Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472940 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #195 Dátum: 2015. Szeptember 13. 19:19 »
Ha már ott voltatok, remélem meghallgattátok az elnököt.
Pár szóval részletezhetnéd a mondani valóját.

Üdv. jani bátya

« Válasz #196 Dátum: 2015. Szeptember 13. 20:24 »
Kedves Lindzzy!
Az OMME elnökének nem az lenne a feladata, hogy úgy viselkedjen mint egy páva!
A méhészeti ágazatot minden szinten ő képviseli.
Ennek nem arról kell szólnia, hogy puncsolok az államtitkárnak, meg villogtatom magam a miniszterek között, és össze kell porolnom a lakkcipőmet, mert a sajtótájékoztatón ha villan a vaku, a lakkcipő visszaveri.
Egy szakmai összejövetelen irányt kell mutatnia a méhészeknek.
Nem szeretnék neki tippeket adni, mert a Kontroll Csoport választási programjában ez mind benne lesz.
Ha új atkairtó készítményekről beszélt volna, vagy a vándorhelyek zsúfoltságának enyhítésére milyen etikai normákon fáradoznak, a méhegészségügyet megpróbálják megreformálni, akkor lett volna értelme a látogatásának.
A levegőbe szóló üres szavak, az önfényező reklámok egyik közösségnek sem hiányoznak.
Miért voltak kevesen?
Nézd meg a Jászberényben tartott előadását.
Ott sokan voltak, csak nem a teremben.
Az elődje úgy vonzotta a tömeget mint a mágnes, alig fértünk be az előadásaira.
Annyi igazad van, ahová elmegy ott tuti nem lesz tömegnyomor.
Hála az égnek a mézpiacról nem beszélt, az nem az erőssége.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #197 Dátum: 2015. Szeptember 13. 20:33 »
lindzzy!

Én sem tartanám szerencsésnek,
Idézet
ha a jelenlegi,a leendő vagy tökmindegy melyik elnökünk az alapján döntené el,hogy eleget tesz-e egy meghívásnak,hogy várhatóan mennyien lesznek egy adott rendezvényen
Viszont azt talán el lehet mondani, hogy előbb volt a  meghívó, mint maga a rendezvény.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ha kíváncsiak lettek volna az elnöki bla-bla-bla-ra akkor telt-házas lett volna a "terem". Ezek szerint nincs itt a klubbon olyan "valaki" aki hitelesen beszámolna, a méhészeket érintő elnöki beszédről, vagy annak mondanivalójáról.
Egyébként nem arról van szó, hogy mekkora a tömeg egy rendezvényen, hanem az hogy mennyien kíváncsiak az elnökre.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #198 Dátum: 2015. Szeptember 13. 21:14 »
Én sem az előadás tartalmát védtem...mindössze egy elvről gondolkodtam el hangosan.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

atya

• 1043
« Válasz #199 Dátum: 2015. Szeptember 13. 21:28 »
Az elvvel egyet értek!!

Kérdésem a következő: rombolhatja-e egy rendezvény színvonalát egy "előadó"??
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 13. 21:33 írta atya »

« Válasz #200 Dátum: 2015. Szeptember 13. 22:00 »
Ez is benne van a pakliban.Viszont azt veszem észre,hogy egyre többen vannak olyanok,akik csak azért járnak ezekre a találkozókra,hogy jól bevásároljanak és egy röpke pillanatot sem töltenek az előadóteremben(a felhozataltól függetlenül).Reggel gyorsan végigrohannak,elköltenek egy rakás pénzt,aztán az ebéd meg már kb. otthon van.Most,hogy ez az előadók milyensége miatt van,vagy azért mert az embereknek nem igazán van türelme,ideje,igénye... a "fejtágításokra".
A politikai rész és az aktuális balhék a nagy többséget egyébként egyre inkább hidegen hagyja.Amúgy meg sokan vannak,akiknél csak egyszer kell "elrúgni valamivel a pöttyöst" utána már hat pár ökörrel sem lehet bevonszolni őket az adott személy előadására.(Erre tudnék mondani konkrét és eléggé meglepő példát,de nagyon nem lenne etikus nagy nyilvánosság előtt nevesíteni.)No én általában bizakodó típus vagyok és adok pár esélyt a "javításra" van amikor megbánom,van amikor nem.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #201 Dátum: 2015. Szeptember 14. 07:28 »
Kedves Lindzzy!
Bizakodó vagy?
Szerinted aki hazudik, holnaptól igazmondó tündér lesz?
Szerinted aki arrogáns, alázatos lesz?
Volt négy évük, az OMME történetének legsötétebb időszaka.
Ne adjunk nekik esélyt a további titkolódzásra, kirekesztő, megalázó kussoltatásra.
Új csapat kell, nekik adjunk esélyt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #202 Dátum: 2015. Szeptember 22. 22:15 »
Tisztelt Méhészek !

Ambrózy Béla Báró Méhész és Környezetvédő Egyesület hagyomány teremtő szándékkal 2015.október 17-18 -án rendezi meg I. Szakmai találkozóját és eszközvásárát ,amelyre várunk benneteket.
A programot csatoltam

üdv.  Győrfi

« Válasz #203 Dátum: 2015. Október 02. 07:17 »
Tisztelt Méhészek!
Holnap az-az 2015. október 3-án szombaton délelőtt 9 órától előadást tartok Cegléden a Kossuth Művelődési Központ 5/A épületében, az OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezetének meghívására.
Előadásom címe:
"A Kaptártípusok összehasonlítása az akácméz-termelés tükrében."
Ebbe az előadásomba "csempésztem" bele, az "Igazi rendszerváltás, a Hunortól az NB 18-ig" előadásomat.
Annyian kérdezték mi az oka a visszafejlődésemnek, hogy ezt a kérdést nem tudtom kihagyni.
Aki időt szán rá, hogy meghallgasson szívesen várom.
Amiről nem lesz szó, az a szakmapolitika!
Az OMME vezetői így megnyugodhatnak, nem kampányolok ellenük, betartom a játékszabályokat.
Annak megtalálom a megfelelő helyet, és időpontot.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #204 Dátum: 2015. Október 02. 20:39 »
QUQURIQ !!!

No!
Lám ez fordítva nem igaz!
Jelen vezetés kampányolja az elbukott bírósági ügyüket hazugságokkal!
Az ellenzéki Kontroll csoportot meg úgy szidják, ahogy a szájukon üvöltve kifér!
Félnek, rettegnek, mi lesz, ha a teljes pénzügyi igazság , és az eltikosított dokumentumok előkerülnek!
Amilyen az adjon isten, olyan legyen a fogadj isten!

A plébános Kiskakas!

« Válasz #205 Dátum: 2015. Október 10. 20:19 »
Geddekas hozzászólását ide beemeltem!
Tehát az alábbi idézet tőle való, csak nem jó helyre írta!

"Mivel az OMME jelenlegi vezetése ragaszkodik ahhoz, hogy a bíróságon még be sem jegyzett alapszabály alapján hívja össze az OV-t és a Küldöttgyűlést, ezért mind a két eseményen a hozott határozatok mindegyike érvénytelen.

A mai napon volt az Országos Vezetőségi ülés. Az OMME IB megfosztotta jogitól az Országos Vezetőséget. A részvétel nagyon szerény volt, nem érte el az 50 %-ot. Gyakorlatilag határozatképtelenné, súlytalanná tette az IB ezt a testületet azzal, hogy minden jogosítványától törvénysértő módon megfosztotta. Az a sejtésem, hogy a következő Országos Vezetőségi ülés még a jelenleginél is kisebb létszámmal fog zajlani, ha addig ki nem józanodik az Intéző Bizottság és visza nem állítja az Országos Vezetőség jogait.

Jegyzőkönyv vezetése rendkívül hiányos volt. Szavazatszámláló bizottság nem volt. Határozathozatal helyett csak ajánlások születtek.

Ennek az ülésnek kellett volna döntenie a Küldöttgyűlés időpontjáról, helyéről, napirendjéről, az oda beterjesztendő anyagokról, az Etikai Bizottság határozata elleni fellebbezésekről, a kitüntetésekről, gazdálkodási kérdésekről stb.

Ehelyett meséket hallgattunk konkrétumok nélkül a tavasz óta végzett munkáról, az Apimondiáról és arról, hogy a kinai méz fogyasztása ellen aktívan kampányolni kell. Voltak jó ötletek, de vajon mire lesz képes a jelenlegi vezetés? Még arra is képes, hogy rosszul kommunikáljon és a kinai méz forgalmazói bepereljék az OMME-t hitelrontás stb miatt.

Az Etikai Bizottság beszámolója kapcsán Csuja elmondta, hogy ennek a Bizottság működése teljes mértékben szabálytalan, hiszen olyan emberek hoznak döntést és a döntésben jogi indoklást, akiket egy érvénytelen Küldöttgyűlésen választottak meg.

A tudományos kutatásokról olyan beszámolót hallottunk, amiből csak az hiányzott, ami a lényeg, hogy mit is kutatnak és, hogy milyen eredményeket értek el. Csuja javasolta, hogy addig ne legyen kifizetés, amig a kutatási jelentéseket tudományos kérdésekhez értő szakemberekből álló bizottság tagjai el nem olvasták és jóvá nem hagyták.

Kértük, hogy az ELekes kontra OMME per ítéletét legyenek szívesek jelentessék meg az OMME honlapon. Az OMME elnöke elzárkózott ettől. "
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 10. 20:35 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #206 Dátum: 2015. Október 10. 21:43 »
Rövid beszámoló a mai OV-ról, amit saját szemszögemből érdekesnek véltem.
Tehát a 117 OV tagból mindössze 51-en voltak kíváncsiak a mai fórumra.
Erre mondta a legutóbbi tárgyaláson az OMME jogi képviselője(?), hogy megszüntettük a kétfejűséget!
(Én valahol ezt írtam, ebből lett a fejetlenség.)
Az OV egy nagyon jól működő döntéshozó szerve volt az OMME-nek, de "kiherélték", és ez lett belőle.
Jót beszélgettünk, szavazás, döntés az nuku.
"Határozathozatal nem lesz, a tájékoztató munkában vegyetek részt!"
"Emlékeztető készül, nem jegyzőkönyv."
"Én verőcei méhész szeretnék maradni." (Nem tudom mire mondta az elnök, de szorgalmaznám.)
"Az előirányzott költségvetési keretek között vannak a pénzügyi dolgaink."
Amiben egyet értettünk, hogy a mézesüvegeken fel kell tüntetni a származási országot, nem elég az EU és EU-n kívüli mézek keveréke felirat.
Nagy üdvrivalgás tört ki az"elnökség" részéről, amikor hozzászólásomban kifejtettem, hogy furcsa dolog fog történni, de egyet értek a kezdeményezéssel, hogy tenni kell valamit.
"Toljuk tele a médiát!" ..jelentette be az OMME elnöke.
Legfontosabb dolog a mézminőség.
Jelenleg áll az akácméz felvásárlás.
A jogszabályok a mostani állapotoknak megfelelnek.
Egyet tehetünk ne adjunk azoknak a mézkiszerelőknek mézet akik, a mi mézünket a kínai javításához használják.
Például Klenáncznak, és Nagy és Fiának, Alba méz kft-nek.
Lehet semmit nem ér az egész, de meg kell próbálni.
Aztán jött egy kis szakmapolitika.....
Egy közösség hoz egy döntést, és ezt egy kisebbség támadja.
Jó helyen ül az ilyen ember ebben a közösségben?
"Tegyük be az alapszabályunkba a közhasznú státuszt, és toljuk be százzal."
Felnéztem a mennyezetre, nem szakadt le!
Szerencsés Jani szólt hozzá:
"Ne azt mondjuk a kínai mézre, hogy az szar, hanem, hogy a miénk a legjobb!"
A Sághegy kft. még mindig 1.580 Ft-ért veszi az akácot!
(Később kiderült jelenleg áll a felvásárlás ott is.)
A felvásárlói jutalék, 30-50 Ft!!!(Nem rossz, és az ártól független.)
Fekete József:
"Ez nem a kereskedők plénuma, hanem méhész érdekképviselet. (Az érdekképviseletet ma elmondták vagy 10-szer!)
Varga Karcsi:
"Tudatosítani kell a vásárlókban, hogy óriási különbség van a minőségben."
Dr. Mészáros:
"Kell az akácmézet ilyennel, olyannal keverni?"
"Ne pocskondiázzuk a cigány lovát!"
Más téma következett..
November 6-án nemzetközi nozema konferencia.
Szlovén-Horvát-Szerb-Magyar (na végre valami!)
Tájékoztatás következett az Apimondiáról.
"Egészen új világ, egészen modern világ."
"Nem magyar gyomornak való ételek."
Horváth Gábor vezető szaktanácsadó:
Az OMME-nek 7 fős volt a delegációja, Fritsch Ottó bácsi a saját útját megfinanszírozta.
Korea 100.000 négyzetkilométer.
50 milliós nép
Méhészek száma 40.000
Méhcsaládok száma 1.800.000
1999-ben még csak 700.000 volt
Méhsűrűség 18 méhcsalád/négyzetkilométer
Méztermés 30.000 Tonna/év, de folyamatosan etetnek
Mészáros József "hivatalvezető":
4.1 milliós volt a költségvetése az Apimondiának, az MVH-tól visszaigényli az OMME
Az OMME mérlegét módosítani kell, az OMME Magyarország kft. osztalékot utal az OMME számlájára, 2.376.000 Ft-ot! (Ezt nem tudom, hogy csinálták, mert Körmendy még 8.5 mínuszról is beszélt)
Dr.Soós ügyvéd 863.600 Ft-ot kapott eddig a 4 millából.
Fekete József:
"Természetesen az új alapszabály érvényes!"
"Az SZMSZ elfogadása az elnökség jogköre."
Dr. Halász Gábor alkalmazott kutatásról tájékoztatás:
6 téma van
Ez a tájékoztatás kicsit "vékonyra" sikeredett.
A kutatásban részt vevő méhcsaládoktól pergetett mézet eladják, és visszafordítják a kutatásra.(gratula)
Tantó Viktort aki kezeli a méheket Szabó Gyuri gödöllői méheüs javasolta.
A terepjáróra szükség van, ha majd vándoroltatják a méheket.
Rádi Tibor az Etikai és Fegyelmi Bizottság elnöke:
Itt csak a saját ügyemmel foglalkozom.
"Az OMME bűnös galerije" kijelentésem (írásom) miatt Dr.Cserényi Péter etikai-fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellnem, két ízben.
Az első vizsgálat kapufa, mert a "súlyos" írás, több mint 90 napnál régebbi.
A második vizsgálaznál kaptam egy írásbeli figyelmeztetést, amit én nem rég megfellebbeztem, és Dr.Cseréyni Péter súlyosbításért fellebbezett.
Otta helyszínen viszont én kezdeményeztem Dr.Mészáros László OMME elnök ellen etikai és fegyelmi vizsgálatot!
Elnök Úr azt válaszolta, hogy tisztel szaktudásom, meg nem akart rossz színben feltüntetni. (Ennek ellenére a Fővárosi Törvényszékre benyújtott iratban teljesen valótlanságot állít rólam.)
Azt mondta nem ő írta, csak aláírta, de vállalja vagy valami hasonló, mert itt nem jegyzeteltem.
Egyebek:
Az alapszabálykérdés ismét előkerült, hogy melyik van érvényben.
Valami olyant hallottam amit nehezen tudok értelmezni, aki ott volt segítsen!
"Az alapszabály a tagok belső akarata szerint érvényes, kifelé nem ez van."
Mészáros János szerint az új van érvényben, Csuja László szerint a régi 2005-ben született.
Távirati stílusban ennyi jött össze a mai OV-ról!
Nagyernyei Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #207 Dátum: 2015. Október 11. 07:28 »
Köszönjük a beszámolót Attila!

« Válasz #208 Dátum: 2015. Október 11. 17:47 »
Már megint?
Tudtátok, hogy az OMME elnöke is pályázhatna?

Itt olvashatjátok!
http://index.hu/tudomany/til/2014/09/24/hazugsagbol_is_rendeznek_vilagbajnoksagot/
Történt ugyanis, hogy a tegnapi OV-n feltettem egy kérdést, hogy az alkalmazott kutatásban felhasználandó méhcsaládok kiválasztása miért nem pályázat útján történt, és olyan ismerősen hangzik a Tantó Viktor név.
Az OMME elnöke Dr.HáryMészáros László 51 jelen lévő OV tag füle hallatára azt válaszolta, hogy Szabó György gödöllői méhész mester javasolta Tantó Viktort, meg egyébként is szerencsés, hogy közeli méhész legyen, és rendkívül ügyes, jól végzi a dolgát.
Én ezt nem is vitatom, mert Tantó Viktort nem ismerem, csak hát olyan furi, hogy pont Tantó Sándor rokona a fiatal Úr.
Nem rég kaptam Szabó György gödöllői méhészmestertől egy privát üzenetet, melyben kéri tőlem, hogy azonnal javítsam ki ezt a bejegyzést, mert ő nem javasolta Tantó Viktort.
Érthetetlen számomra, hogy éppen tegnap adtam be az OMME elnöke ellen egy etikai-fegyelmi vizsgálat kérelmet, valótlan dolog állítása miatt, és alig teli el egy pár óra itt az újabb.
Notórius visszaeső?
Nem tudom miért kell ezt tennie, de nagyon gáz...neki.
Szerintem számon fogják kérni tőle hamarosan.
Mi lett volna kérdésemre a frappáns válasza.
Tudod Attila széllel szemben nehéz, meg a fiatal úrnak ez az állás jól jött.
Isten bizony nem foglalkoztam volna a témával.
Végül is el is hittem neki, hogy Szabó Gyuri javasolta!
Én sem javulok, pedig megtanulhattam volna, amit az OMME elnöke mond azzal csak óvatosan.
Bocs Gyuri!
Én csak azt írtam le amit hallottam.
Elnézést nem nekem kell kérnem.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 11. 18:22 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #209 Dátum: 2015. Október 11. 18:24 »
Egyszerűen csak arról van szó, hogy jó gazda módjára elkezdték az etetést. A méhészek etetését.  >:(
Hogy meddig fog tartani azt csak jósolni tudom. Szerintem a küldöttgyűlésig.  ::)
Utána azt mondhatják, hogy beteleltek!  :o
Az az, meg vagyunk etetve.  :-X