Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés

• 720 válasz
  • 362307 megtekintés
Re:Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés
« Válasz #390 Dátum: 2016. Július 24. 15:16 »
Kedves lousicide!

Olvastam az írását.

*

Dozer

• *
  • 32
« Válasz #391 Dátum: 2016. Július 25. 08:36 »
Robotur!
Idén én is csak napsütötte helyre tudtam pakolni napraforgón. Sajnos a kijáró nép nagy része oda lett. Azok a családok amik otthon maradtak jó kondiban vannak. Mondjuk először mérgezésre gyanakodtam, sok volt a hulla a kaptárak előtt.  Lehetséges, hogy az árnyék hiányával én csesztem ki velük? :S

« Válasz #392 Dátum: 2016. Július 25. 09:05 »
A napsütés önmagában kevés a pusztuláshoz. az enyimek hűvösben vannak, mégis volt elhullás. Nem olyan túl sok, de volt. A csemege kukorica és a napraforgó növényvédelme napközben.  Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

« Válasz #393 Dátum: 2016. Július 25. 11:09 »
Szerintem sem a napsütés a fő ok, ez eddig is nyilvánvaló volt számomra, régen simán bírták a meleget, ez kb 2010-óta jelenség a környékünkön. Csak a napon elhelyezett családoknál fokozottabban tarol az akármi is. Megfigyeléseim szerint nem egyszerű mérgezés, minimum 3 dolog eggyütthatása, nosema+mérgezés+hőség.

« Válasz #394 Dátum: 2016. Július 25. 13:09 »
Vagy ami napon van, az reggel is korábban indul, aztán valami az esti permetezésből akkor még mérgez.

« Válasz #395 Dátum: 2016. Július 25. 18:39 »
Ez is egy lehetőség, mert pont ezeknek a problémás napsütötte kaptáraknak a kijáróját éri a felkelő nap fénvalohol ye. Így ők indulnak a legkorábban.  Erre már én is felfigyeltem, mintha írtam is volna már ezt.

*

sztyopa

• 116
  • Attila
« Válasz #396 Dátum: 2017. Február 24. 04:53 »
Anya nevelö készlet fenék ti milyen használtok ??

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #397 Dátum: 2017. Március 28. 21:47 »
QUQURIQ !!!

Már az apacsaládok heréi most kezdi a kikeléseket!
A következő sorozat anyái már a herés keret petéztető tokjában kellene működnie.
Ezek az anyák persze az állományunk legjobbjai legyenek.
A szabadban párzott irányított anyanevelés egyik lehetősége.

kiskakas

*

nyuszt

• 131
« Válasz #398 Dátum: 2017. Április 04. 16:23 »
Üdvözletem  ! Segítséget kérnék ,  egy kérdés erejéig .Tegnap délelött elveszett az egyik család anyája , ma délután ismét ellenőriztem  nincs meg ,a család már kissé nyugtalan .Az anya szépen petéző tavalyi, jelölt volt.Tudnának maguknak nevelni anyát van pete ,de nem szeretném ,ha visszaesne a család (még csak  április elején vagyunk). Van gyenge tartalék család, melyben petézik az anya.Tehát kérdésem arra vonatkozna , hogyan tudnám meganyásítani a családot úgy, hogy garantáltan elfogadják az új anyát  ? Vannak kedvezőtlen tapasztalataim az anyásítással kapcsolatban , ezért teszem fel ezt   a kérdést.  Üdv :nyuszt

« Válasz #399 Dátum: 2017. Április 04. 16:31 »
Szia! Az anyátlan családot pakold át egy méztéri fiókba, és helyezd az anyás családra úgy, hogy egy újságpapírral elválasztod. Egy-két helyen kaptárvassal ejts vágást az újságpapíron, másnapra átrágják, és a család egyesül. Nekem még sosem volt ezzel a módszerrel gondom.
Zoli

*

nyuszt

• 131
« Válasz #400 Dátum: 2017. Április 04. 21:43 »
W.Zoli !  Köszönöm válaszod , de nem tudom elvégezni az általad javasoltat.  NB fekvő rendszerrel dolgozom  .  Üdv:nyuszt

*

zümi

• 1382
« Válasz #401 Dátum: 2017. Április 04. 21:54 »
Ugyan az a szitu fekvőnél is. Méztérbe bakold be az anyátlan családot. A két család közé újság bapír ha ragaszkodsz hozzá. Egyébként felfele fejlődnek a családok, mehet újságbapír nélkül is. Akác után már nem lenne ilyen egyszerű.....
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

nyuszt

• 131
« Válasz #402 Dátum: 2017. Április 04. 22:00 »
Köszönöm zümi   ! Az a helyzet , hogy az anyátlanná vált család sokkal erőssebb ,mint a tartalék Ez esetben is így végeznéd el az anyásítást  ?

*

zümi

• 1382
« Válasz #403 Dátum: 2017. Április 04. 22:23 »
Simán. Anyátlan család a kijáró népét elveszíti átpakolás után. Az majd a szomszédba bekéredszkedik. Szét is oszthatod pl 4-5 gyengébb családba keretenként ha tartasz tőle, hogy nem sikerül az egyesítés.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #404 Dátum: 2017. Április 04. 22:32 »
Még1.
Fias kereteket méhekkel együtt vidd az anyáshoz, rázd le a kijáróba a méheket. Be fognak zsongani. Fias kereteket meg bepakolod a többi közé, így szépen egy helyen lesz a fészek :)