Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959243 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1065 Dátum: 2015. Április 04. 09:02 »
 Küldöttgyűlés 2015
by Melo1 • 2014-09-15

Időpont: 2015. március 28. (szombat) 10. óra
Helyszín: Károlyi Mihály Gimnázium, 1191 Budapest, XIX. kerület, Simonyi Zsigmond utca 33.

Attila!
Valószínű, hogy nem egy honlapot nézünk. Bemásoltam az OMME honlapról, melyet 2014.09.15.-én tettek fel.

« Válasz #1066 Dátum: 2015. Április 04. 09:25 »
Jaj Gondolkodó!
Még mindig nem érted?
Akkor tették fel, de utána belematattak!
De lásd kivel van dolgod, megkeresem a "matatás" napját.
Üdv:Attila

*

irido

• 488
« Válasz #1067 Dátum: 2015. Április 04. 09:26 »
Gondolkodó!
Lehet, hogy ebben igazad van. Én nem tartozom egyik táborba sem. De az egyszerűen nem megy, hogy felülről vezérelve eldöntöm, hogy az alapszabály előkészítő bizottságba pl. ki kerülhet be. Ha tudják jól, hogy van egy markáns vélemény különbség, akkor a józan ész azt diktálná, hogy teret engedünk annak, hogy a másik tábor is megfogalmazza az elképzeléseit, a tagsággal időben megismertetik, aztán a küldöttek a tagoktól kapott felhatalmazás alapján döntenek. Ezt nem lehet 15 nap alatt lebonyolítani egy OMME nagyságú egyesület esetében. Nem lehet úgy teret engedni a másik tábornak, hogy felolvasom a saját tervezetemet, aztán a másik tábor vagy kap szót, vagy nem a szavazás előtt egy percben. Kell egy közös alapszabály előkészítő bizottság, ahol pontonként feltüntetik, hogy ez az OMME vezérkar által támogatott verzió, erre ki szavaz, ezzel ellentétben  a Csintó csapat javaslata pedig egy másik verzió, arra mennyi szavazat érkezik.  Lehet, hogy 99 az egyhez lesz az arány az OMME javára, de egy legitim eljárás keretében kerül sor rá. Illegitim eljárás csak arra ad lehetőséget, hogy a minduntalan elkövetett formai hibák miatt sosem lesz alapszabály. Vagy tessék profi módon csinálni, és nem elkövetni amatőr hibákat, vagy pedig felvállalni a tisztes megmérettetést. Így ugyanis egyre több ember fejében kezd el motoszkálni a hangya, hogy vajon ezzel az erőszakos hozzáállással vajon nem elfedni akar-e a valamit a vezérkar, esetleg csak ennyire amatőr. Mindkét verzió a szavazataik számát fogja csökkenteni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1068 Dátum: 2015. Április 04. 09:58 »
Kedves Karcsi!

Provokálod Csuját, de nem fog menni. Nemcsak a küldöttgyűlés meghívójának kiküldési időpontja volt hibás, törvénysértő a Csuja által benyújtott kereset szerint, hanem sok más dolog is, pl. megvitatandó alapszabály utolsó előtti napon dr. Soós Tibor keze által gyökeresen megváltozott. Ennek bizonyítékai is be lettek nyújtva a keresetben. Sőt aranyos helyzet alakult ki a bíróságon, hiszen dr. Soós azzal érvelt, hogy az Alapszabálykésztő Bizottság 2014 november 30-án reggel 9 óra 15 perckor az általa javasolt módosításokat elfogadta.

Dr. Soós Tibor ügyvéd az egyesületi joghoz annyit nem ért, mint hajdú a harangöntéshez. Tudnia kellene, hogy a meghívó kiküldésének napjától a küldöttgyűlés megkezdésének pillanatáig senki nem nyúlhat már hozzá az alapszabály tervezetéhez. Dr. Soós Alapszabály tervezete ki se lett küldve a tagságnak. Az internetre is csak a küldöttgyűlés előtti napon került fel az általa írt tartalmában erősen kifogásolható tervezet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1069 Dátum: 2015. Április 04. 11:55 »
Küldöttgyűlés 2015
by Melo1 • 2014-09-15

Időpont: 2015. március 28. (szombat) 10. óra
Helyszín: Károlyi Mihály Gimnázium, 1191 Budapest, XIX. kerület, Simonyi Zsigmond utca 33.

Attila!
Valószínű, hogy nem egy honlapot nézünk. Bemásoltam az OMME honlapról, melyet 2014.09.15.-én tettek fel.

Pusztán véletlenségből a gépemen a letöltések között még megtaláltam az excel-fájt (Programok 2014-2015.xls), 2014.08.24-i letöltési dátummal. Ebben még valóban úgy szerepelt, hogy: Küldöttgyűlés - 2015. április

Engem azonban jobban érdekelne, hogy ha a tagszervezetek a tavalyi taglétszám alapján delegálták a küldötteiket (idei taglétszám híján), akkor vajon az újonnan (2014 második felében) létrehozott helyi szervezetek hány küldöttel képviseltethették magukat? Mert az ő tagjaik a tavalyi OMME-tagdíjukat még nyilvánvalóan egy másik tagszervezetnél fizették be....

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1070 Dátum: 2015. Április 04. 15:13 »
Ádám!

Ebből kisebbfajta botrány is lett. A Csongrád megyei egyesület vezetője hozzászólásában kifogásolta teljes joggal, hogy azok az emberek, akik nála tagok, azok most egy másik csapat színeiben önálló szavazati joggal virítottak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1071 Dátum: 2015. Április 04. 16:58 »
Még egy dolog merült fel bennem...
Dr. Soós ügyvéd úr ha jól értettem, a küldöttgyűlés lebonyolításának szabályosságát volt hivatott biztosítani tiszteletdíja ellenében (az számomra nem világos, hogy az 500e Ft-os tarifa magában foglalja-e az alapszabálytervezet elkészítését is, vagy kifejezetten csak a küldöttgyűlésen való résztvételéért kapta?).

Szóval az április 1-i ítélet jogerőre emelkedését követően véleményem szerint a vezetőségnek kutya kötelessége lenne visszakövetelni - akár jogi úton is - a kifizetett tiszteletdíjat, mivel az ügyvéd úr bíróság által "igazoltan" nem teljesítette a szerződésben vállaltakat.
(Aztán persze szívesen megnézném azt a tárgyalást, amin az ügyvéd igazolja, hogy minden szabálytalanságot időben jelzett, csak a vezetőség fittyet hányt rá.)

« Válasz #1072 Dátum: 2015. Április 04. 22:29 »
Szóval az április 1-i ítélet jogerőre emelkedését követően véleményem szerint a vezetőségnek kutya kötelessége lenne visszakövetelni - akár jogi úton is - a kifizetett tiszteletdíjat, mivel az ügyvéd úr bíróság által "igazoltan" nem teljesítette a szerződésben vállaltakat.

Ez jogos, már nekem is eszembe jutott. Ha nem végezte el valaki rendesen a munkáját, akkor nem jár érte a fizetés. Vagy legalábbis tárgyalás kérdése, hogy mit végzett el belőle.

« Válasz #1073 Dátum: 2015. Április 04. 22:34 »
"(Aztán persze szívesen megnézném azt a tárgyalást, amin az ügyvéd igazolja, hogy minden szabálytalanságot időben jelzett, csak a vezetőség fittyet hányt rá.)"
Erre a csörtére /Dr. vs. Dr/ én is szívesen befizetnék. :) :'(

Üdv. jani bátya

« Válasz #1074 Dátum: 2015. Április 04. 23:34 »
Bogár Tamás

Jól írtad: Aki nem végzi el a feladatát az a fizetését, tiszteletdíját se vegye fel, vagy ha felvette fizesse is vissza!!!
Az elnök feladata: az egyesület törvényes működésének biztosítása, a belső szabályzatok elkészíttetése, az egyesület közgyűlési határozatainak végrehajtása !!!
1, az egyesület mint azt már többször olvashattad, nem működik sem a hatályos törvények, sem pedig az alapszabály szerint
2. a belső szabályzatok nem készültek el (lásd EB jelentés)
3. a  2014 -es közgyűlés a közhasznúság fenntartása mellett foglalt állást. (a törvényszék a közhasznúságot megszüntette. Azt tudod, hogy miért???) )
 Az elnök, az IB , valamint az EB is 2013 októbere óta tudta, hogy új alapszabályt kell készíteni 2014 május  elsejéig!!!
Ezt Ese Ferenc előző ügyvéd megmondta nekik. Mit mondott elnökünk 2014 tavaszi küldöttgyűlésen?: az alapszabállyal ráérünk 2016 májusáig!!!!

Na akkor ki mit nem végzett el, és kinek mit kell visszafizetnie??? És az IB és az EB ehhez asszisztált is.
Kollektív bűnösöket csináltak a jóhiszemű köldöttekből és OV tagokból is!
Mert utána már lehet arra hivatkozni, hogy a küldöttek megszavazták!!
Csak ami nem szabályos az utólag sem szabályos, ha megszavazta a küldött gyűlés ha nem!
Ezt mondta a bíró!

Üdv: Bercsényi

« Válasz #1075 Dátum: 2015. Április 05. 11:40 »
Még egy dolog merült fel bennem...
Dr. Soós ügyvéd úr ha jól értettem, a küldöttgyűlés lebonyolításának szabályosságát volt hivatott biztosítani tiszteletdíja ellenében (az számomra nem világos, hogy az 500e Ft-os tarifa magában foglalja-e az alapszabálytervezet elkészítését is, vagy kifejezetten csak a küldöttgyűlésen való résztvételéért kapta?).

(Aztán persze szívesen megnézném azt a tárgyalást, amin az ügyvéd igazolja, hogy minden szabálytalanságot időben jelzett, csak a vezetőség fittyet hányt rá.)

Jakabadam!

A Soós ügyvéd úr szerintem csak az eredménytelen, november 16-i gödöllői Küldöttgyűlés után került bele a történetbe. Innen már lehetetlen volt szabályosan megcsinálni november 30-án Budapesten a következő Küldöttgyűlést. Egyébként a Gödöllőn megtartott első Küldöttgyűlés is szabálytalan volt, ezzel most már nem foglalkozik senki, ráadásul annak a határozatait utána Budapesten a Küldöttgyűlésen már nem vették figyelembe, ami elég „érdekes” jogi manőver volt.

A gödöllői Küldöttgyűlés határozatait először hatályon kívül kellett volna helyezni, ugyanis merőben új alapszabály szöveget tárgyalt a budapesti Küldöttgyűlés. A hozzáértés hiánya miatt ezzel sem foglalkozott senki, legalábbis akiknek ez a feladata lett volna. Néhány napja Hozso a tisztesség kedvéért itt egy mondatban megemlékezett róla. Sok sebtől vérzett ez a történet, csak azzal magyarázni a Bíróság marasztaló ítéletét, hogy 1-2 nappal később kerültek kiküldésre a meghívók, népbutítás.

A Soós ügyvéd úr szerepének a megítéléséhez jelenleg nem rendelkezünk elegendő információval. Én mindenesetre a november 30-i Küldöttgyűlésen azután már egyáltalán nem szavaztam, miután a Soós ügyvéd úr előadta, hogy az alapszabályban előírt 15 napot nem kell betartani. Úgy döntöttem, hogy a továbbiakban ennek semmi értelme. Egy fiatal pár ült mellettem, akik hittek is nekem, meg nem is… Talán most már nem kételkednek…
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 05. 11:46 írta Litterae »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1076 Dátum: 2015. Április 05. 12:25 »
QUQURIQ !!!

Csak egy kis pontosítás az ügyvédi honoráriumról. 610 000 Ft.

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1077 Dátum: 2015. Április 05. 12:41 »
Ha ezt az összeget az ez évi munkájáért kapta, akkor Nem egy olcsó János!

Vajon mennyit kapott a tavaly novemberi produkciójáért?

« Válasz #1078 Dátum: 2015. Április 06. 21:00 »
gondolkodó
itt meg tudód nézni
http://www.omme.hu/?p=496

« Válasz #1079 Dátum: 2015. Április 06. 21:01 »
Üdv mindenkinek
Nagyon nem értem azt, hogy az EB minek nem csinál semmi  komolyabb beavatkozást pedig a joga meg lenne, meg OV-tagok(kivétel az a pár ember),  hogyan asszisztálhatnak a sok jogsértéshez meg a sok kisebb nagyobb turpisságokhoz.
Az OV tagokról meg ne is mondjak semmit, némelyik azt se tudja, hogy miről beszélnek (hogy szavaznak) olyanok, mint a birkák, csak emelgetik a kezüket, azok az emberek hogyan tájékoztatják a tagjaikat meg a küldötteiket
Meg ott van a KFT  is abba sajnos nem látunk bele, de nem csak mi de az EB se, ott vajon mi folyik??
Az OMME honlapján minek nem jelenik meg semmi, arról hogy volt 1-2 bírósági tárgyalás és ott születet 1-1 bírósági határozat
Az ügyvédi költségekre is kifizetek egy rakás lóvét
Itt a fórumón sokan beszélnek, hogy az nem jó így  azok az emberek hol vannak az OV-röl meg a küldöttgyűlésről, amikor szavazni kell
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 06. 21:19 írta Baglyos »