Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972474 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1380 Dátum: 2015. Augusztus 18. 19:12 »
                  Igen röviden !

Kérésem, hogy ne egymással foglalkozzunk,mert.....rengeteg probléma halmozódott fel az OMME körűl.
A dolgok ilykénti reagálása eltereli a figyelmet, belefáraszt embereket a mégjobban a méhész társadalom problémáiba.   
  Itt ,közös értékek megfogalmazására, közzétételére, a jövőkép logikus  felépítésére van szükség!....,és az új hullám alapelvei  az egyetlen kitörési pont az OMME számára.
Tudjuk, hogy "nincs új a nap alatt"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1381 Dátum: 2015. Augusztus 19. 08:32 »
Még csak annyit és húzok vissza  a facebook-ra, hogy az omme úgy lett kitalálva, /és nem mostanában/ hogy legyenek páran akik fönn  a parnasszuson ülve megtámadhatatlan státuszba leledzenek. / A tagság meg fizet./ De mint tudjuk ezen ti sem akartok változtatni. Ráadásul ez a tagságnak is megfelel mert szóba sem hozza senki rajtam kívül.
 A másik kedves Csuja bácsi, hogy ne bízd el magad mert lehet , hogy te nagyobb béka vagy mint én, de a te brekegésed is elszáll a szélben, oszt kész.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 19. 08:41 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1382 Dátum: 2015. Augusztus 19. 11:07 »
Hát először is, én tagadnám, hogy nekem lenne szövetségesem, mert talán én vagyok az egyetlen a kit a zöld fórumról végleg kitiltottak. Azok se szeretnek jobban mint ti.
 A másik pedig, kurva egyszerűen meg lehetne oldani a dolgot. Szavazzon a tagság az elnökre meg a vezetőségre. Oszt akkor akkor mégiscsak tudni lehetne, hogy mennyien szeretik a vezetőséget és az elnököt és mennyien az ellenzéket. Akire többen szavaznak az legyen a vezetőség meg az elnök, akire meg kevesebben az meg fogja be a száját. Nem igaz, hogy nem lehet megoldani.
 Mert így úgy látszik messziről, mintha lenne az elnökség, meg egy csoport aki el akarja zavarni. A tagság meg elment méhészkedni őt aztán nem érdekli. Kivéve ha annak a méznek amit el akar adni, lemegy az ára.
 Mert az, hogy egy csoport választ vezetőséget, egy másik meg el akarja zavarni végkép nem tűnik nekem demokratikusnak, mert senki nem tudja, hogy a tagság ki mögött áll nagyobb számban.
 Az meg, hogy ki kivel van, és kit szedünk egy kalap alá? Hát ne nézzetek már hülyének senkit, a bolond is látja. Azt viszont elhiszem, hogy kényelmetlen, ha bizonyos érdekkörök összemosódását, néhány ilyen számkivetett vakmerő ki is írja mint én.
Amúgy meg az elhúzás ajánlgatása a gyengeség jele barátom.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1383 Dátum: 2015. Augusztus 19. 11:35 »
Oké. Úgyis menni akartam..... A birkák közé.

« Válasz #1384 Dátum: 2015. Augusztus 19. 13:04 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:20 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1385 Dátum: 2015. Augusztus 19. 13:42 »
Vivaldi érzelmekre szeret hatni, ami nem lenne baj, ha pozitív módon tenné.

Vannak vissza-visszatérő gondolatai, aminek az ésszerűtlenségét nem látja be soha. Pedig elmondjuk mindig, hogy miért nem működik az, amit ő szeretne.

Ő azt látná jónak, ha a Duna jegén kikiáltaná a tagság az OMME elnökét, mint legfőbb Istenséget. Aztán majd ettől minden hű de jó lesz.
Miért lenne jó?
Ha egyedül lenne az elnök 12 000 ember érdekvédelmével, akkor vagy beleőrül vagy belehal a munkába. Még egy sima 200 fős egyesület vezetése is munkamegosztást igényel, nemhogy 12 000 tagú egyesületé.

Nem a küldötti rendszer, tehát nem a közvetett választás miatt működik az OMME most rosszul, hanem azért, mert arra a feladatra alkalmatlan emberek lettek megválasztva. Természetesen a szervezetet is korszerűsíteni kell, hiszen nagyon sok körülmény változott 1995 óta, tehát a most érvényes alapszabály elfogadása óta. Nemcsak a jogi feltételekre gondolok, hanem a szakmai érdekképviseleti feladatokra is.

Szóval kétszeresen is hátrányos helyzetben van az OMME jelenleg, mert bizonyítottan alkalmatlan választott vezetőink vannak és bizonyítottan rossz a szervezet felépítése is. Tehát teljesen igaza van Erdélyi Jánosnak, hogy a jövőről kell beszélnünk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1386 Dátum: 2015. Augusztus 19. 13:56 »
Köszönöm Csuja Bácsi. Én is ezt írtam.
 Elismerem, én tévedtem. Amikor ide jöttem ezen fórumra, az első időkben azt hittem az omme-t akarjátok megújítani. Időközben rájöttem, hogy a farancokat, csak kitúrni aki most ott van, vagy vannak és a helyére ülni. De még ezt is meg lehet érteni. De, hogy azokat akik egyszer már ott voltak azokat vissza...... Pedig régi tapasztalat, hogy azt a kutyát akit bottal kell a nyúl után zavarni, abból nem lesz vadász kutya.

« Válasz #1387 Dátum: 2015. Augusztus 19. 16:45 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:19 írta kivancsi111 »

*

robi 75

• 1016
« Válasz #1388 Dátum: 2015. Augusztus 19. 17:33 »
Ki lehet ez a manus? ???
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1389 Dátum: 2015. Augusztus 19. 19:46 »
Kánya, változás vagy vissza rendezés?
 Én a változás híve vagyok, de nem a vissza rendezésé.  Ennyi. Az a baj, hogy mindig kibújik a szög a zsákból, és kiderül ti nem akartok semmiféle változást. Csak az elnökség, az kéne.
 És még valamit. Véleményem szerint nem fog sikerülni az utóbbi. Egyszerűen mert a rendszer ilyen, ráadásul meg kevesen is vagytok.
 Sziasztok, mentem Erdélybe.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 19. 19:55 írta Vivaldi »

« Válasz #1390 Dátum: 2015. Augusztus 19. 22:11 »
Vivaldi!
Írásodból úgy tűnik ki mintha beoltottak volna valami tudatmódosító anyaggal. Kívánom, hogy Erdélyben jól ki tudd pihenni magad, a lehetőség adott hozzá.
Képzeld a visszarendeződés is változás a jelenlegi helyzethez képest. Arról meg ne is beszéljünk, hogy nagy többségében ülnek a bársonyszékben abból az időszakból amiről beszélsz, ergo változás csak a tagság felülről való megítélésében történt sajnos szerintem negatív irányban azóta. Persze azok az emberek akiknek ez a változásnak nevezett dolog anyagilag is hajt valamit a konyhára, érthető módon foggal körömmel és egyéb szép etikusnak éppen nem nevezhető módon ragaszkodnak az eddig betöltött pozíciójukhoz. Csak emlékeztetőül:pl: az ominózus levél az apimondia elnökének, az egyesület közhasznúságának elhazardírozása, az alapszabály körüli mizéria, szavazás nélküli fizetések felvétele ,a kft-s csűrcsavar, és egyéb nyalámságok.
Mindezt úgy beadni a tagoknak, hogy ez a jó és ez a természetes no ehhez bőr kell rendesen.
Sajnos bebizonyosodott, hogy a mostani elnök az előzőnek még a nadrágszíjáig sem ér fel, hogy belekapaszkodhasson ..........................
Csak egy kis példácska :Nekem szemet szúrt, hogy az elnök emléktáblát avatott a volt tiszteletbeli elnöknek Gödöllőn, miközben az általa javasolt alapszabályban még ezt a tisztséget is eltörölte .
Vajon nincs ebben az országban egy olyan ember aki be tudta volna tölteni ezt a tisztséget?
Ennyit a tiszteletről az elődökkel és azokkal az emberekkel akik megérdemelnék kapcsolatban.
Ha ott lettél volna tudhatnád, de innem is tudhatnád hiszen többszörösen le lett írva itt, hogy a változásra lett írva egy alapszabály tervezet ami bizony nagy változást hozott volna ami szépen elsikkadt a mostani vezetés egyéni érdeke miatt. Még csak tárgyalni sem voltak róla hajlandóak.
Ott azon az OV-n jelentette ki az elök, hogy nem lenne olyan ember aki felelősséggel vállalná az elnöki posztot.
Ennek ellenére még mindig a posztján van, úgy látszik rettent jó marasztaló ereje van a havi appanázsnak.
Az hogy ki akar változtatást vagy ki nem szerintem az előzőekben leírottakból kiolvasható.
Egy kicsit pontosítanálak, nem az elnökség kéne a szavaiddal élve, hanem egy hiteles szavahihető az egyesületért és a méhészetért elkötelezett személyiség a legfelső posztra.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1391 Dátum: 2015. Augusztus 19. 23:36 »
Kiváncsi-fáncsi!

Ha valamit jónak tartasz, akkor te azonnal a fönöke is akarsz lenni? Ha Németországot jónak tartod, akkor te azonnal Angela Merkel akarsz lenni?
Attól, hogy kis közösségek gazdálkodására, például közös értékesítésre alkalmasnak tartom a szövetkezeti formát, még nem akarok szövetkezeti elnök lenni. De tag viszont szívesen lennék és valószínűleg leszek is, mert előnyösnek tartom.

Más:
Itt ezen a fórumon egyetlen nickkel vagyok jelen.

Más:
Azok lesznek az OMME tisztségviselői, akiket a küldöttgyűlés titkos szavazással megválaszt. Lehet, hogy a mostaniak közül is bekerül egy-két személy, de az is lehet, hogy nem. Fel fognak tünni a semmiből is emberek, ahogy dr. Mészáros is az ismeretlenből pottyant az elnöki székbe. De kerülhet be a Kontroll Csoportból is valaki vagy valakik.

Ahogy előbb is mondtam csapatmunka egy ilyen nagy szervezet vezetése, tehát az elnöki poszt csak egy a sok közül.

Más:
összeférhetetlenség! Jó hogy emlegeted. A jelenlegi vezetésbe négy olyan ember van, aki 100% öszeférhetetlen tevékenységeket végez. Egyed Árpád, Fekete József, Lászlóffy Zsolt, Tóth Péter. Téged ez nem zavar?
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 19. 23:39 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1392 Dátum: 2015. Augusztus 20. 09:15 »
111

« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:19 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1393 Dátum: 2015. Augusztus 20. 12:34 »
Kiváncsi-fáncsi!

A múltat ismerjük, tanulunk belőle. Abban volt jó is rossz is. Tanulunk belőle. A jelent látjuk, változtatni akarjuk. Mindenki jobbá szeretné tenni a jövőt.

Senki nem mondhatja, hogy ami megfelelt 1995-ben, azt 2015-ben ugyanúgy kell csinálni. Az OMME alapszabályát a jelenlegi vezetés is változtatni akarja.

A Jelenlegi vezetés a demokratikus jogokat minimálisra kívánja szintre akarja csökkenteni, a szakmaiságot pedig nullára.

A Kontroll Csoport letett az asztalra egy másik alapszabályt, amiben az elsődleges a szakmaiság alapján való széles demokratikus működés. Ezt várja el a változó helyzet, a méhlegelő szűkülése, a méhállomány növekedése, a rovarölőszer rafinált használata, a termékválaszték növekedése, a piac nyitottsága.

Ezeket képviselem.

Más:
Kíváncsi-fáncsi! Stílusom és szemléletem tükröződik írásaimban, ezért nagyon nem értem hogy a fenébe lehetsz össze Kányával? Teljesen más a gondolkodása, szókincse. A ződ fórumon se voltam fenn soha egyszerre két néven. Akkor választottam új nevét, ha letiltottak. Itt ilyesmire nem került sor. Megkérdezheted Tsanyit, Tükört, bármelyik ottani moderátort.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1394 Dátum: 2015. Augusztus 20. 12:42 »
QUQURIQ !!!

A szakmánk egy!
Egy felé húzzatok!
Adjatok inkább konstruktív, építő javaslatokat.
Valahogyan közeledjen az álláspontjaitok, nevezzetek meg neveket, hogy kiket szeretnétek látni az OMME élén, és miért?
Ne a múlt sérelmei vezérelje az indulatokat, ne a jelen hibáit bíráljátok!
Most!
Most, van egy új lehetőségünk, amit maximálisan ki kell használni!
Ne a szó karate legyen az eluralkodó lehetősége a méhészeknek!
Az új lehetőség új eszméket, új stratégiát dolgozhatna ki a jövő és jelenlegi méhész társadalomnak!
Az, hogy mindenkinek megfeleljen, egy szoros elszámoltatású OMME vezetésben lehetne a tagság bizodalma. A vezetés ne ingyen szabad idejében dolgozzon értünk, kapjon valamiféle javadalmazást.
Mit várhatnánk Tőlük, ingyen képviseljék az érdekeinket, úgy….ahogy…
Vagy megbízunk bennük, vagy mindenki intézze a maga problémáit, és sérelmeit az állam felé!
Meddig is tart a az Uniós felzárkóztatás?
Meddig is vannak a lehetőségeink?
És?
Mi lesz utána?
Hol lesznek a tartalékaink?
Ki képvisel bennünket?
Ki- kire mutogat, hogy én előre megmondtam?
A méhészeti szakma az elsődleges!
Aki, akik erre képtelenek, azokat el kell zavarni, ki kell közösíteni!
A magán érdekek nem közügyek!
Azok a vezetők akik csak a saját haszonszerzését azonosítják az OMME-vel nincs helye (helyük) közöttünk!
Csak az önzetlen, igaz szóból ért a méhész!
12 000 méhész több tízezer családtag!
Ezért legyen egy a célunk!

a Kiskakas!