Na most ha én írnám le ugyan ezt rögtön nekem esnének , Mózesék, Nagyernyei, meg olyanok akiknek érdekük ide feljárni.
Barátaim olvashatjátok, nem csak én találtam ki.
Mert ugye azt azért már ne állítsa nekem senki, hogy ő kurvára örül, ha a legelőjét leterhelik és behozzák a dögöt.
Ugyan is én már szaladgáltam eleget olyanok miatt akik, behozták utána már árkon bokron is túl vannak. Őket ez már nem is érdekli, csak mint a tavaly előtti enyhe szellő. Ők behozták, és bottal lehet ütni a nyomukat. Ők szépen el vannak mással foglalva Dömsödön, meg arra lefelé. Majd mi szaladgálunk, egész tavasszal. Ugyan is, az is érthető, hogy az állategészségügyi állomást nem érdekli senki kínja. Őket azért fizetik, hogy betartassák a törvényt. Itt egy zárlat 5km-es körben legalább 3 falu. Hogy is van a zárlat feloldás? Előtte kétszer át kell nézni minden zárlatban lévő állományt. És azért az egészségügyi felelősnek nem fizet senki. És jó esetben feloldják Mi van ha nem. Maradunk helyben. Igaz én akácra nem megyek, de rajtam kívül szinte mindenki. Mondjam tovább?
Mert ugye, ha csak az itteni méhészek szemével nézem is, ő el akar menni. Szarnak ők is rá, hogy én mit szaladgálok , és mit fogyasztok benzinbe, mert ezért nem ad senki egy fityinget sem. Arról nem is beszélve, hogy rá megy a szabadidőm. Neki is az a lényeg ő mehessen.
Gondolkoztam már rajta. Legközelebb lesz nyúlós. Majd szépen átnézek minden családot, ahogy a törvény előírja, és majd végzek amikor végzek, és nincs zárlatfeloldás. Marad mindenki helyben. Majd meglátjuk akkor mi lesz, mennyire szeretik meg azokat akik bejönnek engedély nélkül.
Nem szép dolog amit leírok? Persze , hogy nem, de azért ez is egy szempont.