Szia János!
Tényleg nem romlik a méhegészségügyi helyzet, mert már romokban van.
Több irányból is meg tudom indokolni.
Nem kell visszamennünk 20-30 évet a múltba, hogy belássuk milyenek voltak régebben a méhek.
Az utóbbi időben sokan azzal küzdenek, hogy akácra össze tudjanak hozni egy ütőképes állományt.
Régebben meg alig győztük a méheket féken tartani, mert már akác előtt bombák voltak, csak a folyamatos fejés, szaporítás segített valamit. Most olyan a méhészkedés mint a kávékészítés.
3in1. Az az 3 az 1-ben.
Nem tisztem minősíteni a szakmai alelnök szemléletét, viszont azt biztosan állíthatom, hogy óriási problémák vannak a méhegészségüggyel.
Ebből a hozzáállásból látható, hogy miért nincs az OMME által szervezett méhegészségügyi konferencia.
Ha szerintük minden rendben, akkor valóban nincs rá szükség.
Tolna megyében 29 regisztrált méhegészségügyi felelős ellenőrzött(?) 48.524 méhcsaládot.
Az én meglátásom szerint gyenge, közepes méhészetekkel indultunk a télnek. Már most vannak nagy veszteségek, és a neheze még csak most jön. Erre mondani, hogy minden rendben?
Apiterápia?
Az Apimondia hivatalos zászlóján kiemelt helye van az apiterápiának.
Sokan adnak el propoliszt, virágport, méhpempőt. Nem tudom, mi ez a hozzáállás. Azt sem mondom, hogy mérges vagyok érte. Ezt a vezetést egyszerűen túl kell élnie a méhésztársadalomnak.
Mit várunk tőlük, ha a neonikotinoidokat reklámozzák az IB újság címlapján, az apiterápiát meg kuruzslásnak tartják? Az összes kínai természetgyógyász sámán, meg kuruzsló?
Kínában az orvoslás része az Apiterápia! Nálunk meg nyomják az antibiotikumokat, hogy azért a gyógyszer lobbinak is menjen a biznisz.
Nem láttam Dr. Cserényi Pétert az előadók között Kijevben.
Dr. Körmendy Rácz Jánost annál inkább. Egyedüli magyar előadóként képviselte országunkat, az Apimondián, és éppen apiterápiában.
Én voltam a sok méhész közül aki folyamatosan a változást sürgette.
Már lenyugodtam. Úgy kell a méhészeknek, ha hagyják, hogy ilyen szemlélet uralkodjon az OMME-ban.
De utána ne panaszkodjanak!
A Fekete Fehér Méhészklub a maga szerény eszközeivel felhívja a figyelemet, hogy milyen károkat tud okozni néhány olyan ember, aki dühből, sértődöttségből akar irányítani. Itt sincs semmi másról szó, csupán arról, hogy Dr.Körmendy Rácz Jánost (KRJ)az EB tagját kipellengérezzék. KRJ megírta az ellenőrzése alatt tapasztalt 37 oldalas belső használatra készített irományát és azonnal ellenség lett. Ebben feltárja az OMME-ban tapasztalható szabálytalanságok nagy részét, teszi azért, ha lecsap a hatóság, védje magát.
Mi is mögötte vagyunk és bizonyítjuk, hogy Gödöllőn, EB tagként még szót sem kapott, a rendkívüli küldöttértekezleten.
Magyarországon ez most a módi. Aki feltár valami hiányosságot annak menni kell.
Egyet eltévesztettek az OMME urai. Sok KRJ van ám.
Ha nem ér célba a tiltakozásnak is felérő beadvány (Petrusé is hasonló) jön a sajtó.
Általában ez szokott használni, és akkor mindenki rádöbben miről is pofázunk lassan két éve.
Nagyernyei Attila