Kedves méhésztársak!
Először is majdnem

MINDEN

SZAVÁBAN

VISSZAUTASÍTOM

az EB legutóbb, az OMME honlapon közzétett legfrissebb irományát

!!!!!!!
Nem az a legnagyobb baj, ha valaki nem emlékezik arra, hogy mi történt a küldöttgyűlésen, hanem az a legnagyobb baj, ha nem kérdez meg olyat aki emlékszik. És ha mindehhez hangoskodva szajkózza, hogy neki van igaza - na az már a katasztrófa előszele.
Saját magukat járatják le azok a vezetők, akik ilyeneket tesznek közzé, nagy nyilvánosság előtt.
Ezek az írások nálam kiverték a biztosítékot. Amikor ott ültem a Bizottságban, meghoztuk a határozatot, most meg letagadja egy levélben... Ezt még szó szerint fogom megmutatni minden tagnak, mennyire hazugak a mostani közlemény egyes pontjai.. Az EB írása ugyanis hemzseg a félrevezetésektől, csúsztatásoktól. Sajnos egyszerre nem tudom leírni, hogy mi történt, miért félrevezető az EB legutóbbi irománya, de szép apránként igen. Legyen, ahogyan akarják, teregessük ki az összes szennyest! Lássuk a részleteket!
Nézzük elsőként az Összeférhetetlenséget. A kérdések akörül mozognak, hogy pl.
Fekete József egyszerre már annyi lovon ül, hogy alig tudja összeszedni, éppen hol dolgozik. A sapkákból is rengeteggel rendelkezik. Bemutató méhész, miközben IB tag.
Beosztottja Cserényi Péternek, aki a teljes szaktanácsadói hálózatot felügyeli. Így szaktanácsadóként is tevékenykedik, amikor éppen nem a kamarának dolgozik. Ott is van munka szépen. Az EB azt javasolta, hogy az Összeférhetetlenségnek ezt a formáját az alapszabályban szabályozzuk.
Vitáig sem jutott el a kérdés, a méhészek nem mondhattak véleményt a kérdésről, vita nem volt.
Bennem van annyi szerénység, hogy el tudom képzelni, rosszul emlékezem. Így segítségeteket kérem.
Emlékeim szerint az IB ülésen a mellettem jobbra ülő
Ficzere Péter javasolta az IB-nek, hogy legyen mégegy állásfoglalás kérve az Összeférhetetlenség kérdésében, mégpedig az
Igazságügy Minisztériumtól.
Péter, eddig jól emlékezem? Utána az IB ezt megszavazta. Ehhez elő fogom keresni az IB jegyzőkönyvet. ( Igaz Fáskerti László szabályszerű meghívás ellenére ezen az ülésen sem vett részt!!!

)
Ezt követte a küldöttgyűlés.
Gödöllő November 16. Az elnök elővezeti, hogy a Szaktanácsadók ill. a kft ügyvezetőjének az IB tagsággal való összeférhetetlenségéről szóló EB javaslatot ne tárgyalja a küldöttgyűlés, hanem kérjen az OMME még egy minisztériumi állásfoglalást a kérdésben. Elfogadja a küldöttgyűlés. Így nem is bocsátja az elnök vitára a kérdést.
Mi hangzott el, emlékezik még valaki? Több, mint kétszázan voltunk a teremben, így biztosan lesz egy-két méhész, aki emlékszik.
Ki hogyan emlékezik, elhangzott az, amire én emlékszem, vagy kezdjem el a Gingko Biloba szedését?
Üdv János