Na igen.
A hír hallatán azonnal nekiálltunk pergetni, és estére már a teherautón is voltak a családok.
Ez valóban álomba illő, bár nem írtad, hogy 10-et vagy 100-at sikerült kipörgetni és felpakolni ennyi idő alatt. Nálam minimum 6 nap egy pörgetés, mert nem sok segítségem van, szóval ez a "hír hallatánra" azonnal pergetek (előtte szöktetni se ártana) az nekem mondjuk pár családdal menne csak.
majd a virágzás közepén 10 napig a méhek bent csücsültek
Ez (legalábbis felénk) biztosan nem így volt. Úgy volt, hogy kijöttek a legkorábbi virágok, ekkor bejött a hideg, ami úgy sakkban tartotta a virágzást is hogy ilyet még életemben nem láttam, aztán el is nyújtotta. Felénk 12 nap általában az akácvirágzás, most úgy volt, hogy kinyílt, 10 nap hideg és pihi, majd 14 nap olyan virágzás, amikor hordtak is. Az elnyúlt virágzásnak volt köszönhető az is, hogy a népesebbek már akkor fedtek amikor még javában hordás volt, így ki kellett tőlük venni 3-4 lépet a felső fiókból, és helyette amit kaptak üres kereteket azokat is meghordták, lefedni már nem tudták mert vége lett a hordásnak. Ilyen általában csak napraforgón szokott lenni, mert ugye ott hosszabb a virágzás azaz a hordási idő.
Szerintem az országban nincs olyan ember aki ezek után reálisan meg tudja saccolni a termést.
Dehogy nincs, a felvásárlók pontosan tudják, mert már körbe telefonáltak hogy kinél mennyi van, meg kinél mennyi tavalyi meg tavalyelőtti van. Ezért (is) van nagyon sok idén is. Na meg voltak itt ott olyan helyek is amik nem sérültek, meg a méhek sem, ott hozták ugyanúgy a 22-es átlagot. Ott nyilván nem, ahol a méheket meg lehetett számolni darabra a méztérben.
16-os víztartalmút meg 4.500-ért fogom.
Akkor nekem is valahol 4000 körül kéne adnom a délit, mert ez sem sokkal hígabb, a harmadik fiókokból 16,5-ös jött ki, a középsőkből ami mindig hígabb azokból meg 17,4-es.
Az árral meg majd itt is úgy lesz mint a családárakkal tavasszal, hogy elvittek 2 utánfutóval 37-ért nagy nehezen, majd szólt a delikvens, hogy kéne még utánfutóval de azokért csak max. 35-öt adna, mert van huszonnyócé is csak messzebb köll érte menni. Mondom kizárt hogy annyiért legyen. Felhívtam az illetőt, és tényleg volt nála 28-ért eladó család, ráadásul nem is rosszak.
Rólam meg csak annyit: Egyedül majd csak végzek a pörgetéssel napraforgóig!
És akkor mikor kezdesz atkát irtani? A lerajzottaknál most lenne a legjobb.
A kölyökcsaládoknál a párzás az idén tökéletes volt, 2 kivételével már mindnek fedett fiasa van. Ez is csodaszámba megy, mert volt olyan év, hogy minden második anyátlan lett.