Ezt írja Anubisz:
"A "csóró méhészek" nem azért adják az akác mézüket 1600-ért mert..."
Majd így folytatja a gondolatsorát:
"Bíznak benne, hogy ennyiért hamar elmegy az akácméz, és mégis több pénzük van, mintha a kereskedőnek adják oda 1200-ért, aki tőkeerős és a nagyobb haszon reményében akár hónapokat is képes kivárni! Ezek a méhészek nem rendelkeznek tőkével, számukra a "mézpénz" mentőöv!"
Van megoldás!!!!
Oda kell adni üvegben 1.500-ért, akkor még jobban megy!
Valóban ez a megoldás?
Az idéző jelek közé tett "csóró méhésszel", tudom, hogy kivertem a biztosítékot, de pont ez volt a célom, hogy rávilágítsak, mekkora marhaságnak tartom azt, ha el tudjuk adni 2.500-ért akkor miért adjuk 1.600-ért?
Anubisz nem értett meg, de nem baj.
Mi továbbra is 2.500 Ft-ért adjuk kiüvegezve az akácmézünket, és nem kell magyarázkodnom, hogy egy kicsit opálos, meg van benne egy kicsi más is.....
A kiváló minőségű termékhez magas ár jár, aki pedig ez ellen tesz, a méhésztársadalom ellensége.
Lehet ő csóró, lehet jómódú, de a nagy munkával megtermelt HUNGARIKUM nem 1.600-as árat érdemel!
Témát bezártam, azzal a kiegészítéssel amit tegnap mondott egy falubeli dinnyés.
Mondom neki, hogy látom a TV-ben, hogy eladási gondjaitok vannak.
Kifakadt.
Az a sok ......Békés megyei nem normális eladja fél áron, amikor mi 100 Ft-ért adtuk nagyban, és szépen fogyott, ők 40 Ft-ért.
Ezek termelők?
Természetesen ha alacsonyabb áron nyomjátok a mézet jobban fog fogyni.
Néhányan azon gondolkodunk, hogy bevetünk Karácsony előtt egy AKCIÓS mézárat.
Meg látjuk ki bírja tovább.
Szerintem nem ez a megoldás, de ha kikényszeríti az élet, ám legyen.
Én is azért termelek, hogy el tudjam adni.
A méz egy magas minőségű élvezeti cikk, olyan termék ami nem szükséges a megélhetéshez.
Tehát aki mézet szeretne fogyasztani, nyúljon mélyebben a zsebébe, vagy legyen méhész.
Tűrje a szúrásokat, a 35 fokos melegben a napon való pergetést, a vándorlási stresszt, az atkával vívott háborút, a növényvédelmi munkáktól elhullott méhek látványát, a szélsőséges időjárás miatti termeléskiesést, hogy csak néhányat soroljak fel mi kell ahhoz, hogy a hordóba méz kerüljön.
Akkor fogja tudni értékelni a méhészek munkáját!
Nagyernyei Attila