Na most akkor indult az a "dandár" vagy sem?
Írtál Te már mindent és mindennek az ellenkezőjét is.
Ha marad valami belőle jövő hétre, és az időjárás is kedvező lesz, akkor lehet még egy jó év.
ismét leírom. Csak neked. 4 csapon, nem kettőn. 2 pergetőm 30 éve volt, neked meg még 30 év múlva sem lesz. Jól szórakoznak ám egyesek ezen, mert képtelen vagy megjegyezni, mint ahogy azon is nevetgélnek, amikor azt mondta a csurgói méhész: "Mondd már neki, hogy több füstölőd van mint családja!" Itt van a fórumon, csak Ő sem szól hozzá...
Délen ma lenne a 11. nap. Nálad és nálam a 8.
Te nem rontod a mézárat. Csak beképzeled. Aki arra a legelőre megy ahol te vagy, oda többé nem megy vissza, vagy dől belőle az optimizmus " mint partizánból tetű." Ez is egy idézet, nem én mondtam.
Majdnem kifelejtettem. Méz ár. Mondja az egyik méhész tegnap, hogy 600 a repce. Nálam régóta nincs vetve, bele is bolondulnék, mert szétvágná az akácomat. Aztán telefonál egy másik méhész, aki tőlem délre úgy 20 km-re van.
-Tudod-e mennyi a repce ára?
-Mondom 600.
- Akkor tudod.
-Hogyne, nemrég mondta egy alföldi barátom
-Aztán azt tudod-e, hogy mennyi az akác?
-Azt nem, de karácsonyra 3000 lesz -ha lesz-, és van aki már 4000-ért adja háztól, piacon meg 5-ért.
-Na itt a fiú ló hasa alatt lógó szerszámmal kezdte a mondatot.
-Aztámmegalónakaf.... 1 300.
Nálam éppen úgy kevés volt a hordás mint mindenkinél középakácon. A tegnapi nap is egy lótúró volt. Ha nem lesz több, akkor is ki kell pergetnem, mert kell adnom a vevőimnek, nem mintha máshova tudnának menni és elhagynának. Egyébként ami bent van, azt ki sem pergetném. De itt azért azt vedd figyelembe, hogy amit én nem tartok fontosnak elvenni, az nálad 2-3 évi termés.
Nem szomorkodtam én tavaly sem a rajok miatt, idén meg mi okom lenne rá? Van eddig 13. 2 zöldanyás és 2 kékanyás, a többi a túl erősre készített kényszerszaporulatból. 4000 berakott műlépből amit eddig láttam azok heresejtmentesek (mind a méztérben). Sajnos sok az alig mézes, néha van egy 20-30 dekás, és az öreg lépekben sincs sok fél kilótól nehezebb, a szélsők meg szinte üresek. Ez van. Csak azért van egy másik oldala is a világnak. Nálam az egy kg hordás 5 hordó méz. Ha még 2 napig rossz idő lesz, akkor a fogyás is ennyi.
Tegnap délelőtt a 28 átvizsgáltból egynél volt bölcső. Petés és pici álcás. Voltál is ezembe a herelép kitördelésnél, mert akartam készíteni az építtetőről képeket, de aztán inkább nem sakkozok.