Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959475 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2205 Dátum: 2016. Március 16. 10:10 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:50 írta kivancsi111 »

« Válasz #2206 Dátum: 2016. Március 16. 10:24 »
Törölve
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 17. 07:44 írta Molesz »
Nyugger hobbi méhész

*

bekesm

• 168
  • HUNOR/12
« Válasz #2207 Dátum: 2016. Március 16. 11:38 »
Sziasztok!
(Igi) Igen szerethetők is, főleg, ha értelmezni is tudja valaki.
Az írásom, illetve a film Jenőnek ment e-maiban. Jenő és Laci élcelődnek egymással, vannak dolgok amiben nem értenek egyet, de elismerik egymás tudását. Egyszerű macerának ment a levelem, Jenő szíve csücske a hunor/12; amiben nem igazán érti a tréfát.
 De írjak kicsit komolyabb dolgokról.
Már többször megfogadtam, hogy nem reagálok olyan írásokra amik nem érdemelnek szót, 58 évesen, kezdő méhtartóként (6. év),  nincs rá okom.  DE Jenő kérte, hogy válaszoljak a kezdőket, pontosabban engem ért írásra.
Hogy is kezdjem; - talán egy viccel; - „szakállas” – kovboly fogadást tesz, hogy megnevetteti az ismerőse lovát, ló fülébe sug valamit a ló elkezd nevetni, következő fogadás, majd megrigatja a lovat, az is sikerül, ismerős kérdi, hogy csináltad – válasz belesúgtam a fülébe, hogy nagyobb farkam van mint neki, és miért sírt; jön a következő kérdés; - hát megmutattam neki!
Na valahogy így vagyok én is, de nem mutatom meg a méhészetem, a  kidolgozott méhészeti technológiám, csak pár barátomnak; mert ugyebár nem érdekem, hogy …….., nem szeretném, ha ezen írás hencegésnek nézne ki, ezért vedd úgy, hogy a meglévő méhcsaládjaimmal éppen – hogy elvagyok.
A nagy, öreg mítoszról! Próbálom egy példával érzékeltetni. Vannak ugyebár akik 4 – 5 év alatt főiskolai, egyetemi diplomát, az ahhoz tartózó tudást érik el, és vannak akiknek a 8 osztály elvégzéséhez egy élet is kevés! Persze én a második csoporthoz tartózom Ön, Te pedig aki írásom olvasod az elsőhöz! Persze nagyon sok idős, sokat látott méhész van a méhésztársadalomban, de ha talpon akarnak maradni akkor alkalmazkodniuk kell a megváltozott, természeti környezethez. Meggyőződésem, hogy nem lehet azon vonal mellett méhészkedni mint 30 – 40, de még úgy sem mint  20 éve.
Ha mást nem veszünk figyelembe, csak a klímaváltozást, a virágport adó növények sokszínűségének csökkenését, és a nővényekben  (virágporban) drámaian lecsökkent mikroelem tartalmat.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 16. 11:42 írta bekesm »

*

igi

• *
  • 26
« Válasz #2208 Dátum: 2016. Március 16. 13:34 »
Tudom értelmezni a látottakat azért írtam amit írtam. Hogy a mondanivalóm betalált arra a legjobb bizonyíték hogy reagáltatok rá.

« Válasz #2209 Dátum: 2016. Március 16. 17:46 »
Bekesm!
Ezt írod!
"Meggyőződésem, hogy nem lehet azon vonal mellett méhészkedni mint 30 – 40, de még úgy sem mint  20 éve. "
Tudod mit írtál?
Ez a paradigmaváltás.
Te már tudod mi ez, mond el az OMME elnökének is, mert ő nem érti.
Csak így tovább!
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2210 Dátum: 2016. Március 16. 19:09 »
Üdv. Uraim !

Nagyernyei Uram!   Hurrá!!!! Meg van az első aki tudja a többi már nem is számít. Háromszoros hurrá!!!! Para, digma, váltás? Mi van  már megint?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2211 Dátum: 2016. Március 16. 19:14 »
QUQURIQ !!!

Izso60 barátom!

Kérdeztél, én válaszolok becses személyednek!

A para- jelentései:
1) mögött, mellett, közelében, vagy túl valamin
2) helytelen, abnormális
3) hasonló hozzá

(1) Paralimpia: az olimpiához hasonló, de nem olimpia. "Mellékolimpia."
(1) Parapszichológia: a pszichológiához hasonló, de nem azt kutatja, amit a pszichológia elismer. "Pszichológián túli".
(1) Paramágnesesség: olyan mágnesesség, ami csak külső mágneses tér jelenlétében lép fel.
(3) Paramilitáris: katonai jellegű, de nem a hadsereghez tartozik. "Hadsereg-szerű"
(2) Paranoia: a noészisz megismerést jelent (annak bizonyos formáját). A paranoia helytelen gondolkodást jelent.

Ne parázz = ne légy paranoid = ne félj feleslegesen.

Oksi így???

Kiskakas

*

izso60

• 573
« Válasz #2212 Dátum: 2016. Március 16. 20:24 »
Üdv. Uraim!

Köszönöm neked Kiska (már megint majdnem becézni kezdtelek) Kiskakas! Köszönöm!

« Válasz #2213 Dátum: 2016. Március 16. 20:45 »
Azért, ha valakinek nem lenne teljesen tiszta a szó jelentése, egy kis segítség a megértéséhez.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradigma

Vagy egy másik helyen

http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Paradigma

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 16. 20:51 írta jani bátya »

« Válasz #2214 Dátum: 2016. Március 23. 15:49 »
Tisztelt Méhésztársak!
Ezt a hozzászólásomat több rovatba is írhatnám, magam sem tudom, hogy hova való, viszont nem árt ha tudtok róla.
Amikor Bross Péter távozott, (mert elüldözték) az OMME átmeneti irányítását Fekete József vette át.
Gondolom ez köztudott, jól lekövethető.
Alelnök Úr meghatódva bejelentette, hogy ameddig ő végzi az elnöki teendőket, nem veszi fel a szaktanácsadói járandóságát.
Sajnálattal kell közölnöm veletek, hogy az EB ülésen feltett ez irányú kérdésem igencsak betalált!
Fekete József az átmeneti időszakra a Bee-Line Bt.-n keresztül felvett bruttó 1 millió forintot.
Ezzel nincs is semmi gond, viszont állítása ellenére a szaktanácsadói fizetése is ugyan úgy átutalásra került.
Tehát aki eddig úgy gondolta, hogy az igazság odaát van, tévedett.
Az itt van a Fekete-Fehér Méhészklubon!
A jegyzőkönyvet visszaolvasva is megtalálható az akkor még szimpatikusnak tűnő  kijelentése!
Senkinek nem kívánok a zsebében turkálni, most sem erről van szó!
Csak nehogy megessen rajta a szívetek, amikor az "X"-et húzzátok, mert amit mondott a küldöttgyűlésen, egyszerűen nem igaz.
Az EB elnök kérdésemre, egyértelmű választ adott.
Azért jó ha tudjátok.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2215 Dátum: 2016. Március 23. 17:45 »
És még a szájára meri venni Dr. Hegedűs Dénest...   >:(

« Válasz #2216 Dátum: 2016. Március 23. 19:06 »
Ez a lé-nyeg!

Amikor Hegedűs úr által a NP-ból jogosan felvett összeg nagyságát kifogásolta, ezzel csak a saját NP-ból felvett összegének szorzójáról terelte a szót. Mert az bizony többszöröse a firtatottnak.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2217 Dátum: 2016. Március 23. 20:33 »
Nem jól látjátok!

Igen is fontos adat amit az elnökök előtt elmondott, hogy a Dénes mennyit "vesz ki" a nemzeti programból!

Esetében ezt úgy kell tekinteni, hogy a méhészek kíváncsiak a mondandójára mindenféle hátsó szándék nélkül!

Ha jól emlékszem az OV-ről való tájékoztatótokban, mintha olyan is elhangzott volna a szájából, "hogy ezek után hogy gondolja a jelöltséget mint szakmai elnökhelyettes?"

Nos kedves híveim, akkor kellet volna a jelenlévőknek azonnal közérdekű adatigénylést benyújtani az OMME Hivatalához, hogy a jelenlegi szakmai alelnök az elmúlt 4 évben mekkora részt hasított ki a nemzeti programból és egy nyilatkozatot Tőle, hogy ezt hogy gondolta?

(Mivel Dénes esetében sem volt probléma az összesítés, a jelenlegi alelnök esetében sem jelenthet gondot!)

Ezt nem bántó szándékkal írtam, csak jó lenne ha tudná Dénes, megválasztása esetén mekkora összegre számítson ezentúl!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2218 Dátum: 2016. Március 23. 20:41 »
QUQURIQ !!!

Nincs is ezzel semmi gond!
Fekete József alelnök, ha szeretne indulni a választáson, adja vissza a méhészek pénzét, az egy milliót!
Nem is volt rá küldött gyűlési határozat!
Megkérdezzük tőle közgyűlésen!!!
pl. egy millióból vissza lehetne állítani az OMME méhesét...
Szeretnétek?
Adójogilag ez így egy fiktív számlázás...
Ki írta alá az egy millió felvételét?
Színházi neve: Társtettes...

Színpadmester a Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2219 Dátum: 2016. Március 24. 20:19 »
QUQURIQ !!!

Egy kis nosztalgiázás, ami most is nagyon aktuális... :o

Nagyernyei Attila

Klubvezető
    Klubtag
    Összes lájk: 6285
        Profil megtekintése E-mail Privát üzenet (Elérhető)

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #942 Dátum: 2014. December 18. 22:31 »

Idézet

Ezt írja Bercsényi János!

"Ezért is kellett volna az OMME közhasznúságának elvesztéséért az elnökünknek alkalmatlanság indokán az alapszabály megszavaztatása után azonnal kérnie a küldöttgyűléstől a felmentését.
Az Etikai bizottságnak pedig az okozott kár megtérítésének kérését."

Szerintem még nem késő!
Maximálisan egyet értek.
Elnökünk jogász,így ezt biztosan ismeri:
"1959. évi IV. tv - A polgári törvénykönyvről 339. § (1) Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni."

Ezt kell eldönteni, hogy jogellenes e az, hogy az OMME elvesztette az elnök gondatlansága miatt a közhasznúságát.
Annyi bizonyos, hogy valaki óriásit vétett.
A mostani alapszabályunkban is benne "foglaltatik",hogy mi az elnök feladata.
Na nézzük:
"Az elnök felelős az Egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű működésének megszervezéséért."
Tehát az Ő feladata az alapszabályban rögzítettek szerint működtetni az egyesületet.
Akkor hogy is van ez, ha miatta vesztettük el a közhasznúságunkat?
Itt jön képbe az ellenőrző bizottság!
Nekik mindenhez van joguk. Az egész egyesületet szőröstül-bőröstül ellenőrizhetik!
Ha nekik ez rendeben volt, jön a következő lépcső.
Nagyernyei Attila

Ugye megmondtam...

Kiskakas!