Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167780 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2850 Dátum: 2023. December 17. 21:01 »
Attila mi nem elvtársak vagyunk, hanem mint ahogy Géza írta méhésztársak. Az elvtársaid most készítik elő az újabb 3 éves tervet, legfőbb jellemzőjük : egymásnak a kitüntetések osztogatása... Egyébként ha én tavasszal anyátlant találok, akkor azt úgy kisöpröm mint a huzat ,ha 5 lesz anyátlan ,még akkor is marad 450 ,na azt szorozd fel 30 al...
« Utoljára szerkesztve: 2023. December 17. 21:49 írta Sancho Panza »

« Válasz #2851 Dátum: 2023. December 18. 07:35 »
Te mindig nagy vonalú voltál Jenő!
Két csapon engedted az idén is az akácmézet?
Nekem nem kell ekkora méhészet, hogy belerokkanjak a munkába, kevesebbel is beérem.
A kacsatollal való keretseprés technológiád viszont óriási.
Én amiatt is tartok tartalékot, hogy ne legyen üres kaptáram.
Ha erre jársz tavasszal benézhetnél, csak hozz magaddal egy "szájgumit".
Akkor talán reálisabban látod a képet,így pedig csak álmodozol barátaiddal együtt.
Én a pakolászást meguntam, az NB a nyugalom szigete.
Egyébként nem szeretek ezzel dobálódzni, de mindenki fölött másfél méteres föld lesz, előbb-utóbb.
Akkor pedig hova ez a hajtás?
Én inkább az unokákkal töltöm a szabad időmet, meg egyéb más időtöltést találok magamnak, mint a pakolászás.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2852 Dátum: 2023. December 18. 08:22 »
Nem a Jenő vagyok mondtam már sokszor . Én az idén nem pörgettem akácot mert nem sok értelmét láttam . A nyugalom szigetével biztos bele rokkannál ,mert ugye te alig dolgozol a NB val csak mint írtad a te technológiád munkásabb. Ha azt tényleg végig csinálod amiket leírsz akkor az tényleg embert próbáló kemény fizikummal .Az a baj Attila , hogy itt csak te vagy az aki álmodik . Én nem tudok unokázni még egyenlőre ,mert még csak most született meg a második gyerekem. Arra meg , hogy mindenki meghal egyszer az igaz , hogy nem visz senki magával semmit csak az nem mind 1 ki mit hagy hátra meg kire hogyan fognak emlékezni. Amúgy a Jenőnek úgy tudom 728 családja van nemsokára megyek majd arra majd megnézem.
  :) :)  Le kell azt az ágylábát fűrészelni!  "Lassan túlteszel kivancsi111-en, "   

Ott vannak mindketten: Tóth Péter és kivancsi 111 is! :D

Jenőt nem lehet elfelejteni!  Emlegeted mindig. Vagy Ő a "lelkiismereted" vagy a "mumusod"? :) :)

« Válasz #2854 Dátum: 2024. Január 14. 19:10 »
Üdv.
Ebből a helyzetből, könnyen lehet nem lesz kiút. Az ipar elképesztő ütemben szívja fel a munkaerőt. (egész életemben erre vártam, hogy mint munkavállaló jobb alku pozícióban legyek. ) A munkaerő hiánnyal az iparba rakéta ként mennek fel a bérek. Egy technikus bére átlagosan 500000forint, de ez béralkú kérdése, ettől sokkal többet is ki lehet alkudni. A tudástól is függ. Mennyi méhcsaládot kell ahoz tartani, hogy havonta ilyen bér jöjjön ki egy méhésznek? A méhészet jövedelmezősége az elmúlt 20 évben elképesztően csökkent. Ez a folyamat a nyugati jóléti társadalmakban már rég lezajlott. Ezért van németországban 5-10 családos méhészetek garmadája. Nagy méhészet alig. Régen az okosok azt monták, hogy a modernizálás, gépesítés, rakodó kaptárak, és a családszám növelés lesz a megoldás, a kicsik pedig elvéreznek. Tévedtek, akik ezt gondolták. Hiába van valakinek nagy méhészete, ha tavasszal a fele eldöglik. Éghajlat változás, betegségek, stb. Nem igazán látok kiutat, az ágazat számára. 86-ról lecsökkentettem 36-ra a családjaim számát, és ha a jövő az az ez évi mézem is raktáron marad az előző két évi mellett, akor én már csak 10 családot telelek be.

« Válasz #2855 Dátum: 2024. Január 15. 07:01 »
Végre egy olyan válasz Peregrinustól ami alapot ad egy diskurzusra.
Ezt írja:
"A munkaerő hiánnyal az iparba rakéta ként mennek fel a bérek. "
Hát itt az ideje, mert ha csak a fiam bérére gondolok, akkor jobb ha itthon fénysebességre kapcsolnak, de az irány valóban jó.
Annyi bibi van a dologban, hogy fiam 13., 14. havi fizetése több, mint amit itthon keresett.
Egy másik példa.
Pár napja volt nálam egy állandó mézvevőm.
Újságolta, hogy a Covid idején kirúgták a főnővéri állásából, mert nem oltatta be magát.
Azt mondta az életben még ilyen jót nem tettek vele!
Jelenleg Ausztriában pont az ötszörösét keresi.
Tehát gyújtsák itthon be a rakétákat, de sorolhatnám reggelig.
Ezt is írja még  Peregrinus:
"Hiába van valakinek nagy méhészete, ha tavasszal a fele eldöglik. Éghajlat változás, betegségek, stb."
Ezt viszont egyáltalán nem értem!
Alig tudom hűteni a handabandázós kaptártfeszegetős, hú de bombasztikus, április elsején 10 Hunor fiasos kollégákat!
Ez egy reális írás volt, a valóságról szólt!
Nekem így hét indítónak jól esett, mert végre valaki nem a fellegekben járt.
Ettől függetlenül szomorú a végkicsengése, és remélem, hogy lesz még szebb jövőnk!
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #2856 Dátum: 2024. Január 15. 14:25 »
Szerintem meg nem árt egészében tekinteni a dolgokra. A technikus nettóban vagy bruttóban kap 500 ezret? Ha bruttóban az nagyon kevés, mert az az átlagfizetésnek is alatta van, ha nettóban akkor hol, mert nekem is olyan végzettségem van, de én soha nem hallottam róla sehol sem hogy annyit adna bárki nekem nettóban ha elmennék valahova robotolni.
Idézet
Mennyi méhcsaládot kell ahoz tartani, hogy havonta ilyen bér jöjjön ki egy méhésznek?
Manapság jó sokat, de mondjuk 2 évvel ezelőtt a havi 500-hoz elég volt 60-70 méhcsalád.
Idézet
Hiába van valakinek nagy méhészete, ha tavasszal a fele eldöglik.
Akinek tavaszra a fele elhullik (ha csak nem lemérgezték) az nem méhész, vannak rá szavak, kontár, kocaméhész, stb.
Idézet
akor én már csak 10 családot telelek be.
A többivel mit csinálsz, eladod? Vagy lekénezed?

Idézet
Jelenleg Ausztriában pont az ötszörösét keresi.
Te Átillá, ilyenkor nem csak azt kell ám leírni hogy az ötszörösét keresi, hanem azt is illik mellé odaírni, hogy ott abból az életben nem vesz házat, meg annak az ötszörös keresetnek a fele ott elmegy lakbérre, meg autót fenntartani is ott ötszörannyiba kerül, meg ott a villanyszámla is háromszor-négyszer akkora, a gázt most nem is tudom, de az is a többszöröse.
Ugye mennyire másként fest ebben a kontextusban az az ötszörös bér?
Idézet
Ez egy reális írás volt, a valóságról szólt!
Nem ez sem volt az, ahogy a többi sem, de már megszoktuk...

« Válasz #2857 Dátum: 2024. Január 15. 17:12 »
Ezt állítja wr, de mellé lőtt mert erre konkrétan rákérdeztem:
"Te Átillá, ilyenkor nem csak azt kell ám leírni hogy az ötszörösét keresi, hanem azt is illik mellé odaírni, hogy ott abból az életben nem vesz házat,..."
Akkor nézzük a konkrét tényeket, ne csak a levegőbe lövöldözzünk.
Az ominózus hölgy főnővér.
A kaját és a szállást a kórház állja!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Nem akar kint házat venni, mivel Bátaszéken él.)
Havi 1 alkalommal a hazautazását kifizetik!
(Ez a fiamnál is így van.)
Ausztriában általános a 13.és a 14. havi fizetés.
Ja meg van adóvisszatérítés.
Ez 2 éve a fiamnál 8.500 euró volt, a tavalyit nem közölte.
Ne hasonlítsuk sem az osztrákokhoz, sem a németekhez, sem a svájciakhoz a mi csóró fizetésünket.
Ja és ott is emelnek ám, ...potom 300 eurót most január 15-től.
Van még hova fejlődnünk, de ott sem kolbászból van a kerítés.
Gergő fiam 4 napot dolgozik!!!!!!!!!!!!!!!! igaz 12 órában.
Csütörtökön délután leteszi a lantot és sipirc haza.
Hétfő reggelig pihi.
"Ugye mennyire másként fest ebben a kontextusban az az ötszörös bér?"
Nagyernyei Attila

« Válasz #2858 Dátum: 2024. Január 15. 17:26 »
Te Attila én voltam kint pincérkedni! Dehogy fizeti a cég a haza utat! Ne beszélj már ekkora ökörséget! Amúgy meg elmondom neked semmivel sincs ott nagyobb fizetés! Több pénzért többet is kell dolgozni nekem a 3 hónap alatt annyi túlórám volt ,hogy 4 havi fizetést kaptam! Attila napi 20 km kell sétálni mint felszolgáló . Stb. Akkoriban csak 220 családom volt és jobban ráértem meg amúgy is a harcsa horgászat a Mekong folyón nem olcsó… kellett egy kis plusz pénz..
« Utoljára szerkesztve: 2024. Január 15. 17:49 írta Sancho Panza »

« Válasz #2859 Dátum: 2024. Január 15. 18:07 »

Ezt írja Sancho Panza:
" Dehogy fizeti a cég a haza utat! "
Szamárra nem fizetnek!
Amúgy annak útdíj sem kell.
Veled kár vitatkozni,mindent jobban tudsz.
Az útiköltség a fizetéssel együtt érkezik!
Majd beszkennelem és, privátban elküldöm.
De ha ennyire okos vagy, amikor fiam itt dolgozott Dunaföldváron a bioetanol üzemben, a Kermszmüller még külföldi kiszállási díjat is fizetett neki.
Mondtam sokszor már, ne légy csacsi, de a Kakaskukorékolás rovatban folytassuk, ha kíváncsi vagy a részletekre.

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2024. Január 15. 18:13 írta Nagyernyei Attila »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2860 Dátum: 2024. Január 29. 13:54 »
Nem tudom mi lessz az ágazattal(ha valaki tudja az szóljon nyugodtan), felénk már eladó minden, bőséggel lehet turkálni méhek és eszközök között.

Üdv:robi

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #2861 Dátum: 2024. Január 29. 23:01 »
Valami történik a mézpiacon! Két éve nem tudok értékesiteni szinte semmit ,most mindet elviszik, nem 1200ért!

*

leo

• 210
« Válasz #2862 Dátum: 2024. Január 30. 22:48 »
Vend! Lehet a részletekről érdeklődni?Amúgy néma csend. Köszi.

*

leo

• 210
« Válasz #2863 Dátum: 2024. Január 30. 23:28 »
A főmogul sem ad infot. Akkor minek a szervezet? Ez érdekelne mindenkit. A mézpiac.

*

Meki

• *
  • 27
« Válasz #2864 Dátum: 2024. Január 31. 12:28 »
Valami történik a mézpiacon! Két éve nem tudok értékesiteni szinte semmit ,most mindet elviszik, nem 1200ért!
Ki viszi "nem 1200-ért"?