetsző küldöttet delegáltatják, így biztos a voks.
Az alapszabály (ez minden önálló egyesületnél így van) előírja, hogy a küldötteket a közgyűlésnek kell megválasztania, ezt a 14 nappal előbb kiküldött meghívóban közölni kell,hogy minden tag értesüljön róla.
Tőlem annak idején még a cégbírósági bejegyzést is kérték, mert nem fogadták el a közgyűlésünk határozatát!
Utána amikor lejelentettem a küldötteket, meg kérték a jegyzőkönyvet!
Holnap reggel az lesz az első dolgom, hogy felhívom az OMME elnökének figyelmét arra, hogy vannak olyan egyesületek, ahol nincs közgyűlési határozat, mert közgyűlés sem volt!
Ez annyira szabálytalan, hogy ebből ismét bírósági ügyet csinálnak azok akik érintettek, és ezen keresztül az OMME küldöttértekezletét is megtámadják, mivel olyan küldöttek lesznek ott akik arra nem jogosultak.
Milyen jó lenne ha mindenki betartaná a hatályos szabályokat, és rendben mennének a dolgok.
Vivaldi Te ehhez mit szólsz?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1505 Dátum: 2015. Október 05. 20:59 »
QUQURIQ !!!

Attila!

„Ez annyira szabálytalan, hogy ebből ismét bírósági ügyet csinálnak azok akik érintettek, és ezen keresztül az OMME küldöttértekezletét is megtámadják, mivel olyan küldöttek lesznek ott akik arra nem jogosultak.
Milyen jó lenne ha mindenki betartaná a hatályos szabályokat, és rendben mennének a dolgok.
Vivaldi Te ehhez mit szólsz!”
Vivaldi családot kitüntette az OMME (Fekete József Úr alelnök) egy meg nem választott küldötti mandátummal!
Nem hiába lógott ki a nyelve oly mélyre…
Az az érdekesség pikantériája, hogy még a nógrádi alelnök sem tudott az egész küldötti cseréről!
Itt is van ám demokrácia!
Vivaldi a nagy Don Quijote a nagy erény bajnok, aki most így végre elveszíthette a becsület szüzességét….
Dumálhat amit akar, senki nem mossa le róla, hogy a törvényt nem tiszteli…
Mert itt ugye, mindenki győzködte, hogy mennyire elfogult az OMME vezetésével, pedig bírósági itéletek is születtek!
Ő „a nagy független” aki mindig tudja a jó irányvonalat, most pedig levitézlett!
Egyszer majd belátja, de már késő…

Tisztelettel: Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1506 Dátum: 2015. Október 05. 23:06 »
A mostani IB, EB, ETB azt gondolja, hogy a Küldöttgyűlés törvényhozó szervezet. A törvényeket a Magyar Országgyűlés hozza, és ezeket a törvényeket az OMME-nak is be kell tartania. Akkor is ha ez nem tetszik.

Az OMME feladata a magyar méhészek, a magyar méhészet védelme a törvények erejével és nem a törvényekkel szembe menetelve. Azt hiszi az IB, EB, ETB, hogy a törvények sorozatos megsértésével a méhésztársak félrevezetésével törvényt teremt. Ez nem fog menni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1507 Dátum: 2015. Október 05. 23:29 »
Érdekesnek tartom ebben a tragikomédiában, hogy a jelenlegi vezetők nagy része, szidja az elődöket, hogy milyen rosszul ment akkor minden.
Szeretném megkérdezni a Méhészklub tagjait, íróit olvasóit, Bross idejében hány bírósági, etikai, fegyelmi meg mit tudom én milyen ügy volt?
Nagy a csend?
Nem sok?
Egy sem!!!!!!!!!
Akkor ki dolgozik itt sza.ul?
A duma az óriási, a tettek valahogy szerények.
Katasztrofális ez a magabiztosságuk, vagy valamit nagyon tudhatnak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1508 Dátum: 2015. Október 06. 07:50 »
Jó reggelt!
Úgy is mondhatnám, ébresztő.
A múlt hét pénteki OMME "hivatalban" megtartott kereskedők-OMME "Főnökök" közötti találkán doktor úr kiverte a hisztit.
Kijelentette, hogy nincs alternatíva, úgyis ők maradnak a következő időszakban.
Nekem erről homlokegyenest más a véleményem.
Kicsit többet kéne toporognia a vidéki szervezeteknél, mert amilyen jelzőt én használtam rájuk ahhoz képest hízelgő amiket hallok.
A méz árának lefelé mozdulása vénásan érinti a termelőket.
Az meg véletlenül sem jusson eszébe, hogy megmondja kire kell szavazni!
Nem nagyon kell görcsölnie az OMME Kontroll Csoportnak, annyi bakit vétenek.
A tájékoztatás teljes hiánya arra enged következtetni, hogy szétesett az irányítás.
Tegnap több szaktanácsadóval is beszéltem, semmi információt nem kapnak, gyakorlatilag tátott szájjal hallgatták amit mondtam.
Megjegyzem, hogy nem a "Hivatali" telójukról hívtak!!!!!!!
Ilyenkor mindig az a francia-olasz filmdráma jut az eszembe.
A félelem bére.
Nyíltan nem mernek velem még beszélgetni sem, mert tartanak a retorziótól.
Itt tartunk ma.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1509 Dátum: 2015. Október 06. 14:54 »
Kedves Méhésztársak!

Cserényi szerint az OMME IB, EB, ETB szinte változatlan összetételben kivánja a következő ciklust is végig vinni. Szégyen lenne, ha ez megtörténne.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 06. 15:05 írta Geddekas »

*

Nb18

• 797
« Válasz #1510 Dátum: 2015. Október 06. 16:55 »
Sziasztok!

Szerintem nem csak szégyen, hanem meglepetés is!

Nb18

*

atya

• 1043
« Válasz #1511 Dátum: 2015. Október 11. 11:40 »
Rövid beszámoló a mai OV-ról, amit saját szemszögemből érdekesnek véltem.
Tehát a 117 OV tagból mindössze 51-en voltak kíváncsiak a mai fórumra.
Erre mondta a legutóbbi tárgyaláson az OMME jogi képviselője(?), hogy megszüntettük a kétfejűséget!
(Én valahol ezt írtam, ebből lett a fejetlenség.)
.....................................
.....................................
Dr. Halász Gábor alkalmazott kutatásról tájékoztatás:
6 téma van
Ez a tájékoztatás kicsit "vékonyra" sikeredett.
A kutatásban részt vevő méhcsaládoktól pergetett mézet eladják, és visszafordítják a kutatásra.(gratula)
Tantó Viktort aki kezeli a méheket Szabó Gyuri gödöllői méheüs javasolta.
A terepjáróra szükség van, ha majd vándoroltatják a méheket.
...............................................
...............................................

Nem tudom, hogy a jelenlévő vezetők miként értékelték a tájékoztatót, de én egy kicsit csóválom a fejem.
Az elgondolás addig jó, amíg nem jut eszünkbe az amit Dr Mészáros mondott: "ezekkel, a kutatásért vásárolt  méhcsaládokkal, olyan dolgok fognak történni, hogy a sajátjaimmal meg sem merném tenni".  ::)
Hát akkor én most azt mondom, isten mentse azt aki ebből a mézből eszik.  :-[
Lehet hogy a kutatás csak arra irányul, hogy a terepjárónak tényleg van-e terepjáró képessége? De lenne ötletem, hogy hová vándoroljanak ezekkel a méhcsaládokkal. ;D
Vagy talán beléptünk a közmunka programba?  :o

« Válasz #1512 Dátum: 2015. Október 11. 19:04 »
Az igazi érdekképviselők!
Tisztelt Méhészek!
Tudom egy jelentéktelen megjegyzés, egy semmi amit most írok, de mégis megteszem.
Köszönetet kell mondanom azoknak a méhésztársaknak akik a tegnapi OV-én és már megelőzően is több alkalommal eljöttek közénk az OMME értekezletire!
Ők biztosan igazi érdekképviselők, kár, hogy ilyen kevesen vannak!
Önzetlenül, szabadidejüket nem sajnálva eljárnak az OMME összejövetelekre.
Csendben végighallgatják az eszmecserét, és képben vannak a szakmapolitikában, nem mástól hallják az információkat.
Azok az elnökök akik otthon maradtak, és a szakik egy jó része akik nem jöttek el nem tudom milyen tájékoztatást adnak a méhészeknek.
Az 51 OV tagból 8 az elnökség része volt, így gyakorlatilag 43 elnök vett részt az OV-n a 117-ből!!!!!!!!!!
Ez a szám már beszédes, és minősíti a jelenlegi vezetést.
Nagyernyei Attila

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #1513 Dátum: 2015. Október 12. 15:47 »
 "akik nem jöttek el nem tudom milyen tájékoztatást adnak a méhészeknek."

Ha nem lenne internetkapcsolatom, azt sem tudnám, hogy OV volt.
Na majd legközelebb, ha találkozok az Elnök Úrral rákérdezek..
Nagy Zoltán

« Válasz #1514 Dátum: 2015. Október 12. 21:13 »
Sziasztok!
Az OMME vezetőinek ez a legfontosabb híre?

" Gyermekrajz pályázat – 2015
by Mészáros József • 2015-10-08
Az alábbiakban megtekinthető a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület gyermekrajz pályázata, általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára."

Aztán, hogy mi történt 10-én az OV-n, arról egy árva kukk sem.
Érthetetlen számomra, hogy miért nem adnak tájékoztatást az OV-n történtekről?
Lehet megelégedtek a Fekete-Fehér Méhészklubon olvasottakkal?
A bonyhádi méhészklubon is adtam egy röpke tájékoztatást.
Elhihetitek, hogy a méhészek semmit nem tudnak a tüntetésről, meg a kínai mézről az áruházak polcain.
Aztán azok az OV tagok, egyesületei elnökök, (közel 80 fő), hogy fog nyilatkozni, ha odateszik eléjük a mikrofont, hogy elnök úr mondjon a témáról valamit.
Az OMME-nak először a küldötteket, elnököket kéne tájékoztatnia.
Több mint egy évvel ezelőtt az egyik magyar kereskedőtől meghívást kaptak az OMME vezetői(én ott voltam), és már akkor kiemelt téma volt a mézhamisítás, és a kínai méz várható dömping megjelenése.
Semmit nem mozdultak a témára!!!!!!!!
Most, hogy baj van az árral, ébredeznek Csipkerózsika álmukból!
Megint nagyon mellette vannak a témának.
Én feltettem egy kérdést, hogy miért "tökölődtek" eddig, Dr.Cserényi Péternek az volt a frappáns válasza, hogy nézett volna ki a demonstráció 1.800 vagy 2.000 Ft-os árnál.
Ja csak nem ez az alacsony mézár miatt demonstrálunk, tisztelt doktor Úr!
Hanem a magyar zászló mögé bújtatott kínai méz ellen, ami már másfél éve köztudott, csak éppen az OMME urai nem vesznek róla tudomást.
Ennyi, befejeztem.
Nagyernyei Attila