Méhlegelő

• 2967 válasz
  • 1246105 megtekintés
Re:Méhlegelő
« Válasz #1395 Dátum: 2017. Március 24. 20:57 »
Hát ezt is megértük.
Gyakorlatilag minden egyszerre virágzik.
A hóvirág, az ibolya, a nárcisz, a krókuszok, az árvacsalán, a gyermekláncfű, a mandula, a sárgabarack, a som, a korai cseresznyék, a kökény(!)és a tavaszi mézelés királya,..... a fehér fűz is.
Bizony ez látszik a kaptárakban is.
A méhek sem tétlenkedtek.
Többször kritikát fogalmaztam meg, hogy miért nincs fenológiai jelentés.
Olyan jó volt olvasni, az országrészek közötti különbségeket.
Már nem is erőlködök rajta, biztosan csak engem érdekelt.
Ez az állapot teljesen ráilleszthető a jelenlegi méhészeti ágazatra.
Rövidtávú gondolkodás, nem érdekel senkit semmi, csak a pillanatnyi haszon, és ezért képes mindent feláldozni.
Pedig véleményem szerint ezek fontos dolgok, hogy ismerjük a  környezetünket, és a bennünket körülvevő virágzó, mézelő növényvilágot.
Sok méhész csak legyint,.....kit érdekel miről gyűjtenek, lényeg, hogy ne kelljen etetnem.
Én viszont folyton lesem a virágok állapotát, hogy tudjak tervezni.
Most is ezt teszem.
Mivel felénk a fehér fűz csupán pár napja indult, akkor is meg kell bővítenem e fészkeket, ha ezt még a népesség nem fogja indokolni.
Vagy 20 évvel ezelőtt, fehér fűzről mértem 2 kiló 60 dekát egy nap alatt!!!!!
Akkor megbukik a "szűk fészkes mutatványom", üres lépeket kell a fészek szélére tenni.
Néhány tíz dekával még "elszöszölnek" a családok, de 1 kiló fölötti napokon már megszorulhatnak az anyák.
Jövő héten erre kell készülnünk, mert jó idő lesz, a fűz berobban.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1396 Dátum: 2017. Március 24. 21:30 »
Gyakorlatilag minden egyszerre virágzik.
A hóvirág, az ibolya, a nárcisz, a krókuszok, az árvacsalán, a gyermekláncfű, a mandula, a sárgabarack, a som, a korai cseresznyék, a kökény(!)és a tavaszi mézelés királya,..... a fehér fűz is.

Mellette a vadszilva, perzsa veronika, salátaboglárka, tyúkhúr… Ma csak gyönyörködtem kint, az idő nagyon kellemes volt. Ráadásul újra látok olyan rovarokat - dongókat, lepkéket, bodobácsot stb.-, amelyekkel évek óta csak elvétve lehetett találkozni. Lassan viszont már nem ártana egy kis csapadék. Legalábbis felénk.   

« Válasz #1397 Dátum: 2017. Március 24. 22:02 »
Pont ma mondtam az asszonynak, hogy jövőhéten lehet bőviteni...

*

nata

• 176
« Válasz #1398 Dátum: 2017. Március 25. 15:19 »
Hihetetlen gyorsan kinyílt a mellettem lévő szilvás. Már jönnek is a barnás virágporral. Úgy néz ki, ki is tudják használni jövő héten. 1 zacskó szirupot adtam nekik eddig, mostanában azt hiszem nem is kell több.

« Válasz #1399 Dátum: 2017. Március 26. 09:06 »
Én Szabolcsban lakom nálunk még a sárgabarack éppen, hogy bimbós . Az arany vessző most nyílt ki szerintem a Dunántúltól 3 héttel lemaradtunk. Az akác az most pattant ki az NB családoknál 3 keret fias az átlag az majdnem léctől lécig .

« Válasz #1400 Dátum: 2017. Március 26. 10:47 »
Baján kinyílott a kökény, teljes virágzásban a kajszi, a cseresznyének 1-2 napja van még és virágzik, a meggy kb ugyanez. Az akác 22-én pattant meg, alma és birs nagyon előrehaladott állapotban van, jövő hét vége felé! virágzás lehet belőle. Gyermekláncfűt is láttam már párat, egy hét múlva teljes virágzás várható. Valamint a zöld juharról is hordják a virágport....

*

nyuszt

• 131
« Válasz #1401 Dátum: 2017. Március 26. 21:22 »
Üdvözletem  !  Meclood    !  Aranyvessző  ,  vagy  aranyeső   nyílik most  ?

*

nyuszt

• 131
« Válasz #1402 Dátum: 2017. Március 26. 21:28 »
Aranyvessző = solidagó =  " jager kender "  Stb...  Üdv nyuszt

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1403 Dátum: 2017. Március 26. 22:35 »
QUQURIO !!!

Nálunk az akác vessző hajtatás után így néz ki...

Kiskakas

« Válasz #1404 Dátum: 2017. Március 26. 22:54 »
Az Alföldön, J-N-Sz- megyében  a hóvirág, az ibolya elnyílóban, az árvacsalán, a sárgabarack, a korai cseresznye, az aranyeső, a vadszilva virágzik, a kökény, a szilva, az alma virágzása megfelelő időjárás esetén a jövő hét vége felé várható.  A csipkebogyó virágzására még várni kell.
Üdv. lali
üdv.: lali

« Válasz #1405 Dátum: 2017. Március 26. 23:22 »
Ahol már megpattant az akác, ott néhány óra múlva - holnap hajnalban- indul a rulett. 

*

barger

• 173
« Válasz #1406 Dátum: 2017. Március 26. 23:56 »
Dél Zala, itt megpattant, jelenleg 5 fok, de messze még a hajnal.
Baranyi Gergely

« Válasz #1407 Dátum: 2017. Március 27. 00:04 »
Az OMSZ előrejelzését néztem, oda reggelre -3 fokot prognosztizál. Felénk sem ígérnek jobbat, remélhetőleg tévednek… 

*

Bicska

• 601
« Válasz #1408 Dátum: 2017. Március 27. 00:20 »
Adja az Isten!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

kiskakas