Vivadi írja:
Valószínű mikor felidegesítesz rosszul fogalmazok
NYUGI. Mielőtt leírsz valamit van időd megnyugodni, hiszen senki sem kötelez azonnali válaszra. Ez nem érettségi vizsgáztatás.
Vivaldi írja:
Én csak azt akartam értésedre adni, hogy semmi féle gazdasági társaság volumene, még csak közelébe sem jöhet a mézfelvásárlásnak és a méz forgalmazásnak.
Ebben egyetértünk. Nincsenek csodák, ha ugyanazon emberek (Felsoroltam védenceidet) kezében akár kicsiben, akár nagyban, de ugyanúgy kezdenek alakulni a dolgok. A történelem megismétli önmagát?
Vivaldi írja:
Ebben az értelembe használtam a szarost.
Véleményünkben annyi a különbség, hogy szerintem ebben az értelemben is.
Vivaldi írja:
Ugyanis én pont ellenkezőleg veled, támogatok /támogatnák, ha tehetném/ mindenfajta vállalkozást az omme-n belül, ezért hiányolom, hogy az omme nem akar semmi féle befolyást szerezni a mézpiacon.
Hát ez a mondatod, gondolatod zavaros.
1.
Ha jól értem, azt mondod, hogy támogatnád a változást és a vállalkozást az OMME-n belül, de én nem.
Soha nem gondoltam volna, hogy írásaimból az tükröződne, hogy az OMME jelenlegi állapotának a bebetonozása mellett kardoskodnék.
Szerintem nagyon, de nagyon másképpen kellene működnie az OMME-nak. Én a VÁLTOZTATÁS MELLETT VAGYOK.
Az egyesületekre vonatkozó jogi szabályozások szerint lehet vállalkozási tevékenységet folytatni, akármekkora pénzforgalommal. Ebben a tekintetben csak annyit kell betartani, hogy a vállalkozás nyereségét kötelező az egyesület alapérdekvédelmi tevékenységére fordítani. Semmilyen adózási különbség nincs ezen kívül.
Az én álláspontom és nagyon sok józan gondolkodó álláspontja, hogy ha az egyesületi kereteken belül valósul meg a vállalkozói gazdálkodás, akkor jobban áttekinthető, több bizalom van iránta, könnyebb a szükséges korrekciókat is végrehajtani. Ez az álláspontunk a történtek fényében igazolást nyert. Szarul történt a megalapítás, a számlázás, a szerződéskötés, sőt a számvizsgálói jeletés alapján nagyon úgy tűnik, hogy a könyvelés is. Az OMME mérlege pl azért sem készült el a küldöttgyűlés időpontjára, mert a kft évzáró mérlege még a Holdban volt, de nem az OMME asztalán. Igazad van barátom, a kft valóban szaros. Így nem szabad gazdálkodni az OMME vagyonával.
2.
Írod, hogy
hiányolom, hogy az omme nem akar semmi féle befolyást szerezni a mézpiacon
Na ez a mondatod nagyon gázos. A polgári társadalmakban (tehát a feudalizmus elmúlta óta) a közgondolkodás, közélet elvárja, hogy a piacot a társadalmi szervezetek
ne befolyásolják, hiszen ők nem szereplői a piacnak, legfeljebb az államra hatva, tehát piacra semleges módon szabályozói.
Mondok egy példát. Itt a c3 c4 cukor problémája. A jelenlegi élelmiszerkönyv nem tesz különbséget a répacukor eredetű kristálycukor és a nádcukor eredetű kristálycukor között. Ez a sima konyhai feladatokban nem is probléma. Azonban a méhész, ha nádcukrot használ répacukor helyett, akkor előbb utóbb, minden jószándéka ellenére is bajba kerülhet. Az OMME jelenlegi vezetése nem piacra nézve semleges módon akarja megoldani ezt a problémát, hanem monopol piaci eszközzel (ami persze voltaképpen tilos is), csak tőle lehessen kapni répacukrot.
Pedig van egy elegáns érdekvédelmi eszköz a kezünkben. Az OMME kérhetné az élelmiszerkönyv aképpeni módosítását, hogy a cukorforgalmazó köteles legyen feltüntetni, hogy az általa csomagoltan árult kristálycukor répacukor eredetű vagy nádcukor eredetű. Nyilván nem zárkózna el a miniszter az élelmiszerkönyv ilyen egyszerű módosításától, hiszen ezzel piacra semleges módon segíti a méhészeti ágazat termelésének biztonságát.
Abban a pillanatban ha az élelmiszerkönyv a kérésünknek megfelelő módon változna, akkor a méhészetedhez legközelebbi élelmiszerboltban is be tudod szerezni a munkádhoz elengedhetetlen mennyiségű cukorrépa eredetű kristálycukrot.
Vivaldi írja:
Ami téged illet teljesen mindegy mi van, neked mindenről az jut eszedbe, hogy a mai omme vezetést el kell zavarni
Nem mindenről, de nagyon sok dolgukról ez a véleményem.
Vivaldi írja:
majd te odaülsz, vagy oda ültetitek a régieket és azután már kurva jó lesz.
1.
Hogy ki hova ül, azt a választások döntik el és nem te vagy én.
2.
Hogy a kurváknak jó dolguk van-e, nem tudom. Biztos, hogy van azok között is elégedett ember.
3.
Ha a választások után nem változik semmi, akkor ugyanilyen szar lesz, mint most.
Vivaldi írja:
Nekem meg innen a béka segge alól és úgy látszik legtöbbünknek,
Nem jobbágyság idejében élünk. Csak az van ott, aki ott akar lenni. Te döntöttél erről, te kapod jutalmát és viseled terhét.
Vivaldi írja:
olyan nagy támogatásotok nincs amit próbáltok bemutatni
Amit elmondtunk, annak igazsága van, akkor is, ha kevesen ismerik el. Ha az emberek az érdekeiket kénytelenek az igazságokhoz igazítani, akkor változik a véleményük és a szavazatuk is.
Vivaldi írja:
most sem rosszabb mint amikor az általatok favorizált elnök ült a csúcson.
Rólam nem mondhatod, hogy favorizáltam volna Brosst vagy ő engem, hiszen ő a nagyüzemi méhészet oszlopos harcosa, én pedig a bioméhészkedés híve vagyok. Sőt elmondhatom, hogy Bross még elnök volt, amikor asztalt csapkodott a bioméhészet és a rakodókasos méhészkedés hallatán. Ezzel együtt is elmondhatom, hogy akkora hibákat Bross nem követett soha el, mint amit a jelenlegi vezetés. 2013 ősze óta (Dr. Mészáros László elnöki vezénylete mellett) egyetlen szabályosan összehívott és levezetett testületi ülés nem volt.