Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188533 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2610 Dátum: 2022. November 23. 13:26 »
AKÁCMÉZ FELVÁSÁRLÁS!!!
KORLÁTLAN MENNYISÉGBEN vásárolunk azonnal KÉSZPÉNZ ELLENÉBEN AKÁCMÉZET.
Minden szép akácmézet meg tudunk venni, nem csak a kimagasló minőségűt!!!
A FELVÁSÁRLÁS MENETE:
Mintavétel: 3 napon belül, minden hordóból veszünk mintát és  plombával lezárjuk a hordókat.
Labor: 5 munkanapon napon belül eredmény
Méz átvétel: Laborvizsgálattal együtt 10 napon belül a méhész telephelyén
Mire van szükség a felvásárlási jegy kitöltésénél?
– Állategészségügyi bizonyítvány
– Felír szám
– Őstermelői igazolvány szám
– Adószám
– TAJ szám
Cserehordók: Cserehordókat adunk!
Fizetés: Azonnali készpénzes fizetés
Felvásárlási ár: 1.500,- HUF/kg
VÁRJUK HÍVÁSÁT!
H-P-ig: 8:00 – 16:00-ig: 06 20 491-3210
(mindenkit visszahívunk!)

« Válasz #2611 Dátum: 2022. November 23. 15:37 »
Ez nagyon gáz!
Csak azért nem törlöm a hirdetést, hogy lássa más is mire megy ki a játék!
Ha nekem nem kell valami, akkor ingyen sem kell!
Ennek a hirdetésnek egyetlen célja van az árletörés!
A méhészek nem hülyék!
Ennyiért nem eladó az akácméz!
Számomra ez sértő, hogy valaki, valakik ezt meg merik velünk csinálni.
Minden élelmiszernek meredeken emelkedik az ára!
Mi van a mézzel?
Semmi, csak a jelenlegi kiszolgáltatott helyzet kedvez a lehúzáshoz.
Szégyelljék magukat!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

« Válasz #2612 Dátum: 2022. November 23. 19:13 »
Hazaáruló

« Válasz #2613 Dátum: 2022. November 23. 20:00 »
Hazaáruló
Tudod Te egyáltalán mit jelent ez a szó? Hazaáruló?
Ezt ugye nem törli Attila. A minap eléggé sok törlésre került, többek között az én egyik írásom is. De miért?

A kereskedő normális hirdetésének törlésén gondolkodik Attila. Miért? Ki is írta ezt helyesen?

"Lehet ezzel nem egyet érteni, de a kereskedő nem egy szociális intézményvezető, ha meg tudja olcsón venni tőletek a mézet, esze ágában van többet adni érte."

Nyelvtanilag ugyan ismét hibás, mert gondolom azt szerette volna írni, hogy  ...esze ágában SINCS többet...

Én meg nagyon sok méhészt ismerek, akik felhívták. Úgy ám. Kérdezzétek meg tőle!!!

« Válasz #2614 Dátum: 2022. November 23. 20:04 »
Ezerötszáz ? legalább valaki veszi!!!

« Válasz #2615 Dátum: 2022. November 24. 18:37 »
Tőlem szépen viszik üvegezve 4.000-ért!
A virágmézemet sem adnám el 1.500 alatt hordóban, nemhogy az akácot!
Vagy valamit én nem tudok?
Lehet 200 kilós átlagok is lettek?
Adják csak, legalább jövőre 5.000-re emelhetem az árat, ha nem lesz....
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 470
« Válasz #2616 Dátum: 2022. November 24. 19:09 »
Hmm..Miért nem hétezerre?Vannak méhészek akiknek nem sikerültek jól az elmúlt évek.és lehet kifogytak,akinek szerencsére jobban mentek a dolgok,az jobban áll,de miért kell folyton szapulni a kinek lehet szüksége van a pénzre?Egy ágazatban sem hallani ilyen szidalmakat mint a méhészetben.

« Válasz #2617 Dátum: 2022. November 24. 19:42 »
Ezt kérdezi Buksi tőlem:
"...de miért kell folyton szapulni a kinek lehet szüksége van a pénzre?"
Totálisan mellette vagy Buksi a témának.
Senkit nem szapulok, és senkit nem vetek meg ha 1-2 hordó mézet le szeretne adni, mert anyagilag "megszorult".
De aki 20-30 (vagy más oldalakon olvasom 50 hordót szeretne leadni), őket nem értem!
Akinek pedig korlátlan a pénzforrása 1.500 Ft-os felvásárlásra, és veszi, akkor nekem arról ne papoljon, hogy nem kell az akácméz!
Akkor minek veszi?
Ez egy lehúzás, a méhészek nyilvános megsarcolása.
Nekem erről az egészről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2618 Dátum: 2022. November 24. 20:04 »
Te meg eladod háztól?
Miért hülyíted folyamatosan a méhészeket?
Ha megírom az igazságot, azt meg kitörlöd.

Buksi!
Ne vedd komolyan! :)

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2619 Dátum: 2022. November 24. 20:51 »
Attila.
Hol veszed az üveget, és mennyit? Ha az összes méztermésedet kiüvegezed annak bizony mennyiség kell, a sok üvegnek meg külön raktár.

Pakolászgatni kell ezt is, mint a rakodó kaptárokat. ( amiről "lemondtál") :)

Igaz utólag!   Válaszoljak kérdésedre.   NEM vagyok OMME tag. De azért véleményem lehet!

Különben meg mindegy mit válaszolok.

Úgy járok mint a nyuszi, amikor a medve meg a farkas cigarettát kér tőle!  Ha füst szűrössel kínálja őket az a   baj, ha talpassal meg az a baj.    Ha, mindkettő van nála , meg megverik azért mert nincs rajta sapka!

*

buksi

• 470
« Válasz #2620 Dátum: 2022. November 24. 21:00 »
Attila,bocs nem rád akartam érteni az ekézést,de ismerek olyan méhészt/fő állásut/akinek nem rég halt meg a neje hosszú betegség után egyedül maradt 80 családdal,az idén ő is beteg lett,de méhészkedik...72 évesen,talán máshol is vannak bajok,összefogás helyett ellenség van.

« Válasz #2621 Dátum: 2022. November 25. 07:53 »
Ezt kérdezi tőlem oszkár:
"Attila.
Hol veszed az üveget, és mennyit? Ha az összes méztermésedet kiüvegezed annak bizony mennyiség kell, a sok üvegnek meg külön raktár."
Nem gondoltam, hogy az adóhivatallal van dolgom oszkár személyében.
Az üveget általában Szekszárdon, vagy Nagykőrösön veszem, de a nagyobb mennyiséget hozzák.
Hála az égnek van raktárhelyiségem, ez a része megoldott.
A mézkiszereléssel 1984 óta foglalkozom, és nagy részét a termésemnek valóban üvegben értékesítem.
Megjegyezni kívánom, hogy ez sokkal nagyobb munka, és megterhelés mint a méhészkedés!
A méz előkészítése, kiszerelése, és a vevőkkel való törődés iszonyú nagy feladat.
Hála az égnek az állandó vevőimre mindig számíthatod, de bevallom néhányat a konkurenciának így is sikerült elcsábítani.
Én a 2.500-as kiüvegezett akácméz árral nem kívánok versenyezni!
Akinek annyiért megéri, mert ilyen ügyes, hát tegye.
Én a munkánkat sokkal többre értékelem, és mindent elkövetek, hogy minőségi mézet tudjak adni, emiatt nem vagyok az alacsony ár híve sem.
Tolna megye nem tartozik a gazdag régiókhoz, és sok méhész is van, ettől függetlenül meg vagyok elégedve az eladásokkal.
Fiam Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, oda is viszek mézet, ott magasabb árat is elfogadnak a vevők.
Ami nagyon hiányzik a jelenlegi kiszerelők gondolatvilágából, az a marketing.
Ja ja.
Én ezt is tanultam, felső fokon, és működik.
De ez olyan magánterület, hogy senkit nem fogok felokosítani, mert innentől kezdve ez üzlet.
Ja a propolisz kilóját 100.000 Ft-ért adom, és még senki nem reklamált, hogy drága.
Annyit súgok, hogy először a piacot kell feltérképezni, aztán termelni, eladni.
Egyelőre ennyi.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1030
« Válasz #2622 Dátum: 2022. November 25. 09:11 »
Te Attila!
Szerinted itt mindenki hülye??? Ezt írod: "A mézkiszereléssel 1984 óta foglalkozom, és nagy részét a termésemnek valóban üvegben értékesítem." Akkor nézzük csak. Ha olyan színvonalon termelsz ahogy azt itt elő szoktad adni (állítólag nem de ez most mindegy), akkor kell lenni legalább 35 hordó vegyes mézednek minden évben. Ennek a nagy része azt jelentené, hogy jóval több mint a felét (ez legyen most akkor csak 20 hordó) kiüvegezed! Vajon kinek??? A KSH adatai szerint van az országban kb. 42 nagyváros (10 ezer fő feletti lakossal) ahova érdemben el lehet adni mézet, meg van rá az a 20 ezer körüli méhész! Több olyat ismerek aki vagy maga is, vagy valamelyik családtagja olyan munkahelyen dolgozik ahol 500-1500 ember dolgozik, vagyis napi szinten sokakkal találkozik. Ha el tudnak ott adni évi 3-4 hordó mézet üvegezve akkor sokat mondok! Ne etesd már marhasággal a jónépet! Piacozás ugyanez, egyre több a méhész a piacon, míg a vásárló ugyanannyi, és ott ugye ott kell ülni egész nap és árulni kell a portékát! Vagy az ország összes településéről hozzád járnak mézért? Na ne már...

Ezt is írtad: " De aki 20-30 (vagy más oldalakon olvasom 50 hordót szeretne leadni), őket nem értem!"
Persze hogy nem érted, de majd jövőre meg fogod érteni! Ugyanis, nem csak a kereskedő töri le az árat, hanem az ilyen méhészek is, csak nem veszik észre! Idén sem kell a magyar méz a németnek, majd nézd meg hogy mi lesz jövőre! Megsúgom. Ha lesz egy normális év, akkor újra ott lesz a nagy mennyiségű méz, meg még ott lesz az is, amit az idén nem adtak el! Bizony ám! Szerinted, ki fogja azt megvenni egy ilyen helyzetben, ahol az éves mennyiségnek csak a harmadát lehet árában eladni exportra? A választ a fantáziádra bízom!
Ja, és a jövő évtől lesz már a növényi alapú méz is, ne legyen igazam, de az ha teret hódít akkor a méhészetnek mint tevékenységnek végleg leáldozott. Vagy akinek most ott áll 40 hordó méz az udvarán, az hozzá várja a jövő évi 40 hordót is, aztán nézegeti év végén a teli hordókat hogy hú de szép látvány? Ugye, ez sem igazán életszerű...

Azzal teljesen egyetértek hogy a kereskedő hozzáállása kicsit sem normális, na de megteheti, mivel sokkal nagyobb a kínálat mint a kereslet! Ha tanultál marketinget akkor tudnod illene, hogy ennek ár letörő hatása van. És míg a kenyeret meg a krumplit kénytelen megvenni mindenki, addig a többség nagyon jól el van méz nélkül. Ezek tények, szóval nem sok értelme van vele vitatkozni.

Ami "szerencsénk" lehet az egészben az az, hogy sok helyen már most 20% vagy afeletti méhveszteség van, kinél atka kinél atkaölőszer túlhasználat miatt, és hol van még a tavasz. De, ettől még mindig túlkínálat marad, és az sem árt ha körbe nézel, és megnézed hogy a szomszédos országokból milyen áron exportálják a mézet nyugateurópába. Meg fogsz lepődni... Talán nem véletlen, hogy ahova elvittek éves szinten mondjuk 15 kamion magyar mézet, oda az idén nulla kamion kellett...

« Válasz #2623 Dátum: 2022. November 25. 12:40 »
Te Attila!

Ezt is írtad: " De aki 20-30 (vagy más oldalakon olvasom 50 hordót szeretne leadni), őket nem értem!"

Te wr!

Ne kicsinyeld már le Attila marketing tudását!
Mi az az 50 hordó?
Nekem ugyanannyi családom volt tavasszal mint Attilának, 200+.
Na de nekem rakodók vannak --sajnos--, és csak 40 kg/cs akácom lett. El is adtam gyorsan 2000-ért a Mézvilágnak. Megvettem a telelőélelmet még olcsón, jövő évit is, és így valójában ha kiszámolom, lassan dupla árat kaptam érte, mintha üvegezgetnék. Nem rontom és mások boltját.
 Neki könnyű, mert minket túlszárnyal, és igaza is van, azzal kell dolgozni, amivel kevés melóval sokat termel. Gondolom simán veri a 100 mázsát, de ha ő maga nem árulja el, igaza van, nem turkálunk senki zsebében.
Na ezt a 100 mázsát ami csak egy szolid feltételezés, /lehet az sokkal több, és elnézést ha több, mert nem szeretném lekicsinyelni a terméseredményeit/4000-el szorozva már igazán szép bevétel lenne, amit beárnyékol, hogy neki is sajnos egy részét kereskedőnek kell eladnia. Mi az a 40 millió akácért? Semmi. És mennyi meló, Több mint megtermelni. Még rá gondolni sem merek, hogy kiüvegezzek. (Remélem érted wr? ;))

Oszkár pedig bizonyára nem tudja, hogy mennyibe kerül pár ommés üveg Szexárdon (nem véletlenül kérdezte) habár a raklap méretét is Attila autójához mérték.
Egyébként akivel tüntizett annak a méze igen olcsó, és az valamiért nem zavarja, csak a kényszerből olcsón árusító méhésztársaié. Gondolkodjunk Béláim!

« Válasz #2624 Dátum: 2022. November 25. 12:52 »
Ezen Behaltam!