Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188415 megtekintés
*

leo

• 210
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2685 Dátum: 2023. Március 14. 18:45 »
"A mézhamisítást kell minden szinten megszüntetni, akkor pedig mi sem vágunk egymás alá.
Magamról annyit, hogy a fenti téma egyelőre engem nem igazán érint, mert van egy masszív vásárlói köröm, akik hűségesek, és még soha nem reklamáltak a "magas"   árért."      Értem, hogy téged nem érint, a hordósok meg csináljanak amit akarnak.

« Válasz #2686 Dátum: 2023. Március 14. 20:09 »
Ezt írja leo:
"Értem, hogy téged nem érint, a hordósok meg csináljanak amit akarnak."
Bizony, bizony leo.
Éppen 40 éve kezdtem a mézkiszerelést, először a Balatonon jártam a strandokat, kemping parkolókat, majd beszállítottam a menő áruházakba, akkor még csak szárnyukat bontogató szupermarketekbe.
Élükön Fórum Almád, Sió Áruház, Oázis Zamárdi, hogy csak néhányat soroljak.
Akinek megalszik a tej a szájában, az így jár.
Sajnos az élet kemény, aki várja a sült galambot lemarad.
Ezerszer hallhattad, hogy ......nem szabad csak a hordós méz termelésére törekedni, más bevételi forrást is kell keresni.
Ebből sokan azt szűrték le, hogy ....gyerünk a piacra, vágjunk alá a kollégáknak, és akkor mindenki tőlem viszi.
Sajna, a marketinget tanulni kell, és akkor rádöbben az ember, hogy mást kell csinálni mint a többiek.
Én ezt az utat választottam, és ezen nem szeretnék már változtatni.
Fiaim hetente mennek Ausztriába, már csak annyit mondanak, hogy miből mennyi kell apa.
Azt is elmondtam, hogy lehet a propolisz kilóját 100.000 Ft-ért eladni, de mindenki csak legyint.
Kemény világot élünk, aki fülel, és veszi az adást, él az új lehetőségekkel az ma sem panaszkodik.
Ha azt várjuk, hogy.....majd jön a fővásárló...az bukta.
Én időt, energiát nem sajnáltam a piackutatásra, és ezt a mai napig folytatom.
Lakodalmakba, kicsi üveg "ajándék" mézek....de legyen ennyi elég, mert nem kívánok magamnak több konkurenciát.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2687 Dátum: 2023. Március 14. 21:09 »
"Én időt, energiát nem sajnáltam a piackutatásra, és ezt a mai napig folytatom.
Lakodalmakba, kicsi üveg "ajándék" mézek...."

Az idő és az energia pénz! Ha nem tudod értelmesebb  dolgokkal eltölteni ,hát csináld.

Csak a "matek " jöjjön ki! Utána számoltál már? Mert hordósan is kijön, csak tudni kell befektetni.

*

leo

• 210
« Válasz #2688 Dátum: 2023. Március 14. 21:11 »
Tehát minden rendben. Te nem folysz bele semmibe minden halad a maga útján. Mutogatunk az UNIÓ-ra majd valami lesz. Téged már nem érdekel a méhészek sorsa, jó a műméz is az úgysem kristályosodik. A lassú haldoklás sem érdekes a beporzás sem. Tíz év mulva ki tudja mi lesz, lehet meg sem érjük. Hát ez van.

*

Berci

• 325
« Válasz #2689 Dátum: 2023. Március 14. 21:48 »
Ezt írja leo:
"Értem, hogy téged nem érint, a hordósok meg csináljanak amit akarnak."
Bizony, bizony leo.
Éppen 40 éve kezdtem a mézkiszerelést, először a Balatonon jártam a strandokat, kemping parkolókat, majd beszállítottam a menő áruházakba, akkor még csak szárnyukat bontogató szupermarketekbe.
Élükön Fórum Almád, Sió Áruház, Oázis Zamárdi, hogy csak néhányat soroljak.
Akinek megalszik a tej a szájában, az így jár.
Sajnos az élet kemény, aki várja a sült galambot lemarad.
Ezerszer hallhattad, hogy ......nem szabad csak a hordós méz termelésére törekedni, más bevételi forrást is kell keresni.
Ebből sokan azt szűrték le, hogy ....gyerünk a piacra, vágjunk alá a kollégáknak, és akkor mindenki tőlem viszi.
Sajna, a marketinget tanulni kell, és akkor rádöbben az ember, hogy mást kell csinálni mint a többiek.
Én ezt az utat választottam, és ezen nem szeretnék már változtatni.
Fiaim hetente mennek Ausztriába, már csak annyit mondanak, hogy miből mennyi kell apa.
Azt is elmondtam, hogy lehet a propolisz kilóját 100.000 Ft-ért eladni, de mindenki csak legyint.
Kemény világot élünk, aki fülel, és veszi az adást, él az új lehetőségekkel az ma sem panaszkodik.
Ha azt várjuk, hogy.....majd jön a fővásárló...az bukta.
Én időt, energiát nem sajnáltam a piackutatásra, és ezt a mai napig folytatom.
Lakodalmakba, kicsi üveg "ajándék" mézek....de legyen ennyi elég, mert nem kívánok magamnak több konkurenciát.
Nagyernyei Attila

Fölbosszantassz a hülyeségeiddel!
1. 40 évvel ezelőtt még volt lehetőségük az áruházaknak direktben felvásárolni. Próbáld meg most! Szóba se állnak Veled!

2. Mindenki látja, hogy a hordós értékesítés akadozik. Egyre többen üvegben árulnak mézed. Erre meg az a bajod, hogy "aládvágnak árral"...

3. A fiad Auszriában dolgozik. Nyilván ez egy fizetőképesebb piac, mint a magyar. Valószínű a labanc méhészek pont annyira örülnek neked és a mézednek, mint amennyire Te annak aki itthon olcsóbban adja a mézét. Megjegyzem ez közel nem piackutatás...egyszerű helyzet kihasználás. Ha a fiad a Balkánon dolgozna nem adnál el egy deka mézet sem.

4. A marketinget tanulni kell. Neked is...de mondjuk az OMME kidolgozhatna online mentor programokat amivel a gyalogméhészt megtanítják marketingelni. Döglődik a mézesreggeli program is...

5. Ne gyere nekem a lakodalmakkal, mert csökken a lakodalmak száma! Több ismerősőm "utazik" a lakodalom bizniszben. Mindenki panaszkodik, hogy csökken a lakodalmak száma.

6. Te gyűjtessz 100.000- ért propoliszt?! A Méhészet szaklap szerint a fekvő ideálisabb,mint a rakodó.

Tudomásul kell venni,hogy a méhészeti ágazat válásgban van. A kiutat mindenkinek magának kell megtalálni. Lehet flegmázni, de ebben a helyzetben nem ildomos.

(200 fekvő, ha csak 30kg/kaptár az éves mennyiség amit ad, az is 60mázsa méz...ha 20 mázsát eladsz háztól,akkor az már nagyon jó. Szóval a "bukta" hordós méz szerintem Téged is erősen érint...)

*

buksi

• 470
« Válasz #2690 Dátum: 2023. Március 14. 22:00 »
Nehéz ezt megérteni,ami itt van gazdaságilag,emberileg hülyíteni a másikat de azt megérteni nem lehet,hogy a mai világban nem kell egy jó termék főleg élelmiszerként,irányították valakik a méhészetet is saját haszon elvén,most amikor tenni kellene valamit nincs senki,mint az ország vezetésével sodródunk az árral.A propolisz termelés érdekes is lehet,főleg ha atka kezeléses időszakban van a gyüjtés fő ideje,de vannak csodák.

« Válasz #2691 Dátum: 2023. Március 14. 22:51 »

Fölbosszantassz a hülyeségeiddel!

Na. Ne bántsd Attilát, habár megértelek!

https://www.youtube.com/watch?v=oVxM-V3DJ-M&ab_channel=Remaster
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 14. 22:56 írta seed150 »

« Válasz #2692 Dátum: 2023. Március 14. 23:02 »

Éppen 40 éve kezdtem a mézkiszerelést
Nagyernyei Attila
Én nekem ez lesz a 7. évem Attila amit ha minden igaz 370-380 családdal kezdek meg.

« Válasz #2693 Dátum: 2023. Március 15. 07:12 »
Na ja. Aki ebből akar megélni, nincs más bevétele, annak legalább 400 termelő családdal kell dolgoznia mára.
Ha nekem NB lenne, biztosan nem tudnék Attila módszerével és semmilyen technológiával még 200-at sem rendesen kezelni. Most meg fejleszteni? Alacsony méz ár, borzalmas költségek. De ami a legsötétebb a jövő. Semmi akarat és remény a változásra, mint régebben. Na ezt hámozza ki valaki, aki régi motoros:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=173247&hilit=Nemzeti+m%C3%A9zc%C3%ADmke#p173247

« Válasz #2694 Dátum: 2023. Március 15. 08:17 »
Ezt írja Berci:
"Tudomásul kell venni,hogy a méhészeti ágazat válásgban van. A kiutat mindenkinek magának kell megtalálni."
Ő az egyedüli (annak ellenére, hogy fikáz) aki megérti miről is beszélek!
A lényeget két mondatban összefoglalta.
Én pedig a fiamon keresztül nem használtam ki a helyzetet, hanem elmagyaráztam neki, hogy lehet jó áron mézet eladni, és működik.
Kérdezték többen, hogy ő mivel foglalkozik.
Nem titok, speciális hegesztéseket csinál, olyanokat amiket más szakik vagy nem tudnak megcsinálni, vagy magas minőség kell.
Gyógyszergyár, kőolaj finomító stb. egy elit profi csapat tagja, és mivel jól keresnek a kollégái is, én potenciális vevőket  láttam bennük.
Mindenkinek a maga saját útját kell kijárnia.
Ezt írja Sancho Panza:
"Én nekem ez lesz a 7. évem Attila amit ha minden igaz 370-380 családdal kezdek meg."
Ahhoz, hogy jól megéljek a méhészetből nekem elég 180 NB, termelő és 20-30 tartalék.
Majd ha lesz elég tapasztalatod, akkor te is rájössz (ahogyan én is rájöttem) hogy a teljesítményt, és a bevételt növelni nem biztos, hogy a méhcsaládok számával lehet csak elérni.
Nekem is volt 320 Hunorom, de amikor éjjel 2-kor arra ébredtem, hogy minden fán rajt látok, el kezdtem gondolkodni.
Egyedül kezeltem őket, segítség nélkül, és mindig csak a rohanás, mindenről lemaradtam.
A derekam kapufa, az energiám meg fogyott.
És láss csodát, közel fele állománnyal elérem szinte ugyan azt.
A nyugalom szigete, mindent időben el tudok végezni, ismét csak egyedül.
A pergetést és vándorlást természetesen az elejétől fogva segítséggel végeztem.
Amit biztosan állíthatok, a méhcsalád létszám növelésével arányosan csökken az éves átlagtermés.
Ezt kell mindenkinek magának eldöntenie, mi az ideális állomány szám, a teljesítmény-bevétel-költségek háromszögben.
És mivel a méhészet válságban van, óvatos lennék én is a fejlesztéssel.
Nekem ennyi bőven élég, de mindenki akkora állományt tart amennyit akar.
Nagyernyei Attila

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #2695 Dátum: 2023. Március 15. 08:50 »
"""Ahhoz, hogy jól megéljek a méhészetből nekem elég 180 NB, termelő és 20-30 tartalék."""

"""Nagyernyei Attila"""

[/quote]

Attila  !!
Ezt a dumát annak meséld be aki nem méhészkedik !!!
350 méhcsaládszám alatti méhészetekből a mai világba nem lehet megélni és 1800 ft alatti felvásárlási árakról ne is beszéljünk !!!

« Válasz #2696 Dátum: 2023. Március 15. 08:59 »
Van baj bőven Róka nálad is.
Ha csak a hordós mézben gondolkodtok, akkor irány a szakadék.
Mondom én, hogy Berci értette meg egyedül miről is vitatkozunk.
Van olyan orvos, hogy megműt és meghalsz.
Van olyan orvos, hogy megműt, életben maradsz, de örökké kínlódni fogsz.
Van olyan orvos, hogy megműt, és utána teljes értékű életet élhetsz.
De döntöd el melyik utat választod.
Méhész és méhész között is óriásiak a különbségek.
A hely, a méhész kora, fizikai állapota, a családi háttér, a rátermettség.
A siker sok tényezőtől függ.
Aki nem tanul, elutasítja az új kihívásokat, tönkremegy.
Aki kitör, állandóan keresi a megoldásokat (piac, vevőkör bővítés, "dizájn") ős sikeres lehet.
Ezen kár vitázni.
Ha nem élsz meg 350-ből, tarts 500-at.
Te ezt az utat választod, ezért mást ne hibáztass.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2697 Dátum: 2023. Március 15. 09:26 »
A 2000 a kereskedőnek hordóban az rossz ár háztól üvegben 1800 ért az jó ár .

*

buksi

• 470
« Válasz #2698 Dátum: 2023. Március 15. 10:16 »
A hasonlat most már nem jó,mert sok helyen semilyen orvos sincs,arra talán jó,hogy sok helyen már méhlegelő sem lesz.