Kánya!
Először Fekete József alelnök mondta a Tavaszváró Méhésznapon, hogy az OMME úgy működik mint egy nagy vállalat.
Azonnal szót kértem, és ezt visszautasítottam.
Ő azt mondta, csupán egy hasonlat volt, de a történésekből láthatja mindenki, hogy ezt mégis csak komolyan vették.
Olyan családi vállalkozásnak tartják, a több mint 12.000 méhész szakmai érdekszövetségét.
Bizonyíték erre van bőven.
A titkos, zárt ülések ha csak ezt az egy dolgot említem.
A küldöttgyűlésen doktor úr a mikrofonba mondja, hogy kire kell szavazni?
És ő kér ellenem etikai vizsgálatot?
Rajta, csapjunk a lovak közé!
Még jó, hogy a Fekete-Fehér méhészklubot nem tudja lekussoltatni, pedig nagyon szeretné.
Még mindig nem értik az OMME-ban, hogy a szabad véleménynyilvánítás,alkotmányos jogunk.
Néha kicsit erős a megfogalmazás, de a közéleti szereplőknek ezt tűrniük kell.
Akkor van ezzel gond, ha valótlanságokat állítanak (állítunk), mert ez már rágalom.
A méhészeti közélet akkor fog megtisztulni, ha megindul egy normális párbeszéd.
Az véleményem szerint zsákutca, ha csak egy vélemény van, az pedig úgy hangzik
"Az IB-re kell szavazni!".
Természetesen én is sokszor a jelenlegi vezetés mellett emeltem akezem akár milyen furcsa is.
De!
Amikor más a véleményem, mert meggyőződésem, hogy ez árt a közösségnek, simán ellenük szavazok.
Ilyen volt az OMME közhasznúság kérdése, és az új alapszabály szavaztatásának számtalan pontja.
Végig elleneztem a titkolódzást, a zárt üléseket, azt, hogy néhány bennfentes döntsön a méhészek tagdíjainak felhasználásáról!
Az OMME urainak a tagság addig kell amíg befizeti a tagdíjat.
Utána kuss nekik.
Minket, a Tolna Megyei Méhész Egyesületet is addig szeretik, amíg a 2.5 millió tagdíjat nem utaltuk át.
Az OMME-ban minden a pénzről szól, de ezen nincs mit csodálkozni, mert a vállalatnak a Hivatala erre hivatott.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program összes pontja, gyakorlatilag kimerült.
Nem tudom mit csinálnak nagyjaink, de jó lenne ha egy kis infót csepegtetnének a tagságnak, fenológiáról, méhegészségügyről, az OMME méheiről mert a méhésztársadalom ettől többet érdemel.
No de sebaj, így könnyebb lesz a váltás.
Kizárnak az OMME-ból?
Az a kérdés, hogy kit.
Remélem tisztul a küldöttek és a méhészek látása is, hogy mi folyik itt.
Mint a nagypolitikában!
Aki nekünk nem tetszik azt félre kell állítani.
Viszont ezzel az a gond, hogy egyszer az is palánknak szalad, aki eddig úgy hitte jól ül a szeren.
Nagyernyei Attila