Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959141 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #1335 Dátum: 2015. Augusztus 09. 22:37 »
Ez az ügy nem töltött káposzta, ami felmelegítve finomabb. Erőlködhet ezen bármilyen jogász, az eredmény a mostanihoz hasonló lesz. A romlott húsleves finom már soha nem lesz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1336 Dátum: 2015. Augusztus 10. 08:56 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!

Az egyik bírósági tárgyaláson Dr.Soós Tibor azzal próbálta az OMME-t védeni, hogy a "Felperes későn nyújtotta be a keresetét."
Természetesen a bíró közölte vele, hogy ügyvéd úr ezt rosszul tudja, mert a kereset időben érkezett,és bemutatta a pecséttel ellátott okmányt.
Én a tárgyaló teremben ülve néztem az OMME vezetőit, és azon csodálkoztam, hogy nem azzal foglalkoznak, nem azt próbálják megmagyarázni, hogy miért hívták össze szabálytalanul a küldöttgyűlést, hanem egy ilyen ócska kifogással próbálnak védekezni.
Az én ügyemben viszont valóban kicsúsztak a beadási határidőből, amire Dr.Soós hívta fel a figyelmüket, biztosan eszébe jutott a bíróságon kapott fricska.
Egy olyan játékba mennek bele vezetőink, amiből soha nem fognak jól kijönni.
Ezt okozza a bosszúálló, arrogáns, pökhendi stílus.
Ki szokott panaszkodni?
A sértődött ember.
Kellemes hetet kívánok minden Méhészklub olvasónak ebben a forróságban!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1337 Dátum: 2015. Augusztus 10. 15:36 »
Kánya!
Először Fekete József alelnök mondta a Tavaszváró Méhésznapon, hogy az OMME úgy működik mint egy nagy vállalat.
Azonnal szót kértem, és ezt visszautasítottam.
Ő azt mondta, csupán egy hasonlat volt, de a történésekből láthatja mindenki, hogy ezt mégis csak komolyan vették.
Olyan családi vállalkozásnak tartják, a több mint 12.000 méhész szakmai érdekszövetségét.
Bizonyíték erre van bőven.
A titkos, zárt ülések ha csak ezt az egy dolgot említem.
A küldöttgyűlésen doktor úr a mikrofonba mondja, hogy kire kell szavazni?
És ő kér ellenem etikai vizsgálatot?
Rajta, csapjunk a lovak közé!
Még jó, hogy a Fekete-Fehér méhészklubot nem tudja lekussoltatni, pedig nagyon szeretné.
Még mindig nem értik az OMME-ban, hogy a szabad véleménynyilvánítás,alkotmányos jogunk.
Néha kicsit erős a megfogalmazás, de a közéleti szereplőknek ezt tűrniük kell.
Akkor van ezzel gond, ha valótlanságokat állítanak (állítunk), mert ez már rágalom.
A méhészeti közélet akkor fog megtisztulni, ha megindul egy normális párbeszéd.
Az véleményem szerint zsákutca, ha csak egy vélemény van, az pedig úgy hangzik
"Az IB-re kell szavazni!".
Természetesen én is sokszor a jelenlegi vezetés mellett emeltem akezem akár milyen furcsa is.
De!
Amikor más a véleményem, mert meggyőződésem, hogy ez árt a közösségnek, simán ellenük szavazok.
Ilyen volt az OMME közhasznúság kérdése, és az új alapszabály szavaztatásának számtalan pontja.
Végig elleneztem a titkolódzást, a zárt üléseket, azt, hogy néhány bennfentes döntsön a méhészek tagdíjainak felhasználásáról!
Az OMME urainak a tagság addig kell amíg befizeti a tagdíjat.
Utána kuss nekik.
Minket, a Tolna Megyei Méhész Egyesületet is addig szeretik, amíg a 2.5 millió tagdíjat nem utaltuk át.
Az OMME-ban minden a pénzről szól, de ezen nincs mit csodálkozni, mert a vállalatnak a Hivatala erre hivatott.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program összes pontja, gyakorlatilag kimerült.
Nem tudom mit csinálnak nagyjaink, de jó lenne ha egy kis infót csepegtetnének a tagságnak, fenológiáról, méhegészségügyről, az OMME méheiről mert a méhésztársadalom ettől többet érdemel.
No de sebaj, így könnyebb lesz a váltás.
Kizárnak az OMME-ból?
Az a kérdés, hogy kit.
Remélem tisztul a küldöttek és a méhészek látása is, hogy mi folyik itt.
Mint a nagypolitikában!
Aki nekünk nem tetszik azt félre kell állítani.
Viszont ezzel az a gond, hogy egyszer az is palánknak szalad, aki eddig úgy hitte jól ül a szeren.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1338 Dátum: 2015. Augusztus 11. 10:29 »
Ez az OMME vezetés leamortizálódott, de összetart a törvénysértések ellenére. Úgy látom, hogy ez az állapot a választásokig meg fog maradni.

Az OMME választott tisztségviselői közül azok, akikben van józanság és nincs erős anyagi érdek (Dr. Sólya Nándor, Körmendi Rácz János, Terjéki Ferenc, dr. Fendrik Péter), már lemorzsolódott.

Van néhány tag, akiknek nem értem a magatartását, hogy miért vállalja még mindig sorozatosan a törvénysértő döntéseket, hiszen közvetlen anyagi érdeke se fűződik a választott tisztséghez. Ilyen Nagy Gyula, Bognár Éva, Halász Balázs Lajos, Kővágó Károly, Szegedi Erika, Petrus Lajos. Ficzere Pétert nem értem, anyagi érdeke nincs, de az ő szakmai hírnevének nem tesz jót, hogy közösséget vállal olyan döntésekkel, ami valójában vállalhatatlanok, mert törvénysértőek.

Van IB tag, aki nyilvánvalóan évek óta szabálytalanul veszi fel az utazási költségtérítést, és itt név nélkül ki is pellengéreztük, elég széles körben ismert a személye, de ő még nem mond le. Semmi nem indokolja a magatartását.

Rangsor szerint nézzük, hogy kik azok, akik mindenki által jól látható módon jelentős anyagi javadalmat élveznek: Dr. Mészáros László, Fekete József, Egyed Árpád, Lászlóffy Zsolt, Tóth Péter. Ők a legkevésbé fogékonyak elismerni a törvénysértéseket és foggal körömmel összetartanak és egyelőre nem hajlandók elismerni semmilyen döntésről, hogy az rossz volt. Azt se hajlandók elismerni, hogy az Országos Vezetőséget helytelen döntésekre késztették.

Vannak akik nem nyilvánvalóan látható érdek miatt ragaszkodnak a mostani állapothoz: Kollár Imre, Fáskerti László, dr. Cserényi Péter, Mészáros János, Rádi Tibor.
Ki kell emelnem ebből két kulcs személyiséget, Cserényit és Fáskertit, akik a döntéshozó testületeket következetesen a lehető legrosszabb irányba befolyásolták, lásd a tavaszi OV-t és Küldöttgyűlést, ami mind a kettő törvénysértő volt. Az ő magatartásuk meghatározó és ezért a felelősségük is.

Most ez a helyzetkép. Kíváncsi vagyok a lemorzsolódásra a választásokig tartó időszakban. Nagyon tanulságos lesz az őszi küldöttgyűlés.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1339 Dátum: 2015. Augusztus 11. 12:06 »
Idézet
Ez az OMME vezetés leamortizálódott, de összetart a törvénysértések ellenére. Úgy látom, hogy ez az állapot a választásokig meg fog maradni.

Laci!
Egyszer már leírtam a véleményem, hogy a jelenlegi vezetők végig viszik a ciklust! Néhányan élből elutasítottátok írásom, hogy az biztos nem úgy lesz :-X

Most viszont azt a kérdést teszem fel! Mi lesz ha újra választják őket??? Mert az is benne van a pakliban :o
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1340 Dátum: 2015. Augusztus 11. 13:50 »
Zümi!
Ezt a kérdést nem nekem tetted fel, de van róla véleményem.
Tehát, ezt kérdezed az utolsó mondatodban:

"Mi lesz ha újra választják őket??? Mert az is benne van a pakliban"

Teljesen igazad van, viszont bízunk a küldöttek és a méhészek józanságában, na meg a titkos szavazásban.
Reméljük előtte nem fogják kihirdetni, hogy kire kell szavazni!
Visszaválasztják őket?
Ez a magyar méhészeti közélet tragédiája lenne, de eddig ezt a verziót mindig elutasítottuk.
Egyelőre nem túl jól áll a szénájuk, a valós problémák eltitkolása azért szépen működik még.
Amíg csak a napos oldalukat próbálják mutogatni, mindenki tapsol, különösen azok akiknek a fizetése függ attól milyen látványosan teszik ezt.
Gondoljatok csak szabálytalan gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezletre!!!!!!!!
Azok a kaján vigyorok, remélem soha többé nem fogok ilyent látni!
Ezt gyakorolni kell, közben nagyon mélyre hajolni.
Az új csapat tagjainak megnevezésével sokat már nem várunk.
Ők tudják, hogy nagyobb feladat lesz a sok átkot eltűrni, mint megmérettetni magukat.
A feladat pedig nem túl nehéz, mert ettől jobban ahogy a jelenlegi vezetés csinálja, nem nehéz.
Nyílt, átlátható, szakmailag világszínvonalú OMME-t szeretnénk, olyan egyesületet amit 1983-ban megálmodtunk, és most tönkre tett a pénzhajhászás.
Ez akkor nem volt benne a pakliban.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1341 Dátum: 2015. Augusztus 11. 23:08 »
Mindent megtesz Mészáros, Cserényi, Fáskerti, hogy a csapat a jelenlegi összetételben újraválasztassa magát, de ez nem fog menni. Egy része jelelölt se lesz. A szavazatok is meg fognak oszlani.

A mostani vezetőknek csak kis része kapna elégséges szavazatot a bejutáshoz, tehát egy új vezetéssel kell számolni. Hogy a Kontroll Csoportból hányan kapnak elégséges szavazatot? Nagy kérdés. Ez nem matematika. A jelenlegi IB és EB nagyon gondosan végzi a karakter gyilkosságokat, rágalmazásokkal, etikai eljárási próbálkozásokkal stb. Még az  is lehet, hogy szinte véletlenszerű vezetés fog kialakulni. Állítólag Cserényi és Fáskerti az előző választásokon éppen csak hogy bejutott. Ehhez képest szavazógéppé változott minden döntéshozó testület.

« Válasz #1342 Dátum: 2015. Augusztus 12. 08:28 »
A Fekete ruhás nővér esete!
Ezt kéne az OMME-val is tenni.
http://www.hir24.hu/belfold/2015/08/11/visszavontak-az-etikai-eljarast-a-fekete-ruhas-nover-ellen/
Tehát akik valamilyen kritikát megfogalmaznak a jelenlegi vezetéssel szemben, akár még előre mutató, jobbító szándékkal is, úgy járnak mint a nővérke.
Mondom én, hogy másolják a nagypolitikát!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1343 Dátum: 2015. Augusztus 13. 08:32 »
Átgondolatlan a hatalom, ha ilyet tesz. De lám, ott visszavonták. Remélem, hogy Cserényi is képes józanodni. Ha nem, ekkor ez is egy újabb bizonyíték lesz az alkalmatlanságára és a választásokon fog szembesülni azzal, hogy akik eddig neki hajbókoltak, akár a helyére is pályáznak.

« Válasz #1344 Dátum: 2015. Augusztus 13. 16:17 »
A példa "ragadós", mert ezzel a kifejezéssel egy ideje mások is élnek?
(Írásom után kicsit lejjebb olvasható a panasz.)
Tessék ellenük is panaszt beadni!
Tisztelt Méhészek!
Mellékelve csatolom az új etikai vizsgálat megindítását.
Néhány nappal ez előtt írt hozzászólásomban jeleztem, hogy már a választ is tudom, pedig nem láttam a panaszos beadványát.
Én lennék az OMME-ban a Fekete Nővér?
Nagy kínjaim vannak, hogy kijelentésemet nem indokolhatom (még) meg, mert az eljárásnak vannak szabályai, amelyek rám nézve is kötelezőek.
Egyet viszont nem értek.
Doktor Úr és stábja folyamatosan azzal címkéz bennünket, hogy a törpe 10% alatti kisebbség, meg egy szűk sértődött, hangadó, cirkuszt kereső, OMME-t szét verők.
Én ennek a törpe kisebbségnek vagyok a büszke tagja, akik fel merjük vállalni azt, hogy kinyitjuk a zárt ajtókat, a méhészek elé tárjuk a titkokat!
Most meg anyagi és erkölcsi kárt okozó vagyok?
Ennyire felnagyítani személyemet, számomra igen megtisztelő.
Hát, hogy van ez doktor Úr?
Én a jelentéktelen emberektől, kicsi apró dolgoktól nem szoktam tartani.
Miért foglalkoznak velem?
Talán le akarnak járatni, netán félnek?
A Fekete-Fehér Méhészklubnak biztosan jót tett a méhészeti közélet kitárgyalása.
Hiányt pótolt, mert nagy igény volt rá.
Megígérhetem,hogy  eljárás alatt minden ki fog derülni.
Egy kikötésem van csupán.
A teljes nyilvánosság amihez az első pillanattól kezdve ragaszkodom!
Nincs sumákolás, nincs zárt ajtó, élesben adjuk elő amink van!
Meglátjuk, hogy megállja e helyét kijelentésem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1345 Dátum: 2015. Augusztus 13. 21:20 »
Tiszta röhej az egész Attila te okoztál anyagi kárt az ommé-nak??
Nem is tudom, hogy kik okoztak kárt az ommé-nak üvegek meg a veszteséget termelő magyar méhész KFT és nem 100.000ft van szó, hanem több millióról azt minek nem vizsgálják, hogy kik a felelősök érte vagy úgy egyben az omme bűnös galerije.
Lehetne még sorolni,  de minek mindenki láthatja itt a fórúmon, mert már leírták, hogy miket csináltak meg KFT meg a repi költségek  stb.
Remélem, bele törik a bicskájuk, de nagyon, jó lenne ha már el tűnnének   

« Válasz #1346 Dátum: 2015. Augusztus 13. 22:21 »
Attila! Hát már a bíróság is kimondta, hogy tiszta szabálytalan volt a gödöllői küldöttgyűlés. Ne aggódj, ez a bizonyíték, hogy beszartak. Aki meg szarban van ne ugráljon.

« Válasz #1347 Dátum: 2015. Augusztus 13. 23:05 »
Cserényi úr rohadt nagy tévedésben van, mert Attila nem mint a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke fogalmazta meg véleményét, hanem mint Nagyernyei Attila méhész, mint magánember!

Felvetődik egy kérdés. Az OMME vezetői közszereplők vagy nem. Utána nézek.

« Válasz #1348 Dátum: 2015. Augusztus 13. 23:47 »
A Legfelsőbb Bíróság BH204.104 számú döntése rögzíti, hogy közszereplésen a közéleti szereplést kell érteni. E körben a fellépesnek a közéletben kell megtörténnie, politikai, társadalmi, kulturális stb tevékenység során, abból a célból, hogy a nyilvánosság tudatos vállalásával a személy valamit közvetítsen mások felé.

Ezek alapján az OMME elnöke, közszereplő. Márpedig, ha igazam van, akkor Attila véleményét türnie kell, mert OMME-ban végzett  tevékenységéről mondott véleményt, nem pedig magánéletéről.
Akkor jön még a többi vezető, hogy ők közszereplők-e?

« Válasz #1349 Dátum: 2015. Augusztus 14. 06:56 »
Anibusz!
Egyetértek hozzászólásoddal.
Arra végig kényesen figyeltem, hogy véleményemet magánemberként fogalmazzam meg, amit természetesen fenntartok, minden írásomat, kijelentésemet vállalom.
Nem szeretnék visszaélni pozíciómmal.
Az én csomagom már jó ideje kész van számukra, de még mindig várnom kell vele, az eljárás rend ezt kívánja.
Ez egy választási kampány, vegyétek tudomásul.(Nem részemről!!!!!!!)
Ők azt próbálják bizonygatni, hogy verejtékes munkájukat állandóan kritizálom, erkölcsi és anyagi kárt okozok.
Biztos titokban dolgoznak, mert nem látom a nagy igyekezetet.
Ismét hiányolom a fenológiai jelentéseket, az OMME méhészetről semmit nem tudunk, mit csinálnak a szaktanácsadók amikor az összes programpont kimerült, az atkakérdésről kussolnak.
Katasztrofális a szakmai irányítás, vagy csak én látom így.
Teljesen leült az OMME kommunikációja.
Mit várunk egy olyan vezetőtől, aki soha nem vezetett civil szervezetet?
Itt nincs parancsuralmi rendszer, ez nem a VPOP!
Ott tilos volt a főnököt kritizálni, és azt gondolja az OMME-ban is az.
Minden külső javaslatot elutasítanak, valójában vakok, mert a 12.000 méhész között rengeteg a kiváló szakember, akik véleményét azért nem fogadják el, mert konokok, makacsok.
Úgyhogy nem kínlódunk velük tovább, nem érdemes.
Az idő azoknak dolgozik, akik törekszenek a nyílt,őszinte párbeszédre, kikérik a méhésztársadalom véleményét, és beépítik saját javaslataikba, nem csak úgy tesznek.
Milyen vezetés az amelyik a kényes kérdéseket eltitkolja, zárt ajtók mögött tanácskozik a méhészeket érintő dolgokról?
Ennek a pökhendi, lekezelő, arrogáns stílusnak befellegzett.
Aki nem tűri a kritikát, ne vállaljon vezető tisztséget.
Kányától, és ravasztól azt kérném fogalmazzon finomabban.
Köszönöm.
Nagyernyei Attila