Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3175 válasz
  • 1373419 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1680 Dátum: 2017. Július 19. 20:16 »
Üdv.Uraim!
Fülemüle!
(  ha nem adjuk, biztos emelkedni fog.  )
Vagy megfenyeget minket a "megmentőnk"hogy innentől Ukrajnából veszi és sz..ik a miénkre.
Volt nem rég valami hasonló megnyilvánulás,ha nem tévedek.

« Válasz #1681 Dátum: 2017. Július 20. 06:10 »
Ezt írja Anubisz:
"A "csóró méhészek" nem azért adják az akác mézüket 1600-ért mert..."
Majd így folytatja a gondolatsorát:
"Bíznak benne, hogy ennyiért hamar elmegy az akácméz, és mégis több pénzük van, mintha a kereskedőnek adják oda 1200-ért, aki tőkeerős és a nagyobb haszon reményében akár hónapokat is képes kivárni! Ezek a méhészek nem rendelkeznek tőkével, számukra a "mézpénz" mentőöv!"
Van megoldás!!!!
Oda kell adni üvegben 1.500-ért, akkor még jobban megy!
Valóban ez a megoldás?
Az idéző jelek közé tett "csóró méhésszel", tudom, hogy kivertem a biztosítékot, de pont ez volt a célom, hogy rávilágítsak, mekkora marhaságnak tartom azt, ha el tudjuk adni 2.500-ért akkor miért adjuk 1.600-ért?
Anubisz nem értett meg, de nem baj.
Mi továbbra is 2.500 Ft-ért adjuk kiüvegezve az akácmézünket, és nem kell magyarázkodnom, hogy egy kicsit opálos, meg van benne egy kicsi más is.....
A kiváló minőségű termékhez magas ár jár, aki pedig ez ellen tesz, a méhésztársadalom ellensége.
Lehet ő csóró, lehet jómódú, de a nagy munkával megtermelt HUNGARIKUM nem 1.600-as árat érdemel!
Témát bezártam, azzal a kiegészítéssel amit tegnap mondott egy falubeli dinnyés.
Mondom neki, hogy látom a TV-ben, hogy eladási gondjaitok vannak.
Kifakadt.
Az a sok ......Békés megyei nem normális eladja fél áron, amikor mi 100 Ft-ért adtuk nagyban, és szépen fogyott, ők 40 Ft-ért.
Ezek termelők?
Természetesen ha alacsonyabb áron nyomjátok a mézet jobban fog fogyni.
Néhányan azon gondolkodunk, hogy bevetünk Karácsony előtt egy AKCIÓS mézárat.
Meg látjuk ki bírja tovább.
Szerintem nem ez a megoldás, de ha kikényszeríti az élet, ám legyen.
Én is azért termelek, hogy el tudjam adni.
A méz egy magas minőségű élvezeti cikk, olyan termék ami nem szükséges a megélhetéshez.
Tehát aki mézet szeretne fogyasztani, nyúljon mélyebben a zsebébe, vagy legyen méhész.
Tűrje a szúrásokat, a 35 fokos melegben a napon való pergetést, a vándorlási stresszt, az atkával vívott háborút, a növényvédelmi munkáktól elhullott méhek látványát, a szélsőséges időjárás miatti termeléskiesést, hogy csak néhányat soroljak fel mi kell ahhoz, hogy a hordóba méz kerüljön.
Akkor fogja tudni értékelni a méhészek munkáját!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1682 Dátum: 2017. Július 21. 09:13 »
Kiskakas és Atya felvetésére itt válaszolok.

Mire használják a gyantakezelést?
1. Nönvényvédőszer eltávolításra. Eredendően erre találták ki.
2. Híg mézek vízelvonására.
3. Adalékanyagok, pl rizsszirup enzimatikus bontásával előállított mézszerű anyag tisztítására.

Ezeket a műveleteket méhész házilagosan nem tudja megcsinálni. Ehhez élelmiszeripari üzemi feltételek kellenek.

Atya felvetése érdekes. Vajon a tőlünk felvásárolt méznek mi a sorsa a magyar üzemekben? Vajon itt csak hozzáadnak gyantaszűrt mézet vagy itt is van gyantatechnológiával dolgozó mézüzem?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1683 Dátum: 2017. Július 26. 20:57 »
QUQURIQ !!!

Holnap marketing munkacsoport értekezlet, 10 h az OMME irodában!
az érintettek ne feledkezzenek meg róla!

Üdv. Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1684 Dátum: 2017. Július 28. 21:54 »
QUQURIQ !!!

Tegnap baráti és családias hangulatban zajlott le a marketing munkacsoport napja!
Minden napirendi pont teljesítve lett, jegyzőkönyv is készült róla.
Fő intézkedés és tervezés az OMME OMÉK standja megvalósítása körül forgott.
A marketing  pénzek igazságos elosztásáról is javaslatot fogalmaztunk meg az elnökség felé!
A mézes reggeli tökéletesítésére is sok jó ötlet került elő.
Szerintem a nap fénypontja volt Nyerges Józsi szenzációs javaslata: Egy hónapon keresztül, minden házasodó kapjon egy üveg mézet, hogy édes legyen az életük, és, hogy a mézes hetek valóban mézesek legyenek!
Minden féle pajzánkodásra is használhatják, nincs semmi kikötés, hogy nem csak akkor ehetik, ha kapar a torkuk...
Gondolhatjátok, hogy jó volt a hangulat...
Azért jóleső érzés volt, hogy 11 tenni akaró méhész megjelent, hogy csak egy kicsivel hozzájáruljon egy-két deka méz reklámjához!
Alulról szerveződve, önként a közösségért!
Köszönet mindenkinek érte!

A büszke Kiskakas!

« Válasz #1685 Dátum: 2017. Július 29. 22:13 »
Ők biztosan nem voltak jelen a marketing munkacsoport ülésén.
A hozzászólást a Facebookról emeltem át.
"Az utóbbi napokban már a harmadik embertől hallom, hogy úgy adják oda TÖMEGESEN a méhészek a mézüket a felvásárlóknak, hogy nem tudják, mennyit fognak érte kapni. Vagyis majd utólag a felvásárló dönti el, hogy mennyit ad érte, a méhésznek meg bármi jó. Nem csak szövetkezetekben van így, hanem egy idegen felvásárló is viheti "biankóra".
Engem is hívott pár napja egy kolléga, hogy javasoljak egy felvásárlót, mert eladja a mézét, "mindegy, mennyi az ára".
Mi folyik itt Gyöngyösön???"
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1044
« Válasz #1686 Dátum: 2017. Július 29. 23:20 »
Nekem azt mondta a felvásárlóm hogy ingyen sem kell neki egyenlőre,  mert most ő sem tudja eladni. De nem kell megijedni.
Olyan hírek is terjengtek hogy azért vacillálnak mert nagyon sok lett a napraforgó méz. Ez baromság, nem volt rossz az a két hét >:( az igaz, de hol van ez a bő terméshez? rohadt messze. Jó napra akkor van mikor minimum háromszor pergetünk róla, és augusztus elejére a negyedik pörgrtésre(voltak olyanok rendesen) már hányingere van tőle az embernek.
Most a helyzet azért más még jó feltélek mellett is, be kell kalkulálni hogy az állományoknak  minimum a fele nem nagyon alakított a két hét alatt mert nem jó állapotban vannak, azoknál nem dőlt meg az "országos rekord" most sem. Akik dohányról jöttek haza naprára azok örülnek hogy egyet pergettek legalább(ki kevesebbet ki többet de csak egyet) és nem kell elégetni őket egyelőre.
Nem hiszem hogy van olyan felvásárló  aki ingyen gyüjtögeti a mézet az udvarán csak úgy, a méhész meg odaadná"puszira". Ennyit én is adok érte ;D, elis megyek ;D.

Aki meg odaadná úgy hogy " mindegy mennyi az ára", annak meg bátran lehet mondani hogy most éppen 50 forint aggyad hama.

Üdv:robi

*

oszkár

• 1227
« Válasz #1687 Dátum: 2017. Július 31. 22:30 »
P
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:29 írta oszkár »

« Válasz #1688 Dátum: 2017. Augusztus 01. 14:35 »
Nézzétek milyen szépen alakulnak a mézárak.
http://www.omme.hu/?page_id=7&id=28061
Mindig mondtam, hogy ne a kereskedőket szidjátok!
Sok méhész úgy viselkedik mint egy útszé......nem folytatom.
Semmi összefogás, semmi stratégia, csak a duma.
Aki bírja csinálja, ez ilyen sport.
Ha sokan szabadulni szeretnének a mézüktől, hihetetlen mélységbe fog lezuhanni az ára.
Ebben a kánikulában mézet felkínálni eladásra, kész öngyilkosság.
Ez olyan mintha január 1-én fagyit szeretnétek eladni.
Még nincs a mélyponton az ágazat.
Van még lejjebb.
Tesznek róla a méhészek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1689 Dátum: 2017. Augusztus 01. 15:52 »
hirdető: atka  ;D
nem éppen "méhészbarát"  ::)

*

izso60

• 573
« Válasz #1690 Dátum: 2017. Augusztus 01. 21:15 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt klubvezető Uram!
Idézet!
Mindig mondtam, hogy ne a kereskedőket szidjátok!
Sok méhész úgy viselkedik mint egy útszé......nem folytatom.
Semmi összefogás, semmi stratégia, csak a duma.

Elég kínos ezt olyan embertől olvasni aki kivonul a Kgy-ről ha számára népszerűtlen ügyről kell valamilyen véleményt alkotni.
A kivonulás is vélemény,csak nem ezért küldték a küldöttet az egyesülete tagjai.
Ez a stratégia sem ágazatilag,sem egyesületileg nem vezet sehova!
Idézet!
Aki bírja csinálja, ez ilyen sport.
Ez,Drága Uram!Nem sport,nem vicc!
Ez a valóság!
Amitől Ön Uram messze elrugaszkodott!
Amin Én nem csodálkozom,nem tartozom azon méhészek közé akik csak az egyesülettől várják a mézpiaci helyzet javulását(megjegyzem joggal),azt gondolom engem már nem lep meg ez a tendencia.
De,vannak azok a méhészek akiket az ilyen klubvezetőfélék emberszámba sem vesznek prostituáltnak tartják őket mert a megtermelt árújukat fizetőeszközre szeretnék váltani.
Szerintem mégsem Ők az ellenség!
Idézet
Még nincs a mélyponton az ágazat.
Van még lejjebb.
Tesznek róla a méhészek
.
Miután hiába várnak segítséget kamarától,helyi méhészszervezettől,OMME-től.
Így magukra hagyva nincs más választásuk,klubvezető ide,klubvezető oda,el kell adniuk a nehezen megtermelt kincsüket annyiért a mennyit a szidalomra semmilyen okot nem adó kereskedő kínál érte.
Nekem erről ez a véleményem!
Vagy mi?

« Válasz #1691 Dátum: 2017. Augusztus 01. 21:22 »
Izso60!
A gőzölgőben válaszolok.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1692 Dátum: 2017. Augusztus 10. 18:21 »
A Facebook-os Klubról emeltem át ide ezt a hozzászólást.
Csak így tovább!
"Odáig jutottunk 3 év alatt, hogy most a helyi önkormányzat 1kg akácot 1200-ért ad üvegben, a termelők egy része pedig 1400-1600-ért. Szóval ez a javaslatod, csak tovább rontja a helyzetet."
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1693 Dátum: 2017. Augusztus 10. 18:44 »
QUQURIQ !!!

Tegnap baráti és családias hangulatban zajlott le a marketing munkacsoport napja!
Minden napirendi pont teljesítve lett, jegyzőkönyv is készült róla.
Fő intézkedés és tervezés az OMME OMÉK standja megvalósítása körül forgott.
A marketing  pénzek igazságos elosztásáról is javaslatot fogalmaztunk meg az elnökség felé!
A mézes reggeli tökéletesítésére is sok jó ötlet került elő.
Szerintem a nap fénypontja volt Nyerges Józsi szenzációs javaslata: Egy hónapon keresztül, minden házasodó kapjon egy üveg mézet, hogy édes legyen az életük, és, hogy a mézes hetek valóban mézesek legyenek!
Minden féle pajzánkodásra is használhatják, nincs semmi kikötés, hogy nem csak akkor ehetik, ha kapar a torkuk...
Gondolhatjátok, hogy jó volt a hangulat...
Azért jóleső érzés volt, hogy 11 tenni akaró méhész megjelent, hogy csak egy kicsivel hozzájáruljon egy-két deka méz reklámjához!
Alulról szerveződve, önként a közösségért!
Köszönet mindenkinek érte!

A büszke Kiskakas!

És ettől már meg is van oldva. Mostantól már kurva nyugodt leszek.
Kiskakas, jelentkezzél valamelyik az óvodába a kis csoportba.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1694 Dátum: 2017. Augusztus 10. 19:02 »
A Facebook-os Klubról emeltem át ide ezt a hozzászólást.
Csak így tovább!
"Odáig jutottunk 3 év alatt, hogy most a helyi önkormányzat 1kg akácot 1200-ért ad üvegben, a termelők egy része pedig 1400-1600-ért. Szóval ez a javaslatod, csak tovább rontja a helyzetet."
Nagyernyei Attila

Két év, és a kaptár nagyon olcsó lesz.