Izso60 írását ideemeltem, és Geddekasé sem jó helyen van.
Ezt írja izso60, amire szeretnék reagálni.
"Üdv.Robotur! Mint már írtam nem akarok senkit megbántani de,ahogy téged is bátoritott Attila .Gondoltam Én is elmondom a véleményem a szerintem megint félre csúszott minősitésről, Az Én méheim se nem termelőeszközök se nem szerszámok Ők a társaim és együtt élek valamennyivel és jobban tisztelem Őket mint sok nagyot és nem igazat mondó embertársainkat . Más! Uraim!Nekem se szimpatikus mindenki de, ez az ellenségeskedés,személyeskedés ami néha előjön nem méltó hozzánk! Az egészen biztos hogy nem mindegy ki az OMME elnöke,tisztségviselői de,a demokrácia így működik: aki nekem tetszik másnak nem jó vagy fordítva,51%-kal lehet vezetni de,"elméletileg"a 49%érdeke is képviselve van "elméletileg". Viszont ekkora lelkesedéssel akár támogathatnánk is egymást lehet hogy előrébb vinné a legalább a közös ügyeinket. Én valaha a szabad világ elején még tagja voltam az alma terméktanácsnak az elnök Pancza János egy nagy káosz közepette azt találta mondani: vegyünk példát a méhészekről azok összefogtak egyesületbe tömörültek úgy jobban tudnak érvényesülni.Ma erre az időre illetve kijelentésre keserű szájízzel tudok de talán egy kicsit szégyenlem is magam a nagy ÖSSZEFOGÁS miatt."
Eddig az idézet.
Ma a Szekszárdi Szüreti Fesztiválon is megkaptam, hogy az a baj velem, (azért nem vagyok szimpatikus) mert mindig bántom az OMME derék urait.
Kedves Izso60!
Az, hogy ki és kik vezetik az OMME-t nem szimpátia, hanem egy választás dönti el.
Azért mert valaki, valakik felhívják a szabálytalanságokra (törvénysértésekre) a figyelmet, véleményem szerint ők nem ellenségei az OMME-nak, hanem védelmezői.
Akik ezt elkövetik ők pedig a méhészek, és egyesületünk ellenségei!
Én nem tudok olyan egyesület vezetést támogatni, akik félre vezetik a tagságot, arcátlanul hazudnak, és ha rajta kapjuk őket azonnal dokumentumokat titkosítanak!
Ide ismét be kell idéznem Dr.Körmendy-Rácz János írását, nehogy feledésbe merüljön!!!!!!!!
".......ahol aztán kevesebb mint két hónap alatt 8,5 Millió forint veszteség keletkezik. Ezt persze a kft bevallja az NAV-nak, de ettől e MÉHÉSZEK pénze csak elment a veszteségbe!!!
Én többek között ezért mondtam le, mert ezt a 8,5 Millió Forint veszteséges soha nem tették bele a beszámolókba. Ezt elhallgatták mindenki előtt."
Akiknek ez szimpatikus, azok sajnos ki kell mondanom, cinkosok!
Ha nem vetünk véget a titkolódzásnak, a zárt ajtók mögötti susmusolásnak akkor nem lesznek ránk büszkék sem az alma terméktanácsban de még az FM Minisztériumban sem.
Igen is megálljt kell parancsolni, ez az OMME Kontroll csoport feladata, mivel az EB nem teszi a dolgát!
Erről a következő hónapban a Méhészetben is olvashattok.
Akkor fogjuk támogatni az OMME vezetését, ha nyílt, őszinte párbeszédet fognak folytatni, és legalább meghallgatják a véleményünket.
Egy kérdésem lenne hozzád.
Szerinted az összefogást erősítette az OMME alelnöke amikor a másként gondolkodó küldötteket lekussoltatja?
Vagy esetleg az OMME elnökének sajátos véleménye amikor lepottyant a gatyája?
Az OMME Kontroll Csoport nélkül már rég nem lenne OMME!
Köszönd meg azoknak akik vállaljuk a sok köpködést, az átkot, hogy van még erőnk küzdeni olyan méhészekért mint Te, hogy a véleményedet meghallgatva közöljük az OMME vezetőivel.
Igen is, mi is az egységet szeretnénk, egy feltétellel, és ez már nagyon régi vágyunk!
Az alapszabályunkban leírtak maradéktalan betartása mellett működjön az OMME!
Ha ezt továbbra sem veszik figyelembe, sokkal keményebb dolgokra számíthatnak a visszalévő rövid idejükben!
Az ellenséget valóban megtalálhatják bennünk, ha nem tartják be a hatályos szabályokat, törvényeket.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila