Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982354 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #900 Dátum: 2015. Március 03. 21:49 »
QUQURIQ!!!

Hű-ha ej, de régi ügy!
Hány százalékos a kamat?
Mert ugye, ha nincsen kamat, úgy az OMME-t, bennünket anyagi veszteség ér!
Ha meg számít fel kamatot, úgy az törvénytelen, mivel az OMME nem bejegyzett pénzintézet, aki mindenféle hitelt folyósíthat!
Tehát a kölcsön hitelt sem adhatott volna az OMME!
Vagy van pézügyi felügyeleti engedélye???
Vagy akár a tőzsdén is rést vehet?

A Bróker Kiskakas!

« Válasz #901 Dátum: 2015. Március 03. 22:37 »
Igen, rést vehet a tőzsdén. :)

« Válasz #902 Dátum: 2015. Március 04. 05:36 »
Kedves Geddekas!

Nem cenzúráz.Csak érdeklődöm, te te vagy e vagy esetleg a Csuja Laci?Vagy ki a te?

Kedves fogadott szüleim Lengyel Köztársaság,és Kánya!

Ha a valóság alapú hiteles tájékoztatás lenne a célotok akkor arcotokat vállalva is leírhatnátok amit szeretnétek.
Ha van véleményed az egy dolog az hogy ez engem nézve negatív az is egy dolog de ha mindezt arctalanul teszed na az már nem szép dolog hanem csúnya.Lehetek én a szerencsés Karcsi aki fokozott egészségügyi kockázatot jelent neked de nem úgy ahogy te gondolod hanem úgy hogy családon belüli erőszak tényállását fogom megvalósítani az orcáddal APU! Na de a viccet félretéve éppen a tályékoztatásról beszélsz mikor a fikázáson kívül nemigen olvastam még tőled semmi értelmeset.Okostojás csak azért érdekes mert jól bebír szólni?Ha mint írtam kedves fogadott szüléim felfednétek nem túl kicsi orcátok előtti teret és kiderűl melyik nagyját tisztelhetem a méhésztársadalomnak akkor majd komolyan veszlek benneteket. De addig súlytalan senkik vagytok számomra ami se nekem se nektek nem fáj de ha akartok változtatni ezen szerintem bátor dolog lenne tőletek.Igaz Nyúlbélák???

« Válasz #903 Dátum: 2015. Március 04. 05:44 »
Petronius arbiter!
Mivel Székesfehérváron találkoztunk, szeretnélek tegezni, mert ott így beszélgettünk.
Ezt írod:
"Gyakorlatilag úgy, hogy mivel az "igazság" egy eléggé megfoghatatlan dolog....."
Szerintem meg nem az!
Az igazság a hazugság ellenkezője!
Nincs programja kontroll csoportnak?
Nem mutyiba készült!
Arisztaiosz, vagy Petronius!
Továbbra is beszélgethetünk, de hosszú írásod alapján végkép megbuktál, Dr.Cserényi Péter szócsöve vagy.
Indokaim! Több is van. Székesfehérváron a Méhészklub találkozó után hosszasan beszélgettél doktor Úrral, majd együtt elsétáltatok mellettem!

Kedves Attila!

Megtisztelő, ha érdemesnek tartasz a tegeződésre, bár nem hiszem, hogy ez lényegi változást jelentene a kettőnk viszonyában, hiszen valószínűtlen, hogy bármelyikünk is változtatott volna az álláspontján a személyes találkozás hatására. Mindenesetre az eddigi "abriktolás" ezután nem magázódva, hanem tegeződve folyhat. A mondanivaló szempontjából pedig indifferens a megszólítás.

Előző -Keretbaknak írt- hozzászólásomban konzekvensen kerülni szerettem volna a hosszas episztemológiai fejtegetést, igyekezvén koncentrálni az ismeretelmélet mondanivalóm megtámogatására alkalmas aspektusaira. Láthatóan nem sikerült megvilágítanom az "igazság" mibenlétét, de továbbra sem szeretnék elmerülni a filozófiai mélységekben, lévén nem utolsó szempont számomra az sem, hogy valamelyest érthető maradjon a mondandóm. Szemmel láthatólag te és csapatod erősen szomjazzátok és keresitek az "igazságot", ezért tartottam szükségesnek a fogalom tisztázását., mielőtt azt állítottam volna, hogy az általatok fellelt "igazság" mindössze a csapatod saját igazságaként fogható fel. Az értelmezés szerint az igazság a tényhez, realitáshoz való igazodás, azaz olyan állítás, mely igaznak bizonyul, vagy annak fogadják el. Fontos az elfogadás! Előzőleg adtam egy másik (azt hittem, érthetőbb) megközelítést is: az igazság a valóság és a tudat megfelelése egymásnak. A bibi ott van, hogy ennek kibontása már megint némi filozófiai elmélyedést  igényelne, de nem kérhetjük egymáson számon, ha a vitapartnernek nem kenyere a filozófia. Ha nem világos, amit írok, feltehetően bennem a hiba, ezért azt javasolnám, mielőtt kijelentenéd, hogy nem mondok igazat az igazság megismerhetőségének korlátairól és nehézségeiről, előtte kicsit olvass utána a témának, s azután térjünk vissza a kérdésre.
Az viszont már talán nem olyan nehéz probléma, hogy a te "definícióddal" ("Az igazság a hazugság ellenkezője") vitatkozzak, hiszen a "hazugság" már könnyebben megfogalmazható: a hazugság valótlanság állítása más, mások, de akár önmagunk félrevezetése céljából. A lényeg a tudatos, szándékos megtévesztés, hiszen ha hazudunk, akkor annak az ellenkezőjét mondjuk tudatosan, amit igaznak találunk, vélünk. Természetesen itt már megint kezd nehezedni a "mutatvány", hiszen újfent "behoztuk" az "igazságot", "valóságot" a képbe. Keressünk hát egy másik értelmezést: az igazságnak a megfelelője a valóság, ezért az ellentét-párja nem a hazugság, hanem a valótlanság, ergo a hazugság ellentét-párja az őszinteség és nem az igazmondás, az igazság... Innen már csak ki kell terjeszteni a levezetést a te definiciódra: nem mondasz igazat, ha azt állítod, hogy "az igazság a hazugság ellenkezője".

No, de ezen ne vesszünk össze, mert valószínűleg itt nem a logikus megközelítésnek van prioritása...

Szomorúan konstatáltam, hogy még mindig azon tévhit áldozata vagy, mely szerint végzetesen híján vagyok az önálló gondolatoknak, véleményalkotásnak. Nem tudom, mitől rögzült ez ilyen szilárdan benned. Azt már talán sikerült benned tudatosítanom, hogy fizikailag saját magam vagyok, s továbbra sem adom fel a reményt, hogy alkalmasint képes leszek azt is beláttatni veled: gondolataimnak, véleményemnek gyakori egybeesése más személyek gondolataival, véleményével -ha nem is mindig pusztán a véletlen műve- az egyes dolgokról alkotott vélemény-azonosság talajában is gyökerezhetnek. Nem hiszem, hogy a Doktor úrral folytatott hosszasnak tűnő beszélgetés, a mellettetek történő elsétálás egyértelmű bizonyítékát adná annak, hogy csak az ő szócsöve lehetek. Ilyen alapon kijelenthetném, hogy mivel láttalak Fáskerti úrral hosszasan beszélgetni, te meg az ő szócsöve lennél. Azt a következtetést sem vontam le, hogy mivel Takács úr a te egyesületedbe jelentkezett be tagként, kizárólag azért tette, hogy téged szócsőként használjon, s azt sem vélelmeztem, hogy Bross úr rajtad keresztül szeretné restaurálni magát. Veled, veletek is elbeszélgettem, pirulás nélkül merészkedtem mutatkozni veletek, de nem hiszem, hogy bárkiben is felmerült volna, hogy a jövőben a FF Klub szóvivői posztjára pályáznék. Egyszerű dolog ez, mint a faék: találkozunk néha egyes  személyekkel, egy méhész-rendezvényen gyakorta méhészekkel is. Megismerkedünk, mert a személyes ismeretség pozitív hatással lehet egymás jobb megismerésére. Beszélgetünk egymással, hogy kicseréljük a gondolatainkat. Nyilvánosan tehetjük ezt, azaz szükségtelen konspirálnunk, ha nincs takargatni valónk. Akik rendszeresen találkoznak egymással, azoknak van idejük olyan körülmények között egyeztetni, mely nem a nagy nyilvánosság előtt zajlik. Ha titkolni kívánnám bárkivel a szorosabb kapcsolatot, akkor azzal nem mutatkoznék néhány ezer szempár kereszttűzében ... Most akkor mivel "buktam le"? Azzal, hogy találkoztam a Doktor úrral? Megtisztelt vele, hogy szakított rám időt. Hogy netán ismerem a gondolatait? Miért ne ismerhetném, hiszen beszélgettünk, volt időm megismerni. Az sem lehetetlen, hogy néhány gondolatunk, véleményünk egyeztetés nélkül is hasonló, a beszélgetésnek ilyen hozadéka is lehet. Ráadásul a beszélgetés -amennyiben nem egyoldalú- gondolat- és véleménycserével is járhat, azaz kölcsönösségi alapon is működhet. Remélem e logika kapcsán nem merül föl benned annak a rémképe, hogy esetleg a Doktor úr lenne Petronius arbiter titkos szócsöve...

Nyugi Attila, nincs itt semmi titok, csak némi paranoid téveszme. Ne rettegj, ha elszegődök valaki, valakik zsoldjába, te leszel az első, akinek tudomására hozom. Mondtam is a Doktor úrnak, hogy ezek után a legjobb lenne, ha az OMME honlapon közzétennék a kinevezésemet (természetesen a "zsoldommal" együtt) és a következő rendezvényen már mint   az "OMME szóvivője" jelenhetnék meg. Akkor nem kellene fölöslegesen agyalnotok, energiátokat a "megváltó" harcra koncentrálhatnátok...

« Válasz #904 Dátum: 2015. Március 04. 06:14 »
Ha ilyen a méhészek országos vezetősége, akkor szívesen fogok járni, mert nagyon jó vólt. Pont olyan, mint mútkor a színházba. Van hangulattya, fokozza az érzelmeket. 

Mi, új elnökök bemutatkoztunk, de a sok ember az asztalnál nem. No nem baj, majd idővel megtanuljuk, hogy ki kicsoda.

Ki volt az, aki olyan jól öltözött volt, és tekervényes mondatokban beszélt? Olyan hosszú, cirkalmas mondatokat mondott, hogy a mondat végére már nem emlékeztem az elejére. Oszt pont olyan volt, mintha két ember bújt vóna el benne. Először aszondta, hogy nem szavazunk semmirő, mert csak informális az egész. Aztán meg mégis szavazni köllött. Egyszer Ő vezette az ülést, a másikkor meg a masik ember, a remegős. Arra ajd még rátérek, de ez az elsőnél kérdés: Az nem egy betegség, ha valaki több személyiségbe van, és egyik mondatba így beszél, a másikba meg úgy? Nálunk a Józsibá ilyen, rá azt mondgyák hogy skizofrén.

A másik szavaztatós ember, az nagyon remegett. Előtte minden olyan szépen haladt, aztán felállt, és elkezdett remegni. Az meg a Ferire hasonlított a faluba. Annak habzik a szája, és az ilyen hogyismondják, epilepsziás. Az igaz, hogy az sokkal jobban remeg. Szóval ez a második szavaztatós ez kicsoda?

A harmadikat má nem is kérdem, mer nem tudom jól emnondani, hogy melyikre gondollok. Az amelyik mindenkit ki akar zárni. Aki olyan hangosan beszélt. Olyan volt, mint ha attól lenne igaza, hogy túlkabál mindenkit. Meg aki ki akar mindenkit csinyáni. Az valami vidéki embör lehet, me nálunk a Péter ilyen. Az heréli a disznyókat. Ott kell az erő. Le kell szorítanyi, aztán az van amit a Peti mond. Nála a kés, ő az úr. A disznyó persze nem akarja, hogy kiheréljék. Visít, pont mint itt.

Szóval lassan megtanulom, mi a nevük. Megyek majd mindíg Pestre, oszt megtudom a főnökök nevit. Jópofa volt az egész előadás. Csak szünet vót kevés, meg a büfések vóttak kevesen, nem úgy, mint egy igazi színházba...

« Válasz #905 Dátum: 2015. Március 04. 06:50 »
Kinek humora van  mindent tud, kinek nincs az mindenre képes......... ;D

*

atya

• 1043
« Válasz #906 Dátum: 2015. Március 04. 06:51 »
SzurkeVereb79!

Az hogy nem ismersz senkit a "vezetők" közül az nem tudom kinek a hibája.
Ha te is "vezető" vagy, már pedig az lehetsz ha jársz az OV-ra, és ott be is mutatkoztál.
Ezek szerint arra sem figyeltél, mikor az a "jól öltözött" nevén szólította a vele egy sorban ülők közül azt akinek a felszólalása előtt átadta a mikrofont. Na nem azért mert,  hangrögzítés történt, és hogy jól hallható legyen mit mond, ha nem azért, hogy a jegyzőkönyvvezető felébredjen Csipkerózsika álmából. ;)
Egyébként meg, nem is az a fő probléma, hogy herélni szeretnének, azt mindenki tudja.  Ha nem az, hogy csapdába csalták őket, mert még mögéjük is lopakodott egy herélő.
Igaz az elvétette, mert ezeknek a "disznóknak" elöl van a tökük, nem hátul. Így jól látható, hogy még most is "tökös" az állomány. Még csellel sem sikerült a herélés.
És ahogy kiderült, hogy ki akart hátulról "herélni", úgy sok minden fog még kiderülni, csak figyelj rendesen.
Egyébként most azt is írhatnám, hogy tele van a t......m a szárnyasokkal.

« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 04. 06:59 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #907 Dátum: 2015. Március 04. 07:54 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:31 írta kivancsi111 »

« Válasz #908 Dátum: 2015. Március 04. 08:22 »
Sziasztok!
Akár szolgálati közlemény is lehetne a következő.
Többen jelezték, hogy a 919-es bejegyzés dokumentumát nem tudják megnyitni!
A "gém kapocsra" rá kell kattintani!
Nagyernyei Attila

« Válasz #909 Dátum: 2015. Március 04. 09:36 »
Nekem ez olyan mint a politika, amíg nem jut hatalomra fúr, farag,ígér,mikor odajut mindent elfelejt,és mikor leváltják vagy lemond vagy elmegy.HIRTELEN MEGVILÁGOSODIK,és kezdi előröl.  ;)

« Válasz #910 Dátum: 2015. Március 04. 13:11 »
Jaj Karcsika!

Ha így folytatod a pszihiátrián végzed.
Azt hiszem rádhagyom ezt az idegbajos viselkedést, mert akkora vörös lesz a fejed, hogy utánnad fordulnak a szemből érkező rendőrök szondázási célból.
Ha elfogadsz gyerekem egy jótanácsot, lecsillapodsz. Ebben a helyzetben ezzel a hozzáálással csak vesztes lehetsz. Ebben a nyelvetmutogató stílusban saját magad égeted, így is lehet a fél ország már rajtag röhög.
Ha keménykedni akarsz tedd meg otthon a hitvesi ágyban.
Olyan nehéz ezt megérteni?
Nem is folytatnám a jóra nevelésed, legyen ennyi elég hátha előveszed a jobbik eszed.

Mi is a problémád? Az hogy jeleztem a Cserényi féle felhívás használhatatlan, az esetleges GMO és nádcukor szennyezés megszüntetésére?

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!

« Válasz #911 Dátum: 2015. Március 04. 20:33 »
Kedves Kánya!

Örülök hogy humorodnál vagy.Egyébként mi mondott Apukád mikor megkérdezted bocikám?!

Kedves Lengyel Köztársaság!

Köszönöm aggodalmad mentális egyensúlyom miatt de semmi pánik jól vagyok. Természetes hogy vérnyomásom ezáltal nem magasabb az átlagnál így a hatóság sem lesz félrevezetve. Viszont az a" szondáztatás" avval kapcsolatban megkereshetnéd Kánya kollégát mivel ő már tanulmányozza a kolbászát hátha szondáztatási tapasztalatokban is tudnátok egymáson segíteni.Te légyszí meg ott keménykedjél hátha jó lesz mind kettőtöknek és jobb kedvre derülsz.Szeretem ha jókedvű az olvasótábor ebben a borús időben jót tesz egy kis nevetés.Ha már így rákérdeztél nem az a problémám hogy leírtad hogy használhatatlannak minősíted  Cserényi doki megoldási javaslatát hanem az hogy mivel a tájékoztatás fontosságát kiemelendő akkor ne csak azt sulykold hogy ez így SZ...ar hanem konkrét megoldási javaslattal állj elő okostojás!

« Válasz #912 Dátum: 2015. Március 04. 20:59 »
Kedves Karcsi!

Az említett kolbászt vagy kolbászokat bekebelezheted, vagy rejtheted ahová akarod, de ne a hitvesi ágyban. :-X
A kérdésedre válaszolva el kell mondjam, csak a helyzeted nehezíted, a cselényi módszerrel eladhattalanná válhat a mézed.
Amennyiben kíváncsi vagy a megoldásra az esetben viszont, meg kell tanulnod illedelmesen kérned vagy kérdezned.

Tanulni, tanulni, tanulni!!!

« Válasz #913 Dátum: 2015. Március 05. 05:35 »
Kedves Lengyel Köztársaság!

Van az a szólás hogy "Tanulj tinó ökör lesz belőled!" nekem most ez jutott az eszembe rólad.Mégpedig azért mert félrebeszélsz  okostojás.Nem a menő fikázó dumádra,hanem ehelyett a probléma megoldására kellene energiáid lekötni és nem vitatkozni velem illetve mindenkivel aki nem a te hitvallásod  szerint nyilatkozik hanem észérveket szeretnék hallani mivel azt hogy mi nem jó már leírtad csak azt nem mi a jó. Tehát a egyáltalán van a dumán kívül tudás is akkor kapcsold már fel a villanyt mivel addig míg nem láthatok kristálytisztán nekem az-az érzésem hogy nemhomályos inkább sötét a dumád. Légyszíves! (elég ez illedelmes kérésként vagy még hozzátegyem hogy okostojás?)

Kedves Kánya!

Sajnálom hogy kifogyott belőled a szusz én magam részéről most kezdtem belejönni. Az idő pénz is feleslegesen ne pazarold inkább költs többet a családodra.Több értelme lesz remélem mint szájkaratézni feleslegesen. Az hogy nincs jobb érved mint buta illetve közönséges jelzőkkel illess nem biztos hogy csak engem minősít.Konkrétan nem old olyan feszültségeket hogy már megint arc nélkül szemtelenkedsz a nagyobbal kis kampós csőrű madaram.

« Válasz #914 Dátum: 2015. Március 05. 06:28 »
Karcsi!

Be kell vallanom Kányának nagyon igaza van, vannak emberek akikkel teljesen fölösleges vitatkozni, mint éppen most itt veled.
De nekem végtelen türelmem van, így elhatároztam értelmes embert faragok belőled!
Szóval kisfiam, hogyan kell szépen kérdezni?

Tanulni, tanulni, tanulni!!!