Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972692 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #1485 Dátum: 2015. Szeptember 16. 20:56 »
Molnár Csabi:
Idézet
Milyen emberek beszélnek itt erkölcsről és tisztességről?
Lécci idézz már egy esetet, amikor erkölcsről és tisztességről beszélt az OMME elnöke! Nem vitatkozni akarok, de valóban kíváncsivá tettél.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1486 Dátum: 2015. Szeptember 17. 07:23 »
Szerbusz Geddekas!
Most megfogtál, nem tudok ilyen esetet említeni.  Már teljesen hitetlen lettem.
Üdv: Csabi
Ui: Kommentet elolvasni,    benne lévő szöveget értelmezni,   kis méhésszel nem vitatkozni ,mert nem rosszat akar!

« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 17. 09:30 írta Molnár Csabi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1487 Dátum: 2015. Szeptember 17. 10:47 »
Teljesen egyetértek veled. A kisméhész a legkiszolgáltatottabb, hiszen neki két munkahelyen kell helytállnia, a fő munkahelyén és a méhészetében is. Mivel az 1 millió méhcsalád döntő többsége a kisméhészek kezében van, ezért nem mindegy, hogy az OMME, mint érdekképviseleti szervezetünk mit és hogyan tesz.

Könnyen elterjeszthetők az OMME tisztségviselői útján olyan téves, hibás, rosszul súlyozott információk, (direkt nem írom, hogy hamis) amik az egész ágazatnak, de leginkább a kisméhészeknek okoznak kárt. Az OMME elnökének nyilatkozata nemcsak ágazati szinten, hanem a kisméhészek zsebén is érezhető. Lásd a termésbecslési híreket és azok elnöki interpretációját. 4, mások szerint 5 év katasztrófális méhészeti év után, még akkor se szabad hurrát kiáltani, ha tényleg kiugró év lett volna az idei. De ilyen hatása van a növényvédelemmel kapcsolatos elnöki nyilatkozatoknak, sőt méhegészségügyi vonatkozásokban is elhangoznak súlyosan hibás nyilatkozatok, amik egyes védekezések elhanyagolásához és mások túlhasználatához vezet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1488 Dátum: 2015. Szeptember 18. 14:11 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:14 írta kivancsi111 »

« Válasz #1489 Dátum: 2015. Szeptember 19. 07:17 »
Sziasztok!
Játék a szavakkal?
Mi a bátorság jelentése?
"Bátorság (lat. fortitudo): erény, mellyel az ember nehéz helyzetekben, fenyegető rosszal vagy veszéllyel szemben is helyt tud állni."
Mi a hatalommal való visszaélés?
"Sokan, ha pozícióba kerülnek, azonnal felhatalmazva érzik magukat arra, hogy másokat megalázzanak, kihasználjanak."
Hűtlen kezelés:
"376. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el."
A végrehajtás fogalma
"A végrehajtás a közigazgatási döntés megvalósulásához, a határozatban megállapított jogok érvényesüléséhez, illetőleg az abban előírt kötelezettségek teljesüléséhez kapcsolódik.
Ha a hatósági döntés kötelezettséget vagy a jogosultság mellett kötelezettséget is előír, akkor a hatósági végrehajtás elsősorban azon múlik, vajon a kötelezett hajlandó-e jogkövető magatartással a kötelezettséget önként teljesíteni.
A kötelezett vonakodása, vagy a kötelezettség teljesítésének kifejezett megtagadása esetén a végrehajtás jogi eszközök igénybevételével hatósági kényszerintézkedésekkel valósulhat meg.
A végrehajtási eljárás a közigazgatási szerveknek azokat a cselekményeit jelenti, amelyek során a döntés kötelezettjét a döntésben foglaltak teljesítésére kényszerítik. Célja a döntésekben rögzített kötelezettségek kikényszerítése."
Mára elég a jogászkodásból.
Csak érdekelt, hogy mit jelentenek ezek a jogi fogalmak.
Egy bírói testület értékelt egy ítéletet, és ezeket a kifejezéseket használták.
Szeretek képben lenni, és ha nem értek valamit utána nézek.
Most már értem, és kezdem előröl, bátorság, erény....
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 19. 07:30 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1490 Dátum: 2015. Szeptember 19. 08:29 »
Kivancsi111!

Bocsánat, nem tudhattam hogy bemásolt, régebbi a hozzászólásod tartalma. Egyébként nem vagyok már a "zöld" fórumon, mert véglegesen kitiltottak.
Ugyanez volt a nick nevem. A kitiltásnak több oka is lehett volna, de a döntő az lett, hogy amikor törölték Csuja László, (bocsánat már nem tudom, az éppen akkor aktuális "fedőnevét", ebből volt több is) szóval törölték egy, hozzászólását, amit időben elmentettem és az Index méhész topikjába bemásoltam. Természetesen hamar értesültek erről a zöld fórum, emberkéi. A vád ellenem "természetesen" nem ez lett. Csatározásaink során kifogásoltam hogy miért tartják nyilván azt, hogy a fórumozók személy szerint, mikor és mennyi időt töltöttek az oldalon. Így  kisütötték, hogy "undorító kegyeletsértő" vagyok, egy cukrász segéd szerint. Hát mit ne mondjak csak lestem ki a fejemből, mert éltem, dolgoztam én már az előző rendszerben is. De ez, még ott is sok lett volna.
Mint utólag felvilágosítottak a ződek, hogy a fórum szabályzat írja elő, ezt az álatalam kifogásolt nyilvántartást. De mivel a szabályzat szerzője időközben elhalálozott, így ennek kritizálása szerintük kimeríti a kegyeletsértés tényállását. Szerintem ez baromság.
Szóval röviden ennyit magyarázatként, (mert egyébként már ha hívnának sem volnék hajlandó ott írogatni amíg ez a fórum vezetés ott ál és virul,) és egyben elnézés kérésként is amiért túlreagáltam ezt az "egy működő fórum" mondatot.

« Válasz #1491 Dátum: 2015. Szeptember 19. 09:03 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:14 írta kivancsi111 »

« Válasz #1492 Dátum: 2015. Szeptember 19. 22:47 »
Izso60 írását ideemeltem, és Geddekasé sem jó helyen van.
Ezt írja izso60, amire szeretnék reagálni.

"Üdv.Robotur! Mint már írtam nem akarok senkit megbántani de,ahogy téged is bátoritott Attila .Gondoltam Én is elmondom a véleményem a szerintem megint félre csúszott minősitésről, Az Én méheim se nem termelőeszközök se nem szerszámok Ők a társaim és együtt élek valamennyivel és jobban tisztelem Őket mint sok nagyot és nem igazat mondó embertársainkat .             Más! Uraim!Nekem se szimpatikus mindenki de, ez az ellenségeskedés,személyeskedés ami néha előjön nem méltó hozzánk! Az egészen biztos hogy nem mindegy ki az OMME elnöke,tisztségviselői de,a demokrácia így működik: aki nekem tetszik másnak nem jó vagy fordítva,51%-kal lehet vezetni de,"elméletileg"a 49%érdeke is képviselve van "elméletileg". Viszont ekkora lelkesedéssel akár támogathatnánk is egymást lehet hogy előrébb vinné a legalább a közös ügyeinket. Én valaha a szabad világ elején még tagja voltam az alma terméktanácsnak az elnök Pancza János egy nagy káosz közepette azt találta mondani: vegyünk példát a méhészekről azok összefogtak egyesületbe tömörültek úgy jobban tudnak érvényesülni.Ma erre az időre illetve kijelentésre keserű szájízzel tudok de talán egy kicsit szégyenlem is magam a nagy ÖSSZEFOGÁS miatt."
Eddig az idézet.
Ma a Szekszárdi Szüreti Fesztiválon is megkaptam, hogy az a baj velem, (azért nem vagyok szimpatikus) mert mindig bántom az OMME derék urait.
Kedves Izso60!
Az, hogy ki és kik vezetik az OMME-t nem szimpátia, hanem egy választás dönti el.
Azért mert valaki, valakik felhívják a szabálytalanságokra (törvénysértésekre) a figyelmet, véleményem szerint ők nem ellenségei az OMME-nak, hanem védelmezői.
Akik ezt elkövetik ők pedig a méhészek, és egyesületünk ellenségei!
Én nem tudok olyan egyesület vezetést támogatni, akik félre vezetik a tagságot, arcátlanul hazudnak, és ha rajta kapjuk őket azonnal dokumentumokat titkosítanak!
Ide ismét be kell idéznem Dr.Körmendy-Rácz János írását, nehogy feledésbe merüljön!!!!!!!!
".......ahol aztán kevesebb mint két hónap alatt 8,5 Millió forint veszteség keletkezik. Ezt persze a kft bevallja az NAV-nak, de ettől e MÉHÉSZEK pénze csak elment a veszteségbe!!!
Én többek között ezért mondtam le, mert ezt a 8,5 Millió Forint veszteséges soha nem tették bele a beszámolókba. Ezt elhallgatták mindenki előtt."
Akiknek ez szimpatikus, azok sajnos ki kell mondanom, cinkosok!
Ha nem vetünk véget a titkolódzásnak, a zárt ajtók mögötti susmusolásnak akkor nem lesznek ránk büszkék sem az alma terméktanácsban de még az FM Minisztériumban sem.
Igen is megálljt kell parancsolni, ez az OMME Kontroll csoport feladata, mivel az EB nem teszi a dolgát!
Erről a következő hónapban a Méhészetben is olvashattok.
Akkor fogjuk támogatni az OMME vezetését, ha nyílt, őszinte párbeszédet fognak folytatni, és legalább meghallgatják a véleményünket.
Egy kérdésem lenne hozzád.
Szerinted az összefogást erősítette az OMME alelnöke amikor a másként gondolkodó küldötteket lekussoltatja?
Vagy esetleg az OMME elnökének sajátos véleménye amikor lepottyant a gatyája?
Az OMME Kontroll Csoport nélkül már rég nem lenne OMME!
Köszönd meg azoknak akik vállaljuk a sok köpködést, az átkot, hogy van még erőnk küzdeni olyan méhészekért mint Te, hogy a véleményedet meghallgatva közöljük az OMME vezetőivel.
Igen is, mi is az egységet szeretnénk, egy feltétellel, és ez már nagyon régi vágyunk!
Az alapszabályunkban leírtak maradéktalan betartása mellett működjön az OMME!
Ha ezt továbbra sem veszik figyelembe, sokkal keményebb dolgokra számíthatnak a visszalévő rövid idejükben!
Az ellenséget valóban megtalálhatják bennünk, ha nem tartják be a hatályos szabályokat, törvényeket.

Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1016
« Válasz #1493 Dátum: 2015. Szeptember 19. 23:19 »
Éppen így működik a kül és belpolitika jelenleg. A romaiak az elégedetlenségek enyhítésére és a zavargások mérséklésére "kenyeret és cirkuszt" adtak a népnek. Erre volt igény. Most is ez van. Bocsánat ez nem szakmai dolog dehát a politika mindenütt bent van.
Üdv:robi

« Válasz #1494 Dátum: 2015. Szeptember 19. 23:49 »
Izso írta.
" Viszont ekkora lelkesedéssel akár támogathatnánk is egymást lehet hogy előrébb vinné a legalább a közös ügyeinket. "

A lelkesedésből nem lenne hiány részemről, de én nem tudok támogatni olyan embert akit több soron hazugságon kaptam. Kérdem én mi az amivel a méhész, mert nem csak rólam van szó hanem az egész méhész társadalomról azt érdemli a befizetett tagdíja fejében, hogy szinte folyamatosan a szemébe hazudjanak? Én úgy érzem részemről megelőlegeztem a bizalmat vissza pedig semmi nem jön . A tiszteletet a bizalmat ami kell a normális együttműködéshez ki kell érdemelni. Jelen pillanatban nincs semmiféle együtt működés . Van viszont sógor koma jó barát rendszer. Jogi képviselőt alkalmazni a tagdíjfizető tag vagy tagok ellen, tudod erre felmegy minden normális embernek a pumpája. Csak arra a kérdésre várom a választ Mészárostól, hogy kitől kapott erre felhatalmazást? Az alapszabály szerint szakértőt igénybe vehet ami nem egyenlő a jogi képviselettel. Mészárosnak munkaköri és alapszabályi kötelessége képviselni az OMME-t a bíróságokon, ezt a feladatot nem ruházhatja át mert akkor mint el nem végzett munkáért nem jár neki a tiszteletdíj vagy legalábbis csökkentett járna szerintem.Nem e jobb és olcsóbb lett volna előzetesen szakértővel egyeztetni a dolgokat mint most az ügyvéddel milliókért tákolgatni jobbról és balról is és még így is összeomolhat. Nem ez a megoldás.
Nem másról van esetünkben szó minthogy az elődök megspórolt pénzét osztani az "osszd meg és uralkodj elven", aki pedig észreveszi vagy szóváteszi azt ki kell közösíteni. Egy egyesületnek nem így kell működni, a szerencselovagokat kell kigyomlálni a tisztségviselők közül mert ez az egyesület a nyilvánvaló eddíg bizonyított EB és a bíróság által megállapított szabálytalanságok miatt előbb vagy utóbb nagyon nagy problémák lesznek.
Persze azokat ez nem érdekli akik havonta százezres nagyságrendben részesülnek /kinek nem inge , nem veszi.../az egyesület vagy a NP pénzekből és a kft-ből hiszen az idő nekik dolgozik.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1495 Dátum: 2015. Szeptember 20. 08:39 »
Milyen gyorsak az OMME "Hivatal"-ban!
A mellékelt adatbekérő első sorára hívnám fel a figyelmet! (A melléklet csatolva!)
Ez áll benne:
"Mint Ön előtt ismert, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület hatályos Alapszabályának III/8. pontjában:"
Nem is kell tovább folytatnom.
A legutóbbi bírósági tárgyaláson, a Fővárosi Törvényszéken eljáró bírónő, Dr.Karaszi Margarita amikor elnapolta a tárgyalást, bejelentette, hogy első feladatom lesz...."Megvizsgálom, hogy jelenleg az OMME melyik Alapszabálya hatályos!"
Na tisztelt OMME vezetők!
Most nyalt vissza a fagyi!
Mert ami az ő vágyuk (a saját maguknak írt OMME Alapszabály) az nem hatályos!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület addig nem tudott pénzt átutalni az OTP-ből, amíg nem tudtam megmutatni a banknak a hatályos, az-az élő alapszabályunkat, és nem volt aláírási jogom!
Én nem vagyok jogász, de szerintem a Fővárosban is ugyan azok a szabályok vannak mint Tolna megye székhelyén, Szekszárdon.
Vagy az OMME-ban külön szabály van?
Később jutott eszembe még valami!
Ismerek olyan OV tagot, akit azért nem engedtek szavazni, mert nem tudta bemutatni a cégbíróságon bejegyzett
hatályos alapszabályukat, hogy ő az elnök!
Ezt a küldöttgyűlés jóváhagyta, elfogadta, de az OMME nem!
Akkor most mi van?
Szerintem rendet kéne maguk között rakni, mert morálisan már nincs lejjebb!
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 20. 08:52 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #1496 Dátum: 2015. Szeptember 20. 09:15 »
Tisztelt klubtagok, és vendégek!

Elértük a napokban az 500. regisztrációt.
Ez a regisztrációs létszám már elegendő, egy "reprezentatív" közvélemény kutatáshoz.

Minden regisztrációval rendelkezőt kérek arra, hogy vegyen részt az iránymutatásban, mert számít a véleményük.
Bárhogy magyarázza az OMME a honlapján a jogerős ítéletet - http://www.omme.hu/?p=4624 -de szerintem tény, hogy jogszerűtlenül működteti a lapot  a Kft, mert ugyanis 2015. 09.11-én utalta a pervesztes a rá eső költséget a felperesnek. Tehát megértették az ítéletet, de úgy néz ki, hogy amit nem akarnak azt nem teljesítik!  Egyébként az már tisztán látszik, hogy mindegy az "OMME jogi képviselőjének" miért kap, csak kapjon.
Nem értem, hogy a küldöttek ezt miért hagyják,  hisz a szavazataikra hivatkozva valósítják meg a jogsértéseiket, kihasználva a vezetőségbe vetett bizalmukat.
De ez csak az én véleményem.!?
A mai nappal elindul egyfajta véleménykinyilvánítás . A szavazás anonim! A szavazási végeredmény a szavazási idő (14nap) lejárata után lesz publikus.
A vezetést az eddigi tevékenysége alapján, le kell-e váltani vagy sem!

Méhésztársi üdvözlettel:

Elekes László
Kontroll csoport tagja

« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 20. 09:45 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

atya

• 1043
« Válasz #1497 Dátum: 2015. Szeptember 20. 09:31 »
Fáskerti azt mondta, "mind a két alapszabály érvényben van". /jegyzőkönyv/
Ezt írásban kell kérni tőle, mind az Ellenőrző Bizottság elnöke aláírással.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1498 Dátum: 2015. Szeptember 20. 09:40 »
Csak azért, hogy mindenki értse, a régi szerintem is érvényben lévő alapszabályban nincs III/8 pont.
Azért nagy bátorság és botorság szerintem a tisztségviselők és az egyesület ügyvezetője részéről az újnak /2015 március /nevezett alapszabályt alkalmazni. Első észrevételem, mivel az ügyvezető személyét a vezető tisztségviselők közé sorolja akkor azóta a az ügyvezető úr jogcím nélkül veszi fel a fizetését és egyéb jól meg nem érdemelt járandóságait. Hiszen személyéről és járandóságáról a küldöttgyűlésnek kell döntenie. Ez a küldöttgyűlés kizárolagos hatáskörébe tartozik. Ez esetben nem lehet a keretösszegre és egyéb baromságokra hivatkozni. A pénzügyi terv nem tartalmazza külön a vezető tisztségviselők díjazását,. Az elnöki munkabéren felül, csak az alkalmazottak bérét tartalmazza. Az ügyvezető mint alkalmazott vezető tisztségviselővel szemben a munkáltatói jogokat a küldöttgyűlés képviseli.
Egy másik észrevétel. Az új alapszabály szerint nem vehet igénybe jogi képviselőt. Magyarul szabálytalanul, indokolatlanul és fölöslegesen dobálja ki az ablakon az egyesület pénzét.
Idézet az alapszabályból;
"XII. 2/a Képviseli az egyesületet, bíróságok és hatóságok előtt, harmadik személyekkel szemben, képviseleti jogát önállóan gyakorolja."

Most nézzük mit ír az értelmező szótár az "önálló" szóról.
"önálló  (melléknév)
Másra nem szoruló (személy) aki életében ,munkájában, foglalkozásában nem igényli más személy vezetését, irányítását (független)"

No kérem ez is megérdemelne egy EB vizsgálatot.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 20. 10:16 írta jani bátya »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1499 Dátum: 2015. Szeptember 20. 20:54 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas rájött a jelen vezetés stratégiájára.
Úgy gondolják, hogy azért mert odaülnek a volán mögé, tudnak is vezetni!
…jogosítványuk nincsen, mert meg kellett volna tanulni a szabályokat, (törvényeket- alapszabályi kötelezettségeket)!
Csak úgy jogsi nélkül száguldoznak, szabályokra fittyet hányva, veszélyeztetik az OMME működését!
Arról nem is beszélve, hogy a kocsijuk műszaki állapota is ” Euró 0” teli káros anyag kibocsátással!
…ha lerobban, tolják, kurbli, generál…
Kezdik elölről!
Az a baj, hogy a szerelőjük is inkább tolja a szekerüket (EB Fáskerti) nem hogy megjavítaná a halmozódó bajokat.
Már a laikus is látja, hogy a motor komputer hibásodott meg, (OMME elnök Mészáros)!
Komputert meg nem lehet javítani, teli csippelték, gyors cserére szorul!
…vagy horgász szóval élve, fejétől büdösödik a hal!
Az is nagy baj, hogy a benzinükben nincsen oktán szám, Cserényi  vizet tankol, (megy ez ezzel is).
Nagyot ordít, hátha beindul a szekér, aztán inkább Ő is szótlanul tolja, hegymenetnek felfelé!
A hibás autójukat műszaki vizsgára rendelte be a „bíróság”.
…persze megmagyarázták, hogy az Ő autójuk, forma egyes, dübörögnek a hengerek, hízik a lóerő.
A vizsgabiztos, „az OMME tagsága” mégis roncstelepre viteti a „táltosukat”…
Még is azt bizonygatják, hogy az Ő autójuk jobb lett mint amit kaptak…
Közben az autójukat viszik a zúzda felé…

Kiskakas a gépkezelő!